Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ειναι πολυ καλη λυση αυτο που σκεφτεσαι. Να συμπληρωσεις την Dremel με μια σεγα που παιρνει και ακεφαλες καθως και να σκεφτεις και για μια φτηνη πριονοκορδελα.
Αλλαζεις εντελως επιπεδο και αναβαθμιζεσαι καθετα αναφορικα και με τις επιπλεον δυνατοτητες αλλα και με τις ευκολιες κατα την κατασκευη των εργων σου.

Σε οτι αφορα την κορδελα παρε την πιο μεγαλη και δυνατη που αντεχει η τσεπη και ο χωρος σου. Δεν θα το μετανιωσεις, ειναι (πολυ)εργαλειο που θα σου δωσει δυνατοτητες που τωρα δε σκεφτεσαι καν.
Σχετικα με τη σεγα τωρα, αυτη που εχεις ειναι απο τις πολυ τιμιες, αν δεν ειχε και το μειονεκτημα της λαμας με κεφαλη, θα ηταν ισως κορυφαια επιλογη. Για να δεις αναβαθμιση τωρα, θα πρεπει να πας σε καποια οπως η proxxon dsh.
Σε καθε περιπτωση παντως θα σου προτεινα να παρεις πρωτα μια κορδελα. Την πιο μεγαλη που μπορεις.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σημερα περασε ο τζαμασ
2e64630273d1a91eabe40c3cabe09161.jpg
a978e21332bed845e0e9fb985ee98312.jpg

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Σημερα περασε ο τζαμασ

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία σιγά σιγά κλείνει το σπιτάκι :a0210:,καλή συνέχεια.
Κυριάκο μέ τί υλικό στήριξες τό τζάμι ?

Με καδρονακια Δημήτρη πρώτα εσωτερικά βάζω το τζαμι (plexiglas) και εξωτερικά το ίδιο.Ο μοντελισμοσ και η ξυλογλυπτική θέλουν υπομονή Νικο αλλιώς θα το είχα σπάσει δέκα φορές μέχρι τώρα.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Με καδρονακια Δημήτρη πρώτα εσωτερικά βάζω το τζαμι (plexiglas) και εξωτερικά το ίδιο.

Σέ ευχαριστώ Κυριάκο.

Aυτες οι λεπτομερειες του μοντελισμου (scale modeling) ειναι αλλο πραμα βρε παιδι μου. Το βλεπεις και το χαιρεσαι σε καθε σταδιο της υλοποιησης.
Μπραβο βρε Κυριακο!!

Aυτες οι λεπτομερειες του μοντελισμου (scale modeling) ειναι αλλο πραμα βρε παιδι μου. Το βλεπεις και το χαιρεσαι σε καθε σταδιο της υλοποιησης.
Μπραβο βρε Κυριακο!!

Ευχαριστώ Μηχαλη μεγάλη κατασκευή μεγάλες απαιτήσεις.

Κυριάκο τα τζάμια είναι διπλά για ηχοθερμομόνωση ? !

Καλή συνέχεια ή καλό κουράγιο καλύτερα.

Που να δεις και τα Ανατόλια που θα βάλω!! Το κουράγιο θα μου χρειαστεί μάστορα μου την καλημέρα μου.

Σε οτι αφορα την κορδελα παρε την πιο μεγαλη και δυνατη που αντεχει η τσεπη και ο χωρος σου. Δεν θα το μετανιωσεις, ειναι (πολυ)εργαλειο που θα σου δωσει δυνατοτητες που τωρα δε σκεφτεσαι καν.
Σχετικα με τη σεγα τωρα, αυτη που εχεις ειναι απο τις πολυ τιμιες, αν δεν ειχε και το μειονεκτημα της λαμας με κεφαλη, θα ηταν ισως κορυφαια επιλογη. Για να δεις αναβαθμιση τωρα, θα πρεπει να πας σε καποια οπως η proxxon dsh.
Σε καθε περιπτωση παντως θα σου προτεινα να παρεις πρωτα μια κορδελα. Την πιο μεγαλη που μπορεις.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όταν λες την πιο μεγάλη; εννοείς σε δύναμη και ποιότητα υλικών ή σε μέγεθος; Η αλήθεια είναι πως αν η proxxon ήταν λίγο πιο κάτω θα την αγόραζα....Το θέμα είναι να πείσω και τον σύζυγο.....ο οποίος θεωρεί και την einhel πολυτέλεια (ναι εχω κι εγώ πρόβλημα κι ας φτιάχνω τις περισσότερες κατασκευές προς οφελός του για τα παιδιά που κάνει μάθημα χαχαχα!). Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει στο εξωτερικό με πιο χαμηλή τιμή; Επίσης οι schepacch είναι καλές; Από Γερμανία είναι πολύ πιο οικονομικές.

Επειδή όλο ρωτάω και μάλλον δεν είμαι και στο σωστό ποστ....ας βάλω και την πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη μικροδουλίτσα. Έσπασε το χερούλι της πόρτας της πολυκατοικίας και ειπα να το αντικαταστήσω σε ξύλινο αλλα δεν ήθελα να είναι σκέτο και το διακόσμησα. Δεν φαίνεται στη φώτο αλλά τα γυρω γυρω τα έκοψα φάλτσα αλλά με τη σέγα χειρός παιδεύτηκα και μετά έτριβα 1 ώρα.

Attachments

• IMG_20181122_142046.jpg
    IMG_20181122_142046.jpg
    86.2 KB · Views: 115
Σημερα φτιαξαμε στυλο και μολυβι ταυτοχρονα χωρις τορνο :))

Eδω το μολυβοστυλο με σταμπα laser, σε Χριστουγεννιατικη ποζα με βελανιδακια!
45102350885_f11b70f62e_c.jpg

Κατ'αρχας πηραμε μια 10αρα καβυλια και της ανοιξαμε 3μμ τρυπα απο την μια και 4μμ τρυπα απο την αλλη μερια
45964460092_261b153c15_c.jpg

Η τρυπα των 3μμ εγινε για να χωρεσει η μυτη του μολυβιου η οποια κολληθηκε με ξυλοκολλα (φωτο).
45967011472_7e64463997_c.jpg

Τρυπα των 4μμ εγινε για να χωρεσει το ανταλλακτικο bic.

To κυκλικο τριβειο της Proxxon ακονισε τελεια το μολυβι και σμιλεψε ιδανικα το ξυλο γυρω απο την μυτη του bic.
45102343315_c09991be12_c.jpg

Eπειτα με μια λιμα και εναν προχειρο οδηγο, δημιουργηθηκε μια εσοχη, μια επιπεδη επιφανεια, στο στυλο για να τυπωθει μια λεζαντα στον laser printer.
45102357715_eb7cd4da61_c.jpg

Επειτα με το laser printer μπορεις να γραψεις οτιδηποτε πανω στο ξυλο.
44201001980_9d88817d6c_c.jpg

Και ετοιμο το μολυβοστυλουδακι!
45102354095_9e571a1679_c.jpg

Ιδια λογικη μπορει να εφαρμοστει σε οποιοδηποτε κλαδακι η ξυλο.
Μπορει καποιος να χωνεψει ολοκληρο στυλο μεσα στο ξυλο, η μια κηρομπογια, η μονο μια μυτη.

Αυτά έχουν περισσότερη δουλειά από τα στυλό που φτιάχνουμε εμείς Μιχάλη. Και το κάψιμο με laser όλα τα λεφτά...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk