Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

Ο καλυτερος τροπος τρυπηματος ξυλου για την δημιουργια χωρου τοποθετησης ρεσω.

Tρυπανι τυπου forstner 40mm. Υπαρχουν μεγεθη στο παρακατω λινκ απο 16 εως 65 χιλοστα.
http://www.banggood.com/16mm-65mm-Woodworking-Boring-Wood-Hole-Saw-Cutter-Drill-Bit-p-944069.html

15725367124_b1771815f1_c.jpg

Ειχα αμφιβολιες για την ποιοτητα του τρυπανιου αλλα σημερα που το δοκιμασα ειδα οτι κοβει σαν ξυραφι. Συνισταται!

Ακριβώς αυτό έκανα και μου έσπασε η βάση του τρυπανιού. Σε ένα κορμό κομμένο στη μέση έκανα τρύπα με forstner να το κάνω βάση σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αποτέλεσμα να μου σπάσει η βάση. Πάντως είναι πολύ καλή ιδέα για διάφορα πραγματάκια όπως και για ρεσώ. Πάντως και η τρύπα έγινε και το δεντράκι στήριξα μια χαρά.

IMAG0199.jpg Έψαχνα καιρό ένα φαρμακείο, κ τελικά είπα να το φτιάξω μόνος μου.

Φίλε toasted πολυ καλό το κουτί...μπραβο...
Αλλα θα έλεγα κανε τα γράμματα με μια κοκκινωπό απόχρωση με το που το είδα μου έκανε λίγο μακάβριο...

Φίλε toasted πολυ καλό το κουτί...μπραβο...
Αλλα θα έλεγα κανε τα γράμματα με μια κοκκινωπό απόχρωση με το που το είδα μου έκανε λίγο μακάβριο...
Χαχα σωστός!

Εδω το μινι δισκοπριονακι παγκου που παρελαβα απο banggood με περιπου 25 ευρω. (περισσοτερα στο νημα 'τι παραλαβαμε σημερα')

16353991781_97cec2a9c3_b.jpg

Κοβει μεχρι 12μμ ξυλο. Το δισκακι κοπης εχει διαμετρο 44μμ.
Μεχρι τα 8μμ δεν εχει κανενα προβλημα, απο κει και πανω ομως πρεπει να πηγαινεις σιγα διοτι το μοτερακι οπως ειναι λογικο δεν εχει αρκετη ροπη.

Το κουτι δεν ειναι αμεσα επισκεψιμο για αλλαγη δισκου. Πρεπει να ξεβιδωθει.
Επειδη η επιφανεια κοπης δεν ειναι ευθεια, ειναι ανισοπεδη, υπαρχει περιορισμος στο μηκος κοπης.
Αυτο δεν ειναι προβλημα για καποιους αν υπαρχει εναλλακτικη μεθοδος κοπης (σεγα, πριονακι,κλπ.)

Το βρισκω φτηνο, λιλιπουτειο και χρησιμο συμπληρωμα της επιτραπεζιας σεγας που εχω για τις μικροεπισκευες και μικροκατασκευες που κανω.

16329767906_19a6093e21_c.jpg

Last edited:

Εδω το μινι δισκοπριονακι παγκου που παρελαβα απο banggood με περιπου 25 ευρω. (περισσοτερα στο νημα 'τι παραλαβαμε σημερα')

16353991781_97cec2a9c3_b.jpg

Κοβει μεχρι 1.2μμ ξυλο. Το δισκακι κοπης εχει διαμετρο 44μμ.
Μεχρι τα 0.8μμ δεν εχει κανενα προβλημα, απο κει και πανω ομως πρεπει να πηγαινεις σιγα διοτι το μοτερακι οπως ειναι λογικο δεν εχει αρκετη ροπη.

Το κουτι δεν ειναι αμεσα επισκεψιμο για αλλαγη δισκου. Πρεπει να ξεβιδωθει.
Επειδη η επιφανεια κοπης δεν ειναι ευθεια, ειναι ανισοπεδη, υπαρχει περιορισμος στο μηκος κοπης.
Αυτο δεν ειναι προβλημα για καποιους αν υπαρχει εναλλακτικη μεθοδος κοπης (σεγα, πριονακι,κλπ.)

Το βρισκω φτηνο, λιλιπουτειο και χρησιμο συμπληρωμα της επιτραπεζιας σεγας που εχω για τις μικροεπισκευες και μικροκατασκευες που κανω.

16329767906_19a6093e21_c.jpg
1,2 mm? Σίγουρα; Μήπως εννοείς εκατοστά;

Ναι πραγματι, τα υψη κοπης ειναι 8mm και 12mm (1.2εκατοστα και οχι 1.2χιλιοστα...:) αντιστοιχα.
To διορθωσα, thanks!

Ναι πραγματι, τα υψη κοπης ειναι 8mm και 12mm (1.2εκατοστα και οχι 1.2χιλιοστα...:) αντιστοιχα.
To διορθωσα, thanks!

Καλές κατασκευές!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν παιζονται. Με ενα πριονι σου φτιαχνουν ολοκληρο επιπλο με ενωσεις που το κανουν πιο γερο απο να του εβαζες βιδες! Τα ιαπωνικα πριονια ειναι τα καλυτερα για χαραξη ταστων σε οργανα παντως και η πλανες-ροκανια τους νομιζω εχουν ορθοτερη λογικη που πλανιζουν οταν τα τραβας προς το σωμα σου, σε αντιθεση με τα αμερικανικα-ευρωπαικα που τα σπρωχνεις.

άσε ρε...!!! απλά είναι καλλιτέχνες οι άνθρωποι. σε ο,τιδήποτε κάνουν το έχουν βασίσει πάνω σε συγκεκριμένη τεχνική και λογική, αλλά και πάθος-συναίσθημα.

και ΤΡΟΜΕΡΗ επιμελεια

Ηλεκτρικη κιθαρα απο τον Ιαπωνα Matsuda. Ή αλλιως οταν η ιαπωνικη ξυλουργική συνάντα την οργανοποιία
matsudaJazzGtr.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει εδώ αλλά αν κρίνουν οι διαχειριστές ας το μεταφέρουν η να το διαγράψουν.
Είναι φτιαγμένο κατά 85% από ξύλο και έχει και ξυλογλυπτική οπότε θεώρησα ότι είναι για εδώ.
Έχω χόμπι την κατασκευή αντιγράφων από όπλα ταινιών,anime και παιχνιδιών.Τα περισσότερα είναι από ξύλο στο μεγαλύτερο τους μέρος.
Το παρακάτω για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το buster sword από το Final Fantasy.
Δεν είναι ακριβώς ίδιο με το <<αληθινό>> αλλά ήταν η πρώτη προσπάθεια.
:-)

lightning-returns-xiiis-leading-lady-gets-a-buster-sword-preview_zpsk0jy4vjk.jpgDSCN5950_zpsqtxh0zw2.jpgDSCN2958_zpsmlhb2dpw.jpg

Δεν είμαι σίγουρος αν ταιριάζει εδώ αλλά αν κρίνουν οι διαχειριστές ας το μεταφέρουν η να το διαγράψουν.
Είναι φτιαγμένο κατά 85% από ξύλο και έχει και ξυλογλυπτική οπότε θεώρησα ότι είναι για εδώ.
Έχω χόμπι την κατασκευή αντιγράφων από όπλα ταινιών,anime και παιχνιδιών.Τα περισσότερα είναι από ξύλο στο μεγαλύτερο τους μέρος.
Το παρακάτω για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το buster sword από το Final Fantasy.
Δεν είναι ακριβώς ίδιο με το <<αληθινό>> αλλά ήταν η πρώτη προσπάθεια.
:-)

View attachment 112238View attachment 112239View attachment 112240

Αριστούργημα! Μπράβο!

να ενα ομορφο προτζεκτ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.