Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

στελνει απο εκει πήρα το φαλτσοπριονο metabo
Στέλνει Ελλάδα;

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μια χαρά τότε... Στα μισά λεφτά του Τρίτωνα..

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τελικά κλώνοι είναι όλα,είδα ένα φορητό ακόμα καί έχει διπλή λειτουργία,δηλαδή περιστροφική καί πάνω-κάτω σάν τά μεγάλα spindle sander.

https://www.amazon.co.uk/Triton-949...rd_wg=PXKZv&psc=1&refRID=VB1CAATMT769PS8J8AE5

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B076F81W9C/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1C736LK8HAWV6&psc=1

https://www.youtube.com/watch?v=HpyW9KfAECI

αν παει καποιος τοσο ψηλα σε αυτο εργαλειο, γιατι να μην παρει αυτο που εχει και την ταινια;
δεν ειναι καλυτερο το δευτερο που εχει και καλυτερα χαρακτηριστικα και την ταινια;
υπαρχει καποιο μειονεκτημα που δεν βλεπω;
γιατι καιρο τωρα με τρωει και εμενα.....

αν παει καποιος τοσο ψηλα σε αυτο εργαλειο, γιατι να μην παρει αυτο που εχει και την ταινια;
δεν ειναι καλυτερο το δευτερο που εχει και καλυτερα χαρακτηριστικα και την ταινια;

Μιχάλη έχεις δίκιο,η μόνη διαφορά πού βλέπω είναι ότι ο δεύτερος μέ τόν ταινιολειαντήρα παίρνει πιό μικρό τύμπανο 51 mm,ενώ ο πρώτος παίρνει πιό μεγάλο τύμπανο 76 mm.
Βέβαια ο πρώτος έχει τό ατού τού δυό σέ ένα,καί γυαλόχαρτο τύμπανο και ταινιολειαντήρα.

Βέβαια η αγορά τους απο Ελλάδα είναι αρκετά πιό ακριβή από τό εξωτερικό.

Προσωπικά λόγο χώρου έκλεισα στό μικρό hand held Spindle Sander

Αλλο ένα πολύ ωραίο λεπτομερή βίντεο,τό μικρό hand held Spindle Sander μέ άλλη μάρκα (τελικά όλοι είναι κλώνοι σάν δυό σταγόνες νερού) ,δέν βλέπω κανένα κραδασμο μέ τό κράτημα στό χέρι,μεγάλη υπόθεση η ρύθμιση στροφών.

https://www.youtube.com/watch?v=U8CbXXWnq9w

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό μεσημέρι.
Μαγνητάκια ψυγείου & όχι μόνο, για την μικρή Αθηνά που τα ζήτησε.

Ξύλο: Οξυά, Διάμετρος: 50 mm, Πάχος: 10 mm.

από τα αρχαιότερα και ομορφότερα ονόματα. πολύ γουστόζικα και τα ξύλινα μαγνητάκια

Μπράβο Κώστα γειά στά χέρια σου.:a0210:

Θά ήθελα να μού πείς πώς έκανες τόσο ίσια τά γράμματα με πυρογράφο,γιατί (κοίτα να δείς σύμπτωση) θέλω νά κάνω γιά ένα φίλο κάτι γράμματα επάνω σέ ξύλο μέ πυρογραφία,αλλά φοβάμαι πώς θά είναι στραβά και πρέπει νά είναι ίσια καί ομορφα σάν τά δικά σου καί σκεφτόμουν τά αυτοκόλλητα γράμματα.Υπάρχουν γράμματα σέ καλούπι η κάποιος τρόπος να βγούν ολόισια σάν από μηχάνημα σάν τά δικά σου ?

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

από τα αρχαιότερα και ομορφότερα ονόματα. πολύ γουστόζικα και τα ξύλινα μαγνητάκια

:ernaehrung004:

Μπράβο Κώστα γειά στά χέρια σου.:a0210:

Θά ήθελα να μού πείς πώς έκανες τόσο ίσια τά γράμματα με πυρογράφο,γιατί (κοίτα να δείς σύμπτωση) θέλω νά κάνω γιά ένα φίλο κάτι γράμματα επάνω σέ ξύλο μέ πυρογραφία,αλλά φοβάμαι πώς θά είναι στραβά και πρέπει νά είναι ίσια καί ομορφα σάν τά δικά σου καί σκεφτόμουν τά αυτοκόλλητα γράμματα.Υπάρχουν γράμματα σέ καλούπι η κάποιος τρόπος να βγούν ολόισια σάν από μηχάνημα σάν τά δικά σου ?

Ευχαριστώ.

:ernaehrung004:

https://www.vardakas-tools.gr/mytes...lismoy/Pyrografoi-egkaystikh/Mytes-pyrografou

Εγώ έχω πάρει τα παρακάτω:

https://www.amazon.com/gp/product/B0019N4VSO/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ωραία ευχαριστώ.Τόν ίδιο πυρογράφο Weller έχουμε άν θυμάμαι καλά,άρα κάνουν τά πάσα.
Καί μιά άλλη χάρη μπορείς να βάλεις ένα κέρμα μονόλεπτο η πεντόλεπτο διπλα στα γράμματα για να δώ πόσο μεγάλα είναι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Ωραία ευχαριστώ.Τόν ίδιο πυρογράφο Weller έχουμε άν θυμάμαι καλά,άρα κάνουν τά πάσα.
Καί μιά άλλη χάρη μπορείς να βάλεις ένα κέρμα μονόλεπτο η πεντόλεπτο διπλα στα γράμματα για να δώ πόσο μεγάλα είναι ?

:a0210:

:flipout:

Σέ παραδέχομαι προνόμιο η ταχύτης πού λένε :worshippy:,μιά από τά ίδια είμαι καί εγώ.

Ξέχασες ένα X στό Proxxon χάχάχά.

Νομίζω ότι τά γράμματα τά δικά σου είναι πιό μεγάλα από τού Βαρδάκα,τώρα πού έχω μέτρο σύγκρισης θά τά δώ από κοντά,μέ τό δεκάλεπτο ανά χείρας.

Και πάλι Ευχαριστώ Κώστα - Παππού - η "Σειρά" :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Γιατί, όπως είπε κι ο Δημήτρης, το ένα φτάνει μέχρι 51 τύμπανο και το άλλο μέχρι 76. Τα ζυγίζεις κι αποφασίζεις.
Εγώ πχ που έχω τον μπλέ ταινιολειαντήρα της Bosch θα προτιμήσω το μεγαλύτερο τύμπανο.

Ομως πρεπει να περιμενεις να κρυωσει για να κανεις την αλλαγη σωστα?

Σωστά Κυριάκο πρέπει να κρυώσει τό μέταλλο γιατί άν τό ξεσφίξεις μέ τή πένσα ζεστό θά σπάσει,θέλει τόν χρόνο του για να γράψεις μιά λέξη.Το αναφέρει εξάλλου τό manual τού Weller ,όταν θά αλλάξετε μύτη να περιμένετε να κρυώσει πρώτα.

Ωραίος ο παππου-μάστορας... :a0210:
Στο Θ τι πατέντα έκανες;

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίος ο παππου-μάστορας... :a0210:
Στο Θ τι πατέντα έκανες;

Εβαλε το O και μέ τόν πυρογράφο μέ τό χέρι έκανε μιά παύλα οριζόντια μετά,έτσι γίνονται όλα τα Ελληνικά γράμματα μέ τό ξένο αλφάβητο Μπάμπη.
Π.χ Μέ τό W άν τό γυρίσεις 90 μοίρες δεξιά γίνεται Σ κ.ο.κ

:flipout:

Σέ παραδέχομαι προνόμιο η ταχύτης πού λένε :worshippy:,μιά από τά ίδια είμαι καί εγώ.

Ξέχασες ένα X στό Proxxon χάχάχά.

Νομίζω ότι τά γράμματα τά δικά σου είναι πιό μεγάλα από τού Βαρδάκα,τώρα πού έχω μέτρο σύγκρισης θά τά δώ από κοντά,μέ τό δεκάλεπτο ανά χείρας.

Και πάλι Ευχαριστώ Κώστα - Παππού - η "Σειρά" :ernaehrung004:

Το "X" & to "O" δεν το ξέχασα απλά έχει ένα μέσα η κάθε συλλογή.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Το "X" & to "O" δεν το ξέχασα απλά έχει ένα μέσα η κάθε συλλογή.

:a0210:

Σωστά Κυριάκο πρέπει να κρυώσει τό μέταλλο γιατί άν τό ξεσφίξεις μέ τή πένσα ζεστό θά σπάσει,θέλει τόν χρόνο του για να γράψεις μιά λέξη.Το αναφέρει εξάλλου τό manual τού Weller ,όταν θά αλλάξετε μύτη να περιμένετε να κρυώσει πρώτα.

Εγώ δεν περίμενα βέβαια.
Είναι τόσο εύκολο το να αλλάξεις γράμμα με μια πένσα αλλά το σωστό είναι να το περιμένεις να κρυώσει. Εξάλλου ζεσταίνονται τόσο γρήγορα που δεν καθυστερείς καθόλου.

Το "Θ" όντως έγινε με το "Ο" & κάψιμο μετά με τον πυρογράφο στην μέση του.