Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ε πες μας λιγα λογια πως το εφτιαξες, ειναι φιλετα που τα κολλησες? Με ρουτερ τα εκοψες και γεμισες με το αλλο ξυλο?
Το κακό είναι ότι ξεχνώ να βγάλω φωτογραφίες. Φιλετάκια οξιάς - φτελιας ενωμένα είναι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Όμορφη η stratocaster Παύλο!!
Για ταυρακι την κόβω .

Τι τυχεροί που είστε. Εγώ έχω άπειρο χρόνο αλλά δεν έχω ξύλα ούτε λεφτά . Θα είχα φτιάξει δύο τρεις κιθάρες τόσο καιρό που κάθομαι . Καμία ζαρτινιερια για την γυναίκα που το έριξε στην κηπουρική . Κανένα παιχνίδι για τον μικρό . Νομίζω θα μου γίνει μάθημα πλέον να στοκαρω ξύλα οπότε μπορώ ...

Αν δεν είχα κι αυτή την ενασχόλησή θα έπρεπε να παίρνω χάπια...
Λεφτά κι εγώ δεν έχω αλλά ξύλα μπόλικα υπάρχουν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Για ταυρακι την κόβω .

Τι τυχεροί που είστε. Εγώ έχω άπειρο χρόνο αλλά δεν έχω ξύλα ούτε λεφτά . Θα είχα φτιάξει δύο τρεις κιθάρες τόσο καιρό που κάθομαι . Καμία ζαρτινιερια για την γυναίκα που το έριξε στην κηπουρική . Κανένα παιχνίδι για τον μικρό . Νομίζω θα μου γίνει μάθημα πλέον να στοκαρω ξύλα οπότε μπορώ ...
Όντως Δημήτρη! SG είναι!

Και εδω το SR-71 το οποιο εγινε σε πολυ μαλακο ξυλο (balsa) καθως ηθελα να δοκιμασω σε ευκολο ξυλο τις ιδιαιτεροτητες του σχεδιου σε κοπη υπο σμικρυνση.
49780286736_c340bfd25f_c.jpg

Aδελφε -bye- ...

Αυριο μπαινει στην σηραγγα ? :rolleyes:

Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Aδελφε -bye- ...

Αυριο μπαινει στην σηραγγα ? :rolleyes:

χαχαχα και ηξερα οτι κατι μου θυμιζε το ονομα του οταν το εφτιαχνα!
Μην το βλεπεις ετσι μιζερο, θα γινει εκ νεου μεγαλυτερο και απο καλη πρωτη υλη :)) :ernaehrung004:

Κατσε να δεις. Ετσι οπως παει, ο Χιωτης θα μας φτιαξει ολους εδωμεσα.
Κι οχι τιποτε αλλο, αλλα εμενα, ειμαι σιγουρος οτι θα με κανει με ενα μεγαλο ερωτηματικο πανω απο το κεφαλι μου... 😛

Τελειωσε το βαψιμο και στα τελευταια μινιατουροεργαλειακια που ειχα φτιαξει. Ετοιμαζονται τωρα και καμμια δεκαρια νεα.

49825608767_ab52687204_c.jpg

Εκει που το παχυμετρο (κατω αριστερα) ηταν το πιο αχαρο, μολις τυπωθηκε πανω του η οθονιτσα και ο χαρακας με το laser engraver εγινε αρκετα συμπαθητικο.

Σκεφτομαι να κανω και μια μινι τρυπητη πλατη εργαλειων για να τα κρεμασω ολα. Η, για πιο γρηγορα, ενα ξυλινο βαλιτσακι που να μπαινουν ολα μεσα.

Αν δεν το έλεγες θα νόμιζα πως μερικά από αυτά ήταν αληθινά εργαλεία

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ ωραία βγήκαν τελικά Μιχάλη...!!!

Αυτά θέλουν πλάτη βρε συ για να τα βλεπεις και να τα χαίρεσαι και εμείς κάθε φορά θα ερχόμαστε...!!!
Θα τα κλείσεις σε ενα κουτι...;..Κρίμα θα ειναι....

Άσε δε που μπορείς στην αλλη πλευρά του υπόγειο σου,έχεις αρκετό χώρο, να δημιουργήσεις κομμάτι με ξύλινα πάντως είδους εκθέματα και όλο να μεγαλώνει αυτή...θα υπάρχει μόνιμο κίνητρο να φτιάχνεις όλο και κάτι..!!!

Πολύ ωραία βγήκαν τελικά Μιχάλη...!!!

Αυτά θέλουν πλάτη βρε συ για να τα βλεπεις και να τα χαίρεσαι και εμείς κάθε φορά θα ερχόμαστε...!!!
Θα τα κλείσεις σε ενα κουτι...;..Κρίμα θα ειναι....

Άσε δε που μπορείς στην αλλη πλευρά του υπόγειο σου,έχεις αρκετό χώρο, να δημιουργήσεις κομμάτι με ξύλινα πάντως είδους εκθέματα και όλο να μεγαλώνει αυτή...θα υπάρχει μόνιμο κίνητρο να φτιάχνεις όλο και κάτι..!!!

Συμφωνω, μη τα κρυψεις.
Φτιαξε πλατη με αυτα και οχι μονο. Εργαλεια εχεις ουκ ολιγα να φτιαξεις τις ρεπλικες τους!

εντυπωσιακα τα ξυλινα εργαλεια, και το laser τα πηγε πιο περα

να τα βαλεις μεσα σε vintage κορνιζες και να τα κρεμασεις γυρω απο το σαλονακι του εργαστηριου

Ευχαριστω παιδια, τα μινι εργαλειακια μου αρεσουν πολυ και εμενα.

Εχω μια διατρητη πλατη του λιντλ και θα δοκιμασω πως θα ταιριαξουν εκει. Ωραια ιδεα και για την κορνιζα που λεει ο Θανασης.

Ωραια ιδεα ομως γενικοτερα, ξεχωρα απο τα εργαλεια, και για ενα χωρο οπου θα μπει και μια βιτρινα με ολα τα μικροξυλοεργακια που λεει ο Κωστης. Oπως ειχα πει, περιμενω να βγαλει το Λιντλ αυτη την ιδανικη βιτρινα για μικροαντικειμενα :)

Σούπερ!!!
Πινελο και παχυμετρο ολα τα λεφτα!

Γιατί, το σφυράκι της Bosch δεν είναι καλό; Και η πένσα τέλεια!

Χιώτης εξαιρετική δουλειά μακράν... αλλά νομίζω ότι το έχω ξανά αναφέρει. Το ρολάκι βρε...... λες και το έχει πατήσει μπουλντόζα. Βρες άν κυλινδράκι να βάλεις..:grinning-smiley-043