Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εχεις δικιο!ποντια ερωτηση!

Βάγγο το 1,5mm σπάει και στο ξύλο άρα νομίζω ή διαμαντοτρύπανο ή τρυπάνι για γυαλί αφού βέβαια πιάσεις το βότσαλο στην μέγγενη και σε τρυπάνι πάγκου ...αργά αργά.

εχω ερωτηση!!!με τι τυπου τρυπανι τρυπαμε βοτσαλα θαλασσας??κοβαλτιου?Για τρυπανακι 1,5χιλ μιλαω.

Θα πρεπει να βρεις διαμαντοτρυπανακια στο ebay σαν αυτο http://www.banggood.com/1mm-HSS-Dia...Bit-Straight-Shank-Jewlery-Bit-p-1026432.html

Η Dremel βγαζει 2 πολυ καλα αλλα ειναι 3.2 και 6.4μμ διαμετρο. Τα εχω δοκιμασει σε γυαλι, δεν μου χρειαστηκε για πετρα.
dremel663__48690_zoom.jpg

εχω ερωτηση!!!με τι τυπου τρυπανι τρυπαμε βοτσαλα θαλασσας??κοβαλτιου?Για τρυπανακι 1,5χιλ μιλαω.

Αν είναι Μικρά τα βότσαλα θα έχεις θέμα. Μια πατέντα που είχα κάνει πριν 2 καλοκαίρια, ήταν με τρυπάνιΑ μετάλλου (που είχα για πέταμα) σε χαμηλές στροφές και με λάδι. Στην πορεία βέβαια ξεπλενα το τρυπάνι και τα βότσαλα με ζεστό σαπουνονερο και ξανά από την αρχή. Δουλειά έγινε αλλά μου βγήκε η ψυχή από την καθυστέρηση. Δεν είχα όμως σπάσιμο (κάποια Μικρά ψιλοραγισματα, άνευ ουσίας)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βάγγο το 1,5mm σπάει και στο ξύλο άρα νομίζω ή διαμαντοτρύπανο ή τρυπάνι για γυαλί αφού βέβαια πιάσεις το βότσαλο στην μέγγενη και σε τρυπάνι πάγκου ...αργά αργά.

Υπάρχει τόσο μικρό τρυπάνι για γυαλί Νίκο?

Άντε και καλή μας χρονιά με υγεία και ευτυχία και η πρώτη κατασκευή για το 2016.
Σταντ για το κινητό από κόντραπλακε και πευκάκι.

100_3136[1].jpg100_3138[1].jpg

Αν είναι Μικρά τα βότσαλα θα έχεις θέμα. Μια πατέντα που είχα κάνει πριν 2 καλοκαίρια, ήταν με τρυπάνιΑ μετάλλου (που είχα για πέταμα) σε χαμηλές στροφές και με λάδι. Στην πορεία βέβαια ξεπλενα το τρυπάνι και τα βότσαλα με ζεστό σαπουνονερο και ξανά από την αρχή. Δουλειά έγινε αλλά μου βγήκε η ψυχή από την καθυστέρηση. Δεν είχα όμως σπάσιμο (κάποια Μικρά ψιλοραγισματα, άνευ ουσίας)

Ειναι μεγαλουτσικα!βοηθαω εναν φιλο μου καλλιτεχνη που ασχολειτε με μπρουτζινα γλυπτα και καποια μικρα κομτια θα τα βαλει πανω σε πετρες!θα ανεβασω φωτο !

Και η δική μου πρώτη κατασκευή για το 2016!

Μίνι ραφιέρα δικού μου design από σύνθετη ξυλεία πεύκου, παραγγελία για φίλο.
Χρησιμοποιήθηκε μόνο καβίλια και κόλλα.

Αύριο θα βαφτεί με διάφανο λάδι Praktiker και θα είναι έτοιμο για παράδοση! :)

Ωραία κατασκευή

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιο!ευγε νεαρε μου

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραία ραφάκια. .. και καλή δουλειά! Μπράβο Νίκο!!

Ευχαριστώ guys.

Μόνο τα ενδιάμεσα μου βγήκαν λίγο στραβά αλλά δεν ήταν δικό μου λάθος καθώς το ξύλο είχε στραβώσει ελαφρά (κατευθείαν αρπάζουν γιατί είναι ακατέργαστα).
Φυσικά έκανα και λίγα ακόμα στραβά... Σε μία ένωση η καβίλια βγήκε από την άλλη μεριά από το χτύπημα που έφαγε αλλά την έτριψα και τώρα φαίνεται σαν ρόζος!! :p

Απλο και ομορφο, well done!!
Bαλε και τεσσερα προστατευτικα τσοχακια απο κατω, ετσι για τη χαρα.

Πάντα μάς εκπλήση ευχάριστα ο Νίκος σέ ότι φτιάχνει,χρήσιμο καί ωραία κατασκευή

Απλο και ομορφο, well done!!
Bαλε και τεσσερα προστατευτικα τσοχακια απο κατω, ετσι για τη χαρα.

Σε πάγκο κουζίνας θα μπει Μιχάλη, δεν νομίζω να χρειάζονται αλλά εδώ που τα λέμε θα του πήγαιναν μικρά ποδαράκια (της τάξης του 0.5 εκατοστού ύψος πχ).
Θα ρωτήσω αύριο στο τοπικό χρωματοπωλείο αν έχει...
Ειδάλλως βάζω τσοχάκαι που έχω κάμποσα σετ του lidl.

Όμορφη καταςκευη...μπραβο...καλη μαστοροχρονια

Η μίνι ραφιέρα είναι έτοιμη πλέον να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της.
Αφού τρίφτηκε με τανκς και έκκεντρο για να έρθει στα ίσα της, περάστηκε και με 2 χέρια άχρωμο λάδι Praktiker.
Το αποτέλεσμα είναι και οπτικά όμορφο αλλά και στην αφή μιας και που το λάδι δεν ανασηκώνει τις ίνες του ξύλου και δεν χρειάζεται επιπλέον τρίψιμο ανά χέρι βαψίματος και τελικό τρίψιμο (φινίρισμα).

Και μία μίνι κατασκευή από λίγα ρετάλια που μου περίσσεψαν.

Επαγγελματική καρτοθήκη.

Απλή κατασκευή αλλά όμορφη. Για το δέσιμο χρησιμοποιήθηκαν 2 καβίλιες και ξυλόκολλα.
Αύριο θα τριφτεί και θα βαφτεί και αυτή με άχρωμο λάδι.

Πολύ ωραίο Νικο,άψογος,ολες τίς ενώσεις τίς έχεις κάνει μέ καβίλιες και ξυλόκολλα ? γιατι βλέπω και το μπλέ εξάρτημα τής καβιλιέρας τής wolfcraft,η χρησιμοποιησες και το εργαλειο για κρυφες βιδες ?

Ωραιοτατη αποχρωση πηρε η ραφιερα!

Η καρτοθηκη δεν καταλαβα πως θα λειτουργει, για βαλε φωτο οταν την τελειωσεις να την δουμε καλυτερα. Ωραια ιδεα!

Πολύ ωραίο Νικο,άψογος,ολες τίς ενώσεις τίς έχεις κάνει μέ καβίλιες και ξυλόκολλα ? γιατι βλέπω και το μπλέ εξάρτημα τής καβιλιέρας τής wolfcraft,η χρησιμοποιησες και το εργαλειο για κρυφες βιδες ?

Δημήτρη χρησιμοποίησα αποκλειστικά καβίλιες και ξυλόκολλα, δεν έχει ούτε μία βίδα.
Το έχω το εργαλείο για κρυφές βίδες αλλά δεν το χρησιμοποίησα ακόμα σε κάποια κατασκευή.

Αν θες να πετύχεις ακριβείς ενώσεις η καβιλιέρα είναι απαραίτητη.

Ωραιοτατη αποχρωση πηρε η ραφιερα!

Η καρτοθηκη δεν καταλαβα πως θα λειτουργει, για βαλε φωτο οταν την τελειωσεις να την δουμε καλυτερα. Ωραια ιδεα!

Αφού είσαι πόντιος βρε... Χαχαχα.
Το κύριο μέρος είναι κομμένο φάλτσα στις 20 περίπου μοίρες και το ακριβώς από πίσω είναι για να στέκεται. Στο πηχάκι που μπήκε μπροστά θα κάθονται πάνω οι κάρτες.
Για την ακρίβεια είναι καρτοθήκη για τις κάρτες του καταστήματος μόνο, όχι για πολλές και διάφορες (κάνει και γι αυτό βέβαια).