Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπάμπη οι στυλογράφοι σου είναι απλά υπέροχοι.Κάποια στιγμή θα μου φτιάξεις ένα σετ στυλό-πέννα σε κουτάκι;Δεν αστειεύομαι.

Το ιδιο σκεφτομουν και εγω , που θα βρουμε τετοιο ξυλο και που θα το κοψουμε φετες...

Πολυ ωραιες οι κατασκευες, ειδικα τα γυαλια με εχουν εντυπωσιασει. Τα ξυλα που εχετε επιλεξει ειναι πανεμορφα, καμια σχεση με τις κινεζιες της σειρας απο τα cnc.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπάμπη οι στυλογράφοι σου είναι απλά υπέροχοι.Κάποια στιγμή θα μου φτιάξεις ένα σετ στυλό-πέννα σε κουτάκι;Δεν αστειεύομαι.

Ούτε εγώ αστειεύομαι ΜΠΑΜΠΗ!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ρε τι τραβάμε... Μόλις πάω να λασκάρω λίγο... Τσουπ, σκάνε νέες παραγγελίες. :flipout:
Λοιπόν, με τα στυλό το πρόβλημα είναι τα kits που δεν υπάρχουν, πρέπει να παραγγελθούν από Αγγλία. Από ξύλα δόξα τω Θεώ έχω και μπορώ να προμηθευτώ όσα θέλω. Μιλάω για εγχώρια ξύλα, όπως ελιά κοκορευτιά κλπ.
Οι στιλογράφοι και οι πένες είναι φτιαγμένα από Αφρικάνικο roseheart που θα πρέπει κι αυτό να το πάραγγείλουμε.
Σπύρο, για γυαλιά ζορίζομαι λίγο αλλά αν επιμένεις... Θα δούμε... Για στυλό από ελιά όμως πολύ ευχαρίστως να σου φτιάξω μόλις παραλάβουμε ανταλλακτικά.
Βέβαια μη χαίρεσαι γιατί θα υπάρχει αντίτιμο, κάτι που σκέφτομαι να φτιάξω κάποια στιγμή αλλά ξέρω οτι εγώ δεν θα το ξεκινήσω ποτέ..
Αν και δεν είμαι φίλος του intarsia βρήκα κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ... Και μάντεψε ποιόν θα αγγαρέψω... :flipout:

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    75.9 KB · Views: 128
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νικόλα και στυλογράφους θα φτιάξουμε και πένες κι απ´ όλα... Μόνο να είμαστε καλά...
Συμπτωματικά τώρα το βράδυ μ´ αυτά ασχολιόμουν, έκανα προετοιμασία για να φτιάξω αύριο τη θήκη τους. Έβγαλα τροχούς, έβγαλα router, έψαχνα ξύλα... Μέχρι που νύχτωσε.
Την περισσότερη δουλειά, και την πιό δύσκολη την έκανα βέβαια, και το ευχάριστο είναι οτι βρήκα κι ένα μικρο κομματάκι απ´ το ίδιο ξύλο για να φτιάξω τα πλαϊνά του κουτιού ώστε να δένει όμορφα το σύνολο.
Αύριο αρχίζουν τα τριψίματα...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    299.4 KB · Views: 124
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ρε τι τραβάμε... Μόλις πάω να λασκάρω λίγο... Τσουπ, σκάνε νέες παραγγελίες. :flipout:
Λοιπόν, με τα στυλό το πρόβλημα είναι τα kits που δεν υπάρχουν, πρέπει να παραγγελθούν από Αγγλία. Από ξύλα δόξα τω Θεώ έχω και μπορώ να προμηθευτώ όσα θέλω. Μιλάω για εγχώρια ξύλα, όπως ελιά κοκορευτιά κλπ.
Οι στιλογράφοι και οι πένες είναι φτιαγμένα από Αφρικάνικο roseheart που θα πρέπει κι αυτό να το πάραγγείλουμε.
Σπύρο, για γυαλιά ζορίζομαι λίγο αλλά αν επιμένεις... Θα δούμε... Για στυλό από ελιά όμως πολύ ευχαρίστως να σου φτιάξω μόλις παραλάβουμε ανταλλακτικά.
Βέβαια μη χαίρεσαι γιατί θα υπάρχει αντίτιμο, κάτι που σκέφτομαι να φτιάξω κάποια στιγμή αλλά ξέρω οτι εγώ δεν θα το ξεκινήσω ποτέ..
Αν και δεν είμαι φίλος του intarsia βρήκα κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ... Και μάντεψε ποιόν θα αγγαρέψω... :flipout:

Deal! Take your time... Τα γυαλιά από τι ξύλο τα φτιάχνεις;

Ξύλο ναι... Καπλαμά σε στρώσεις ή μασίφ ξύλο.
(Από 1,5 mm και πάνω θεωρείται μασίφ ξύλο κι όχι καπλαμάς).

Καλημέρα κύριοι.
Για την κοκορευτιά ειδικός είναι ο κ. Babis.
Μου είχε δώσει 2 σανίδες που τελειώνουν πλέον.
Η κατεργασία του δίνει πανέμορφα αποτελέσματα κ το ξύλο αυτό δουλεύετε σχετικά εύκολα. Οπότε όπου το βρείτε κάνετε τις προμήθειες σας.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

delete me please, double post

Το καλοκαίρι είναι εδώ σιγά σιγά....

Καλησπερααααα!! Τι ομορφιές είναι αυτες;; Επιτρέπονται τα Copy-Paste;;; θέλω τα σχέδια :afraid:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Καλησπερααααα!! Τι ομορφιές είναι αυτες;; Επιτρέπονται τα Copy-Paste;;; θέλω τα σχέδια :afraid:

Όλα free στο Internet.
https://www.google.gr/search?rlz=1C...UBDSwKHSYoBQoQ4lYIKigE&biw=1024&bih=645&dpr=1

https://www.google.gr/search?rlz=1C...&biw=1024&bih=645&dpr=1#imgrc=RcT-aa1klUqCgM:

Τα εκτυπώνεις στην διαστάσεις που θέλεις (εγώ τα εκτυπώνω στην μισή σελίδα Α4) & κάνεις μια τρύπα 40φ στο κέντρο για το κεράκι του ρεσώ.
Για το ματάκι κάνεις τρύπα 8φ ή 10φ & είσαι έτοιμος.

Καλή επιτυχία.

Σήμερα τελείωσα και το κουτάκι...
Το σώμα είναι κοκορευτιά και τα άκρα Αφρικάνικο roseheart, το ίδο με την πένα και το στυλογράφο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    295.6 KB · Views: 121
  • image.jpg
    image.jpg
    294.5 KB · Views: 122
  • image.jpg
    image.jpg
    255.3 KB · Views: 122
  • image.jpg
    image.jpg
    241.8 KB · Views: 123
  • image.jpg
    image.jpg
    301.9 KB · Views: 122

Ωραία χρώματα.
Ωραία πράγματα.
Ωραίοι συνδυασμοί.

Ωραία λόγια... -bye-

Αυτό το στάμπαρα κιόλας μάστορα... Είναι θολή η φωτογραφία γιατί κουνιόταν το κουτάκι απ´ τον αέρα αλλά ψιλοφαίνεται στη γωνία πάνω το Μ.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    265.2 KB · Views: 109

Χαρμα οφθαλμων :SFGSFGSF: