Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Αν δεν έρθει μέχρι τότε ο Γιώργος, την θέλω εγώ, που έχω ίσως λίγο περισσότερο πλούσια κόμη απο τον Κυριάκο!!!
:ADFADF1: -bye-

ναι καλά.προηγούμαι.. :flipout:

Κατασκευη ενος παιχνιδιου απο την δωρεαν συλλογη του Steve Good. Εδω το λινκ http://www.stevedgood.com/fingerhockey.pdf

Finger hockey. Μπορουμε να το πουμε και δαχτυλοσφαιρο :)
49473003468_1fc66f8487_b.jpg

Μπορω να πω οτι ειναι παρα πολυ διασκεδαστικο γκεμακι.
Παιζεται με ενα λεπτο του ευρω, αλλα οταν αποκτηθει αρκετη εμπειρια, η μπαλα μπορει να αλλαχτει με ενα διλεπτο του ευρω που ειναι μεγαλυτερο σε μεγεθος και αρα δυσκολοτερο να σκοραρει κανεις.

Παρα πολυ απλη και διασκεδαστικη κατασκευη. Δεν ακολουθησα το σχεδιο αναφορικα με την περιμετρικη κατασκευη. Απλα κολλησα 4 ρεταλακια πανω στη βαση και η ολη κατασκευη στρογγυλευτηκε στις ακρες στο κυκλικο τριβειο.

Παραθετω καποιες φωτο απο την διαδικασια.
Κοπη στο παγκοπριονο της Proxxon ρυθμιζοντας τον φρακτη στο επιθυμητο σημειο.
49473008933_3c468a3ffe_b.jpg

Ανοιχτηκαν οι τρυπες βασει σχεδιου στο κολωνατο με forstner. 25μμ τρυπες για τα τερματα και 8μμ τρυπες για τις καβιλιες. Το σχεδιο γραφει λαθος οτι οι μικρες τρυπες ειναι 1/4". Να τις κανετε 5/16" (δηλαδη 8μμ).
49473008388_7598893e6e_b.jpg

Εδω κολληθηκαν 4 σανιδακια περιμετρικα του πλαισιου αντι να κοπει ενα ενιαιο μονοκοματο πλαισιο που ειναι σπαταλη ξυλου.
49473495341_f4ef4f4551_c.jpg

Τα σανιδακια επισης καρφωθηκαν στην βαση με το μικρο αλλα χρησιμοτατο 4βολτο καρφωτικο Parkside με καρφακια 10μμ.
49473493656_ebd5025d8f_b.jpg

Οι ακρες στρογγυλευτηκαν ευκολα στο μεγαλο κυκλικο τριβειο της Proxxon.
49473713997_925238aa36_b.jpg

Το γηπεδο επειτα περαστηκε πανω απο την πλανη για να λειανθουν γρηγορα τα πλαινα.
49473006798_71c8c4eb98_c.jpg

Ετοιμο το δαχτυλοσφαιρακι πλαισιωμενο απο εξεδρες :)
49473666446_e6bdcd8732_b.jpg

Το μονο που εχει γινει επιπλεον στο παραπανω, ειναι οτι ο ταπητας εχει περαστει και γυαλιστει με κερι για να γλυστραει η μπαλα, εχει τυπωθει 'Maracana' στα πλαινα και εχει μπει ενα λιγο διαφορετικο συστημα μετρησης γκολ απο το σχεδιο.

Εχω ηδη τυπωσει σχεδια για να φτιαξω αλλα 3-4 παρομοια ξυλινα παιχνιδακια.

Ευχαριστω Γιωργο!

Εχει ενδιαφερον και ευκολη καμπυλη εκμαθησης η οποια εχει σαν αποτελεσμα μετα απο λιγα παιχνιδια να σκορασεις εντυπωσιακα γκολ απο σποντες, σαν μπιλιαρδο!

Τωρα χρησιμοποιουμε μεγαλυτερο νομισμα για να δυσκολεψει, καθως του ειχαμε παρει πολυ τον αερα :)

Τα συνδιασεσ όλα χαρά, εργασία,και διασκέδαση μπράβο Μιχάλη

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χιώτης........ όπως πάντα είσαι ωραίος με τις μικρο κατασκευές σου..:2thumb22sup:3
Ομως, έχω και δύο ερωτήσεις να σου κάνω.

Το τορνάκι της proxxon που έχω δεί ότι έχεις, είσαι ικανοποιημένος γενικά....

Επίσης... μήπως έχεις και το παρακάτω να μου πείς εντυπώσεις..

https://www.vardakas-tools.gr/ergal...j1ORbhI8GZjIeFK-5TH2zK8ezGuO-n6xoCWkQQAvD_BwE

ρε Γιαννη βαλτός εισαι??? :flipout:
ο ανθρωπος εχει 1378 εργαλεια και μαλλον το 97% των εργαλειων της proxxon και εσυ πας και τον χτυπας με αυτο ... που δεν εχει??

Και η απορια μου, ποιος ο λογος αγορας αυτου του μικρου ξεχονδριστηρα, αφου στα ιδια λεφτα αγοραζεις εναν αξιοπρεπεστατο πολυ μεγαλυτερο ξεχονδριστηρα?

Και η απορια μου, ποιος ο λογος αγορας αυτου του μικρου ξεχονδριστηρα, αφου στα ιδια λεφτα αγοραζεις εναν αξιοπρεπεστατο πολυ μεγαλυτερο ξεχονδριστηρα?

Γιατί είναι οικολογικό (πράσινο), και γιατί καθαρίζει τέλεια τα χρησιμοποιημένα ξυλάκια παγωτού. -bye-

ο ανθρωπος εχει 1378 εργαλεια και μαλλον το 97% των εργαλειων της proxxon και εσυ πας και τον χτυπας με αυτο ... που δεν εχει??

:flipout:
Γιατί είναι οικολογικό (πράσινο), και γιατί καθαρίζει τέλεια τα χρησιμοποιημένα ξυλάκια παγωτού. -bye-
:flipout::flipout:

α χα χα χα το αστείο της ημέρας για να μην πω του μήνα. ώρες ώρες ρε Μπάμπη πετάς κάτι ξεγυρισμένα, ευτυχώς που δεν έπινα κανένα καφέ γιατί θα τον έβγαζα απ τα ρουθούνια !!:flipout::flipout:

χαχαχα καλα τα λενε ο Σωφρονας και ο Μπαμπης.

Τωρα, τα εργαλεια παγκου proxxon ειναι ακριβα εργαλεια επειδη ειναι αριστης ποιοτητας λειτουργικοτατες μινιατουρες.
Ειδικα ο ξεχονδριστηρας ομως, ξεπερνα τα ορια του ακριβου, ισως και του πανακριβου και πλησιαζει τα ορια του παραλογου.. οποτε δεν υπαρχει στη συλλογη (ακομα:)

Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω στον ξεχονδριστηρα.
Το τορνακι ειναι μεν περιορισμενων δυνατοτητων λογω εξαιρετικα μικρου μεγεθους αλλα εαν φτιαχνεις μικροπραματα (στυλο, διακοσμητικα κλπ) ειναι ιδανικο με τις ρυθμιζομενες στροφες του και το ησυχο μοτερ του. Πρεπει ομως να επενδυσεις σε ενα μεγαλυτερο τσοκ, το οποιο ευτυχως δεν ειναι ακριβο.

Να πω γενικως οτι τα ηλεκτρικα Proxxon τα χρησιμοποιω πολυ και συχνα καθως και καποια απο τα επιτραπεζια εργαλεια τα ζοριζω στο οριο ( μικρη σεγα, ολα τα τριβεια, πριονοκορδελες κλπ) αλλα ποτε, μα ποτε, δεν μου εχουν βγαλει προβλημα. Θα ελεγα οτι αξιζουν τα λεφτα τους οχι μονο επειδη ειναι αξιοπιστα αλλα και επειδη τα περισσοτερα ειναι και μοναδικα.

Γιατί αν βάλεις σε κανονικό ξεχονδριστηρα τέτοια μικρά κομμάτια απλά θα ... Ανατιναχτει .

Φίλος μου είναι παθον . Άρπαξε το μικρό ξύλο , μαγκωσε στα μαχαιρια και το μηχάνημα εσκασε σε κομμάτια .... Το ίδιο και με την πλάνη . Τα μαχαίρια μιας κανονικής είναι μεγάλα για να δουλέψεις μικρά κομμάτια .

Ola καλά... Το τερματίσαμε...:flipout::flipout::flipout:
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί λέει ότι κατεβάζει μέχρι και 1 mm. Αλλά και 1mm να μήν είναι, με καλύπτει εμένα που δουλεύω πολύ 3-4-5 η και 8 mm πλακάκι. Γιατί αφού κόψω το πάχος που θέλω "με αέρα εννοείται" από ένα μπλοκ ξύλου, κάθομαι και τα κολλάω πάνω σε άλλο ξύλο να ξυρίσω πρώτα την μια μεριά στην φρέζα, και μετά ξεκόλλα την φρεζαρισμένη πλευρά να την ξανά κολλήσεις πάλι στο ξύλο, ώστε να ξυρίσεις την άλλη μεριά πάλι στην φρέζα και να κατέβεις στο σημείο που θέλεις.

Απλά είπα μήπως και είχε ο Χιώτης με τόσα προξονάκια που έχει...:flipout:
Καλά.......για κανονικό ξεχονδριστήρα δεν το συζητάω. Ούτε χώρος υπάρχει και ο θόρυβος που κάνει είναι απαγορευτικός για μένα.

Αυτά.....

Τελειωσα χτες ενα ακομα επιτραπεζιο γκεμι που εχει στην δωρεαν συλλογη του ο υπεροχος αυτος ανθρωπος ο Steve Good.

Εδω τα σχεδια http://www.stevedgood.com/pennydrop.pdf

Penny Drop! Οι οδηγιες ειναι μεσα στο παραπανω pdf. Παιζεται με ενα ζαρι και 10 πένια/σεντζια.

Eδω το τελειωμενο παιχνιδι που δειχνει γερικο λογω παλαιωσης :)
49484657976_179b02feeb_c.jpg

Το πιο δυσκολο σημειο ηταν η κοπη των τρυπων για να χωρανε τα νομισματα!!:))
Βεβαια με το δισκακι για ξυλα του Dremel που χαραξε την τρυπα σαν οδηγος και με ενα ειδικο εξαρτημα του πολυεργαλειου, οι τρυπες ανοιξαν σε ελαχιστο χρονο.
49484661491_22c48ec9c9_c.jpg

Φυσικα δεν εκοψα με εσωτερικες κοπες στην σεγα τα νουμερα και το ονομα του παιχνιδιου. Τα τυπωσα και γλυτωσα πολυ κοπο και αλλο τοσο χρονο.

Μετα εκανα μια μικρη αλλαγη στο σχεδιο οσον αφορα την επισκεψιμοτητα στο κουτι. Δεν νομιζω να βολευει καθολου το πορτακι που προτεινει ο Steve καθως ειναι πολυ δυσκολο να βγουν ευκολα τα νομισματα. Προτιμησα να ανοιξω μια 'πορτα' οχι στη μεση αλλα στο κατω μερος της πλευρας.
Το ημικυκλιο εγινε στο τριβειο triton
49484660886_36b25bcf85_c.jpg

Eπειτα κολληθηκαν οι πλευρες που ειχαν κοπει βασει σχεδιου. Τα τεμαχια κολληθηκαν με κολλα titebond πρασινη η οποια ειναι πραγματικα παααρα πολυ ισχυρη.
49484170783_35b7556853_c.jpg

Μετα ενισχυθηκαν οι οκτω γωνιες με οκτω μικρα ξυλινα κυβακια (απο το jumbo) που κολληθηκαν στις γωνιες. Το σταδιο αυτο ιςως ειναι περιττο καθως η κατασκευη δενεται αρκετα καλα με τις εσοχες που εχουν κοπει ολες οι πλευρες απο το σχεδιο. Απλα επειδη θα καταληξει σε ζορικα παιδακια ειπα να το ενισχυσω λιγο ακομα.
49484170238_a5f840b17e_c.jpg

Eπειτα εκλεισε το κουτι με ξυλοκολα τοποθετωντας το πανω μερος με τις τρυπες.
49484867067_3ecebb0967_c.jpg

Εδω φαινεται η κατασκευη της πορτας η οποια θα ειναι συρομενη, πανω κατω. Η αρχικη πορτα του σχεδιου ηταν ενα κυκλικο καπακι στη μεση που δεν βολευε καθολου.
Εχει κολληθει ενα ρεταλι μπροστα που αφηνει ενα ενδιαμεσο κενο για να περναει σφηνωτα η πορτα, αυτη η ημικυκλικη με την τρυπα για χερουλι.
49484658766_8396b17a15_c.jpg

Επειδη δεν μου αρεσε η ημικυκλικη θυρα, την αλλαξα με μια παραλληλογραμη. Κατασκευασμενη απο ρεταλακι μαονιου και με ενα μικρο πομολακι κολλημενo.
Eδω το κουτι απο το κοντρα πλακε βαμμενο με stain χρωματος καρυδιας. Η πορτουλα απο μαονι εχει περαστει μονο με λαδι, ειναι το φυσικο χρωμα του ξυλου.
49484168703_8b6f483148_c.jpg

Και εδω το τελειωμενο προιον που φαινεται γερικο αλλα ειναι γλυκουλι. Το αδικει λιγο φωτο :)
Το πανω μερος εχει περαστει με stain (ανιλινη) χρωματος teak. Oλο το κουτι ειναι περασμενο με κερι και γυαλιζει αρκετα αλλα δεν φαινεται στη φωτο.
Στο μπροστινο μερος ισως φαινεται λιγο η αντανακλαση των νομισματων. Το ζαρι ειναι απο τους ετοιμους κυβους του jumbo και εχω τυπωσει τα νουμερα επανω.
49484657561_b2f48dcf91_c.jpg

Αυτα ειναι ωραια posts, με αναλυση, επεξηγησεις, φωτογραφιες κτλ κτλ. Ειπαμε: Μερακλης :)
Πολυ ωραιο, Μιχαλη.
Μια, λιγο ασχετη, παρατηρηση μονο: Αν το "ζαρι" δεν ειναι φτιαγμενο για ζαρι, το πιο πιθανο ειναι οτι θα εχει "προτιμησεις". Δηλαδη, αν το ριξεις 6 εκατομυρια φορες, δεν θα ερθουν απο περιπου 1εκ φορες το καθε νουμερο, αλλα καποιο ή καποια θα τεινουν να ερχονται σαφως πιο συχνα. Οχι οτι εχει και καμια ιδιαιτερη σημασια.
Και ετσι που ειναι...θα σε παιξω μια παρτιδα 😁

Eυχαριστω συναδελφοι!!

Δεν εχει σημασια αν το ζαρι δεν ειναι σωστα ζυγισμενο εφ'οσον οι παιχτες παιζουν με τους ιδιους ορους, με το ιδιο ζαρι δηλαδη.

Επισης αμφισβητω οτι εαν ριξεις το ζαρι μου 6εκ. φορες δεν θα ερθουν απο 1εκ. φορες το καθε νουμερο. Εκτος και εαν το αποδειξεις στην πραξη, το ριξεις δηλαδη 6εκ φορες και καταγραψεις ουσιαστικες διαφορές, οποτε θα το δεχτω.

Kατα τα αλλα, ειμαι ετοιμος για μια γερη παρτιδα Penny Drop :))