Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο Νικόλαος!
Γιατί όμως το ένα ραφακι είναι πιο μέσα?
Δεν έφτασε το κομμάτι η είναι άποψη?

Ωραίος ο Νικόλαος!
Γιατί όμως το ένα ραφακι είναι πιο μέσα?
Δεν έφτασε το κομμάτι η είναι άποψη?

Άκου να δεις Κυριάκο. Είναι και από τα δύο που λες.
Όταν έκοβα τα κομμάτια του ξύλου, αυτό καταλάθος το έκοψα μικρότερο.
Είπα να κόψω άλλο μιας και ξύλα είχα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι πιο ντιζαϊνάτο έτσι!!!
Οπότε και δεν έφτασε (που έφτανε δηλαδή) και είναι σχεδιαστική άποψη του καλλιτέχνη!!! :)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ χτες έφτιαξα, έτσι να περάσει η ώρα, από ένα κομμάτι πεύκο, μια βάση για ρεσώ κεράκια, κόπηκε με σέγα, τρίφτηκε αρχικά με τροχό και χοντρό γυαλόχαρτο και κατόπιν με δράπανο σε βάση με ψηλό γυαλόχαρτο, οι τρύπες ανοίχτηκαν με δράπανο και ποτυροτρύπανο Φ40 και μετά με πολύ κόπο με σκαρπέλο (δεν έχω τρυπάνια φτερού ή τα άλλα που είναι για τους μεντεσέδες), και βάφτηκε με το βερνίκι νερού του lidl σε teak χρώμα.

149w0lw.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Nice work Sotiris!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραιος Σωτηρη!
Οι τρυπες τελικα τι διαμετρο εγιναν?
Τελικά έγιναν Φ45 (λίγο το σκαρπέλο, λίγο η λίμα, έφαγαν 5 χιλ.) , το ρεσώ είναι Φ40, τελικά δεν είναι κακό που έγιναν λίγο μεγαλύτερες, έτσι πιάνεται εύκολα το ρεσώ.

Ωραίο το αποτέλεσμα.
Την άλλη φορά όμως τρυπανάκια φτερού να είσαι άρχοντας!

Έτοιμη η θήκη στο γραφείου του πελάτου!!! :)

Όμορφο και πρακτικό !

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγώ χτες έφτιαξα, έτσι να περάσει η ώρα, από ένα κομμάτι πεύκο, μια βάση για ρεσώ κεράκια, κόπηκε με σέγα, τρίφτηκε αρχικά με τροχό και χοντρό γυαλόχαρτο και κατόπιν με δράπανο σε βάση με ψηλό γυαλόχαρτο, οι τρύπες ανοίχτηκαν με δράπανο και ποτυροτρύπανο Φ40 και μετά με πολύ κόπο με σκαρπέλο (δεν έχω τρυπάνια φτερού ή τα άλλα που είναι για τους μεντεσέδες), και βάφτηκε με το βερνίκι νερού του lidl σε teak χρώμα.

Σωτηρη μπραβο για το εργακι και για την αναλυτικοτατη περιγραφη της κατασκευης.

Το τρυπανι για μεντεσεδες (τρυπανι forstner) ειναι το ιδανικο για να ανοιγεις τελειες τρυπες με επιπεδο πατο, σαν των μεντεσεδων δηλαδη. To τρυπανι φτερου ειναι για διαμπερεις τρυπες.
Το φινιρισμα με το βερνικι νερου δε μου φαινεται ομοιομορφο η ειναι η φωτογραφια?
Παντως σε δοκιμες που κανω αυτες τις μερες πανω σε πευκο, η παστα μου φαινεται οτι κανει καλυτερη δουλεια. Μπορει να ειναι και η ιδεα μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έτοιμη η θήκη στο γραφείου του πελάτου!!! :)

Ωραιος ο παιχτης!
Στον αλλο πελατη ομως την γωνια των 20 μοιρων καντην μεγαλυτερη για να στεκονται αλλα και για να φαινονται καλυτερα οι καρτες :)

Πολυ καλη και λιτη η βαση. Η γωνια ειναι σωστη, ωστε να μην μπορει ο καθενας να βουταει και απο μια καρτα και να την χρησιμοποιει ως σημειωματαριο. Οι καρτες φτιαχνονται για συγκεκριμενο σκοπο και οχι για χαρτακια σημειωσεων.

Ο Νεκταριος ειναι ο πελατης;;;;;;;
Μην τον καλυπτεις, δωσε τον "βορα" στα "διψασμενα για αιμα" δοντια του πληθους!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ καλη και λιτη η βαση. Η γωνια ειναι σωστη, ωστε να μην μπορει ο καθενας να βουταει και απο μια καρτα και να την χρησιμοποιει ως σημειωματαριο. Οι καρτες φτιαχνονται για συγκεκριμενο σκοπο και οχι για χαρτακια σημειωσεων.

Μην τον καλυπτεις, δωσε τον "βορα" στα "διψασμενα για αιμα" δοντια του πληθους!!!!!!!!!!!!!!

Μπα, χ σμενο με εχει εμενα...:HTEHETH63:

Ωραιο Νικολαε!Να σου το κοπιαρω;

Χαχα. Αν δεν ήθελα να μου το κοπιάρεις δεν θα το ανέβαζα εδώ! ;)

Μπα, χ σμενο με εχει εμενα...:HTEHETH63:

Άντε ρε που σε έχω και χ****ο.
Αφού ξέρεις ότι λιώνω για σένα!!!! :p :p :p

Ωραίος! Υπερασπιστική γραμμή! :)
Όχι δεν είναι ο Νεκτάριος. Είναι καλός μάστορας από μόνος του, δεν χρειάζεται να του κάνω εγώ κατασκευές!

Α ΟΚ απλα ειδα καποια ιδιαιτερη λεπτομερια στο φοντο αλλα και στο πρωτο πλανο της φωτο σου, και επειδη τακτικα τον αποκαλεις με καποια ιδιοτητα, ειδα την ευκαιρια να "λυντσαρουμε" λεκτικα τον συμπαθεστατο συμφορουμιτη, ως "ατεχνο" για να βγαλουμε τα αποθημενα μας............(αστεια το λεω εεεεεεε)

Χαχαχα.
Αν τον πάρεις και εσύ στο ψιλό την κάτσαμε!!! :)

Nα ενα ωραιο, ευχρηστο και βολικο tool chest, ιδανικο για τα μικρα εργαλεια και αναλωσιμα μοντελισμου/μικροκατασκευων.

Προς αντιγραφη...:))

7635400%20(1).jpg
B45101ED-AB72-4BFC-8205-3BAD05913566-large.jpg

Αφηστε τις σκεψεις και ξεκινηστε! Εργαλεια εχετε, βρητε χρονο!

Πολύ ωραίο.

Εγώ για την ώρα σκέφτομαι μιας και έχω μπόλικες ρόδες Lidl, να φτιάξω ένα σύστημα μεταφοράς των l boxx που έχω (2 μεγάλα και 2 μικρά).
Θα είναι απλή κατασκευή με δοκαράκι 4 x 6 λογικά.