Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Nα παρεις τον πιο φτηνο που θα βρεις :))

Εγώ έβαλα βελκρο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

απο που το πηρες?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

velcro ταινια υπαρχει αλλά όχι τόσο φαρδυά.
χρησιμοποιώ στο σχολείο ταινία με το μέτρο αλλα δεν συμφέρει από εδώ ....εκτός αν παραγγείλεις από Κίνα

θα ψαξω ευχαριστω

Kωστα υπεροχο φαινεται το ρολογακι και η συνδεση των ξυλων υπο γωνια παρα πολυ πετυχημενη!!

Καλαμαρια εισαι μαστορας, μπραβο!!!
Υπαρχει βελκτρο που μπορεις να κολλησεις στον κυλινδρο και μετα το αντιστοιχο γυαλοχαρτο που το αλλαζεις με ευκολια.
Αλλιως κολλας τα ακρα με κολλα στιγμης η τα σφιγγεις με δεματικο.
Η πλακα που εχεις απο κατω σηκωνεται υπο γωνια για να βαζεις διαφορα παχη ξυλα? Πως την ρυθμιζεις?

ευχαριστω οσο ασχολουμε μαθαινω (και μετα απο πολυ ψαξιμο στο ιντερνετ και στο φορουμ αλλιως δεν θα ηξερα ουτε τα βασικα
0

απο που το πηρες?
Βελκρο με το μέτρο και φάρδος 10 cm. Υπάρχει και σε αυτοκόλλητο, από τοπικό κατάστημα στις Σέρρες που πουλάει υφάσματα. Είναι βολικό γιατί αλλάζεις γυαλοχαρτο πολύ γρήγορα. Εννοείται ότι και το γυαλοχαρτο είναι με βελκρο.

οκ καταλαβα ευχαριστω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Συνηθως αυτα τα εργαλεια τα δουλευεις ορθιος για καλυτερο ελεγχο.

+1
Ποτέ δέν κάθομαι όταν δουλεύω κανένα εργαλείο,δέν μπορώ καί δέν μέ βολεύει θέλω νά έχω τόν απόλυτο έλεγχο,ειδικά η σέγα καταρχάς δέν εχεις καλό οπτικό έλεγχο καθιστός θέλεις ψηλό σκαμπό σάν τά μπαράκια,ειδικά η Proxxon DSH.Ασε πού δύσκολα έργα στήν σέγα δέν κάνω μέ τήν καμμία,άντε 20-30 λεπτά κοπή παραπάνω ούτε λεπτό.
Τίς μόνες εργασίες πού κάνω καθιστός στό εργαστήριο είναι τα ηλεκτρονικά.

Χαιρεται ξανά και από εμένα. Έχω μείνει άφωνη με τις κατασκευές σας! Πολύ ωραίες ιδέες και άπειρες επιλογές. Τελικά με το moto saw τα κατάφερα χωρίς να σπάσω καμία επιπλέον λάμα. Ανέβασα και τις φωτο να δείτε τις κατασκευές. Δεν τα έβγαλα όλα γιατι 30 κομμάτια ήδη έφυγαν για το πρώτο μπαζαρ. Στο δεύτερο θα μπούνε αυτά. Ομολογώ πως κουράστηκα και η στάση ήταν τελείως λάθος με αποτέλεσμα να επιβαρύνω ελαφρώς μέση και αυχένα.......αλλά το διασκέδασα από το τίποτα (ένα κομμάτι ξύλο) να βγαίνουν τόσο όμορφα πράγματα. Θέλω όμως τη συμβουλή σας.....λόγω έλλειψης χώρου σκέφτομαι να πάρω ένα πτυσόμενο πάγκο εργασίας. Κάτι οικονομικό για αρχη να μπορώ να κάθομαι να δουλεύω και να τον μαζευώ μετα στην αποθήκη. έχετε τίποτα δοκιμασμενο?

Μπράβο σου πανέμορφα έγιναν :a0210:,τελικά οι γυναίκες έχουν τήν καλλιτεχνία μέσα τους,εμείς φτιάχνουμε μέν,αλλά πιό χοντροκομένα δέ,χωρίς πολλά-πολλά λούσα.
Οσο δέν γιά τόν πάγκο κανείς δέν βολεύει γιά να δουλεύεις καθιστή,παράμόνο αυτός πού έδειξες από τόν Χρήστου στά 100 ευρώ,δέν ψάχνεις όπως σωστά είπες στό Leroy η σέ ικέα,η στό τοπικό ψάξιμο,μήπως βρείς κάτι σέ σπαστό μικρό τραπεζάκι,γιά νά έχεις χώρο γιά τα πόδια.

Last edited:

Εγώ από την άλλη δουλεύω πάντα καθιστός. Ο πάγκος μου είναι ένα γραφείο και η καρέκλα είναι γραφείου επίσης. Οπότε όλα έρχονται στα σωστά ύψη και μπορώ να κόβω με τις ώρες χωρίς παρατράγουδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεύω όρθιος και σκυμμένος πάνω από τη σέγα, ειδικά με τις πολλές ώρες που αφιερώνω σε αυτά που φτιάχνω, δε θα μου είχε μείνει σπόνδυλος ίσιος.

Στο θέμα μας τώρα, ολοκληρώθηκε σήμερα το ρολόι των τελευταίων ημερών, με τη σκεπή και τη βάση του. Ολη η κατασκευή προήλθε από τάβλες και δοκάρια πεύκου, δρυός και ιρόκο, τα οποία τεμαχίστηκαν και μορφοποιήθηκαν για να βγει αυτό που βλέπετε. Πολλές ωρες και μέρες δουλειάς, αλλά το αποτέλεσμα μου αρέσει πάρα πολύ, πιστεύω θα αρέσει και στους αποδέκτες του δώρου...

0sztgwT.jpg

ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες...

Η "είσοδος" αποτελείται από κάσωμα και πορτούλα που κόπηκαν από ρετάλι παρκέ δρυός με την κορδελίτσα της προξξον και μορφοποιήθηκαν με το περιστροφικό πολυεργαλείο fbs240/e και με μικροεργαλεία χειρός (λίμες και πριόνι χελιδονοουρών για τις ρίγες στην πόρτα). Το χερουλι της πόρτας είναι ένα απλό καρφάκι. Επίσης με το ρουτερ σκάφτηκε εσοχή στον "τοίχο" για να φωλιάσει το κάσωμα.

44gSyCH.jpg

Με αντίστοιχο τρόπο έγιναν τα πλευρικά παραθυράκια (κασώματα-παντζούρια) για τα οποία επίσης ρουραρίστηκαν εσοχές στους πλευρικούς τοίχους.
IgUVk2I.jpg

Ομοίως και ο φεγγίτης πάνω από το ρολόι, ο οποίος κόπηκε στην σέγα ώστε να διαμορφωθεί ο σταυρός μέσα στον κύκλο.
QduNXAt.jpg

Το πιο δύσκολο μέρος της κατασκευής ήταν η στέγη. Η υποδομή της είναι από κομματάκια κόντρα πλακέ το οποίο έχει κολληθεί ανάμεσα στους τοίχους ώστε να δώσουν τις κεκλιμένες επιφάνειες πάνω στις οποίες θα "χτιστεί" η στέγη. Αφού διαμορφώθηκαν με τα κοντρα πλακέ και την πλάνη οι δύο κεκλιμένες επιφάνειες, κολλήθηκαν αρχικά δρύινα πλακίδια 2mm πάχους που κόπηκαν στην κορδέλα (εδώ η proxxon έδωσε ρέστα με την ακρίβειά της). Επειτα από μία τάβλα ιρόκο πάχους 10mm κόπηκαν δοκαράκια 10x10mm τα οποία με την ταινιόλιμα της silverline που είχαμε πάρει με ομαδική πέρσι το καλοκαίρι φαγώθηκαν ώστε να μοιάζουν με ημιακατέργαστους κορμούς. Αυτά κολλήθηκαν πάνω από τα δρυινα πλακίδια, οπότε και διαμορφώθηκε η στέγη.

BFqmhOx.jpg

Η βάση είναι επίσης κομμάτι της ίδιας τάβλας ιρόκο, όπου με το fbs240/e την έφαγα γύρω γύρω για να ταιριάξει καλύτερα στο σύνολο.
Οι διαστάσεις είναι 25cm ύψος, 21cm πλάτος και περίπου 7cm βάθος. Ο μηχανισμός του ρολογιού είναι το μόνο πράγμα που αγοράστηκε, έχει διάμετρο 10cm.

Εντυπωσιακό και πανέμορφο! Σίγουρα οι αποδέκτες θα το εκτιμήσουν.

Είναι φοβερό

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Kωστα ειναι τελειο!!

Σας ευχαριστώ πολύ. :a0210:
Πάμε για άλλα πιο δύσκολα τώρα.:ADFAD2:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιο το ρολοι!
Θα το ηθελα πολυ για δωρο, ευχαριστω! :drool1:

Καλημέρα. Ρεσω με Δρυ κόκκινο
534615051517b87d931c9e45adb0affa.jpg
308d8b74623d5b9803ebfd7f6559319e.jpg
ed377e5d1b204cc47a42c58d35d6a3e6.jpg
42d2a35e5af248725e5af0b29f2dae60.jpg

Μπράβο Vrass k Shark.

Αντώνη, ποιο forstner χρησιμοποιείς; Σου έχει κάνει καθαρή κοπή απ'οσο βλέπω.

Αυτά τα ρεσω είναι πολύ ωραία για δωράκια χριστουγεννιάτικα, ειδικά με μια κορδέλα και ένα forstner βγαίνουν γρήγορα και σε πολλά σχέδια.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αντώνη, ποιο forstner χρησιμοποιείς; Σου έχει κάνει καθαρή κοπή απ'οσο βλέπω.

Αυτά τα ρεσω είναι πολύ ωραία για δωράκια χριστουγεννιάτικα, ειδικά με μια κορδέλα και ένα forstner βγαίνουν γρήγορα και σε πολλά σχέδια.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Wolf craft
Ευχαριστώ

Μπράβο Κώστα, δουλειά με πολύ λεπτομέρεια!

Πολύ εντυπωσιακό ρολόι Κώστα με μια πολύ καλή περιγραφή κατασκευής και παρουσίαση. :SFGSFGSF: