Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αν αντί για πλάτη βάλω απλά γωνίες στήριξης τέτοιες http://www.worktools.gr/gwnia-sthrikhshs-ntoulapiwn-varews-tupou-10ek-ellados
Επίσης συγχαρητηρια για τα συρταράκια και για τα δεντρακια.... έμεινα άφωνη .....γενικά είμαι πιο πολύ των μικρών κατασκευών, ειδικά αυτών που είναι μοναδικά στο είδος τους....σαν να βγήκαν από παραμύθι.
Όλα αυτά με πριονοκορδέλα γίνονται; Άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά ότι ίσως χρειάζομαι μια πριονοκορδέλα πρώτα......

Ναι και αυτα μπορεις να βάλεις στις δυο πλευρες και να το αναρτησεις.

Καλά πάει Κυριάκο. Βάλτου και τις σανίδες που κρύβουν τα δοκάρια της σκεπής (fascia): http://dicimo.com/blog/remodeling-your-kitchen-should-you-get-a-dishwasher-pretty-tips-ideas/

Για κεραμίδια δεν φαίνεται καλά τι έχεις βάλει. Μια φτηνή εναλλακτική είναι χαρτόνια με σχέδιο για κατασκευές πχ: https://www.tetragonobookstores.gr/shop/scholika/chartoni-50x70cm-keramidia-diplis-opsis/
Έχω βάλει χαρτόνι οντουλε Δημήτρη το οποίο θα βαφτεί αργότερα στο χρώμα του κεραμιδιού κάτι που θα του δώσει έξτρα σκληραδα.Εσωτερικα το παίρναω με χρώμα εμποτισμου διορθώνοντας κάποιες ατασθαλίες.Τα δοκάρια μου αρέσει να φαίνονται άσε που είναι δύσκολα πλέον να βάλεις χέρια μέσα, να δούμε με τι τρόπο θα καθαρίσουν οι σκόνες απο τα δωμάτια.

Σταμάτα το διάβασμα εδώ του φορουμ γιατί θα μπεις σε μπελάδες, δεν θα ξέρεις τι εργαλείο να πρωτοπαρεις...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πρόβλημα δεν είναι το φόρουμ αλλά αυτά που προσπαθώ να φτιάξω και δεν μπορώ.... Ούτως ή άλλως θα ψάχνομαι αφού ξεκίνησα με τέτοιες κατασκευές
☺️ Το δύσκολο είναι να ανακαλύψεις και ποιο μηχάνημα είναι κατάλληλο για τις ανάγκες και θα το χρειαστείς πιο συχνά από κάποιο αλλο(αφού δεν μπορώ να πάρω ένα από το καθένα) Τώρα ας πούμε μάλλον νομίζω πως χρειάζομαι πιο άμεσα μια πριονοκορδελα....Δεν έχω όμως και πολύ χώρο. Να κοιτάω για την einhel? Τα μαύρα που έχει σαν ποδαράκια πρέπει να είναι ανοιχτά μόνιμα;

Το πρόβλημα δεν είναι το φόρουμ αλλά αυτά που προσπαθώ να φτιάξω και δεν μπορώ.... Ούτως ή άλλως θα ψάχνομαι αφού ξεκίνησα με τέτοιες κατασκευές
☺️ Το δύσκολο είναι να ανακαλύψεις και ποιο μηχάνημα είναι κατάλληλο για τις ανάγκες και θα το χρειαστείς πιο συχνά από κάποιο αλλο(αφού δεν μπορώ να πάρω ένα από το καθένα) Τώρα ας πούμε μάλλον νομίζω πως χρειάζομαι πιο άμεσα μια πριονοκορδελα....Δεν έχω όμως και πολύ χώρο. Να κοιτάω για την einhel? Τα μαύρα που έχει σαν ποδαράκια πρέπει να είναι ανοιχτά μόνιμα;

Καλησπέρα.
Αν έχεις επιτραπέζια σέγα,τό επόμενο βήμα γιά πιό εύκολες κοπές σέ μεγαλύτερο πάχος ξύλου,αλλά όχι σέ πολύ κλειστές καμπύλες,τότε μπορείς να προχωρήσεις σέ πριονοκορδέλα,άν δέν έχεις επιτραπέζια σέγα θά συστήσω πρώτα επιτραπέζια σέγα καί μετά νά πάς σέ πριονοκορδέλα.
Τώρα ισχύει τό ότι πληρώνεις παίρνεις από ποιότητα,από συναδέλφους πού έχουν τήν Einhell έχουν γράψει ότι γιά τά λεφτά της κάπου στά 130 ευρώ,είναι καλή,έχει καποια "κουσουράκια" ,αλλά τήν δουλειά της τήν κάνει.
Οσο γιά τό παγκοπρίονο απλά είναι γιά νά κόβεις ευθείες,καί φάλτσα ακριβείας.

Το δύσκολο είναι να ανακαλύψεις και ποιο μηχάνημα είναι κατάλληλο για τις ανάγκες και θα το χρειαστείς πιο συχνά από κάποιο αλλο(αφού δεν μπορώ να πάρω ένα από το καθένα) Τώρα ας πούμε μάλλον νομίζω πως χρειάζομαι πιο άμεσα μια πριονοκορδελα....Δεν έχω όμως και πολύ χώρο. Να κοιτάω για την einhel? Τα μαύρα που έχει σαν ποδαράκια πρέπει να είναι ανοιχτά μόνιμα;

Δεν έχω εμπειρία από τις einhell αλλά κάποιοι πήραν το μικρό μοντέλο της και τους άρεσε. Για τα ποδαράκια που λες προφανώς εννοείς την βάση της άρα δεν είναι το μικρότερο μοντέλο, και μάλλον στηρίζεται σε αυτά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Έχω βάλει χαρτόνι οντουλε Δημήτρη το οποίο θα βαφτεί αργότερα στο χρώμα του κεραμιδιού κάτι που θα του δώσει έξτρα σκληραδα.Εσωτερικα το παίρναω με χρώμα εμποτισμου διορθώνοντας κάποιες ατασθαλίες.Τα δοκάρια μου αρέσει να φαίνονται άσε που είναι δύσκολα πλέον να βάλεις χέρια μέσα, να δούμε με τι τρόπο θα καθαρίσουν οι σκόνες απο τα δωμάτια.

Εντάξει, δεν φαινόταν καλά στην φωτογραφία. Καλό το οντουλέ, κάνει τα "κύματα" και θυμίζει πολύ κεραμίδι σε μινιατούρα.

Καλησπέρα.ι
Αν έχεις επιτραπέζια σέγα,τό επόμενο βήμα γιά πιό εύκολες κοπές σέ μεγαλύτερο πάχος ξύλου,αλλά όχι σέ πολύ κλειστές καμπύλες,τότε μπορείς να προχωρήσεις σέ πριονοκορδέλα,άν δέν έχεις επιτραπέζια σέγα θά συστήσω πρώτα επιτραπέζια σέγα καί μετά νά πάς σέ πριονοκορδέλα.
Τώρα ισχύει τό ότι πληρώνεις παίρνεις από ποιότητα,από συναδέλφους πού έχουν τήν Einhell έχουν γράψει ότι γιά τά λεφτά της κάπου στά 130 ευρώ,είναι καλή,έχει καποια "κουσουράκια" ,αλλά τήν δουλειά της τήν κάνει.
Οσο γιά τό παγκοπρίονο απλά είναι γιά νά κόβεις ευθείες,καί φάλτσα ακριβείας.
Επιτραπέζια σέγα έχω την dremel αλλά με δεσμεύει πολύ η λάμα που θέλει 5mm τρύπα.... Και δεν περνει και spiral blades. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη αλλά δεν θα έλεγα όχι σε μια ανταλλαγή. Προς το παρών απλά κάνω εύκολα σχέδια σε 3mm mdf απλά φέτος που δοκιμαζω πιο χοντρά κομμάτια δυσκολεύεται. Η πριονοκορδελα θα μπορούσε να κόψει ίσια και φάλτσα μικρά κομμάτια ή μικρές σανιδες με τον οδηγό; επίσης αν θες να κόψεις μέσα κυκλο πως κόβεις; (όπως το παραμυθένιο συρτάρι;)

Μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα με πριονοκορδέλες (αν είσαι Αθήνα γιατί στην επαρχία ΔΕΝ) θα σου έλυνε στην πράξη τις πιο πολλές απορίες σου.

Η μικρούλα κορδελιτσα Einhell για αρχή κ για μικροκατασκευες είναι μια χαρά, με καλή τιμούλα, διαστάσεις κ βάρος.

https://www.e-shop.gr/prionokordela...dhAvYsdKmHKswtpLKSmDPqNujKqDydJsaApX9EALw_wcB

Με τον οδηγό της κόβεις ευθεία κομμάτια, παίρνει κλίση 45 μοίρες για φάλτσα κομμάτια (βλ. στο site τα χαρακτηριστικά της).
Εσωτερικό κύκλο δεν κόβει καμιά πριονοκορδέλα από την στιγμή που έχει ατέρμονη - μονοκόμματη κορδέλα.

Επιτραπέζια σέγα έχω την dremel αλλά με δεσμεύει πολύ η λάμα που θέλει 5mm τρύπα.... Και δεν περνει και spiral blades. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη αλλά δεν θα έλεγα όχι σε μια ανταλλαγή. Προς το παρών απλά κάνω εύκολα σχέδια σε 3mm mdf απλά φέτος που δοκιμαζω πιο χοντρά κομμάτια δυσκολεύεται. Η πριονοκορδελα θα μπορούσε να κόψει ίσια και φάλτσα μικρά κομμάτια ή μικρές σανιδες με τον οδηγό; επίσης αν θες να κόψεις μέσα κυκλο πως κόβεις; (όπως το παραμυθένιο συρτάρι;)

Αφου σου αρεσουν οι χειροτεχνιες πρεπει να επενδυσεις και σε μια επιτραπεζια σεγα που παιρνει ακεφαλες. Παλαιοτερα επρεπε να πας στην μικρη η στην μεγαλη proxxon για ακεφαλες.
Σημερα ισως υπαρχουν entry level επιτραπεζιες σεγες που παιρνουν και ακεφαλες λαμες. Δεν ξερω αν η dexter του Leroi παιρνει ακεφαλες ειτε η νεα scheppach.

Αναφορικα με μια μικρη πριονοκορδελα, εκτος απο λιγη προσοχη στα δακτυλα με την κορδελα, μπορεις να κανεις σχεδον ολες τις ευθειες και φαλτσες κοπες με τεραστια ευκολια και ασφαλεια. Για κυκλικες κοπες και σχεδια, υπαρχει περιορισμος στο οριο της καμπυλης που μπορεις να κανεις/κοψεις. Στην dremel εχεις λαμες 1.8 και 2.5χιλιοστων πλατους ενω σε μια πριονοκορδελα εχεις μινιμουμ λαμα των 6μμ πλατος. Οποτε καταλαβαινεις οτι υπαρχει σημαντικη διαφορα. Βεβαια με την εξασκηση και την εξοικιωση τα πραγματα βελτιωνονται πολυ.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αφου σου αρεσουν οι χειροτεχνιες πρεπει να επενδυσεις και σε μια επιτραπεζια σεγα που παιρνει ακεφαλες. Παλαιοτερα επρεπε να πας στην μικρη η στην μεγαλη proxxon για ακεφαλες.
Σημερα ισως υπαρχουν entry level επιτραπεζιες σεγες που παιρνουν και ακεφαλες λαμες. Δεν ξερω αν η dexter του Leroi παιρνει ακεφαλες ειτε η νεα scheppach.

Αναφορικα με μια μικρη πριονοκορδελα, εκτος απο λιγη προσοχη στα δακτυλα με την κορδελα, μπορεις να κανεις σχεδον ολες τις ευθειες και φαλτσες κοπες με τεραστια ευκολια και ασφαλεια. Για κυκλικες κοπες και σχεδια, υπαρχει περιορισμος στο οριο της καμπυλης που μπορεις να κανεις/κοψεις. Στην dremel εχεις λαμες 1.8 και 2.5χιλιοστων πλατους ενω σε μια πριονοκορδελα εχεις μινιμουμ λαμα των 6μμ πλατος. Οποτε καταλαβαινεις οτι υπαρχει σημαντικη διαφορα. Βεβαια με την εξασκηση και την εξοικιωση τα πραγματα βελτιωνονται πολυ.
χεχεχχεχεχεε Blade width min./max. 1 / 3 mm
https://www.dictum.com/en/power-tools-sawing/pegas-scroll-band-saw-716062

Πριονοκορδελα σεγα.
716062_02_P_WE_8_P_gas_Feinschnitt_Bands_ge_WZ_jpg.jpg

χεχεχε, δεν χρειαζεται να ξοδεψεις μια περιουσια για να εχεις ελαχιστο πλατος κορδελας, εβγαλε προσφατα η Proxxon κορδελα πλατους 1.3μμ, περαν των 3.5μμ και 5μμ που εχει.
https://www.proxxon.com/en/micromot/new-accessories-for-micromot-tools-2018.php

Η μικρη πριονοκορδελα Proxxon ειναι μοναδικο εργαλειο μικροξυλουργικης.
Κριμα που ειναι ακριβη, οχι οτι δεν αξιζει τα λεφτα της, αλλα μακαρι να ηταν φτηνοτερη ωστε να μπορουσαν να την εχουν ολοι που αρεσκονται στις καλλιτεχνιες και οχι μονο.

Μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα με πριονοκορδέλες (αν είσαι Αθήνα γιατί στην επαρχία ΔΕΝ) θα σου έλυνε στην πράξη τις πιο πολλές απορίες σου.

Η μικρούλα κορδελιτσα Einhell για αρχή κ για μικροκατασκευες είναι μια χαρά, με καλή τιμούλα, διαστάσεις κ βάρος.

https://www.e-shop.gr/prionokordela...dhAvYsdKmHKswtpLKSmDPqNujKqDydJsaApX9EALw_wcB

Με τον οδηγό της κόβεις ευθεία κομμάτια, παίρνει κλίση 45 μοίρες για φάλτσα κομμάτια (βλ. στο site τα χαρακτηριστικά της).
Εσωτερικό κύκλο δεν κόβει καμιά πριονοκορδέλα από την στιγμή που έχει ατέρμονη - μονοκόμματη κορδέλα.

Δυστυχώς είμαι μακριά.... Λαρισα μένω και ότι βλέπω (αν και όταν υπάρχει σε κατάστημα) δεν λειτουργεί. Ψήνομαι λίγο για την πριονοκορδελα αλλά έχω και απορία.... Το μέσα από το συρταρια που ειναι 10 εκατοστά πως κόπηκε;

Αγγελίες εδώ μέσα; δεν βρήκα κάτι αν και έψαξα με λέξεις κλειδιά....

Στην κατηγορια των αγγελιων και στην υποκατηγορια gadgets etc. υπαρχει αυτο.. https://avclub.gr/forum/showthread....-200-1?p=1058215892&viewfull=1#post1058215892

Στην κοπη των συρταριων που αναφερεσαι, η κορδελα περναει απο καποιο σημειο για να αρχισει να κανει τον κυκλο του συρταριου και φευγει απο το ιδιο σημειο.
Απλα δεν φαινεται στις φωτο το σημειο εισοδου/εξοδου της κορδελας καθως εχει πιεστει και κολληθει και δεν φαινεται καποιο σημαδι.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Δυστυχώς είμαι μακριά.... Λαρισα μένω και ότι βλέπω (αν και όταν υπάρχει σε κατάστημα) δεν λειτουργεί. Ψήνομαι λίγο για την πριονοκορδελα αλλά έχω και απορία.... Το μέσα από το συρταρια που ειναι 10 εκατοστά πως κόπηκε;

Θα έχω "αφωνία" για λίγες ημέρες :flipout:

Βλέπε video YouTube diy bandsaw box & θα καταλάβεις. Μπαίνεις στο εσωτερικό, κόβεις το ξύλο & το ξανακολλάς στο τέλος.

Από αυτόν (Make Something) έμαθα (?) & εγώ

https://www.youtube.com/watch?v=NtSPLmQicUU&t=621s

χεχεχε, δεν χρειαζεται να ξοδεψεις μια περιουσια για να εχεις ελαχιστο πλατος κορδελας, εβγαλε προσφατα η Proxxon κορδελα πλατους 1.3μμ, περαν των 3.5μμ και 5μμ που εχει.
https://www.proxxon.com/en/micromot/new-accessories-for-micromot-tools-2018.php

Η μικρη πριονοκορδελα Proxxon ειναι μοναδικο εργαλειο μικροξυλουργικης.
Κριμα που ειναι ακριβη, οχι οτι δεν αξιζει τα λεφτα της, αλλα μακαρι να ηταν φτηνοτερη ωστε να μπορουσαν να την εχουν ολοι που αρεσκονται στις καλλιτεχνιες και οχι μονο.

Την είδα και την proxon δελεαστική δεν λέω αν και τσιμπημενη η τιμή..... Πάντα κοιτούσα τα λαδοπρασινα από τη στιγμή που μπήκα εδώ μέσα. Αλλα αφού δεν κόβει εσωτερικά τι να το κάνω; εκτός αν κατάλαβα λάθος.... Ίσως καλύτερα να πάρω μια φτηνή πριονοκορδελα και κάποια στιγμή να αλλάξω την dremel με μια σέγα με ακεφαλες λάμες.