Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστω Γιαννη και Δημητρη, το δικο μου αγαπημενο ειναι το τσεκουρι και μετα το πινελο :)

Αυτο Γιαννη ειναι ειδικο ρολακι σπεσιαλ σχημα για ευκολη βαφη περσιδων σε ξυλινα παραθυρα.

Τελειωσε το βαψιμο και το καψιμο των λογοτυπων της ΝASA πανω στην ατρακτο του Space Shuttle Atlantis :)

49830091297_6c2fa023fc_z.jpg

49829781621_11eb69cb2e_z.jpg

49829782111_9c39758abc_c.jpg

Το ασπρο χρωμα δεν βγαινει καλα στις φωτο, το αδικει λιγακι, απο κοντα ειναι ενα κουκλι :))

Ωραίος ο Μιχάλης,όπως πάντα τό No 1 στόν μοντελισμό,καί στίς επισκευές. :a0210:

Εγώ θα γίνω κακός σήμερα... Δεν μ´ αρέσει.
Έχεις ρίξει πολύ τα standard σου μάστορα σ´ αυτή τη κατασκευή.
Το βάψιμο και το σχεδόν ανύπαρκτο τρίψιμο χαλάνε το τελικό αποτέλεσμα.

Να και η δικη μου προσεγγιση στο ford του al kapone.
Δεν διεκδικει δαφνες αριστης κατασκευης αλλα εμενα μου αρεσε. Πριν λιγες μερες δεν περναγε καν απο το μυαλο μου οτι θα φτιαξω κατι τετοιο.
Το υλικο ειναι mdf 6mm και λογω υφης μετα τις ανιλλινες εγινε σαν βελουδο. Ουτε το σπρευ διορθωσε τη κατασταση,πως θα μπορουσε αλλωστε. Επισης με το κολλημα εχω ενα θεμα, κατα το σφιξιμο ξερναει σε αρκετα σημεια κόλλα. Στο μεγεθος αυτο θελει λιγο τροπο το απλωμα της κολλας, να δοκιμασω πινελακι?
Στην επομενη κατασκευη, θα κοψω φιλετακια απο ξυλα κανονικα, ερχονται και οι λαμες διαφορων μεγεθων οποτε θα ειμαι καλυτερα οργανωμενος.

Ευχαριστω παιδες!!

Μπαμπη εχεις δικιο για το φινιρισμα αλλα αν το δεις απο κοντα θα το αγαπησεις καθως ειναι ταλαιπωρημενο σαν να εχει μολις επιστρεψει απο το διαστημα :))

+++++++++++++++

Νεκταριε παρα πολυ ομορφο και στις σωστες του διαστασεις, μπραβο καλη δουλεια εκανες!!:a0210:
Να του βαλεις και μια μικρη πινακιδα κυκλοφοριας μπροστα, θα ειναι σαν το κερασακι στην τουρτα. Ψαχνω να βρω το νουμερο του αλ καπονε για να την φτιαξω!

Η σεγα που αγορασες για τετοια εργακια ειναι.
Η ξυλοκολλα ξερναει και ειναι λογικο αμα σφιγγεις τα τεμαχια. Εγω βαζω πολυ λιγη και την απλωνω με το δακτυλο βαζοντας ελαχιστη ποσοτητα στις ακρες που ουτως η αλλως θα παει η κολλα με το σφιξιμο.

Ωραίο έγινε Μιχάλη έτσι και εγώ με τις φώτο αδικούν πολλά φορές τα έργα μου, Νεκτάριε πολύ καλό το αποτέλεσμα με ξύλο θα το χαρείς περισσότερο

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

χαχαχα και ηξερα οτι κατι μου θυμιζε το ονομα του οταν το εφτιαχνα!
Μην το βλεπεις ετσι μιζερο, θα γινει εκ νεου μεγαλυτερο και απο καλη πρωτη υλη :)) :ernaehrung004:

Ψαχνω να βρω ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ αναλυσεις (και κατοψεις) αλλα η συγκεκριμενη νομιζω αρκει :
https://drawingdatabase.com/wp-content/uploads/2014/04/SR-71-BlackBird.jpeg

Μην το παρεις τοις μετρητοις (το ξερω οτι το πεπλατυσμενο της ατρακτου ειναι <<ΤΟ>> αγγουρι).
Bλεπω και αλλα σκαφη και σας χαιρομαι ιδιαιτερα (παραπανω απο ιδιαιτερα -bye-)

Άμα ο Χιώτης το βάλει πείσμα, κανένα '' πεπλατυσμενο '' ή δύσκολο κομμάτι είναι ικανό να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει την κατασκευή του.

Έχει κάτι μαστόρια το φόρουμ που όχι παπάδες, αρχιεπίσκοπους κάνουν !!

Να και η δικη μου προσεγγιση στο ford του al kapone.
Δεν διεκδικει δαφνες αριστης κατασκευης αλλα εμενα μου αρεσε. Πριν λιγες μερες δεν περναγε καν απο το μυαλο μου οτι θα φτιαξω κατι τετοιο.
Το υλικο ειναι mdf 6mm και λογω υφης μετα τις ανιλλινες εγινε σαν βελουδο. Ουτε το σπρευ διορθωσε τη κατασταση,πως θα μπορουσε αλλωστε. Επισης με το κολλημα εχω ενα θεμα, κατα το σφιξιμο ξερναει σε αρκετα σημεια κόλλα. Στο μεγεθος αυτο θελει λιγο τροπο το απλωμα της κολλας, να δοκιμασω πινελακι?
Στην επομενη κατασκευη, θα κοψω φιλετακια απο ξυλα κανονικα, ερχονται και οι λαμες διαφορων μεγεθων οποτε θα ειμαι καλυτερα οργανωμενος.

Μεγιές φίλε το εργαλείο..:grinning-smiley-043
Απλά όπως ξέρεις το mdf ποτίζει. Πόσο μάλλον στα σόκορα που είναι σφουγγάρι. Η μόνη λύση είναι αστάρι. (υπάρχει και σε σπρέυ). Αλλά μετά πάς για βαφή. Οπότε όπως σωστά είπες...... οργανώσου.-bye-

Καλημέρα,
Χάθηκε ένα πιόνι κατά τις μάχες της καραντίνας, οπότε είπα να δοκιμάσω με σκαρπελο, λίμα και γυαλοχαρτα. Ευτυχώς που είχα καβιλια οξιάς 20mm. Λιγο κοντός αλλά μάχιμος.
5a83e13c0d9a9f94e181e3fa2dcd090a.jpg
47ad8f4ad4948c5abba8ae554b2a9af9.jpg
ae945d41332662e5b46df01803625f90.jpg
25750dfd708ffc9a24979bf3eeb9b5da.jpg
7ef44e6e606ef1bbc5458b155fac7bba.jpg

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μια χαρά βγήκε.
Στον ξυλότορνο βέβαια θα ήταν θέμα λεπτών.
Σωστά! Εμένα μου πήρε 1 ώρα και...
Το κακό είναι ότι τώρα "διαολιζομαι" να φτιάξω αλλα 31. Αλλά δεν βρίσκω καβιλια 20mm καρυδιά.
Ωραίο σκαμπό.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk