Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

waldorf Εεεεεεεεεεεεεεεε!

Ότι δεν μας "σκοτώνει" μας κάνει πιο δυνατούς (& πιο σοφούς).

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Την αστοχία,ή ακόμη και αποτυχία, σε ό,τι νέο φτιάχνω την θεωρώ επιτυχία.Και είναι επιτυχία γιατί μου έμαθε πως πρέπει να το κάνω καλύτερο την επόμενη φορά.
Η αποτυχία όμως σε κάτι που έχω ξαναφτιάξει,είναι μαχαιριά...
Είναι το πρώτο πράγμα που φτιάχνω και δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια του παραλήπτη.
Για μιά ταμπακιέρα ξεκίνησα και στο τέλος απογοητεύτηκα.
View attachment 148131
Τεχνικά είναι καλή.Αλλά οι πυρογραφίες που έκανα είναι για το γάιδαρο καβάλα.Δείτε σε σύγκριση την ίδια πυρογραφία στο καπάκι της πρώτης και της τωρινής ταμπακιέρας:
View attachment 148132
Η πρώτη είναι σχετικά καλή (για τόσο μικρό μέγεθος),ενώ η δεύτερη είναι σαν να την έχω κάνει με τα πόδια.
Συν ότι δεν ήθελα να βάλω κούμπωμα και προσπάθησα να προσαρμώσω μαγνητάκια σε 4 mm...epic fail !!
View attachment 148133
Mε λίγα λόγια;Σπατάλησα αρκετή ώρα δουλειάς για να φτιάξω κάτι τεχνικά σωστό,και τελικά το κατέστρεψα σπαταλώντας ακόμα περισσότερες ώρες σε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Πρώτη φορά με χάλασε τόσο το τελικό αποτέλεσμα "έργου" μου.
Προσπαθώ να με πείσω ότι "κάτι έμαθα κι απ`αυτό",αλλά δεν...Παραμένω χαλασμένος :bigcry:

Άσε μας ρε Δημήτρη...
Mακάρι να έκανα κι εγώ τόσο “αποτυχημένα” πράγματα.
Χειροποίητο είναι, δεν βγαίνει από CNC.
Εμένα μ´ αρέσει. :a0210:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μια χαρα ειναι η ταμπακιερα, εμενα μου αρεσει. Τα μαγνητακια δεν ειναι ορατα απ'εξω, οι μεντεσεδες στη θεση τους, οι πυρογραφιες οσο συμμετρικες πρεπει, δε βλεπω που ειναι το λαθος. Χειροποιητο ειναι, δεν πρεπει να ειναι παντου τελειο, αλλιως δε θα διεφερε απο ενα μαζικης παραγωγης φτιαγμενο με cnc.
Φαε μονο τις μυτες απο τα καρφια με το γυαλοχαρτακι του dremel να μην σκιζουν τα τσιγαρα.
Μια χαρα ειναι!

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω το μονο προβλημα που βλεπω εινα τεχνικο και ειναιι το κουμπωμα με τους μαγνητες. Σε παρομοια μικρη κατασκευη ειχα βαλει 2 ζευγαρια μαγνητακια παραλληλα με το σοκορο απο τη μεσα μερια και οχι πανω του. Για το αισθητικο κομματι, επειδη ειναι καλλιτεχνικο, δεν σημαινει οτι καθε φορα και καλυτερο! Μπορεις να το τριψεις με γυαλοχαρτο για να απαλυνεις τις γραμμες η να το κανεις ακομα πιο πολυπλοκο. Προσωπικα οτιδηποτε χειροποιητο που εχει μεσα κοπο και χρονο μου αρεσει.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα Δημήτρη. Το ίδιο συναίσθημα έχω νιώσει και εγώ όταν κάνω κάτι στραβό που δεν θα έπρεπε. Βρίζω τον εαυτό μου.
Δεν πρέπει όμως να απογοητεύεσαι. Πάντα υπάρχει κάποιος τρόπος να περιοριστεί η "πατάτα".
Εξ' άλλου αυτό που βλέπουμε εμείς στραβό, σαν δημιουργοί, οι άσχετοι με το κατασκευαστικό μέρος δεν το παίρνουν καν χαμπάρι και σε συγχαίρουν όταν τους το δίνεις.
Σε "ζηλεύω" με την καλή έννοια, ως προς την πυρογραφική σου ικανότητα. :grinning-smiley-043

Καλημέρα. Κατασκευή μπρελόκ από κλαδάκι ελιάς.

Πες μας πως είναι πρωινή κατασκευή να γουστάρουμε!:BDGBGDB55:

Για ξεκίνα & άσε τα ........Πανέμορφο!!!!!!!!! κλπ.

Φίλε μακάρι να είχα χρόνο.
Θέλει πολύ χρόνο και περνάει και γρήγορα η ώρα με το τορνακι.
Εξαιρετική ενασχόληση!

Αλλη αισθηση το φινιρισμα στον τορνο και μαλιστα σε ελια υπεροχο Κωστα

Αλλη αισθηση το φινιρισμα στον τορνο και μαλιστα σε ελια υπεροχο Κωστα

-bye-

Φίλε μακάρι να είχα χρόνο.
Θέλει πολύ χρόνο και περνάει και γρήγορα η ώρα με το τορνακι.
Εξαιρετική ενασχόληση!

:grandpa:

Last edited by a moderator:

Ασε τα μπρελοκ να πιασουμε κανα ρουτερ γιατι θα με φανε ζωντανο!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα παω στον δικο σου σημερα για τα φεραμια. Βαρεθηκα να περιμενω να μου βρουν χοντρη μελαμινη και πηρα ελατακι στις ιδιες διαστασεις. Ειχα βαρεθει την μουρμουρα και τα βιβλια σε πυργους!!!!!!

Έπεσες σε δύσκολη περίοδο. Σε ποιον δικό μου θα πας? Αν πας στην Ξυλεμπορική να δώσεις γνωριμίες στον Θανάση Μεσσ.

Στην ξυλεμπορικη εχω κονε, αδελφικο φιλο. Στο Κετχ θα παω.

Α! Καλό βόλι.

Για την ευκολία (& το καλόπιασμα) της νοικοκυράς ένα Trivet Wood Pot Holder από Οξυά.

Last edited by a moderator: