Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χαρά στην υπομονή σου.

Παύλο βάλε τώρα κ λογότυπο στα γυαλιά
π.χ. ......Pontiac ! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Kαι πολυ καλα εκανες!
Ο Δημητρης το χειριστηκε δεοντως το θεμα και σε μια βδομαδα περιπου θα αναρτηθει στις παραλαβες :)

:a0210:

Αυτά είναι... Ξέρω που απευθύνομαι.... :flipout:
Όταν γυρίσω από χωριό θα έχει παραλαβή μετα καφέως...

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Άψογα Παύλο. :a0210:
Τελικά τα κρύσταλα είναι 1 mm; Αυτό το τακάκι γιατί το έβαλες στις βάσεις των μπράτσων, για την κλίση;
Σας ευχαριστώ όλους.
Είναι λεπτοί δεν τα μέτρησα γιατί δεν έχω παχυμετρο μαζί μου. Πρέπει να είναι γύρω στο 1 με 1,5 mm περίπου.τα τακάκια μπήκαν για την κλίση και με παιδεψαν πολύ οι μεντεσέδες αλλά είναι μέχρι που να πάρεις την ρεγουλα που λένε.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αν προλάβω αύριο θα πάω στο λέιζερ.
Δεν περνάει η μέρα Κώστα αλλιώς, κάτι πρέπει να κάνω.
Χαρά στην υπομονή σου.

Παύλο βάλε τώρα κ λογότυπο στα γυαλιά
π.χ. ......Pontiac ! :flipout:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο κ. Παύλο !!!

327d9ddee1e49ea24e3f7fd2aedd2594.jpg

Μπραβο Παυλο!
Ο επιμενων δημιουργει πραματα και θαματα. Γεια στα χερια σου!

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Εδώ ένα ζευγάρι από καπλαμά όλο φτιαγμένο αλλά δεν άντεξε, έσπασε. Ίσως δεν κόλλησα σωστά τα φύλλα ενδεχομένως.
Στα προηγούμενα είχα βάλει στη μέση φιλέτο μουριάς 2 χιλιοστά περίπου και πίσω - μπρος καπλαμάδες, και είναι πολύ πιο ανθεκτικά.
327d9ddee1e49ea24e3f7fd2aedd2594.jpg

Μπραβο Παυλο!
Ο επιμενων δημιουργει πραματα και θαματα. Γεια στα χερια σου!
ea1257e1b5723c02757ad2056aac22aa.jpg
84a92adb64172915408e0e7306ef8a54.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

μπραβο Παυλο αψογα :grinning-smiley-043
δεν θυμαμαι ομως ... τα εφτιαξες στο χερι ή στο cnc?

Στο χέρι είναι κομμένα. Θαυματουργή η μικρή proxxon, εξάλλου μου αρέσει το κόψιμο γιατί περνά η ώρα ευχάριστα.
μπραβο Παυλο αψογα :grinning-smiley-043
δεν θυμαμαι ομως ... τα εφτιαξες στο χερι ή στο cnc?

Ευχαριστώ Νίκο. Τα σκούρα ( Αμερικής καρυδιά) είναι αυτά που μου σπασανε. Μπορείς να βάλεις ότι χρώμα θες προσθέτοντας ένα φιλέτο καπλαμα της αρεσκείας σου εξωτερικά.
Μπράβο σας κύριοι!Παύλο εγώ λόγω προσωπικού γούστου θα τα σκούραινα,αλλά είναι καθαρά προσωπικό θέμα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Στο χέρι είναι κομμένα. Θαυματουργή η μικρή proxxon, εξάλλου μου αρέσει το κόψιμο γιατί περνά η ώρα ευχάριστα.

ε τοτε :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Παύλο πολύ ωραία τα γυαλιά. άσε που δε δείχνουν μερικά καλοκαίρια νεότερο !!!

Eνας φίλος μού ζήτησε να τού φτιάξω ένα ξύλινο βέλος μέ γράμματα επάνω.

Τό ξύλο κ/π σημύδα 15 mm πού είχα ρετάλι,μέ τό μολύβι-χάρακα σχημάτισα επάνω τό βέλος,κόπηκε στήν πριονοκορδέλα,τρίφτηκε,μέ τό μολύβι οριοθέτησα τά γράμματα,μετά πυρογράφος,καί τέλος περάστηκε 3 χέρια διάφανο μάτ βερνίκι σέ spray,καί παραδόθηκε στόν κάτοχο του γιά τοποθέτηση.

Εμένα πάντως δεν μου αρέσει. και ξέρεις γιατί ; δεν το πέρασες με Baby oil :smash:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Εμένα πάντως δεν μου αρέσει. και ξέρεις γιατί ; δεν το πέρασες με Baby oil :smash:

:flipout:
Είναι γιά εξωτερικό επαγγελματικό χώρο ενός φίλου,γιαυτό Γιώργο καί τό βερνίκι.

Ωραιο το βελοσ Δημητρη.Παυλο πανεμορφα τα γιαλια γεια στα χερια σου

:grinning-smiley-043 -bye-

Νίκο μπορείς να βάλεις τής Triton πού έχει 150 grit - 240 grit
Επίσης βγάζει καί η Silverline

Mιά τελευταία ερώτηση τό μήκος τών τυμπάνων είναι 76 mm η 115 mm (πού έχουν τά μεγάλα spindle sander) γιατί όλα τά γυαλόχαρτα πού βρίσκω στό νέτ είναι μήκος 115 mm καί όχι 76 mm πού αναγράφει η Triton ότι είναι τό μήκος τού τύμπανου (στό χειρός spindle sander),καί έτσι θά πρέπει να τά κόβουμε.
Kαί επιπροσθέτος αυτά τά γυαλόχαρτα πανε 6άδες πού εμείς μέχρι 4 τύμπανα διαθέτουμε,άρα τά δυό μεγάλα μέ διάμετρο 51-76 mm θά μάς είναι αχρείαστα.

Δεν τα είχα ψάξει Δημήτρη οπότε ευχαριστώ για τα 150 grit.
Το μήκος τους για να ξέρεις είναι 76mm και όπως είπες σωστα τα 2 μεγάλα γυαλόχαρτα 51-76 δεν μας κάνουν !