Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

εδω μισοτελειωμενη μια μοτοσυκλετα για το μαγαζι του αδερφου μου

20150102_130400[1].jpg
και εδω ολοκληρωμενος ο σταυρος, δωρο για την βαπτισιμια μου

Attachments

• 100_2537.jpg
    100_2537.jpg
    249.2 KB · Views: 387
Απάντηση: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

Και τα δυο είναι πολύ ωραία!
:-)

Καλημερα. Μηπως γνωριζει καποιος μαγαζι δυτικα της Θεσσαλονικης που εχει τις λεπιδες πλαγιας κοπης ms50 για το Dremel Moto Saw; Δεν προνοησα να τις παρω μαζι με το Moto saw.

Aν δεν βρεις εκει, παρε απο κεντρο βιδας. Αν κανεις την παραγγελια σημερα, πιθανον να το εχεις την Δευτερα, αργοτερο Τριτη. Ρωτα τους.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7111

Φοβερη πατεντα της Dremel αυτες οι πλαγιες λαμες. Κοβεις κομματια χωρις περιορισμο μηκους.

@jimaras
Μπραβο σου, το κατεχεις καλα το θεμα, εχεις και την υπομονη που χρειαζεται. Ολα σου τα εργα ειναι πολυ ομορφα!

Last edited:

ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια!

Πάρα πολύ όμορφο !!! Τα σχέδια είναι δικά σου ή τα βρίσκεις κάπου ?

Δεν ξερω αν κολλαει στο θεμα η κατασκευη κιθαρας.Αλλα η ροζετα της πιστευω ταιριαζει. Σημερα την τελειωσα. Πρωτη φορα που δουλευω ξυλο και εργαλεια για κατι τετοιο. Το παχος του καπλαμα και το οτι παιζω με δεκατα του χιλιοστου με τρομαξε. Για καθε κομματακι μπορει να εκανα και 3 ωρες... Πιστευω οτι βγηκε κατι καλο.

Πάρα πολύ όμορφο !!! Τα σχέδια είναι δικά σου ή τα βρίσκεις κάπου ?

ευχαριστω φιλε μου. τα σχεδια τα βρισκω απο εδω
http://scrollsawworkshop.blogspot.gr/

και αλλα τα σχεδιαζω μονος μου, οπως το ψαρι που ειχα "ανεβασει" πριν μερες.

Απάντηση: Re: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλει

Δεν ξερω αν κολλαει στο θεμα η κατασκευη κιθαρας.Αλλα η ροζετα της πιστευω ταιριαζει. Σημερα την τελειωσα. Πρωτη φορα που δουλευω ξυλο και εργαλεια για κατι τετοιο. Το παχος του καπλαμα και το οτι παιζω με δεκατα του χιλιοστου με τρομαξε. Για καθε κομματακι μπορει να εκανα και 3 ωρες... Πιστευω οτι βγηκε κατι καλο.

Θαυμάσια δουλειά!
Οι καπλαμάδες είναι έβενος,κερασιά και σφένδαμος?

Ευχαριστώ. Είναι σφενδαμος παλισανδρος και παντουκ. Ο παλισανδρος δείχνει σκουρος γιατί έκοψα από τα σκούρα σημεία του καπλαμά που δεν είχε έντονα νερά. Είναι και το νερό που καθάρισα σκόνες και μολυβιες που ανέδειξε λίγο τα χρώματα.

Απάντηση: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

καλημερα χρονια πολλα!! ξερουμε εαν στο πρακτικερ η στο λεροι εχει ιροκο ;

Αν θυμάμαι καλά σε ένα φυλλάδιο είχα δει εμποτισμένες σανίδες ιρόκο για ντεκ στο leroy.Πρέπει να ήταν την άνοιξη.
Αλλά για σιγουριά πάρε κανένα τηλέφωνο.

ευχαριστω θα παρω τηλ .θελω να αρχιζω ενα προτζεκτ για ξυλινο ψαροντουφεκο .

Καλό!
Αλλά γιατί δεν περνάς από κανένα ξυλουργείο για ιροκο?

λες ε ; θα το δω το καλυτερο ειναι το τηκ αλλα επιδει ειναι η πρωτη μου προσπαθεια λεω να αρχισω με ιροκο που και καταληλο ειναι για ψαροντουφεκο και φθηνοτερο σε περιπτωση λαθους !

Θα αγοράσεις δοκάρι η θα κολλήσεις σανίδες για να πετύχεις το πάχος που θες?
Πρώτα να φτιάξεις ένα σχέδιο σε χαρτόνι(η πολυστερίνη ακόμα καλύτερα) και να το κόψεις για να έχεις έναν οδηγό για τις κοπές/καμπύλες.
Δεν είναι και τόσο δύσκολη η διαμόρφωση.Εγώ παλιότερα είχα φτιάξει δυο κοντάκια για κυνηγετικά όπλα του πάτερα μου μόνο με εργαλεία χειρός και πολύυυυ υπομονή.

Για τέτοια είδους ξυλεία άριστο καταστημα είναι το επι γης...
Ειδικεύεται σε εμποτισμένη ξυλεία για ντεκ περγολες ξύλινα σπίτια κτλ...

Θα αγοράσεις δοκάρι η θα κολλήσεις σανίδες για να πετύχεις το πάχος που θες?
Πρώτα να φτιάξεις ένα σχέδιο σε χαρτόνι(η πολυστερίνη ακόμα καλύτερα) και να το κόψεις για να έχεις έναν οδηγό για τις κοπές/καμπύλες.
Δεν είναι και τόσο δύσκολη η διαμόρφωση.Εγώ παλιότερα είχα φτιάξει δυο κοντάκια για κυνηγετικά όπλα του πάτερα μου μόνο με εργαλεία χειρός και πολύυυυ υπομονή.

κολλητο θα γινει με κολλα πολιουρεθανης

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ευχαριστω ασωτε θα δω και στο επι γης!

Να προτιμήσεις το ξύλο που θα αγοράσεις να είναι χωρίς εμποτισμό και να είναι και ισόβενο.