Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μην φοβαστε το "χωρις σχεδια". Λιγη σκεψη και υπομονη θελει και κανεις τα δικα σου. Μετα το ολο πραμα αρχιζει και εχει πολυ περισσοτερο ενδιαφερον. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που σας άρεσε!!!

Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω χωρίς σχέδια εννοώ χωρίς κατασκευαστικό σχέδιο με διαστάσεις , φωτογραφίες του συγκεκριμένου τύπου καταπέλτη κυρίως από έτοιμα κιτ υπάρχουν αρκετές στο internet και με αυτές σαν οδηγό το έφτιαξα .

Όντος υπάρχουν άπειρες κατασκευές με άλλου τύπου καταπέλτη αλλά επειδή είναι για εργασία σε σχολείο για παιδί ήθελα να μπορεί να γράψει και μερικά λόγια για τον εφευρέτη (leonardo da vinci ) , για την ιστορία γενικά σαν όπλο αλλά και να είναι κάτι με υλικά που υπήρχαν παλιά (προ πλαστικών - λάστιχων εποχή ) ξύλο και σκοινί .

Πραγματικά το έδωσα με βαριά καρδιά αλλά δεν γινόταν να το κρατήσω !!! Έχει πολύ πλάκα καί όντος μπορείς να φτιάξεις πάρα πολλά σχέδια , σίγουρα θα ξαναφτιάξω !!!!

Παλιότερα είχε και ο οτε τν μία σειρά που απο ενα χειρόγραφο του Da Vinci έκαναν την κατασκευή απο ξύλο και μέταλλο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

μπραβο G.Red
ωραια κατασκευη

Πολύ καλός ο καταπέλτης Γιώργο

Έτοιμος για πολιορκία. Μπράβο!

Πολύ ωραία κατασκευή! Πραγματικά έτοιμος για "Πολιορκία":

Το χαμόγελο του GRed τα λέει όλα.
Βλέπω να τον ζητάει πίσω τον καταπέλτη μετά την παρουσίαση του μαθητή στο σχολείο του.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πρίν μερικές μέρες φίλος μου ζήτησε αν μπορώ να φτιάξω ένα καταπέλτη για την εργασία σε ένα μάθημα του γιου του που πηγαίνει Γυμνάσιο , εννοείτε πως τον έφτιαξα !!! Για να έχει και την απαραίτητη ''ιστορία '' και να μπορεί να γράψει ένα καλό κειμενάκι επέλεξα ενα καταπέλτη απο σχέδιο του μοναδικού Leonardo da Vinci .Κόστος για ένα καδρονάκι και μια καβίλια οξιάς σχεδόν 6 ευρώ , μερικά καλαμάκια απο σουβλάκια , ξυλόκολλα , λίγος σπάγκος και έτοιμος ο λειτουργικός καταπέλτης !
Σχέδια δεν υπάρχουν , με βάση μερικές φώτο που βρήκα στο internet το έκανα και τα ''ελάσματα '' έγιναν απο καβίλια οξιάς που έκοψα με την κορδέλα μερικά χιλιοστά .

GAZT5W

Χμμμμμ.......Τιιιιιιιι Εχουμε εδω, Ε;

"Παρανομη οπλοκατοχη και οπλοχρησια;;;;;;;;;"

Καποιος να τον συλλαβει αυτον τον ανθρωπο, γιατι μας εχει "τρελανει" με τις κατασκευες του!!!!!!!
Ασε που νομιζω, οτι δεν ειναι και δικα σου γιατι οι φωτο δεν εχουν μπει αναποδα!!!!!:flipout:

Περα απο την πλακα και απο τις ωραιες και ευφανταστες κατασκευες του G, εμενα μου αρεσει και για ενα αλλο πραγμα.
Μου αρεσει γιατι ειναι πολυ χαρουμενος ανθρωπος, και βλεπεις στο προσωπο του την χαρα και τον ενθουσιασμο.
Και αυτο Γιωργαρε ειναι μεταδοτικο ξερεις, και μας εχει λειψει τα τελευταια χρονια της μιζεριας καi της καταθλιψης.
Να εισαι καλα, παντα ετσι και .......Keep Walking!!!!!!!!

Mπραβο Γιωργο, αυτου του ειδους οι κατασκευες ειναι αλλο πραμα!!

Αυτος ο καταπελτης σε μινιατουρα ηταν απο τις πρωτες μου ξυλοκατασκευες. Θυμαμαι οτι με ειχε ταλαιπωρησει το γραναζι για να κοψω τα δοντια στη σεγα με την σωστη γεωμετρια! Πολυ πιο ευκολα το εκανες εσυ με πειρακια!

Ειμαι σιγουρος οτι θα τον χαζευει ολη η ταξη μαζι με τον δασκαλο :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Καποιος να τον συλλαβει αυτον τον ανθρωπο, γιατι μας εχει "τρελανει" με τις κατασκευες του!!!!!!!
Ασε που νομιζω, οτι δεν ειναι και δικα σου γιατι οι φωτο δεν εχουν μπει αναποδα!!!!!:flipout:

Περα απο την πλακα και απο τις ωραιες και ευφανταστες κατασκευες του G, εμενα μου αρεσει και για ενα αλλο πραγμα.
Μου αρεσει γιατι ειναι πολυ χαρουμενος ανθρωπος, και βλεπεις στο προσωπο του την χαρα και τον ενθουσιασμο.
Και αυτο Γιωργαρε ειναι μεταδοτικο ξερεις, και μας εχει λειψει τα τελευταια χρονια της μιζεριας καi της καταθλιψης.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Keep Turning....

μπραβο G.Red
ωραια κατασκευη

Πολύ καλός ο καταπέλτης Γιώργο

Έτοιμος για πολιορκία. Μπράβο!

Πολύ ωραία κατασκευή! Πραγματικά έτοιμος για "Πολιορκία":

Για ακόμα μια φορα σας ευχαριστώ και χαίρομαι που σας αρέσει !!

Το χαμόγελο του GRed τα λέει όλα.
Βλέπω να τον ζητάει πίσω τον καταπέλτη μετά την παρουσίαση του μαθητή στο σχολείο του.

Χαχαχα Πραγματικά το ρώτησα μεταξύ σοβαρού και αστείου , και μου είπαν ότι τις κατασκευές τις κρατάνε στο σχολείο ........

Χαχαχα αλλό ένα όπλο στο σπίτι !!! Μου βάλατε μυαλό και άλλαξα site για τις φωτο !!!

Μιζέρια - προβλήματα - ζω-βλέπω - αντιμετωπίζω κατά 90% στην δουλεία μου , αν ήμουν και στην προσωπική μου ζωή χωρίς χαμόγελο σίγουρα θα είχα τρελαθεί ...Αλλά μην ξεχνάμε και το άλλο , σχεδόν όλοι εδώ μέσα είμαστε ερασιτέχνες δηλαδή δεν βιοποποριζόμαστε απο τις κατασκευές αλλά έγω έχω και μια διαφορετική ερμηνεία για τον όρο ''ερασιτέχνης '' στο δικό μου μυαλό σημαίνει '' εραστής της τέχνης '' δηλαδή αγαπάω την ''τέχνη'' (γενικά αυτό που φτιάχνω με τα χέρια μου) και όπως όταν είναι κάποιος ερωτευμένος και είναι πάντα με το χαμόγελο έτσι και εγώ πάντα όταν ασχολούμαι με αυτό είμαι χαρούμενος !!!

Mπραβο Γιωργο, αυτου του ειδους οι κατασκευες ειναι αλλο πραμα!!

Αυτος ο καταπελτης σε μινιατουρα ηταν απο τις πρωτες μου ξυλοκατασκευες. Θυμαμαι οτι με ειχε ταλαιπωρησει το γραναζι για να κοψω τα δοντια στη σεγα με την σωστη γεωμετρια! Πολυ πιο ευκολα το εκανες εσυ με πειρακια!

Ειμαι σιγουρος οτι θα τον χαζευει ολη η ταξη μαζι με τον δασκαλο :))

Με το γρανάζι είναι πιο όμορφο αλλά δεν ήθελα να μπώ σε τέτοια ταλαιπωρία . Κάπως έτσι το φαντάζομαι και εγώ στην τάξη !!!

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flip out:

Keep Turning....

Χαχαχα το έκανα και αυτό σήμερα !!! Άυριο λογικά θα ανεβάσω στο αντίστοιχο θέμα κατι μικρό πραγματάκια που έκανα , αλλά προς το παρών και αφου το ανέφερες θα σας δείξω κατι διαφορετικό , είχα ένα πολύ μικρό κομμάτι ελίτσας και αποφάσισα να κάνω μια διαφορετική σβούρα , στο κέντρο έκανα μια τρύπα για να μπαίνει σφηνωτά ενα μολύβι , όταν τη στρίψεις και από κάτω έχεις ένα κομμάτι λευκό χαρτί κάνει πολύ όμορφα και ιδιαίτερα σχέδια !!!!

Last edited by a moderator:
Έξυπνο πολύ.

Άσκηση παρόμοια με αυτήν του GRed.

Μάρτιος 2006.
Είχαν ζητήσει στην κόρη μου στην Τρίτη Γυμνασίου άσκηση με θέμα την επίκαιρη τότε Γέφυρα "Ρίου - Αντιρρίου".
Οπότε ο μάστορας ανέλαβε δράση.
Σαν πυλώνες της γέφυρας είχα χρησιμοποιήσει βίδες Μ 30 κ για "καλώδια" της γέφυρας είχα χρησιμοποιήσει ηλεκτρόδια κοπής για όσους τα γνωρίζουν.
Το δάπεδο ήταν ταπεινή λευκή μελαμίνη.

Καλό βράδυ να έχουμε.

Last edited by a moderator:

Ωραία κατασκευή, τι απέγινε;

PP Laboratories. (Προ παππού εποχής!)

Ωραία κατασκευή, τι απέγινε;

PP Laboratories. (Προ παππού εποχής!)

Καλημέρα.
Στο τέλος τη σχολικής χρονιάς (μετά από βράβευση της παρακαλώ) ήρθε σπίτι.
Για αρκετό καιρό ήταν επάνω στα ντουλάπια της κουζίνας.
Όταν κάναμε την ανακαίνιση στο σπίτι & την κουζίνα ........."χάθηκε".

Καλημέρα.
Στο τέλος τη σχολικής χρονιάς (μετά από βράβευση της παρακαλώ) ήρθε σπίτι.
Για αρκετό καιρό ήταν επάνω στα ντουλάπια της κουζίνας.
Όταν κάναμε την ανακαίνιση στο σπίτι & την κουζίνα ........."χάθηκε".

Κρίμα, αν δεν το μάζεψε κάποιος.

"χάθηκε" :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Χαχαχα το έκανα και αυτό σήμερα !!! Άυριο λογικά θα ανεβάσω στο αντίστοιχο θέμα κατι μικρό πραγματάκια που έκανα , αλλά προς το παρών και αφου το ανέφερες θα σας δείξω κατι διαφορετικό , είχα ένα πολύ μικρό κομμάτι ελίτσας και αποφάσισα να κάνω μια διαφορετική σβούρα , στο κέντρο έκανα μια τρύπα για να μπαίνει σφηνωτά ενα μολύβι , όταν τη στρίψεις και από κάτω έχεις ένα κομμάτι λευκό χαρτί κάνει πολύ όμορφα και ιδιαίτερα σχέδια !!!!

Πανεξυπνο!!!

Έτοιμα και τα κομοδίνα...
24f00194642fcda754bb712a271f1b8f.jpg
095e258f1686f07aa766b18e7d6b1828.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ομορφες οι "φατσουλες"!

Μπράβο... :a0210:
Μ´αρέσουν πολύ.

Η επέλαση των κομοδίνων..
Μπράβο πολύ ωραία και γουστόζικα