Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μια απλη κατασκευή κλειδοθηκης απο (καυσο)ξυλα δρυος και παλια κλειδια. Δυστυχώς μου τελειωσε το γκαζακι και δεν μπορεσα να τελειωσω και τα αλλα δυο κλειδια.
Κατασκευαστικα οπως βγηκε απο τον ξεχονδριστηρα εκανα ενα ελαφρυ τριψιμο με 180 γυαλοχαρτο και περασα 2 χερια teak oil.
90371684b20e393bc125a65d05da6733.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ωραίο κόλπο αυτό με τα παλιά κλειδιά!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πριν παρω πλανη τα βιδωνα σε ενα κόντρα πλακε και εκανα την πατουρα στο παγκοπριονο!

Το κατεχεις βλεπω πληρως το αθλημα βλεπω και χαιρομαι!

έχω δει απειρα βίντεο ειναι η αλήθεια!
Τα κλειδιά για να λυγισουν θελουν πολυ καλο ζεσταμα πριν, να κοκκινίζει καλα, αλλιως σπανε

Ξυραφακια ειχε το μενου σημερα, με δωρεαν πλανα απο την σελιδα του Στηβ Γκούντ. https://live.staticflickr.com/65535/49690883482_6f27f88b49_c.jpg

49690045363_c70af65848_b.jpg

Τυπωθηκαν διαφορα μεγεθη ξυραφακια, απο 6 εως 12 εκατοστα μηκος σε διαφορα ειδη ξυλων.
49690575816_9b402d3ef2_c.jpg

Oι εξωτερικες κοπες ειναι πολυ απλες. Οι εσωτερικες θελουν λιγο χρονο αλλα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο εκτος απο το μικρο σχεδιο που ειναι λιγο ταλαιπωρια λογω μεγεθους.
49690575366_7035101c5a_b.jpg

Εδω το τελικο προιον μετα απο το απαραιτητο φινιρισμα με λιμες και γυαλοχαρτα.
49690884162_c1c9d285d7_b.jpg

Τωρα θα δω ποια μεγεθη θα βαψω με ασημι μπογια, σε ποια θα τυπωσω το λογοτυπο της wilkinson με το Laser engraver και ποιο θα αφησω αβαφο (περασμα μονο κερι).

Ευχαριστω συναδελφοι!

Τελικα δεν τα εβαψα, τα αφησα ολα στο φυσικο τους χρωμα με λιγο αχρωμο βερνικι. Στην οξια, στο μεσαιο, μπηκε μονο κερι.

Σε ολα μπηκε το λογοτυπο της Wilkinson μπρος πισω.
49692378821_34d0e6ea68_b.jpg

Το μεγαλο εχει διαστασεις 12 εκατοστα μηκος, 6 εκατοστα υψος και παχος 11 χιλιοστα.

Το πιο ομορφο ξυραφακι ειναι αυτο της οξιας νομιζω
49692388926_f1dcb3d4fd_b.jpg

Διαστασεις: Μηκος 9 εκατοστα, Υψος 5 εκατοστα και Παχος 9 χιλιοστα

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπελαλίδικη δουλειά, πολύ όμορφο αποτέλεσμα !

Ευχαριστω καλοι μου ανθρωποι, αυτες οι μερες εμπνεουν λεπτοδουλεια και υπομονη για καποιο λογο:)

Τα ξυραφακια δεν ειναι τιποτα μπροστα την λεπτοδουλεια που χρειαζονται οι χατζαρες για να στρογγυλεψουν οι λαβες και να δημιουργηθει μια συμμετρικη λαμα και μια κοφτερη κοψη!

49694147537_275431412f_c.jpg

49694147282_61e2f4d686_c.jpg

Οι λαβες θα εχουν εξτρα περιποιηση καθως θα διακοσμηθουν ιδιαιτερα. Ειχα φτιαξει αρκετα τετοια πριν 5 περιπου χρονια και ειχαν βγει πολυ εντυπωσιακα στο τελος.

Ευχαριστω καλοι μου ανθρωποι, αυτες οι μερες εμπνεουν λεπτοδουλεια και υπομονη για καποιο λογο:)

Τα ξυραφακια δεν ειναι τιποτα μπροστα την λεπτοδουλεια που χρειαζονται οι χατζαρες για να στρογγυλεψουν οι λαβες και να δημιουργηθει μια συμμετρικη λαμα και μια κοφτερη κοψη!

49694147537_275431412f_c.jpg

49694147282_61e2f4d686_c.jpg

Οι λαβες θα εχουν εξτρα περιποιηση καθως θα διακοσμηθουν ιδιαιτερα. Ειχα φτιαξει αρκετα τετοια πριν 5 περιπου χρονια και ειχαν βγει πολυ εντυπωσιακα στο τελος.
Ομορφα!!!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πρώτα τα πιστόλια , τα Wintchester, και τώρα οι χατζάρες. μου φαίνεται έχεις αρχίσει και γίνεσαι επικίνδυνος..:ridinghorse:

Ωραία φαίνονται αν και δεν τα έχεις ακόμα τελειοποιήσει. για να τα δούμε και με την έξτρα περιποίηση..

Eτσι και κάνεις και χαράγματα στις λαβές.... τελείωσε. Η τέλεια απομίμηση..:violent-smiley-030:

Ευχαριστω παιδια, εχει πολυ τριψιμο το ατιμο το σπαθακι.

Για λεγε βρε Γιαννη μηπως παρουμε καμμια ιδεα... τι χαραγματα εννοεις ακριβως?

49695027636_56b56d2912_c.jpg

Στο μεταξυ δοκιμαζω διαφορους λεπτους σπαγγους μοντελισμου για να δω τι παχος παει καλυτερα.
Σκεφτομαι να καψω με τον laser κανενα μικρο στρογγυλο αραβουργημα στο στρογγυλο πανω μερος της χειρολαβης, η να κολλησω κατι σαν στολιδι. Δεν εχω αποφασισει. Στο μικρο σπαθι θα δοκιμασω πραματα και οτι βγει καλο θα το μεταφερω στο μεγαλο.