Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο Νεκ κ ας έχει πάρει φωτιά το κεφάλι του.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τα ενισχυτακια χωρις τρυπα φαινοται και πιο συμπαθητικα Νεκταριε, περα απο πιο λειτουργικα οπως λες.

Εκανα και γω αλλον εναν αστακο σε μεγαλη διασταση αυτη την φορα, 25εκ. και 18μμ παχος, επειδη η αισθηση οταν τον πιανεις και τον σηκωνεις, λογω του puzzle, ειναι σαν να ειναι αληθινος!! Μαζι εκοψα και ενα καρχαριακι.

Το αστακουδακι κοπηκε περιμετρικα στην πριονοκορδελα και μετα θα ακολουθησουν οι λεπτομερεις κοπες στην σεγα.
Ο καρχαριας οπως βγηκε μου αρεσει πολυ και θα τον κανω και αυτο σε μεγαλο μεγεθος αργοτερα.

28838426218_a25f9b6c2b_c.jpg

Η proxxon εχει βγαλει μια απιστευτα στενη κορδελα πλατος μολις 1.3μμ(!!) για την πριονοκορδελα της που καλλιστα αντικαθιστα καθε σεγα, εκτος εσωτερικων κοπων βεβαια. Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να εχει κανεις και δευτερη πριονοκορδελα proxxon διπλα για να μην αλλαζεις κορδελες καθε λιγo..:))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο κυρ Μιχάλης.

Πάλι αστακό θα φάμε ;

αλλά αφού είσαι καλλιτέχνης φτιάξε και μακαρόνια, μπορείς ; εδώ σε θέλω !! :ernaehrung004:

Thanks gus!
Eτοιμα τα θαλασσινα για βαψιμο και βερνικωμα.

40905213540_f28b350587_c.jpg

Επρεπε να ειχα βαλει φρεσκια λαμα στην μικρη proxxon γιατι με αργησε λιγο με την παλια. Ηταν και κοντα στο οριο της, τα 2εκ. παχος μαλακου ξυλου (πευκο/ελατο). Η σεγα dremel τα βρηκε σκουρα με τοσο πολλες και κλειστες καμπυλες λογω παχους λαμας. Η στενη λαμα που βγαζει ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο τις λεπτες της μικρης proxxon - η οποια ειναι αστερακι για τετοιες δουλειες.

Το σκεφτομουν και για τον αστακο το intarsia Νικο, ωραια ιδεα!
Οι κοπες ομως πρεπει να διαφοροποιηθουν αρκετα απο τις υπαρχουσες.

Επιτέλους... Τέλος...
Αυτό ήταν το τελευταίο, τα παρατάω. Καλύτερη κατασκευή απ´ αυτή, εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να κάνω.
Το φινίρισα μέχρι εκεί που άντεχα, κι όσο κι αν εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ καλό τα αντίστοιχα Κινέζικα δεν τα φτάνει. Τελικά όσο καλά γράμματα και να κάνεις τον printer δεν θα τον φτάσεις/πλησιάσεις ποτέ.
Άρα;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    228.3 KB · Views: 133
  • image.jpg
    image.jpg
    89.4 KB · Views: 132

ελα ρε Μπαμπη πλακα κανεις, για χειροποιητα ειναι τέλεια !!!!!
τεχνιτος καπλαμας ειναι αυτο σε πρωτο πλανο?
plexi δεν εβαλες
με τα pads στην μυτη τι θα κανεις

Μια χαρά είναι κυρ Μπάμπη. Καλοφόρετα στους κατόχους.

ωραία τα γυαλιά αντε και με cnc πολυ ωραια και τα ρεσο παιδιά μπράβο

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δηλαδή πως είναι καλύτερα τα κινέζικα; Που υπερτερούν;
Εγώ όπως τα είδα τα δικά σου είναι τέλεια.
Εγώ θα συνεχίσω με τα γυαλιά, πρέπει να φτιάξω ακόμη 6 ζευγάρια.
f7f9715ddb10fb53c35fdf4de3747727.jpg
98091e6b244cc0adec21bf4072efe831.jpg
1aeebff8c00614a911dc41a79d7cb122.jpg
b3d2402f2b6eb9410bf9e4946715f65b.jpg
4991c3e4dc5cbaac3b9d0442224426c1.jpg
81d5463cce5b5ba0cae073526b482aa7.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρά σας βρίσκω Κύριοι.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μια χαρά σας βρίσκω Κύριοι.
Μπα μην το λες. Όλο και κάποια βίδα θα έχει λασκαρει. Και που να πιάσουν οι ζέστες. Αφού σκέφτομαι να κάνω κι ένα ζευγάρι για το βράδυ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ελα ρε Μπαμπη πλακα κανεις, για χειροποιητα ειναι τέλεια !!!!!
τεχνιτος καπλαμας ειναι αυτο σε πρωτο πλανο?
plexi δεν εβαλες
με τα pads στην μυτη τι θα κανεις

Σας ευχαριστώ πολύ όλους...
Ατανάς, τίποτε δεν θα κάνω. Έχω πάρει από Κίνα σε μαύρο και διάφανο χρώμα αλλά δεν με άφησαν να τα τοποθετήσω. Τους είπα μήπως ήθελαν να τα κάνω ξύλινα σαν του Παύλου πάλι δεν ήθελαν, μια χαρά είναι μου είπαν, με τα pads ιδρώνουν πολύ.
Έτςι κι εγώ απλά διαμόρφωσα κατάλληλα το ξύλο στο σημείο αυτό για να μην ενοχλεί και όλα καλά.
Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ που τα φόρεσα, και μάλιστα αυτές τις μέρες απ´ το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν χρειάζονται, είναι πανάλαφρα και δεν τα αισθάνεσαι καθόλου. Κι ένα ζευγάρι Κινέζικο που είχα σαν μπούσουλα ούτε αυτό είχε pads.

Μπάμπη ωραία είναι !!!
Φτάνει τώρα ...παράτα τα και πιάσε κάνα κούτσουρο να το ευχαριστηθείς -bye-

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπάμπη ωραία είναι !!!
Φτάνει τώρα ...παράτα τα και πιάσε κάνα κούτσουρο να το ευχαριστηθείς -bye-

Πως με νοιώθεις...-bye-
Ήδη ετοιμάζω διπλή θήκη για στυλό και πένα...

Attachments

• F94CCFA7-82C2-4ED5-B788-BB2773CBA7ED.jpg
    F94CCFA7-82C2-4ED5-B788-BB2773CBA7ED.jpg
    230.9 KB · Views: 133

...και τέλος

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    239.5 KB · Views: 119
  • image.jpg
    image.jpg
    281.6 KB · Views: 118