Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Κάπως καλύτερα τώρα...

Εδώ που τα λέμε ένα ωραίο engraving δεξιά από τους δείκτες, να μην δείχνει άδειο θα του πήγαινε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

...
Άντε βγάλε άκρη...

:flipout:

Εδώ που τα λέμε ένα ωραίο engraving δεξιά από τους δείκτες, να μην δείχνει άδειο θα του πήγαινε...

σταματα ρε μαμουνι εσυ ... δωσ' του λιγο χρονο ... θελει ψαξιμο η δουλειά !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:flipout::flipout::flipout:

Φτύσ´τα reboot-ια σου ρε... Τρολλάκι... Για τα πινέλα τον θέλω τον printer. :silly:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

σταματα ρε μαμουνι εσυ ... δωσ' του λιγο χρονο ... θελει ψαξιμο η δουλειά !

Μωρέ τρώγομαι και το ξέρεις. :D
Μάλλον όμως με βλέπω να πηγαίνω αλλού, γιατί δωμάτιο με ανοχές στη σκόνη δεν έχω. :bigcry:

Φτύσ´τα reboot-ια σου ρε... Τρολλάκι... Για τα πινέλα τον θέλω τον printer. :silly:

Άνοιξε βρε! Από τα χαράματα σου χτυπάω την πόρτα! :flipout:

Eδω ειναι τα τρια ειδη μολυβιων/στυλο.

46051628822_da8647f0cd_c.jpg

-Το πανω δεξια που μπαινει ολο το ΒΙC. Στην κορυφη φαινεται η κεφαλη του Bic και η τρυπα εξοξου που δεν εχει βγει σωστα και παραλιγο να σπασει το κλαδακι. Γινεται τρυπα 8μμ.
-Το πανω μεσαιο στυλουδακι που παιρνει μονο το ανταλλακτικο Bic. Γινεται τρυπα 4μμ για το ανταλλακτικο. Εχει προστεθει και μαγνητακι και λογοτυπο AVClub με το laser engraver.
-Τα δυο κατω που εχει μπει μυτη μολυβιου.Γινεται τρυπα 3μμ. Στα μολυβια η μυτη δεν μπορει να παει πολυ βαθεια, περα απο ~4εκ, καθως τα τρυπανακια ξυλου των 3μμ ειναι συνηθως κοντα.

Στα δυο πρωτα ειδη το ανταλλακτικο Bic μπαινει και βγαινει, οταν τελειωσει το μελανι.
Εχω ηδη φτιαξει παραπανω απο 10 μεχρι στιγμης και θα φτιαξω αρκετα ακομα με ονοματα η ευχες γραμμενα με το laser :)

Στολιζωντασ σημερα ξεθαψαμε μια χριστουγενιατικη κατασκευη που ειχα φτιαξει πριν τρια χρονια με το αυτοσχεδιο τορνακι,και μια φωτο απο το σπιτακι στο οποιο μενουν λεπτομερειεσ ακωμα.
6fa4fc8e9dfcf3f3a2999194a946cc2a.jpg
26955abf629f58ccf6e275834d8b8eb9.jpg
825e5c59529d4bdd1f30f09e92d06bf5.jpg
559050613899f7c5c52799a9016e8472.jpg

Στάλθηκε από το Ulefone S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριάκο, πολύ ωραίο βγήκε τελικά το σπιτάκι. Στις προηγούμενες φωτογραφίες ακόμα δεν είχε "δείξει". Μπράβο ρε φίλε.

Πραγματικα το σπιτακι γινεται εντυπωσιακο Κυριακο.
Θα μου αρεσε και μια φωτογραφια με το σπιτακι σε αυτη τη ημιτελη φαση μαζι με τον γυρω χωρο κατασκευης εκει, με τα ξυλακια τα ρεταλια και τα εργαλεια δηλαδη τριγυρω.

Ιδιαιτερα και πρωτοτυπα ειναι και τα Ζριστουγεννιατια δεντρακια του τορνου, μπραβο!!

Ευχαριστώ Δημήτρη σε δύο μέρες θα είναι πλήρως έτοιμο.Μηχαλη αυτό το χάλι προσπαθώ να το κρύψω τόσο καιρό αν θέλεις θα το βγάλω φωτο.

Aυτο το 'χαλι' της προετοιμασιας για μενα ειναι το καλυτερο μερος του project. Oταν τελειωσει, τελειωνει και το 'ταξιδι' :))

Ετοιμο κυριοι ενα εργο που με ταξιδεψε οπωσ λεει και ο Μηχαλησ στον ομορφο κοσμο τησ μακετασ σε μια δυσκολη και απαιτητικη κατασκευη.Οι διαστασεισ του ειναι 72χ47χ35εκ και χρησιμοποιηθηκαν πευκο για τον σκελετο,οξια για τα εσωτερικα τοιχωματα και μαονι για τα εξωτερικα.Τα επιπλακια και τα παραθυρα ηταν τα πιο δυσκολα τησ ιστοριασ φτιαγμενα και αυτα απο οξια, μια μπομπονιερα και μια παλια μπλουζα βοηθησαν για κουρτινεσ και χαλια.Ο φωτισμοσ εγινε με λεντακια μπαταριασ.Για κεραμιδι χρησιμοποιησα χαρτονι οντουλε το οποιο βαφτηκε και περαστικε με βερνικι για να αποκτηση σκληραδα.Κορδελα,παγκοσεγα,dremel,ηταν τα εργαλεια που χρησιμοποιησα.Πριν κλεισω το σπιτακι με τα τζαμια (plexi)οσο ηταν δυνατον το καθαρισα ομωσ η αναθεματισμενη σκονη βρηκε τον τροπο να τρυπωσει μεσα και το λαθοσ μου ειναι οτι δεν προβλεψα για κατι τετοιο.Γενικα εγιναν και αλα λαθη που ομωσ δεν ενωχλουν οπτικα πιστευω.ελπιζω να σασ αρεσει συναδελφοι.
cef76f024b0115d413b70def3ef78f4f.jpg
6b2432689455e79b3f13ab243f4f98f3.jpg
cb433b7042eb72a9419654740f2cf67d.jpg
c2638a9e0e2bc381dbdae0f3aa282c04.jpg
4cc199687a4971585232b202267f03a7.jpg
f03705ea5e5eaeebeae775281767628f.jpg
9215aa579e54b929dac152e5183ff89f.jpg
30fc3f2ebd0b2b4c1b5703a098d79db8.jpg
9f07bbb6711a4f901da4dee4d0552249.jpg
bab42ff4b3319b445cd45ed54f45d643.jpg
b68e6d7ba52ccb1df21a9be467e9636e.jpg

Μπράβο ρε Κυριάκο, γεια στα χέρια σου και χαράς την υπομονή σου με τις τόσες λεπτομέριες.
Όσο για το εσωτερικό τι να πει κανείς... απερίγραπτο !!
Πάντως νομίζω οι φωτογραφίες αδικούν την ομορφιά της κατασκευής. εδώ έπρεπε να παρέμβει η κάμερα του Χιώτη για να το αναδείξει περισσότερο.
Περιμένουμε κι άλλα παρόμοια από σένα..-bye-

Γιωργο και Κυριακο ευχαριστω δυστηχωσ μονο καμερα κινητου εχω και ηταν πολυ δυσκολο απο την στιγμη που το εκλεισα να βγαλω καλυτερεσ ισωσ στο φωσ τησ ημερασ να ηταν πιο καλα αλα ειχε πολυ αερα και κρυο.Εχει και αλλεσ λεπτομερειεσ οπωσ ντουλαπεσ και ενα ολοκληρο δωματιο (τουαλετα)που χαθηκαν.Και μια φωτο που ζητησε ο Μηχαλησ
9294c3a0acce48f38781ab344f834382.jpg

Μπραβο Κυριακο, γεια στα χερια σου φιλε, παρα πολυ ομορφο το Doll's house και πολυ εντυπωσιακες οι επι μερους λεπτομερειες!!

Ο 'χαμος' της προετοιμασιας εχει και αυτος την χαρη του!! Μου αρεσει η παραπανω φωτο που εβαλες, κραταω και γω συλλογη τετοιων φωτο απο καποιες κατασκευες μου :))

Κυριοι θα ηθελα κατι ακομα να πω απο εδω επειδη δεν ειμαι ανθρωποσ που αλα λεει και αλα κανει απο αυριο θα μπω και εγω σε "καραντινα" μεχρι τουλαχιστον καποιοσ κοινοσ γνωστοσ μασ μαστορασ να επιστρεψη εαν οχι ηταν μαγαλη μου χαρα που συμετειχα σε αυτην την ομορφη παρεα θα συνεχισω να παρακολουθω και να καμαρωνω αν και δε θα γραφω τα εργα σασ την καληνυχτα μου σε ολουσ.