Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Προ ολίγου καιρού μου είχαν δώσει μερικές τάβλες ραμποτέ όρεγκον καμμιά 40ριά ετών, υπέροχο ξύλο. Πρόλαβα να σώσω από την ξυλόσομπα του ιδιοκτήτη μερικά τεμάχια μόνο,κρίμα. Λόγω κορωνοκατάστασης χτες και προχτές δεν ήξερα τι να κάνω και σκάρωσα το κάτωθι ερμάριο. Οι ράβδου χαλκού στο πορτάκι ήταν έμπνευση της τελευταίας στιγμής πάλι. Υπάρχουν ατέλειες, αλλά όταν κόβεις, τρίβεις, βάφεις στον ίδιο χώρο και μάλιστα με κακό φωτισμό, αυτά γίνονται. Ελπίζω να σας αρέσει, οι φωτογραφίες το αδικούν πολύ!
Πολύ όμορφο γειά στα χέρια σου!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ καλό Νικόλα....άριστο έγινε....
Το σημαντικό από όλα είναι ότι το παράλιγο άχρηστο και προς κάψιμο ξύλο επαναχρημοποιηθηκε...!!!
Μπράβο για την κίνηση και τον επικοδομιτικο χρόνο σου αυτές τις δύσκολες ώρες...

κατι ενδιαφεροντα ζαρια.....δυστυχως δεν μπορεσα να βρω καποιο λινκ κατασκευης (το γκουγκλ βγαζει αλλα αντι αλλων) οποτε θα τα δειτε στο παρακατω βιντεο, στο 2:50

https://youtu.be/HioNW00e5nQ

Yπαρχουν αρκετα λινκς κατω απο τις λεξεις κλειδια Genius Dice αλλα δεν ειδα κατι συγκεκριμενο για την κατασκευη αυτου του ενδιαφεροντος ζαριου.

Υπαρχει ενα βιντεακι αλλα δεν ειναι ξεκαθαρο.
https://www.youtube.com/watch?v=RmqnjIDXVjI

Αν βρεις κατι ανεβασε το Κωστα.

Πολύ εφυιεστατα τα συγκεκριμένα ζαρια.. !!!
Βέβαια εσύ ψάχνεσαι για το πως και απο τι να τα κατασκευάσεις....Έτσι δεν είναι...;!!!

Ναι Κωστη, το ερωτημα ειναι για την κατασκευη, πως βαζεις τα ξυλα στη σωστη σειρα για να τα κολλησεις και να κοβεις μετα ετοιμα ζαρια. Το τι ειδους ξυλα χρησιμοποιει δεν μας πειραζει, βαζουμε οτι να'ναι.

Βεβαια αν παρατηρησεις καλα ολες τις πλευρες του ζαριου -πρεπει να ψαξεις να βρεις τις συγκεκριμενες φωτογραφιες απο το ιντερνετ- μαλλον βγαζεις ακρη, αλλα καλυτερα ειναι το ετοιμο σχεδιο :)

Φαίνεται αρκετά απλό να βγάλεις το σχέδιο. Ξεκινώντας από τον άσσο ο οποίος θα κρίνει το μέγεθος του ζαριού συνεχίζεις χορογραφία φωτογραφία και βγαίνει!!!

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι όλα τα κομμάτι του 4-5-6 μαζί και μετά κόλλας τα κομμάτια του 1-2-3...

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια απλη κατασκευή κλειδοθηκης απο (καυσο)ξυλα δρυος και παλια κλειδια. Δυστυχώς μου τελειωσε το γκαζακι και δεν μπορεσα να τελειωσω και τα αλλα δυο κλειδια.
Κατασκευαστικα οπως βγηκε απο τον ξεχονδριστηρα εκανα ενα ελαφρυ τριψιμο με 180 γυαλοχαρτο και περασα 2 χερια teak oil.
90371684b20e393bc125a65d05da6733.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ πρακτικη κατασκευη και μαλιστα απο καλο ξυλο οξιας!

Πως εκοψες το καυσοξυλο για να μπορεις να το περασεις απο τον ξεχονδριστηρα? Τα σανιδακια τα κολλησες απλα με κολλα μεταξυ τους?

Την φωτο καλυτερα να την τραβουσες υπο γωνια για να φαινεται καλυτερα η 'κρεμαστρα' που δημιουργουν τα λυγισμενα κλειδια.

*δρυς, οχι οξια. Τα κουτσουρακια κοπηκαν φιλετα στην πριονοκορδελα και τα ειχα αφησει να ξεραθούν.
Τα φιλετα τα περασα πρωτα απο την πλανη τη μια πλευρά και το παγκοπριονο για να τετραγωνιστουν, τα εκοψα λωρίδες 4,5 εκτοστα και τα κολλησα. Επειτα περασα και την αλλη πλεον στον ξεχονδριστηρα για το τελειωμα. Το παχος βγηκε περιπου στα 12 χιλιοστά

Σωστος, ξερεις ακριβως τι πρεπει να κανεις :a0210:

Μονο προσεχε οταν κοβεις το κουτσουρο στην κορδελα καθως δεν παταει σωστα στο τραπεζι λογω κυλινδρικου σχηματος και μπορει να γλυστρησει.

Αρκετες φορες εγω πλαναρω το κατω μερος του κουτσουρου (την πιο βολικη πλευρα) με πλανη για να δημιουργησω μια ικανη επιπεδη επιφανεια επαφης με το τραπεζι.

Πριν παρω πλανη τα βιδωνα σε ενα κόντρα πλακε και εκανα την πατουρα στο παγκοπριονο!