Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αύριο, μεθαύριο η συνέχεια.

Χα, χα ! Είστε φανταστικοί.
Μια παραγγελιά (επί πληρωμή) είναι, για έναν πολύ όμορφο καλοκαιρινό χώρο που άνοιξε πρόσφατα λίγο έξω από την Πάτρα.

Μμμμμ! η ιδέα για ρητίνη με έβαλε σε σκέψεις αλλά ίσως του ανέβει πολύ το κόστος.

Διάμετρος 300 φ.

Η Metabo & η πλάνη/ξεχονδριστήρας έδωσαν ρεσιτάλ (&) σήμερα.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

ωραιο φωτιστικο :grandpa:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Φαντάζομαι θα μπει ρητίνη. Εξαιρετικός ο σχηματισμός του ξύλου! Σαν μια απόκοσμη μορφή που καθρεπτίζεται στα νερά μιας λίμνης με τα δυο "μάτια" στρατηγικά τοποθετημένα αριστερά-δεξιά! Ανυπομονώ να το δω τελειωμένο!

Ωραιοτατο βγηκε!

Να σαι καλά Μιχ.
Κ εμένα μου άρεσε πολύ το τελικό αποτέλεσμα.
Ίσως του βάλω λίγο πιο μεγάλους (μακριούς) δείκτες.

Καλό βράδυ.

Αρκετά πρωτότυπο μπορώ να πω, γεια στα χέρια σου.

Καλημέρα κ σε ευχαριστώ.

Πανέμορφο Κώστα την καλημέρα μου

Καλημέρα Κυρ. Να σαι καλά.

Πολύ όμορφο το ελαιορόλογο!

Σε ευχαριστώ πολύ "κομήτη Χάλεϋ".
Γιατί χάνεσαι ?

Αρκετά πρωτότυπο μπορώ να πω, γεια στα χέρια σου.

Πανέμορφο Κώστα την καλημέρα μου

Πολύ όμορφο μάστορα... και πρωτότυπο. Το δικό σου μου αρέσει καλυτερα!
Για τους δείκτες έχεις δίκιο, θα του ταιριάζουν καλύτερα οι πιο μεγάλοι.

Πολύ όμορφο μάστορα... και πρωτότυπο. Το δικό σου μου αρέσει καλυτερα!
Για τους δείκτες έχεις δίκιο, θα του ταιριάζουν καλύτερα οι πιο μεγάλοι.

Είπαμε είμαστε λάτρεις της ελιάς. Η συγκεκριμένη ελιά είναι μια δική σου περυσινή "φέτα" από το Ξηρομερο.

Α! & που είσαι μάστορα Ελιά κ Κοκορευτιά ΤΕΛΟΣ.
Ανταλλάσσονται με έτοιμα πλανισμένα κομμάτια Οξυάς, Έλατου κ Πευκου.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο το ελαιορόλογο!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν προλαβαίνω!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα το στεφάνι πως το έφτιαξες;

Το μεταλλικό στεφάνι είναι από απλή λάμα σιδήρου. Το "γύρισα" κύκλο στην δουλειά.

Πήρα ένα κομμάτι λάμα σιδήρου 30*3 με περίπου 1,5 μέτρο μήκος & σε έναν στρογγυλό μεταλλικό αγωγό "τσίμπησα" με την ηλεκτροκόλληση την μια άκρη της λάμα (στο πλαϊνά της) επάνω στον αγωγό.

Έπιασα την άλλη άκρη με το χέρι (γάντι) & την λύγιζα/γύριζα σιγά - σιγά προσπαθώντας να αγκαλιάσω ομοιόμορφα τον μεγάλο μεταλλικό αγωγό.
Βοηθός μου στην προσπάθεια μου αυτή ήταν η μερική χρήση προπανίου για ζέσταμα & μερικά χτυπήματα με την ματσόλα για να πάρει το τελικό σχήμα του. Στεφανοβαρελάς έγινα !!!

Όταν γύρισα την λάμα & σχηματίστηκε ο κύκλος στο "φίλημα" των δύο επιφανειών συγκόλλησα την λάμα πρόσωπο με πρόσωπο αφού την έκοψα στο τελικό μήκος που ήθελα.
Όταν κρύωσε έκοψα με το τροχάκι τα αρχικά κολληματάκια στο πλάι. Μετά λίγο τρίψιμο & 2 χέρια βάψιμο & έτοιμο το στεφανάκι.

Δεν είναι δύσκολο γιατί η λάμα γυρίζει πολύ εύκολα.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Κωστή!

:ernaehrung004:
Μωρέ με τα σίδερα καλά τα πάμε εδώ & πολλά χρόνια. Με τα ξύλα προσπαθώ να γίνω "φίλος" το τελευταίο 2χρονο !

Αν κρίνω από το αποτέλεσμα έχετε γίνει κολλητοί![/

-bye-

Κώστα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Να σαι καλά Αντώνη. Χαθήκαμε.....

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλό ξημέρωμα να έχουμε.
H ιδέα από εδώ:
https://woodenfriend.com/product/wooden-wall-clock-timeless-apple-tree-wood-huamet-collection/

Το κόστος κατασκευής καμία μα καμία σχέση με την τιμή του link.

Κώστα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.