Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παππούς Κώστας ο ορισμός τού καλού μάστορα καί ανθρωπιστής. :a0210:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κωστή το βιολί σου εσύ, συνεχίζεις να μας εντυπωσιάζεις...

Δημήτρη όπως είπε κι ο Μιχάλης περισσότερο χαιρόμαστε τις παρουσιάσεις σου και την περιποίηση του εργαστηρίου σου παρά τα έργα σου. όχι ότι δεν είναι άψογα, ίσα-ίσα, απλά η τακτοποίηση και η καθαριότητα σου είναι ΤΟΡ !!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ρε κόψτε κάτι.
Θα με κάνετε να ψηλώσω κ άλλο κ είμαι ήδη 1.90 cm!
Καλό βράδυ να έχουμε.........

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δημήτρη όπως είπε κι ο Μιχάλης περισσότερο χαιρόμαστε τις παρουσιάσεις σου και την περιποίηση του εργαστηρίου σου παρά τα έργα σου. όχι ότι δεν είναι άψογα, ίσα-ίσα, απλά η τακτοποίηση και η καθαριότητα σου είναι ΤΟΡ !!

Ευχαριστώ Γιώργο.

Ρε κόψτε κάτι.
Θα με κάνετε να ψηλώσω κ άλλο κ είμαι ήδη 1.90 cm!
Καλό βράδυ να έχουμε.........

όσο και να ψηλώσεις πάντως τον Βράνκοβιτς δεν θα τον φτάσεις..
Καληνύχτα

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παππούς Κώστας ο ορισμός τού καλού μάστορα καί ανθρωπιστής. :a0210:

Αλλά γαύρος... Να τα λέμε κι αυτά... :silly:

Όταν τελειώσεις το μαγαζί ψηλέ να με πας για μπύρα με τσιμπιμπλόμ :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Όταν τελειώσεις το μαγαζί ψηλέ να με πας για μπύρα με τσιμπιμπλόμ :ADFADF1:

Εσύ ξέρεις που είναι ακριβώς το μαγαζί οπότε θα σε περιμένω. Τι είναι το τσιμπιμπλομ? Ο μεζές?
Δεν τις τρως εσύ τις νέες αυτές γεύσεις. Οπότε όταν έρθεις να είσαι εν μέρει φαγωμενος. Τα λέμε εκεί από Πέμπτη.

Πασχαλινή κατασκευή (τώρα αξιώθηκα να την ανεβάσω ) για να ευχαριστήσω την Γυναίκα μου .

40583820954_2d416a441d_c.jpg
[/url]20180402_111755 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

26425220957_77f8c52e05_c.jpg
[/url]20180402_112209 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

40583816344_f8dc382376_c.jpg
[/url]20180402_121109 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

41297173701_e8d9692f95_c.jpg
[/url]20180402_150816 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

Εισαι καλλιτεχνης, πως να το κανουμε :))

Πως σου φαινεται πλεον η Einhel Γιωργο? Ηθελες κατι παραπανω απο την κορδελιτσα?

πάααααρα πολύ ωραίες οι κατασκευές σου Γιώργο, ελπίζω να ικανοποιήθηκε πλήρως η σύζυγος.

Εισαι καλλιτεχνης, πως να το κανουμε :))

Πως σου φαινεται πλεον η Einhel Γιωργο? Ηθελες κατι παραπανω απο την κορδελιτσα?

Σε ευχαριστώ !!!

Πάντα θέλουμε σε όλα κάτι παραπάνω ! Αλλά για ερασιτεχνικό και ημιεπαγγελματικό επίπεδο (να βγαίνει κανένα χαρτζιλικάκι :-) ) πιστεύω ότι είναι μια χαρά , κραδασμούς έχει αλλά πραγματικά δεν με πειράζουν καθόλου αφού κόβει ευθεία , το μόνο που θα ήθελα είναι αλουμινένιος οδηγός για την λάμα και ρουλεμάν αριστερά - δεξιά αλλά και πάλι με λίγη προσοχή δεν αντιμετώπισα πρόβλημα , μια καλή κορδελλα θέλει πάνω και είναι μια χαρά . Η δύναμη αν το πάς σιγα σιγα σε οριακό ύψος είναι μια χαρά δεν σταματάει . Τώρα αν θέλω να κάνω bandsaw box πάνω απο 8 εκατοστά σίγουρα δεν γίνετε , αν θέλω να επεξεργαστώ αν κορμουδάκι για τον τόρνο το κάνω με το σκαρπελο και σφυράκι , τα φιλετάκια για τα στυλό τα κόβει μια χαρά , σε καδρόνια όπως βλέπεις και στην φώτο τα παει μια χαρά (εννοητε ότι μετα θελει τρίψιμο το κομμάτι δεν έχω απαίτηση να μου το βγάζει τελειο ) .Πάντα την δουλεύω με σκουπα για να μην μαζεύει πριονίδι και ζορίζετε , στο τελος καθε εργασίας βάζω σε μια οδοντόβουρτσα wd40 και καθαρίζω την λάμα και το λάστιχο απο τις τροχαλίες απο το κολλημένο πριονίδι , και λασκάρω τον την ένταση της λάμας για να μην είναι τέρμα τεντωμένη .

Για τις δικές μου εργασίες είναι παρα πολύ καλή , ειναι φθηνή , κόβει ευθεία , στις στροφές με λεπτή λαμα τα πάει ικανοποιητικα , δεν μου λεει ποτέ όχι στα όρια ύψους της έχω βάλει μέχρι και ελια 7 εκατοστά και σιγα σιγα την έκοψε φιλετάκι .

Πασχαλινή κατασκευή (τώρα αξιώθηκα να την ανεβάσω ) για να ευχαριστήσω την Γυναίκα μου .

40583820954_2d416a441d_c.jpg
[/url]20180402_111755 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

26425220957_77f8c52e05_c.jpg
[/url]20180402_112209 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

40583816344_f8dc382376_c.jpg
[/url]20180402_121109 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

41297173701_e8d9692f95_c.jpg
[/url]20180402_150816 by RED GEO, on Flickr[/IMG]

:SFGSFGSF:

Τις μεγαλες ξυλοκατασκευες μας τις εχεις δειξει? Δεν θυμαμαι.

πάααρα πολύ ωραίες οι κατασκευές σου Γιώργο, ελπίζω να ικανοποιήθηκε πλήρως η σύζυγος.

Σε ευχαριστώ , όλο καμάρι ηταν στην Εκκλησία !!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ , όλο καμάρι ηταν στην Εκκλησία !!!!!!!!!

χα χα χα καλό !! θα είχες και εσύ όμως κάποια καλή απολαβή από όλο αυτό, δεν μπορεί...
t4877.gif

:SFGSFGSF:

Τις μεγαλες ξυλοκατασκευες μας τις εχεις δειξει? Δεν θυμαμαι.

Τα μικρά πτυσσόμενα καλαθάκια νομίζω πώς τα έχω ανεβάσει παλιότερα , το μεγάλο που είναι τα μακαρον πάνω είναι αντιγραφή των μικρότερων , αυτό με το κεράκι είναι ένα δοκιμαστικό διακοσμητικό απο άγνωστο ξύλο στον τόρνο , τα καλαθάκια είναι πολύ όμορφες και απλές κατασκευές .

Άν θες ανεβάζω το βραδάκι φώτο από διάφορα στάδια κατασκευής .

χα χα χα καλό !! θα είχες και εσύ όμως κάποια καλή απολαβή από όλο αυτό, δεν μπορεί...
t4877.gif

Χαχαχα πως με καταλαβαίνετε όλοι εδω μέσα !!! Η απολαβή είναι ότι τελικά κλείσαμε να νοικιάσουμε καινούριο σπίτι αρκετά πιο ακριβό με 3 δωμάτια ενώ θέλουμε 2 έτσι ώστε το 3ο να γίνει ενα μινιμαλ εργαστήριο γιατί το σπίτι είναι καινούριο !!!!!

Last edited by a moderator:

Χαχαχα πως με καταλαβαίνετε όλοι εδω μέσα !!! Η απολαβή είναι ότι τελικά κλείσαμε να νοικιάσουμε καινούριο σπίτι αρκετά πιο ακριβό με 3 δωμάτια ενώ θέλουμε 2 έτσι ώστε το 3ο να γίνει ενα μινιμαλ εργαστήριο γιατί το σπίτι είναι καινούριο !!!!!

ότι καλύτερο λοιπόν. με το καλό ! -bye-

ότι καλύτερο λοιπόν. με το καλό ! -bye-

Σε ευχαριστώ , και ελπίζω ότι το καινούριο σπίτι θα έχει καλή μόνωση !

Ωραίες οι κατασκευές Γιώργο και την einhell την έχεις κάνει και τραγουδάει! Μπράβο !!
Το καλαθάκι αχλάδι φαίνεται όμορφο, φωτορεπορτάζ για αυτό δεν έχουμε??