Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ πρώτη φορά με επιτραπέζια σέγα της dremel παλιότερα έκοβα με το πριονακι ξυλοκοπτικης....εννοείτε πολύ λίγα κομμάτια. Και συγνώμη που δεν έγραψα όνομα. ...Δέσποινα με λένε 31 χρονών και έχω τρέλα με κατασκευές. Έχω και δύο παιδάκια καίτην Ανοιξη πρώτα ο Θεος σκέφτομαι να κάνω και κάτι για την αυλή. ...Μάλλον σε παγκακι και αμμοδοχο.θα σας ενημερώσω γιατί σίγουρα θα χρειαστώ βοηθεια 😂

Παρα πολυ ομορφα τα στολιδακια και πολυ δουλεια φανταζομαι!!

Συνηθως αυτα τα εργαλεια τα δουλευεις ορθιος για καλυτερο ελεγχο.
Ο παγκος εργασιας μπορει να παρει την dremel αλλα πρεπει να δεις αν σε βολευει οταν καθεσαι καθως τα ποδια δεν μπαινουν απο κατω.
https://www.skroutz.gr/s/12404249/Top-Tools-169471.html
Δοκιμασμενος ειναι, τα περισσοτερα εργαλεια κοπης σε τετοιους παγκους τα δουλευω.

Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι πως πήραν πολύ ωρα και με τη σεγα και με τον πυρογραφο μετά. Ευτυχώς πρόλαβα και τα τελείωσα στην ώρα τους😊
Τόση ώρα όρθια. ....δεν νομίζω να αντέχω. ....κοιτούσα και κάτι πολύ πιο ακριβό αλλά σε woolfcraft. ....https://www.skroutz.gr/s/13517571/Wolfcraft-Master-700-6908000.html
Πολλά τα λεφτά όμως. ...κάτι παρόμοιο και πιο οικονομικο; πολλά ζητάω ε;

Mιχάλη διαφωνώ,αυτά τα εργαλεία δεν τα δουλεύεις όρθιος.
Η επιτραπέζια σέγα δεν είναι πριονοκορδέλα να κάνεις 5-10 rough cuts και μετά να το "συνεφέρεις".
Συνήθως τα έργα στην επιτραπέζια σέγα απαιτούν λεπτομέρεια και ακρίβεια,οπότε χρειάζονται πολύ χρόνο.
Για παράδειγμα αυτό το έργο:http://avclub.gr/forum/showthread.p...σκευές?p=1057748228&viewfull=1#post1057748228 δεν θα μπορούσε να γίνει αν ήσουν όρθιος!
Χρειάστηκαν πολλέεεες ώρες πάνω στη σέγα!
Το ιδανικό είναι να βρεις το ύψος της επιφάνειας εργασίας που ταιριάζει στα μέτρα σου όταν είσαι καθισμένος.
Αυτό το "ιδανικό" ύψος είναι αυτό που σου επιτρέπει να σκύβεις πάνω απ`το επεξεργαζόμενο κομμάτι,χωρίς να σπας τη μέση σου.
Κάτι σαν:κράτα σταθερά ίσια την σπονδυλική στήλη μέχρι το ύψος του θώρακα και πέσε πάνω στο κομμάτι που δουλεύεις απ`το θώρακα και πάνω.

(Εμένα με βοήθησε σ`αυτό και μία ζώνη που είχα από τότε που πήγαινα γυμναστήριο και σήκωνα τρελλά βάρη.Και να ήθελα να ξεφύγω η ζώνη με εμπόδιζε.Βέβαια τώρα πια η ζώνη με το ζόρι κουμπώνει γιατί έχω γίνει 200 κιλά,αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν νήμα!)

Χαιρεται ξανά και από εμένα. Έχω μείνει άφωνη με τις κατασκευές σας! Πολύ ωραίες ιδέες και άπειρες επιλογές. Τελικά με το moto saw τα κατάφερα χωρίς να σπάσω καμία επιπλέον λάμα. Ανέβασα και τις φωτο να δείτε τις κατασκευές. Δεν τα έβγαλα όλα γιατι 30 κομμάτια ήδη έφυγαν για το πρώτο μπαζαρ. Στο δεύτερο θα μπούνε αυτά. Ομολογώ πως κουράστηκα και η στάση ήταν τελείως λάθος με αποτέλεσμα να επιβαρύνω ελαφρώς μέση και αυχένα.......αλλά το διασκέδασα από το τίποτα (ένα κομμάτι ξύλο) να βγαίνουν τόσο όμορφα πράγματα. Θέλω όμως τη συμβουλή σας.....λόγω έλλειψης χώρου σκέφτομαι να πάρω ένα πτυσόμενο πάγκο εργασίας. Κάτι οικονομικό για αρχη να μπορώ να κάθομαι να δουλεύω και να τον μαζευώ μετα στην αποθήκη. έχετε τίποτα δοκιμασμενο?

Δέσποινα πανέμορφα και πολύ λεπτοδουλεια!!!
Η Carver έχει βγάλει ένα πρησμένο πάγκο εργασίας που θα σε εξυπηρετήσει με μεγάλη επιφάνεια εργασίας!
Θα τον βρω να σου βάλω ένα λινκ να τον δεις!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Δέσποινα. Φτιάξε κάτι μόνη σου στα μέτρα σου κ να μην έχεις κανέναν ανάγκη!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραία τα στολιδάκια που φτιάχνεις.
Μήπως σου κάνει κάτι τέτοιο για τραπέζι;

Δεν είναι βέβαια αναδιπλούμενο.

Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι πως πήραν πολύ ωρα και με τη σεγα και με τον πυρογραφο μετά. Ευτυχώς πρόλαβα και τα τελείωσα στην ώρα τους😊
Τόση ώρα όρθια. ....δεν νομίζω να αντέχω. ....κοιτούσα και κάτι πολύ πιο ακριβό αλλά σε woolfcraft. ....https://www.skroutz.gr/s/13517571/Wolfcraft-Master-700-6908000.html
Πολλά τα λεφτά όμως. ...κάτι παρόμοιο και πιο οικονομικο; πολλά ζητάω ε;

Toτε το βασικο για την περιπτωση σου ειναι να βρεις το ιδανικο υψος (παγκος συν το υψος της dremel) ωστε να σε βολευει να καθεσαι.
Οι κοινοι παγκοι εργασιας εχουν υψος ~75 εως 78 εκατοστα. Ο παγκος της wolfkraft βλεπω οτι αρχιζει απο τα 78 και παει εως 95 εκ.
Μηπως δεν βολευει το υψος του (δεν χαμηλωνει κατω απο τα 78εκ.) και πανε τσαμπα τα λεφτα?

Παντως εαν δεις καποιο αναδιπλουμενο διαφορετικο απο παγκο εργασιας, αυτο θα πρεπει να ειναι σταθερο οσο μικρο η μεγαλο να ειναι.

Mιχάλη διαφωνώ,αυτά τα εργαλεία δεν τα δουλεύεις όρθιος.
Η επιτραπέζια σέγα δεν είναι πριονοκορδέλα να κάνεις 5-10 rough cuts και μετά να το "συνεφέρεις".
Συνήθως τα έργα στην επιτραπέζια σέγα απαιτούν λεπτομέρεια και ακρίβεια,οπότε χρειάζονται πολύ χρόνο.

Εχεις το δικιο σου Δημητρη αλλά, άλλο πραμα ειναι να δουλευεις ξεκουραστα και αλλο πραμα να δουλευεις σωστα :))

Ωραία πράματα βλέπω, κάποιοι θα πάρουν πολύ ωραία και προσωπικά δώρα αυτά τα Χριστούγεννα, φτιαγμένα στο χέρι.

Κάτι σκαρώνω και εγώ...

Teaser πρώτο....

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραία πράματα βλέπω, κάποιοι θα πάρουν πολύ ωραία και προσωπικά δώρα αυτά τα Χριστούγεννα, φτιαγμένα στο χέρι.

Κάτι σκαρώνω και εγώ...

Teaser πρώτο....

Θα βγει κανα μικι μαου απο κει?

εκανα μια βαση για την πλανη για να δουμε θα ειναι βολικη?
0-02-05-b9a69ee7b16710a12461416e797348b21f0bacee00e65bdd487103fe.jpg
[/url][/IMG]
0-02-05-627554425b5b8b9b27e8fb3bf087145895f41d782f119bebb7fcfe1a.jpg
[/url][/IMG]
και προχωρισα στην κατασκευη ξεχονδριστήρα
0-02-05-8571b8fdd8da8fdea1e293b225711e214ea16f8d29cb88630b171501.jpg
[/url][/IMG]
0-02-04-29061406ecbdae1f813d3921bf0f11e0939e66f406dc0f97e4e91b84.jpg
[/url][/IMG]
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το γυαλόχαρτο το κολλαμε? η απλα το πιανουμε στα ακρα και αν το κολλαμε με τι κολλα

Μπα, Νεκτάριε δε βλέπω να βγαίνει τίποτα, κλειδαμπαρωμένα τα έχει όλα... :-P

εκανα μια βαση για την πλανη για να δουμε θα ειναι βολικη?
0-02-05-b9a69ee7b16710a12461416e797348b21f0bacee00e65bdd487103fe.jpg
[/url][/IMG]
0-02-05-627554425b5b8b9b27e8fb3bf087145895f41d782f119bebb7fcfe1a.jpg
[/url][/IMG]
και προχωρισα στην κατασκευη ξεχονδριστήρα
0-02-05-8571b8fdd8da8fdea1e293b225711e214ea16f8d29cb88630b171501.jpg
[/url][/IMG]
0-02-04-29061406ecbdae1f813d3921bf0f11e0939e66f406dc0f97e4e91b84.jpg
[/url][/IMG]
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το γυαλόχαρτο το κολλαμε? η απλα το πιανουμε στα ακρα και αν το κολλαμε με τι κολλα
Εγώ έβαλα βελκρο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξέρω αν θα βρείς velcro σε ταινία. Βάλτο έτσι και κόλλησε, ή βίδωσε, μόνο τις άκρες.

jet-22-drum-sander-12.jpg

Kωστα υπεροχο φαινεται το ρολογακι και η συνδεση των ξυλων υπο γωνια παρα πολυ πετυχημενη!!

Καλαμαρια εισαι μαστορας, μπραβο!!!
Υπαρχει βελκτρο που μπορεις να κολλησεις στον κυλινδρο και μετα το αντιστοιχο γυαλοχαρτο που το αλλαζεις με ευκολια.
Αλλιως κολλας τα ακρα με κολλα στιγμης η τα σφιγγεις με δεματικο.
Η πλακα που εχεις απο κατω σηκωνεται υπο γωνια για να βαζεις διαφορα παχη ξυλα? Πως την ρυθμιζεις?

Δεσποινα αυτος ειναι ο παγκος που σου ελεγα και ειναι της KETER.
https://www.skroutz.gr/s/12404831/Keter-Master-Pro-718223914.html

20170710151201_keter_master_pro_718223914.jpeg

Εγω προσωπικα εχω βολευτει πολυ με τον παρακατω που ειναι εξαιρετικα σταθερος και ανθεκτικος.

pagos%20ergasias-800x800.jpg

http://www.rigatos-shop.gr/index.php?route=product/product&product_id=815

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δεν ξέρω αν θα βρείς velcro σε ταινία. Βάλτο έτσι και κόλλησε, ή βίδωσε, μόνο τις άκρες.

jet-22-drum-sander-12.jpg

velcro ταινια υπαρχει αλλά όχι τόσο φαρδυά.
χρησιμοποιώ στο σχολείο ταινία με το μέτρο αλλα δεν συμφέρει από εδώ ....εκτός αν παραγγείλεις από Κίνα

Όσο για τον πάγκο εργασίας.....σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες-λεπτομέρειες. Σταθερό δεν μπορώ να πάρω.....δεν υπάρχει χώρος(αλλιώς θα έφτιαχνα κάτι πολύ καλύτερο και για τα εργαλεία) δυστυχώς σε κανένα από τα φθηνά δεν χωράνε πόδια όταν κάθεσαι. Θα πάω μια βόλτα πρώτα στο leroy να δω που έχουν ένα παρόμοιο και μετά θα τα αποκλείσω. θα δω μήπως υπάρχει και τίποτα άλλο ......ή αν μπορεί ο θείος του συζυγου που δούλευε σε εργοστασιο και εφτιαχνε τραπέζια αν μπορει να φτιαξουμε κατι ακριβώς στα μετρα μου και να ανοιγοκλείνει....αλλά και αυτό θα αργήσει και ήδη έχω δύο φίλες που μου ζητάνε μπομπονιέρες για το γάμο τους.....χαχαχα να δω πως θα τα κόψω. έχω ένα τραπέζι 75 θα προσθέσω 3 εκατοστα ξυλο ....θα προσαρμοσω το moto saw για να δω αν βολέυει...σε συνδιασμο με καμια φτηνη καρέκλα γραφειου που να ανεβαίνει για να δω αν εχω καλη σταση και οπτικη γωνία.
μετα μπορω να πάω και σε κατι τετοιο http://www.xristoueshop.gr/index.php?route=product/product&product_id=24719
ή στο woolfcraft. Αν και το πρώτο βλέπω ότι έχει πολύ παχυ πάγκο και δεν ξέρω αν οι σφιγκτήρες του Moto saw θα κουμπώσουν??

Γυαλοχαρτο velctro βγαινει σε ρολλο και με πλατος πανω απο 10 εκατοστα.

Για τον παγκο που λες, μπορεις να βαλεις ενα σανιδακι απο κατω για τους σφιγκτηρες εαν η επιφανεια δεν ειναι επιπεδη.
Πρεπει να δεις ομως το παχος του παγκου να μην ειναι μεγαλυτερος απο το μαξιμουμ ανοιγμα των σφιγκτηρων του dremel.

Παντως μου φαινεται υπερβολικο να δωσεις τοσα χρηματα για να στηριξεις την σεγα. Με 20 ευρω μπορεις να αγορασεις ενα απλο παγκο εργασιας και να στηριξεις πανω του μια επιφανεια μελαμινης, για να πιασεις την σεγα, ωστε να σε βολευει να καθεσαι.

Last edited:

Γυαλοχαρτο velctro βγαινει σε ρολλο και με πλατος πανω απο 10 εκατοστα.

Για τον παγκο που λες, μπορεις να βαλεις ενα σανιδακι απο κατω για τους σφιγκτηρες εαν η επιφανεια δεν ειναι επιπεδη.
Πρεπει να δεις ομως το παχος του παγκου να μην ειναι μεγαλυτερος απο το μαξιμουμ ανοιγμα των σφιγκτηρων του dremel.

Παντως μου φαινεται υπερβολικο να δωσεις τοσα χρηματα για να στηριξεις την σεγα. Με 20 ευρω μπορεις να αγορασεις ενα απλο παγκο εργασιας και να στηριξεις πανω του μια επιφανεια μελαμινης, για να πιασεις την σεγα, ωστε να σε βολευει να καθεσαι.

Για κάτι τέτοιο απευθύνθηκα εδω:firstprize: :SFGSFGSF: για καμία οικονομική ιδέα....χαχαχα! Ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου.:flipout: Άρα θα πάρω ένα φθηνό και θα πάω σε ενα γνωστό να μου δώσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι ξυλου. ΝΑ πάρω οποιο νάναι απο τα φθηνα ή να προτιμήσω καμια μαρκα όπως η black and decker που βγαίνει στα 32 ευρω?

Last edited: