Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Moυ αρεσουν αυτα τα βελτιωτικα ξεκουρασης :)

Που εχεις βαλει ανιλινη κερασια? Φαινεται να το εχεις περασει μονο βερνικι.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Moυ αρεσουν αυτα τα βελτιωτικα ξεκουρασης :)

Που εχεις βαλει ανιλινη κερασια? Φαινεται να το εχεις περασει μονο βερνικι.

στη μια φωτο φαινεται το λευκο του κοντρα πλακε. Στη δευτερη φαινεται νομιζω το χρωμα.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

πολύ ωραίο. Δεν εχω καταλάβει πως σταθεροποιείτε στην poang. Το βίδωσες από κάτω?
κουμπωτο ειναι. Φαντασου ενα Π που κουμπωνει απο τα πλαγια στη κουπαστη.

Κουμπωτο καπως σφηνωτο φενεται το Π στα μετρα/πλαισιο της κουπαστης....ειδαλως θα εγερνε απο καποια πλευρα..
Σωστος...!!!

Να ευχαριστησω τον Κωστα παραπανω που ανακαλυψε την απλη αλλα πολυ χαριτωμενη ιδεα :a0210:

Εδω το puzzle 2 τεμαχιων, η κοπελλα και το σκυλι. Υψος 5εκ, μηκος 10εκ. Απο οξια παχους 10μμ.
dhgIxSOh.jpg

Υπαρχουν διαφορα σχεδιακια https://bessgear.com/collections/dog-lovers
Προβλεπεται να φτιαξω μπολικα και απο αυτα και απο τα ξωτικα :)

Άψογο, καλύτερο απ´ τη φωτογραφία που αντέραψες.
Το μασίφ ξύλο δεν παίζεται, άλλη αίσθηση.

Επικαιρα ξωτικα ειχε το μενου σημερα https://www.stevedgood.com/gnome.pdf

Εδω το σχεδιο οπου προτεινεται κοντρα πλακε 12μμ για το κυριως σωμα και 3μμ για τα υπολοιπα που θα κολληθουν επανω στο σωμα.

Ευκολη κατασκευουλα για την επιτραπεζια σεγα/πριονοκορδελα, αλλα προτιμησα μασιφ ρεταλια οπως ελια, οξια και φτελια νομιζω.

Εδω το κολλημα με ξυλοκολλα, καθε εξαρτημα ξεχωριστα

Και εδω ετοιμα πανω στη βαση τους η οποια ειναι προαιρετικη.
1zYkMJvh.jpg

Αυτα εχουν γινει μικρα, 7 εκατοστα υψος. Το κανονικο σχεδιο ειναι με ξωτικα διπλασιου περιπου υψους.
Τα μικρουλια ειναι πιο συμπαθητικα και θα κανω καμμια ντουζινα αλλα με πιο προσεκτικη επιλογη/συνδυασμο ξυλων για να φαινονται καλυτερα τα χαρακτηριστικα.

Πχ. το δεξι ξωτικακι που ειναι φτιαγμενο απο ελια δεν μου αρεσει γιατι χανονται τα χαρακτηριστικα. Ισως καλυτερα να γινοταν απο ενα ειδος ξυλου, ομοιομορφο χωρις νερα.

Xιώτης.....:2thumb22sup:

Να ευχαριστησω τον Κωστα παραπανω που ανακαλυψε την απλη αλλα πολυ χαριτωμενη ιδεα :a0210:

Εδω το puzzle 2 τεμαχιων, η κοπελλα και το σκυλι. Υψος 5εκ, μηκος 10εκ. Απο οξια παχους 10μμ.
dhgIxSOh.jpg

Υπαρχουν διαφορα σχεδιακια https://bessgear.com/collections/dog-lovers
Προβλεπεται να φτιαξω μπολικα και απο αυτα και απο τα ξωτικα :)

Πολύ ωραίο Χιώτης. :2thumb22sup:
Αυτό και τα άλλα βλέπω ότι τα έχει με πληρωμή. Δίνει κάπου σχέδια........

Last edited by a moderator:
Ευχαριστω Γιαννη,

Δεν δινει πουθενα σχεδια. Απλα τυπωνεις την φωτογραφια τους διαλεγοντας οσο το δυνατον φωτογραφια που εχει τραβηχτει ΟΧΙ υπο γωνια...

...σαν και αυτη.

womandogupear_600x.jpg

Σημερινη βιαστικη κατασκευη για μια εορταζουσα.

Δυο ξυλινες νεραϊδες (wooden fairies)
7GhcIX1h.jpg

Δεν προλαβα να βγαλω πολλες φωτο λογω του χρονικου περιορισμου. Εδω μια φωτο απο το σπιτι της εορταζουσας.
UUG3XcMh.jpg

Και οι δυο απο ξυλο οξιας. Φινιρισμα με λινελαιο και μετα κερι.
Η μεγαλη εχει υψος 15 εκατοστα και παχος 10μμ. Η μικρη εχει υψος 10 εκατοστα και παχος 4μμ.

Στο πισω μερος της βασης εχει χαραχθει με laser printer το ονομα και η χρονιά. Στη μικρη εχει μπει μονο το ονομα, μπροστα.

Εδω καποιες δοκιμες σε ρεταλι. Μαξ. υψος γραμματοσειρας, 2μμ.
6kywsxKl.jpg

Ωραιο Μιχάλη!

Το μόνο που θα άλλαζα ειναι το laser.. Θα το έκανα με πυρογράφο.. Αξιζει νομίζω να υπάρχει η υπογραφη/γραφικός χαρακτήρας του ανθρώπου που το έφτιαξε.

Ευχαριστω Ορεστη, χρονια πολλα φιλε!

Ειναι αδυνατον ο πυρογραφος μου να γραψει 1.5-2μμ υψος γραμματων και καποια δεκατα του χιλιοστου παχος! Ειναι πολυ περιορισμενη η επιφανεια της βασης της κατασκευης ουτως η αλλως, δεν σηκωνει μεγαλυτερη γραφη. Αντ'αυτου προτιμησα την συγκεκριμενη γραμματοσειρα -segoia print- η οποια θυμιζει λιγο χειρογραφο script.

Aλλα το βασικοτερο ειναι οτι ποτε δεν υπογραφω τα εργακια που δινω, δεν μου αρεσει σαν ιδεα.
Όποτε γραφω κατι, αυτο ειναι μονο το ονομα του παραληπτη, που νομιζω οτι παντα θα θυμαται ποιος του το εδωσε ας μην το υπογραφω.. :)

Χρόνια πολλά φίλε Μιχάλη :)

Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή κι εγώ δεν υπέγραφα.. Μετά το είδα αλλιώς, ειδικά για κατασκευές που έχουν αρκετή δουλίτσα.

Οπότε τώρα, γράφω με τον πυρογράφο "στον/στην ΧΧΧ" και συμπληρώνω το όνομά μου και την χρονολογία...

Μετα απο καιρο, ελλειψη ορεξης και φαντασιας η αναγκη με επεβαλε να φτιαξω τεσσερα δωρακια

ειχα καποιες αλλαγες και ατασθαλιες, αλλα δεν πειραζει :jester: