Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Επιστρέφω με νέο προβληματάκι και θα ήθελα τη βοήθεια σας! Όπως βλέπετε στη φωτογραφία έκανα το σκελετό από τον πάγκο που ετοιμάζω αλλά.....
1ον: δεν μου τα έκοψαν όλα τα πόδια καλά και αναγκάστηκα να κόψω κάποια με τη σέγα χειρός οπότε κουνιέται λίγο γιατί κάποια είναι ελάχιστα πιο κοντά. Να τα κάνω με το τριβείο τα πιο μακρυά πόδια μπας και δεν κουνιούντε;
2ον: στη μπροστά μεριά μόνο, ανάμεσα στα πόδια επάνω έχω κενό 53 εκατοστά και κάτω 52. Αν βάλω σφήνα 53 εκατοστα κάτω θα έχω κανένα πρόβλημα;
3ον: έστειλα να μου πάρουν τάβλα από επάνω πευκο 18mm απο πρακτικερ και κάνει μία τεράστια καμπύλη. Την πάτησα για να δω αν μπορώ για να τη βιδώσω και ακούστηκε κρατσ! Γενικά μου φαίνεται πολύ λεπτή. Σκέφτομαι να την αλλαξω....τι να πάρω 20mm ή 25mm κοντρα πλακε θαλασσης ή παλι πευκο 28mm

Attachments

• IMG_20180904_202957.jpg
    IMG_20180904_202957.jpg
    103.5 KB · Views: 210
Γεια σου Δεσποινα.

1. Λυση ειναι ρυθμιζομενα ποδαρακια με εσωτερικη φωλια σπειρωμα και ετσι ξεπερνας και οποια τυχον ανωμαλια του εδαφους.
7321692%20a.jpg

529teanutszinknorm.jpg

2. Προβλημα δε θα εχεις, θα βαλεις ραφι εκει κατω?
3. εγω εχω χρησιμοποιησει κοντρα πλακε θαλασσης 25 χιλιοστα και ειναι ενας βραχος.
Αναλογα τις εργασιες που θα κανεις για να μην χαλασεις την επιφανεια αγοραζεις ενα 8αρακι νοβοπαν το βαζεις πανω και καθαρισες.
Ετσι εχω κανει εγω και το κοντρα πλακε ειναι παντα καθαρο σε εργασιες κοπης τριψηματος και βαφης.
Το νοβοπαν ειναι πανφθηνο και οταν φθαρει το παντικαθιστας με μηδενικο κοστος!

Δέσποινα, καλημέρα.
Η "εσωτερική φωλιά σπείρωμα" που σου γράφει ο Κυριάκος υπάρχει και σε βιδωτή έκδοση (γκούγκλαρε "παξιμάδι βιδωτό ") που το βιδώνεις αντί να το καρφώνεις. Νομίζω θα σε διευκολύνει για το ρυθμιζομενο ποδαρακι.
Επίσης, ότι τάβλα και αν διαλέξεις για επιφάνεια, φρόντισε η πάνω επιφάνεια του σκελετού να είναι επίπεδη. Αν κάπου κάνει κοιλιά, βάλε για σφήνα λεπτές λάμες από σίδερο ή πλαστικό. Αλλιώς, μόλις βιδώσεις την τάβλα στο σκελετό, θα κάνει και η τάβλα κοιλιά. Γενικά θες η επιφάνεια του πάγκου σου να είναι όσο πιο επίπεδη γίνεται - για να έσπασε η προηγούμενη τάβλα, μάλλον κάτι δεν ήταν ίσιο στο πλαίσιο.

Επίσης, για τους διαχειριστές:
Δεν θα ήταν καλύτερο να μεταφερθεί το ξύλινο τραπεζάκι και ο πάγκος της Δέσποινας από το "Ξυλογλυπτική" , καθώς και το διώροφο κρεβάτι του Alexandros81 από το "DIY φτιάχτο μόνος σου"στο νήμα "Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο"; Αν κάποιος ψάχνει ιδέες για έπιπλα, θα δυσκολευτεί να τα βρει.

Last edited by a moderator:
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ωραία τα ποδαράκια και βολικά γιατί θα το τοποθετήσω στην αποθήκη που δεν είναι τελείως επίπεδη κάτω, επίσης ναι από κάτω θα βάλω ένα μικρό ραφάκι με mdf για να ακουμπάω τα μικρά ξύλα που κόβω στη σεγα dremel. Μάλλον κι εγώ στο κόντρα πλακέ θα πάω αλλά λέω λίγο πιο λεπτό για να βάλω και νοβοπαν από επάνω και να μην έχω θέμα γιατί αν είναι πολύ χοντρό θα δυσκολεύομαι να βιδώσω τη σέγα πάνω στον πάγκο. Αν θέλετε να μεταφέρετε το ποστ γιατι εγώ δεν ξέρω πως....απλά μην το χάσω:flipout:

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστώ παίδες!Γιώργη,για το ρούτερ λέμε μπρε,αν ήταν καναρινί το άλλο θα είχα σοβαρό θέμα!!!Φίλε Βρούχο,για πες!Δεν έχω ιδέα για την τεχνική που αναφέρεις,κατάλαβα πως πρόκειται για Ιαπωνικό φρούτο αλλά πέραν τούτου ουδέν!

Αδελφέ τσέκαρε αυτό τα λέει όλα γιατί θέλω 2 μέρες να γράφω ποστ για την τεχνική !!! Το σημαντικότερο είναι το σκούπισμα εκεί τα κανείς θάλασσα εύκολα ! Εγώ τουλάχιστον αυτό το πρόβλημα μόνο είχα !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλησπερα!Ενα μικρο γλαστρακι για το σαλονι!Επισης ειναι και το πρώτο βιντεο που εφτιαξα!!Καντε κανα like αλλιως θα σας καρυδώσω!!!:behead: χαχαχαχα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
-bye-

Attachments

• 20180907_123810.jpg
    20180907_123810.jpg
    60.6 KB · Views: 170
Ρε μπαγάσα Βαγγέλη, τι ωραίο ραδιόφωνο που έφτιαξες... Τέλεο. :grinning-smiley-043

Εντάξει, και το γλαστράκι κουκλί είναι... -bye-

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Καλησπερα!Ενα μικρο γλαστρακι για το σαλονι!Επισης ειναι και το πρώτο βιντεο που εφτιαξα!!Καντε κανα like αλλιως θα σας καρυδώσω!!!:behead: χαχαχαχα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
-bye-

Πολυ ωραιο το γλαστρακι. Τι πατεντα ειναι αυτη για το dewalt?

Βλεποντας το blaupunkt νομιζω βρηκα την επομενη μου κατευθηνση μετα τα ατσαλια...

Ευχαριστώ παιδιά,Νεκτάριε ειναι τo
miter gauge με ενα κόντρα πλακε για να εκοβα στο ίδιο πλατος.

Dim άρχισαν τα όργανα.

Καλη αρχή Κώστα,θυμάμαι παλιά είχες ανεβάσει καί τό λίνκ,απο μιά μεγαλο-κοπέλα πού τό είχε φτιάξει,άν θυμάμαι καλά βέβαια.

Πολύ ωραίο βγήκε Βαγγέλη,γειά στά χέρια σου :a0210:.
Μόνο πώς δουλεύεται τά παγκοπρίονα συνάδελφοι μέ βγαλμένο τό πλαστικό προστατευτικό ασφαλείας πάνω από τόν πριονοδίσκο,τό βλέπω σέ όλους σχεδόν τούς youtubers,πάντα πρέπει νά προέχει η ασφάλεια μας.

Μικρο, απλο και τελειο! Like και απο εμενα στο video.
Πολυ ωραια και πρακτικη φαινεται η βαση για το dewalt. Ειναι με ροδακια και το μαζευεις μεσα, η εχεις καλυμμα και μενει στο μπαλκονι;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημητρη το προστατευτικό δεν το εχω πσντα βγαλμένο αλλα αμα θες να κανεις κοπη τυπου αυλακι δεν γινεται αλλιως!!
Vrass ειναι βαση με ροδάκια μεπου φρενο που βόλευει αφάνταστα αλλα δυστηχως ολα είναι μπαλκονι με καλυμα!

Άμα δεν τα βαράει η βροχή και τα έχεις και με κάλυμμα είναι μια χαρά. Και εγώ αν κάποια στιγμή προχωρήσω στην αγορά τέτοιου εργαλείου, μια λύση σαν τη δικιά σου θα ακολουθήσω.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια απ´τα ιδια..

Ενα μπρελοκακι απο οξια, ενα Μ απο τσιπικο και μαλακό πευκακι με λειζερ αφιερωση πισω και ενας κυβος ~5χ5εκ. απο την ελια του Μπαμπη!
29610835517_7d9d596f3c_c.jpg

Τον κυβο θα τον κρατησω για μενα και θα τον λουστραρω με καμμια δεκαρια στρωματα γομαλακα, αφου τριφτει καλα μεχρι 2000grit και λειανθουν οι ακρες.
Το μπρελοκ εχει περαστει με κερι (υγρο βερνικι κεριου), το Μ με παστα κεριου χρωματος πευκο αντικε και ο κυβος μεχρις στιγμης με ελαχιστο λινελαιο.