Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Υπέροχος ο κύβος Μιχάλη αλλά εγώ αγαπάω πολύ και την οξυά, φοβερό ξύλο.
Έχω κάτι κομμάτια που μου έδωσε ο Κώστας ο παππούς και τα καμαρώνω, λυπάμαι να τα χαλάσω. :flipout:

Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μην ανάβετε φωτιές και δεν έχω παγκοπριονο ακόμα !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eυχαριστω συναδελφοι! Οντως το κυβακι ειναι χαρμα οφθαλμων και στην οψη αλλα και στην αφη! Η ελια ειναι ευλογημενο δεντρο!

Μανωλη δεν εγινε με παγκοπριονο, ο κυβος κοπηκε στο περιπου με πριονοκορδελα και ηρθε στα μετρα του με το κυκλικο τριβειο παγκου.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μανωλη δεν εγινε με παγκοπριονο, ο κυβος κοπηκε στο περιπου με πριονοκορδελα και ηρθε στα μετρα του με το κυκλικο τριβειο παγκου.
Εννοούσα πως η δημιουργίες αυτές που ανέβασες + μια τεχνική ακόμη που παρακολουθούσα με βάζει σε σκέψεις για αγορά πριόνι κορδέλας , scroll saw κτλπ την ίδια στιγμή που δεν έχω ακόμα παγκοπριονο που είναι βασικό !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μια απ´τα ιδια..

Ενα μπρελοκακι απο οξια, ενα Μ απο τσιπικο και μαλακό πευκακι με λειζερ αφιερωση πισω και ενας κυβος ~5χ5εκ. απο την ελια του Μπαμπη!

Τον κυβο θα τον κρατησω για μενα και θα τον λουστραρω με καμμια δεκαρια στρωματα γομαλακα, αφου τριφτει καλα μεχρι 2000grit και λειανθουν οι ακρες.
Το μπρελοκ εχει περαστει με κερι (υγρο βερνικι κεριου), το Μ με παστα κεριου χρωματος πευκο αντικε και ο κυβος μεχρις στιγμης με ελαχιστο λινελαιο.

Γειά στά χέρια σου Μιχάλη,πολύ όμορφα όλα,καί ειδικά ο κύβος. :a0210:. Τά νερά τής ελιάς είναι όντως φανταστικά.

Παρατηρώ τό γράμμα Μ μπροστά είναι κάπως άς τό πώ σαγρέ ?, η τό κάνει η φωτό έτσι,καί άν είναι ,μέ τί τρόπο τό έκανες ?

Είναι τα νερά του πευκου, απλα τονιστηκαν περισσότερο απο το κερί χρωματος πεύκο αντικε. Μετα το πέρασα σπρευ βερνίκι.

Είναι τα νερά του πευκου, απλα τονιστηκαν περισσότερο απο το κερί χρωματος πεύκο αντικε. Μετα το πέρασα σπρευ βερνίκι.

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Απλά υπέροχο,καί μού έκανε εντύπωση.

Αυτό το κερί με αυτή την απόχρωση είναι το μοναδικό λάδι/κερί που ομορφαίνει λίγο το πεύκο. Δύσκολο το πεύκο στο φινίρισμα εκτός αν το βαψεις.

Πρίν απο κάτι μήνες ανοικτά του χωριού μου,εξέπεμψε sos ένα δουλεμπορικό καΐκι,απο αυτά που κάνουν εμπόριο ψυχών στη Μεσόγειο.Ήταν φορτωμένο με 60 αν θυμάμαι καλά ανθρώπους,οι οποίοι αφού διεσώθησαν απο το λιμενικό "προωθήθηκαν" σε κάποια κέντρα υποδοχής.Το καΐκι ήταν ξύλινο,κατασκευής κάπου το 1950-60 στο Λίβανο,και έμπαζε νερά.Αφού ρυμουλκήθηκε στο τοπικό αλιευτικό καταφύγιο,το έσπασαν επι τόπου και τα κομμάτια απομακρύνθηκαν με φορτηγά προς διάφορες χωματερές της περιοχής.Πρόλαβα και ξεδιάλεξα δύο μαδέρια που δεν είχαν μουλιάσει στα πετρέλαια και τα λάδια..Έχω την εντύπωση πως είναι απο ευκάλυπτο αλλά δεν παίρνω όρκο.Με ένα κομματάκι σήμερα έφτιαξα ένα δώρο για καλό μου φίλο..Απο το σκοτάδι της ανθρώπινης εκμετάλλευσης,στο φως...

Attachments

• IMG_20180910_145643.jpg
    IMG_20180910_145643.jpg
    296.8 KB · Views: 186
  • IMG_20180910_145716.jpg
    IMG_20180910_145716.jpg
    277.3 KB · Views: 183
  • IMG_20180910_145703.jpg
    IMG_20180910_145703.jpg
    300.2 KB · Views: 177
  • IMG_20180910_145728.jpg
    IMG_20180910_145728.jpg
    303.5 KB · Views: 187
  • IMG_20180910_145741.jpg
    IMG_20180910_145741.jpg
    305.7 KB · Views: 183
Nίκο πανέμορφο είναι,γειά στά χέρια σου. :a0210:

Επίτηδες τό έκαψες περισσότερο μέ τό φλόγιστρο στήν μιά άκρη,η σού ξέφυγε?

Επίσης μέ ρούτερ έκανες αυτό τό όμορφο οβάλ στό επάνω άνοιγμα,η μέ κοπτικό ακμών ?

Ευχαριστώ παιδιά.Δημήτρη δεν είναι καθόλου καμμένο,είναι το απολύτως φυσιολογικό του χρώμα περασμένο με tung oil απλά.Οι αυλακώσεις γύρω απο τις οπές έγιναν με το καναρινί ρούτερ-τρίμερ,ανάλογα τη βάση.Εν προκειμένω με τη βάση trimmer.

Πολύ όμορφο Νικόλα. :a0210:
Επειδή δεν μπορώ να δθακρίνω απ´ τη φωτογραφία, κοκκινίζει η καρδιά του; Αν ναι μάλλον ευκάλυπτος.
Εγώ βέβαια για φτελιά το κόβω.