Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ρε νικο μπας και εχεις αναλαβει κανενα προτζεκτ στολισμου απο το δημο? ουτε στο εργαστηρι του Αι Βασιλη κλαους μαινε τετοια κατασκευη χριστουγεννιατικων.
Το μπλε το ειδα ατη Δραμα, σε καταστημα με εργαλεια.
Εγω με οσα εχω δει θα επαιρνα το μεταβο.

Ρε νικο μπας και εχεις αναλαβει κανενα προτζεκτ στολισμου απο το δημο? ουτε στο εργαστηρι του Αι Βασιλη κλαους μαινε τετοια κατασκευη χριστουγεννιατικων.
Το μπλε το ειδα ατη Δραμα, σε καταστημα με εργαλεια.
Εγω με οσα εχω δει θα επαιρνα το μεταβο.

Ε με τόσα φιλαράκια πρέπει να κάνω αρκετά για να ικανοποιηθούν όλοι.

Δεν θα έπαιρνα το Metabo Νεκτάριε γιατί το bosch εχει περισσότερες ευκολίες και εξελιγμένα χαρακτηριστικά που το metabo δεν έχει..
Σίγουρα η metabo είναι καλή εταιρεία αλλά αν ήταν να επιλέξω αυτήν θα κρατούσα το parkside μιας και η εργονομία και των 2 είναι σχεδόν ίδια...
Το Bosch κάνει την διαφορά..

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ε με τόσα φιλαράκια πρέπει να κάνω αρκετά για να ικανοποιηθούν όλοι.

Δεν θα έπαιρνα το Metabo Νεκτάριε γιατί το bosch εχει περισσότερες ευκολίες και εξελιγμένα χαρακτηριστικά που το metabo δεν έχει..
Σίγουρα η metabo είναι καλή εταιρεία αλλά αν ήταν να επιλέξω αυτήν θα κρατούσα το parkside μιας και η εργονομία και των 2 είναι σχεδόν ίδια...
Το Bosch κάνει την διαφορά..
δηλαδι νικολα αν εξαιρεσουμε οτι ειναι αλλη κατηγορια και επαγγελματικο τι περισσοτερες ευκολιες εχει το bosch για εναν ερασιτεχνη?

Βασίλη είναι πολλές αλλά θα προσπαθήσω να απαριθμήσω τις σημαντικότερες που είναι κοινές τόσο για τον επαγγελματία όσο και για τον απαιτητικό ερασιτέχνη - Ενθουσιώδη χρήστη, αν και ο επαγγελματίας πάντα από ερασιτέχνης ξεκινάει!.

1) Βελτιωμένη διαχείριση σκόνης. Διαφέρει σε σχέση με των άλλων κατασκευαστών που συνήθως έχουν μόνο μία έξοδο σκόνης και όχι 2 σαν του Bosch. Είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για μένα καθώς δεν θέλω να γίνεται χάλια ο χώρος εργασίας μου και φυσικά δεν θέλω να αναπνέω πολλά σωματίδια (όχι ότι δεν θα φοράω μάσκα αλλά).

2) Έξτρα χώρος εργασίας στα πλαϊνά (πτυσσόμενος). Σημαντικό για μένα που δουλεύω 3μετρα και 4μετρα κομμάτια. Εκτός αυτού δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε άλλους κατασκευαστές.

3) Μοτέρ ομαλής εκκίνησης. Πολύ σημαντικό τόσο για το ρεύμα όσο και για την μακροζωία του μοτέρ. Στα συν φυσικά και η εξάλλειψη των κραδασμών από την ξαφνική εκκίνηση.Εκτός αυτού σίγουρα μπορεί τα watt να είναι πάνω κάτω ίδια με του parkside αλλά είναι σίγουρα ένα μοτέρ ανώτερης ποιότητας και αυτό έχει σαν συνέπεια την αυξημένη ροπή και χίλια δυο ακόμα.

3) Αυξημένη εργονομία με μικροευκολίες που σεν συναντάς σε άλλα φαλτσοπρίονα (ευανάγνωστες κλίμακες, ποιότητα στην λεπτομέρεια, ευκολία στον χειρισμό). Όλα δηλαδή είναι μελετημένα και σωστά τοποθετημένα. Βλέπω πχ στο parkside οτι λόγω των κραδασμών βγαίνει το καπάκι με τις μπαταρίες του laser, γεμίζει σκόνη και δεν κάνει επαφή.

4) Χαμηλό βάρος και χαμηλός θόρυβος (μου το έχουν πει και επαγγελματίες πολλές φορές ότι τα επώνυμα εργαλεία είναι λιγότερο θορυβώδη από τα κινέζικα και είναι εν μέρει αλήθεια σχετικά με το τι έχω δει και εγώ μέχρι τώρα).

Για μένα αυτά είναι τα πολύ θετικά και κυρίως το μεγαλύτερο θετικό είναι η τιμή που το πήρα αλλά και 350 να το έπαιρνα πάλι θα τα έδινα.
Περισσότερες ευκολίες φαίνονται στο σχετικό βίντεο.

Είναι η βασική μου αρχή τα εργαλεία που χρησιμοποιώ περισσότερο να τα παίρνω καλά. Κρουστικό Δράπανο, δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας, παλμικό κατσαβίδι και δισκοπρίονο μπλε!

Αργότερα αν τα τινάξει και ο τροχός θα τον πάρω μπλε και αυτόν όχι γιατί κάνω έντονη χρήση του τροχού αλλά κυρίως λόγω της πολύ χαμηλής τιμής (με 50άρικο παίρνεις μπλε τροχάκι πλέον).

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

νικολα χρυσα και αγια αυτα που μου παραθεσες αλλα το δισκοπριονο που παραγγειλες (μεγεια και καλοδουλευτο) εχει 5 απλασια τιμη απο το παρκσιντε και για μενα τουλαχιστων (ερασιτεχνης -χομπιστας) δεν μπορω να τα ζυγισω και να δωσω τοσα ωστε να παω προς μπλε δισκοπριονο.
θεωρω οτι αν εξαιρεσω την διαχειρηση σκονης ολα τα αλλα δεν δικαιολογουν την διαφορα τιμης (προσωπικη εκτιμηση παντα) αλλα και δεν βλεπω μεγαλες διαφορες πχ το μοτερ πρεπει ετσι και αλλιως πρεπει να εχει τις μεγιστες στροφες πριν ο δισκος ακουμπιση για να κοψει ,η επιφανεια εργασιας για μεγαλα καδρονια ετσι και αλλιως ειναι μικρη για καδρονια μεγαλου μηκους αρα και στα δυο θελουμε κατι να στηριζονται πχ καβαλετα.
οι διαφορες στην λεπτομερια ειναι ελαχιστες για τον ερασιτεχνη πχ η καθετοτητα του δισκου αν στο μπος ειναι 90ο στο παρκσιντε μου ειναι 89.8ο
οσο για τον θορυβο ετσι και αλλιως ως τεθωρακισμενος επι 18 ετη τα αυτια μου εχουν συνηθη η εχουν παθει ζημια ετσι και αλλιως χαχααχα.

Εχω θα επαιρνα δισκοπριονο παγκου με αυτα τα λεφτα καινκαποια ακομη.Τα καδρονια και τα σανιδια δεν εχουν τοση αναγκη λεπτομερειας για τις συνηθεις χρησης. Καλα τα πλεονεκτηματα, συμφωνω και γω αλλα ειναι εργαλειο στη τιμη πουβδυσκολα θα κανεις αποσβεση. Τουλαχιστον δεν θα χασει την αξια του.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

νικολα χρυσα και αγια αυτα που μου παραθεσες αλλα το δισκοπριονο που παραγγειλες (μεγεια και καλοδουλευτο) εχει 5 απλασια τιμη απο το παρκσιντε και για μενα τουλαχιστων (ερασιτεχνης -χομπιστας) δεν μπορω να τα ζυγισω και να δωσω τοσα ωστε να παω προς μπλε δισκοπριονο.
θεωρω οτι αν εξαιρεσω την διαχειρηση σκονης ολα τα αλλα δεν δικαιολογουν την διαφορα τιμης (προσωπικη εκτιμηση παντα) αλλα και δεν βλεπω μεγαλες διαφορες πχ το μοτερ πρεπει ετσι και αλλιως πρεπει να εχει τις μεγιστες στροφες πριν ο δισκος ακουμπιση για να κοψει ,η επιφανεια εργασιας για μεγαλα καδρονια ετσι και αλλιως ειναι μικρη για καδρονια μεγαλου μηκους αρα και στα δυο θελουμε κατι να στηριζονται πχ καβαλετα.
οι διαφορες στην λεπτομερια ειναι ελαχιστες για τον ερασιτεχνη πχ η καθετοτητα του δισκου αν στο μπος ειναι 90ο στο παρκσιντε μου ειναι 89.8ο
οσο για τον θορυβο ετσι και αλλιως ως τεθωρακισμενος επι 18 ετη τα αυτια μου εχουν συνηθη η εχουν παθει ζημια ετσι και αλλιως χαχααχα.

Όπως το βλέπει κανείς Βασίλη. Εμένα είναι από τα πιο βασικά εργαλεία δουλειάς μου αλλά στο θέμα της τιμής είναι απλά στην 3πλάσια και όχι στην 5πλάσια όπως λες.
Μην ξεχνάς ότι το αντίστοιχο πράσινο της Bosch στην εδώ αγορά που απευθύνεται σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ παίζει σε τιμές 250 - 280 οπότε γιατί σου φαίνονται υπερβολή τα 20 ευρώ επιπλέον?

Και πάλι έχει αρκετές διαφορές με το πράσινο για να αξίζει τα επιπλέον χρήματα. Εκτός αυτού δεν μπορείς να συγκρίνεις το Parkside με bosch ακόμα και πράσινο σε καμία περίπτωση.
Πάντως και εγώ την ίδια άποψη με εσένα είχα στην αρχή αλλά μετά βλέποντας τις δυνατότητες του bosch το καλοσκέφτηκα και άλλαξα γνώμη.
Επιπλέον για την ώρα έχω να φτιάξω καμιά 15αριά τραπεζάκια για έναν φίλο οπότε το δισκοπρίονο σίγουρα θα γίνει άμεση απόσβεση (με αμοιβή φυσικά)...

Επίσης σχετικά με τις στροφές, δεν έχει μόνο σημασία πόσες δίνει το μοτέρ στο ρελαντί αλλά πόσες κρατάει όταν βυθίζεται στο ξύλο. Εδώ το 10.8 βολτο της Bosch κρατάει σχεδόν τις ίδιες στροφές για να μην πω περισσότερες από το 18v της parkside... Εκεί φαίνεται η διαφορά φίλε μου και δυστυχώς είναι υπαρκτή.

Τέλος ο θόρυβος δεν είναι μόνο σημαντικός για μένα αλλά και για την γειτονιά (το parkside δυστυχώς κάνει πολύ θόρυβο)... (δεν αποτελεί επιχείρημα για την αγορά του μπλε αυτό) :)

Υ.Γ: Η διαφορά στις μοίρες μπορεί να μην είναι σημαντικό κριτήριο αλλά όταν θα περάσεις κανένα πάτωμα (εστω και ερασιτεχνικά) εκεί θα καταλάβεις την πραγματική διαφορά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω θα επαιρνα δισκοπριονο παγκου με αυτα τα λεφτα καινκαποια ακομη.Τα καδρονια και τα σανιδια δεν εχουν τοση αναγκη λεπτομερειας για τις συνηθεις χρησης. Καλα τα πλεονεκτηματα, συμφωνω και γω αλλα ειναι εργαλειο στη τιμη πουβδυσκολα θα κανεις αποσβεση. Τουλαχιστον δεν θα χασει την αξια του.

Εγώ πάλι όχι. Είναι πολύ επικίνδυνο εργαλείο για μένα! Αλλά εφ όσον η κύρια ενασχόληση μου είναι τα καδρονοσάνιδα δεν το χρειάζομαι για την ώρα το παγκοπρίονο.

Ήδη έχει γίνει κατά 80% απόσβεση σύντροφε. Τώρα μένει για να κάνω τα δικά μου!!!
Δες και την παραπάνω απάντηση που τα εξηγώ καλύτερα.

Τωρα παω πασο. Αφου εχεις βγαλει δουλεια πριν καν το παρεις η συζητηση ελαβε τελος.

Παιδια πήρα τον ταινιλειαντηρα της einhell. Τελικά είναι πολύ καλός για τα λεφτά του. 109 απο e-shop. Με χαλια πλαστικά βέβαια.

409fdd3f2a4c044acdfd54ef93f9fa56.jpg

5cc49c1fa59edb90a6abb190a38b5989.jpg

Και εφτιαξα και αυτά!

70ec218fffd4b1dd914e348e1aada72a.jpg

bb7bd2ba862dc4d96faf46f61a427829.jpg

Παρα πολυ χρησιμο εργαλειο για μικροξυλοκατασκευες και μοντελισμο -και οχι μονο!! Καλοριζικο!!

Το καλοβλεπω και εγω, καθως ειναι δυο σε ενα, αλλα εχω και τα δυο εργαλεια ξεχωριστα. Περιμενω να το βγαλει η parkside :))

Οι μινιατουρες ειναι πολυ χαριτωμενες! Τα ξυλα πως τα εκοψες?

Στο εργαλειο, το μοτερ γυριζει και τα δυο εργαλεια ταυτοχρονα, η υπαρχει διακοπτης απεμπλοκης?

Παρα πολυ χρησιμο εργαλειο για μικροξυλοκατασκευες και μοντελισμο -και οχι μονο!! Καλοριζικο!!

Το καλοβλεπω και εγω, καθως ειναι δυο σε ενα, αλλα εχω και τα δυο εργαλεια ξεχωριστα. Περιμενω να το βγαλει η parkside :))

Οι μινιατουρες ειναι πολυ χαριτωμενες! Τα ξυλα πως τα εκοψες?

Στο εργαλειο, το μοτερ γυριζει και τα δυο εργαλεια ταυτοχρονα, η υπαρχει διακοπτης απεμπλοκης?

Η park side δεν το βλέπω να το βγάζει..

Τα ξύλα είναι απο παρκετα δρύινα. τα έκοψα με το table saw sled ( δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά)αφού τα εκανα φέτες με το πριόνι παλι.

Το sled είναι φοβερή ευκολία μιας και κοβεις με ακρίβεια μικρά κομματια αλλά τα πολύ μικρά είναι επικινδυνα. Υπάρχει άλλος τροπος όμως;

Το μοτέρ γυρίζει και τους 2 μηχανισμούς ταυτόχρονα. Δεν έχει επιλογή δυστυχώς.

Σήμερα ημέρα βαψίματος!!!

Η χιονονιφάδα βάφτηκε με πορτοκαλί λαδομπογιά Παπαγάλος (αφού περάστηκε ένα χέρι βελατούρα).
Πιθανόν αν χρειαστεί να περαστεί και δεύτερο χέρι αύριο.

Τα Δενδράκια βάφτηκαν με λάδια.

Το μπλε με λάδι παπαγάλος σε απόχρωση Μύκονος και το πράσινο με λάδι bondex σε απόχρωση πράσινο ελάτης (1 χέρι έκαστο). Έπειτα και τα 2 περάστηκαν ένα χέρι άχρωμο λάδι Bondex για έξτρα προστασία αλλά και για να μην σκουρύνουν πολύ.

Οι βάσεις τους βάφτηκαν και αυτές με λάδια και συγκεκριμένα η μία με λάδι Bondex σε απόχρωση Oregon και η άλλη με λάδι παπαγάλος σε απόχρωση Μαόνι.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σήμερα γιορτάζε ο κουμπαρος και μια και είχα ελεύθερο χρόνο το μεσημέρι του έκανα ένα καροτσάκι να συνοδεύει το λουλούδι που πήρε η γυναίκα!!
uploadfromtaptalk1449438892295.jpguploadfromtaptalk1449438945238.jpguploadfromtaptalk1449438995394.jpg

Πολύ ωραίο Γιάννη. Μπράβο σου!

Ωραιοτατο και πρωτοτυπο, οπως και τα πολυχρωμα Χριστουγεννιατικα δεντρακια!! Μπραβο!!

Μπραβο μαστορια, ωραιες ιδεες και ακομη καλυτερη η κατασκευη τους!

Μιας και μιλάμε για δεντρακια δείτε τι έφτιαξε το παλικάρι από ένα και μόνο κομμάτι ξύλο!!!!!
Πραγματικά απίθανος!!!!
https://youtu.be/1yWmqbltB-c