Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τώρα τό είδα το σκαμνάκι φίλε Νίκο,πολύ ωραίο,κάπου είχα δεί σέ ένα βίντεο στό youtube τήν διαμπερές καβίλια καί κόψιμο μέ πριονάκι στήν άκρη καί πολύ μού άρεσε,θά τήν υιοθετήσω αυτήν τήν ένωση,εκεί πού δέν φαίνεται φυσικά.
Πώς τό βλέπεις τό Βιβλίο μέ τήν Ιαπωνική τέχνη στίς ενώσεις,μάθε μας κανα κόλπο Νίκο στό μέλλον.

Με κόλλα και καβιλιες εξωτερικά να τις κάνεις να κρατήσεις την ομοιογενεια!

Και έτσι γίνεται :p

Απλά θα χρειαστεί και μία ψιλοευθυγράμμιση των ποδιών γιατί θα κολλήσουν περισσότερο μεταξύ τους! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα τό είδα το σκαμνάκι φίλε Νίκο,πολύ ωραίο,κάπου είχα δεί σέ ένα βίντεο στό youtube τήν διαμπερές καβίλια καί κόψιμο μέ πριονάκι στήν άκρη καί πολύ μού άρεσε,θά τήν υιοθετήσω αυτήν τήν ένωση,εκεί πού δέν φαίνεται φυσικά.
Πώς τό βλέπεις τό Βιβλίο μέ τήν Ιαπωνική τέχνη στίς ενώσεις,μάθε μας κανα κόλπο Νίκο στό μέλλον.

Εγώ με τριβείο τις έφαγα Δημήτρη. Είναι ένα πρώιμο στάδιο των σφηνών και αυτό.

Έχω διαβάσει τις 90 από τις 300 και βάλε σελίδες που έχει. Σε αυτό το κομμάτι λέει για τον τρόπο ακονίσματος των σκαρπέλων και των πριονιών και δείχνει κάτι κατασκευές με σφήνες (αρκετά προχώ για κυβικά μου)!!!

Έτοιμο το πρώτο bulk carrier που θα δωθει και σαν δωράκι στην επερχόμενη κοπη πίτας μας!
IMG_20160126_205238.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιο Κυριακο!
Το περνας απο πανω καποιο βερνικι για προστασια και φινιρισμα?

Όχι Νεκτάριε είναι όπως έχει βαφτει με τα ακρυλικά χρώματα της Marabou.
Δεν έχει θέμα ακόμη και αν βραχει!

Αστέρι...μπραβο Κυρ...ταλένταρα...
Τυχερός οποίος το πάρει...
Εγω για ευνόητους λόγους θα κανω baby sitting...

Να σαι καλά Ευγενιε με την κορακλα σου!!!!!!!! Να σαι καλά φίλε και στην επόμενη μαζί μας και οι τρεις σας!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μοιρασε και ενα σακουλακι καλαμποκι να φορτωνει ξεφορτωνει ο τυχερος! :flipout::flipout:

Έτοιμο το πρώτο bulk carrier που θα δωθει και σαν δωράκι στην επερχόμενη κοπη πίτας μας!
IMG_20160126_205238.jpg

Ωραίο, μου αρέσει που είναι και πολύχρωμο

Καλοτάξιδο και να "κουβαλάει" μόνο χαρές σε όποιον το κερδίσει! Πολύ ομορφο!

Μιας και μιλάμε για χελιδονοουρες είπα να φτιάξω το παρακάτω παζλ για να μπει στην συλλογή μου . Ολο με το χέρι . Πριονι , σκαρπελα και φύγαμε... Διχρωμια με βερνικι καρυδιάς και το φυσικό χρωμα και μετα πάμε για αχρωμο λαδάκι .
Θα προτιμούσα καλύτερης ποιότητας ξυλο αλλα δεν είχα κάτι καλύτερο ευκαιρο .

https://m.youtube.com/watch?v=YpuV9ZdHHlY

screen shot pc

αααα...τελειο προτζεκτακι, οντως κομματι για βιτρινα μετα!!!

Το εβλεπα προχθες στο ιντερνετ.
Λεγεται The impossible dovetail καθως με λογικη χελιδονοουρας ΔΕΝ γινεται να γινει, ετσι γινεται το τρικ συρταρωτα!

Το εβλεπα προχθες στο ιντερνετ.
Λεγεται The impossible dovetail καθως με λογικη χελιδονοουρας ΔΕΝ γινεται να γινει, ετσι γινεται το τρικ συρταρωτα!
Μεχελιδονοουρες γίνεται αλλα όπως είπες το τρικ ειναι οι 45 μοίρες , όχι οι 90 που παει το μυαλο όλων... :-)

Πολυ ωραιο μαγικο τρικ.
Δειξε τη μαεστρια σου Ηλια!