Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Νομιζω οτι αυτο το αμερικανικο καραμπινακι (~40εκ μηκος) θα βγει ομορφο και εντυπωσιακο.

49515263518_c6dac29023_b.jpg

Απο ρεταλια βελανιδιας και καβιλια οξιας. Στην τελικη του μορφη θα εχει ~40εκ μηκος, ~5εκ υψος και ~2εκ παχος.

Αυτό θα μου αρέσει, είμαι σίγουρος! :grandpa:

Δυστυχως απο ατυχημα εσπασε η σκανδαλη και διακοπτεται το φινιρισμα μεχρι να ξαναφτιαχτει ολοκληρο το κομματι και βαριεμαι αφανταστα να ξανακανω τα ιδια πραγματα δυο φορες..

Εδω αφινιριστο, μεχρι να φτιαξω παλι το μεσαιο κομματι, περασμενο μονο με λιγο λαδακι το κοντακι για να παρω μια ιδεα πως θα φαινεται οταν τελειωσει. Ισως του παει πιο σκουρο.
49521664631_d036058992_b.jpg

Εδω μολις τελειωσε το κοψιμο
49521140608_0ff984b9f6_b.jpg

Ωραιος ο Μιχαλης!

Και οσο για το σπασιμο της σκανδαλης ειναι σπαστικο οταν συμβαινει κατι τετοιο σε καταλαβαινω,αλλα ολα διορθωνονται,υπομονη να χεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστώ πολύ Νίκο!!

Ευχαριστω πολυ συναδελφοι, πραγματικα το κανω και εγω πολυ κεφι! Παρ'ολο που ειναι απλουστατη και γρηγορη κατασκευη χαιρεσαι να το εχεις στα χερια σου, να το βλεπεις και να το επεξεργαζεσαι!!

-Σιγουρα οταν κολληθουν τα κομματια θα στρογγυλεψω το κοντακι.
-Θα φτιαξω και ενα απλο stand Γιωργο, λιγο διαφορετικο απο αυτο που προτεινει ο Steve Good.
-Nεκταριε εγινε στην πριονοκορδελα της Proxxon εκτος απο τις εσωτερικες κοπες γυρω απο την σκανδαλη και το σκαλισμα στο κοντακι που εγιναν στην μικρη σεγα παγκου της Proxxon.
-Bασιλη το σχεδιο το εχω στην προηγουμενη σελιδα, ειναι αυτο που αναφερει ο Νικος λιγο παραπανω.
-Δημητρη δεν χρειαζεται χρωμα, μονο το λαδι οπως ειπες ειναι αρκετο. Και μετα καμποσα χερια κερι με τον αλοιφαδορο για να γυαλισει.
-Γιωργο ασε, το 'σπασιμο' με την σκανδαλη ηταν μεγαλο. Εχω τυπωσει το συγκεκριμενο σημειο του σχεδιου και θα το κολλησω, χωρις να φαινεται καθολου ελπιζω, χωρις να φτιαξω ολο το κομματι απο την αρχη.

Επισης εχω ηδη βρει αλλα ρεταλια και εχω κολλησει επανω τα σχεδια για να κανω ενα παρομοιο καραμπινακι ακριβως στο μισο μεγεθος, δηλαδη μηκος ~20 εκατοστα, απο τα 40 εκατοστα μηκος που εχει το συγκεκριμενο.

Ολοκληρωθηκε επιτελους η καραμπινα μετα την ατυχια της σπασμενης σκανδαλης.
Εκανα και μια βαση με ενα πινακιδακι με τον τυπο του οπλου στο Lazer engraver

49538093996_eb45d30c07_b.jpg

Eδω ενα φαλτσοκομμενο ρεταλακι με τον τυπο της καραμπινας. Η γραμματοσειρα ειναι η segoe.script.
Το καψιμο στο ξυλο με το laser engraver το θεωρω ιδιαιτερα πετυχημενο, οσο βαθυ χρειαζοταν και καθαρο.
49538320182_29c890556a_b.jpg

Να παρουσιασω επισης και την διαδικασια της επισκευης της σπασμενης σκανδαλης.
Πρωτα κοπηκε ενα αντιστοιχο κομματι που περιελαμβανε την σκανδαλη, απο το πρωτοτυπο σχεδιο.
49538408216_3fa3b42704_c.jpg

Εδω φαινεται που και πως ειχε σπασει η σκανδαλη. Το σημειο πρεπει να αφαιρεθει σε μεγαλυτερο μηκος ωστε να πιασει και να κολλησει καλα το νεο κομματι.
49538633422_fedc286cc1_c.jpg

Και εδω φαινεται πως κοπηκε το παλαιο σημειο για να μπει το νεο κομματι που εφτιαξα.
49537912633_3f3c28a6fb_c.jpg

Η γερή στερεωση του πολυ μικρου κομματιου της σκανδαλης μπορουσε να γινει μονο με τσιμπιδες οι οποιες κρατηθηκαν σφιγμενες με σφιγκτηρες.
49538632502_c15b7e991c_c.jpg

Και εδω το αποτελεσμα της κολλησης πριν το τελικο φινιρισμα με λιμα και γυαλοχαρτο. Ευτυχως κολλησε σωστα.
49538406176_e597b82769_c.jpg

Και εδω η τελικη συναρμολογηση ολων των κομματιων με ξυλοκολλα.
49538405331_e6f8d33b60_c.jpg

Και εδω μετα το φινιρισμα με λινελαιο. Θα περαστουν αλλα 4-5 χερια λινελαιο μεσα στον επομενο μηνα γιατι θελω λιγο πιο σκουρη αποχρωση.
49538093996_eb45d30c07_c.jpg

Στο τσακ ημουν να εκανα την κανη απο σιδερο και οχι απο ξυλινη καβιλια καθως ειχα 8μμ μεταλλικες χαλυβδινες ραβδους -και μαλιστα του πηγαιναν ιδιαιτερα.
Αλλα αποφασισα να μην βαλω αλλο υλικο επανω. Θα το κανω ομως στο επομενο τυφεκιο:)