Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Διαβολάκο ωραίος, έχεις μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων

1. Διακοσμητικά ελαφάκια που περιμένουν υπομονετικά με τις άδειες κάλτσες τους τον Αι Βασίλη.
Όπως βλέπετε παριστάνουν τον μπαμπά (με τα κέρατα χαχαχαχαχα), την μαμά και τα δύο κουτσουβελάκια να ακολουθούν.
Από παλετόξυλα οι βάσεις και πεύκο τα ελαφάκια, βαμμένα με άχρωμο λαδάκι και περασμένα με σπρευ βερνικιού άχρωμο.

2. Ένα ψαράκι για την κόρη σε τεχνική intarsia από πεύκο και βαμμένο με πορτοκαλί σπρευ και το λευκο και μαύρο είναι ακρυλικά χρώματα από τα jumbo.

3. Ένα γραφειάκι για την κόρη και πάλι από mdf 16αρι βαμμένο με βελατούρα και μετά με χρώματα ριπουλίνης νερού (οι κωδικοί είναι από την βεντάλια του χρωματοπωλείου για να ταιριάξουν με το κρεβατάκι της), τα πόδια είναι αλουμινένια σε ματ απόχρωση αγορασμένα από σιδηροπωλείο.

Attachments

• 100_3101[1].jpg
    100_3101[1].jpg
    92.3 KB · Views: 150
  • 100_3106[1].jpg
    100_3106[1].jpg
    96.3 KB · Views: 150
  • 100_3120[1].jpg
    100_3120[1].jpg
    119.3 KB · Views: 149
  • 100_3111[1].jpg
    100_3111[1].jpg
    74.1 KB · Views: 148

Aψογος ο συνονόματος,πολύ όμορφα καί μέσα στό κλίμα τών ημερών

Δημήτρη πολύ ωραίες οι δημιουργία σου μπράβο!

Μπράβο σου Δημήτρη.. Αυτές οι παιδικές κατασκευές είναι άλλο πράγμα.. Χαίρεσαι μόνο να τις βλέπεις..

Φωτό από κατασκευή χριστουγεννιάτικου δέντρου (Part 1)

Ωραίες δουλειές.
Εγώ όμως έμεινα στην ένδειξη "Microfilter System" του έκκεντρου τριβείου... Τι Microfilter ; Ktino-filter θέλει ο Νίκος.

Ε ρε τα τανκς!!!!
Και το φαλτσοπρίονο βέβαια!!!!

Σε λίγες μέρες το φαλτσοπρίονο θα μπλεδήσει... :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραίες δουλειές.
Εγώ όμως έμεινα στην ένδειξη "Microfilter System" του έκκεντρου τριβείου... Τι Microfilter ; Ktino-filter θέλει ο Νίκος.

Αντώνη μια χαρά είναι το συγκεκριμένο microfilter. Ο κακός χαμός που βλέπεις είναι από την πλάνη και το ρούτερ. Το τριβείο μαζεύει πολύ καλά σχεδόν όλη την σκόνη (κάνει όντως πολύ καλή δουλειά το μικροφίλτρο).

Γι αυτό παρήγγειλα συλλέκτη σκόνης γιατί όλα πλέον στο εργαστήριο έχουν γίνει μέσα στην σκόνη σε σημείο να μην φαίνονται τι είναι... :p

Ειδα σημερα το μπλε...:FSGSFGS4:
Θηριο!
Νικο το πριονιδι που θα μαζευεις τι θα το κανεις, μπορει να χρησιμοποιηθει πχ για δημιουργεια πελετ?

Ειδα σημερα το μπλε...:FSGSFGS4:
Θηριο!
Νικο το πριονιδι που θα μαζευεις τι θα το κανεις, μπορει να χρησιμοποιηθει πχ για δημιουργεια πελετ?

Που το είδες συναγωνιστή?

Το βάζω στο κάδο κομποστοποίησης στον κήπο ή το βάζω γύρω από τις τριανταφυλλιές. Θεωρητικά πάντως είναι κατάλληλο και για πέλλετ αν και δεν ξέρω αν το πεύκο κάνει τόσο καλή καύση λόγω της ρητίνης που περιέχει...

Θεωρητικά κάνει πολύ καλύτερη καύση!!!
Ήρθε το μπλε ???
Βάλε καμία φώτο μην ανέβω Καβάλα λέμε!!!

Αχ τι θα κάνω ρε Νικοοοοοοοοοοο!!!!!
Με το καλό να το βάλεις καμία φώτο!!!!

Κόψε φλέβες!!!
Λογικά μπορεί και μέσα στην εβδομάδα να το έχω... Θα το βάλω κάτω από το δέντρο!!! :p

Εσύ δεν έχεις ανάγκη, είσαι μεγάλος εφοπλιστής...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νίκο τα παρήγγειλες; Αν όχι, το έψαξα, επειδή με ενδιέφερε το φαλτσοπρίονο και κατέληξα σ' αυτό:
http://bestmitresaw.co.uk/metabo-kgs-216-m-review/
http://www.amazon.co.uk/product-rev...ie=UTF8&filterBy=addFiveStar&showViewpoints=0
Εδώ έχει 307 ενώ από Γερμανία >100 φτηνότερα.

Αντώνη μια χαρά είναι το συγκεκριμένο microfilter. Ο κακός χαμός που βλέπεις είναι από την πλάνη και το ρούτερ. Το τριβείο μαζεύει πολύ καλά σχεδόν όλη την σκόνη (κάνει όντως πολύ καλή δουλειά το μικροφίλτρο).

Γι αυτό παρήγγειλα συλλέκτη σκόνης γιατί όλα πλέον στο εργαστήριο έχουν γίνει μέσα στην σκόνη σε σημείο να μην φαίνονται τι είναι... :p

Νίκο με το καλό να δεχτείς το "μπλέ" και να το χαρείς για πολύ καιρό.

Για το φίλτρο ξέρω ότι κάνει δουλειά, απλά έτσι όπως είναι οι φωτογραφίες με το πριονίδι από τα άλλα εργαλεία κάνει αντίφαση και είπα να κάνω λίγο πλάκα.
Όπως και να έχει το πράγμα η συνολική αίσθηση που μένει απο τα στιγμιότυπα είναι πως πέφτει πολύ δουλειά στο εργαστήριό σου.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Νίκο τα παρήγγειλες; Αν όχι, το έψαξα, επειδή με ενδιέφερε το φαλτσοπρίονο και κατέληξα σ' αυτό:
http://bestmitresaw.co.uk/metabo-kgs-216-m-review/
http://www.amazon.co.uk/product-rev...ie=UTF8&filterBy=addFiveStar&showViewpoints=0
Εδώ έχει 307 ενώ από Γερμανία >100 φτηνότερα.

Ναι Παναγιώτη. Χωρίς ΦΠΑ βγήκε στα 280 συν 15 ευρώ μεταφορικά. Τιμή χώμα σε σχέση με εδώ. Θα δώσω το συρόμενο του lidl για κανένα 70άρι οπότε θα μου βγει στην τελικά 225 ευρώ....

Νίκο με το καλό να δεχτείς το "μπλέ" και να το χαρείς για πολύ καιρό.

Για το φίλτρο ξέρω ότι κάνει δουλειά, απλά έτσι όπως είναι οι φωτογραφίες με το πριονίδι από τα άλλα εργαλεία κάνει αντίφαση και είπα να κάνω λίγο πλάκα.
Όπως και να έχει το πράγμα η συνολική αίσθηση που μένει απο τα στιγμιότυπα είναι πως πέφτει πολύ δουλειά στο εργαστήριό σου.

Λόγω Χριστουγέννων έχει πάρει φωτιά. Και να φανταστείς ότι το έχω καθαρίσει 2 φορές μέχρι τώρα (τώρα είναι σχετικά καθαρό το πάτωμα θα έλεγα!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Ναι Παναγιώτη. Χωρίς ΦΠΑ βγήκε στα 280 συν 15 ευρώ μεταφορικά. Τιμή χώμα σε σχέση με εδώ. Θα δώσω το συρόμενο του lidl για κανένα 70άρι οπότε θα μου βγει στην τελικά 225 ευρώ...

Γιατί πήρες την απόφαση να το αλλάξεις; Εγώ το γύρισα πίσω, την τελευταία μέρα μάλιστα την 30οστή, λόγω του θορύβου που έκανε όταν σταμάταγε.

Με το καλό να το παραλάβεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Γιατί πήρες την απόφαση να το αλλάξεις; Εγώ το γύρισα πίσω, την τελευταία μέρα μάλιστα την 30οστή, λόγω του θορύβου που έκανε όταν σταμάταγε.

Με το καλό να το παραλάβεις.

Γιατί μου γυάλισε στην τιμούλα... Ήθελα κάτι πιο ποιοτικό με μεγαλύτερη ακρίβεια και επιλογές.
Όχι ότι έχει κάποιο σοβαρό μειονέκτημα το parkside απλά σε κάποια θέματα υστερεί!!!

Διαδικασία κατασκευής δένδρων number 2!

Και νέα κατασκευή.

Νιφάδα χιονιού.
Από 1 σχεδόν 3μετρη σανίδα.

Αποτελείται από 2 μισόμετρες σανίδες και κομμάτια από φαλτσοκοπές 45 μοιρών (υπόλοιπα από προηγούμενες κοπές) και κομμάτια σανίδας μήκους 20 εκατοστών κομμένα με φαλτσοπρίονο στις 40 μοίρες.
Για την όλη σύνδεση των κομματιών χρησιμοποιήθηκε καρφωτικό με μικρά καρφάκια και αδιάβροχη ξυλόκολλα UHU.
Μόνο στο κέντρο της κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν 3 βίδες.
Στις 2 από τις κορυφές βιδώθηκαν γαντζάκια για την ανάρτηση της χιονονιφάδας στον τοίχο (έκοψα και αλυσίδα γι αυτό).

Θα βαφτεί με βερνικόχρωμα, οπότε και περάστηκε ένα χέρι βελατούρα παπαγάλος (Chromolac).