Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

Ωραιο Κυριακο !

ωραιο το δεντρακι φιλε μου, μπραβο και του χρονου. εφτιαξα και εγω δυο στολιδακια και τα εβαλα στο δεντρο μας. θα βαλω φωτο οταν τελειωσω και τα υπολοιπα...

Απάντηση: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

Είδα κάτι αντίστοιχο χάρτινο στο ΙΚΕΑ και σκεφτόμουν ωραία ιδέα, αλλά χάλια υλοποίηση με το χαρτόνι και βλέπω το δικό σου να έχει πάρει μορφή όπως θα το φανταζόμουν να είναι. Μπράβο!

Τελικά ολοκλήρωσα την καρδιά , απο κοντά είναι πιο σκούρα η απόχρωση , έχει αρκετές ατέλειες αλλά η επόμενη ελπίζω να είναι καλύτερη

20141222_200334_zpsc087260b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με αφορμή το ποστ κάποιου μέλους (sorry δεν θυμάμαι όνομα ) που έφτιαξε μια κούπα επειχηρισα να κάνω και εγώ κάτι αντίστοιχο.

Έχει ύψος σχεδόν 13 εκατοστά , εσωτερική διάμετρο 6,5 και εξωτερική λίγο λιγότερο απο 8 , αυριο λογικά θα το βάψω , και εδώ έχω μια απορία επειδή σκοπεύω να την χρησιμοποιώ , το teak oil είναι κατάλληλο για τρόφιμα ?

20141222_200401_zps9b6bebd9.jpg

20141222_200409_zpsd1ff86b4.jpg

Μπραβο πολυ καλη δουλεια με την κουπα! Αξιζει να αναφερεις την διαδικασια κατασκευης.

Εγω θα το περνουσα με καρυδελαιο.
Απορροφαται γρηγορα, σε αντιθεση με το ελαιολαδο, και δεν αφηνει μυρωδια. 2-3 χερια, αφηνοντας καθε χερι να στεγνωσει. Aρκει να μην υπαρχει αλλεργια στα καρυδια :))

Χαίρομαι που σου αρέσει !!!

Πολύ απλή η διαδικασία , σχεδίασα τους κύκλους , τους κόλλησα σε ξύλο 18χιλ και τους έκοψα με την σέγα της dremel μετά τους κόλλησα μεταξύ τους και όταν στέγνωσαν κόλλησα το χερούλι (σέγα dremel και αυτό ) , μετά το ''συμμάζεψα '' με το ''dremelάκι'' και με ενα μικρό τριβείο . Βάψιμο τώρα και έτοιμο !

20141124_193917_zpsc75b28dc.jpg

20141124_211127_zpsbc808735.jpg

20141124_212351_zpse86d4d20.jpg

20141203_204842_zps6b4bd7f7.jpg

Απάντηση: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλεια.

αψογη η κουπα !και τα ενυδρια υπεροχα και αυτα !!

πολυ ωραια η κουπα σου, μπραβο!!!...εγω ειχα βαλει φωτο της δικιας μου, μονο που την εκανα τοτε, αφου δε ειχα ακομη την επιτραπεζια σεγα, με ποτηροτρυπανα και ηταν λιγο ατσουμπαλη. αυτη που εφταιξα τωρα ειναι το κατι αλλο και θα βαλω φωτο οταν την ολοκληρωσω. το teak oil ΔΕΝ κανει για τροφιμα. υπαρχει αλλο υλικο που δεν θυμαμαι πως το λενε. αν πας σε κανενα ψαγμενο καταστημα με χρωματα θα σου πει σχετικα.

βεβαια υπαρχει και αυτο, αλλα καλυτερα ρωτα πρωτα

http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=2_36_128&products_id=5922

ωραία και μπράβο για την κούπα.όμως η κόλλα που μπαίνει ανάμεσα στους κρίκους δεν πειράζει?

Eνα χρησιμο πινακακι με λαμες bosch για οσους χρησιμοποιουν σεγες.
Πιστευω, οτι οι λαμες bosch ειναι απο τις καλυτερες και ανθεκτικοτερες, αν οχι οι κορυφαιες, για κοπη ξυλου αλλα και για αλλα υλικα.

B003UES79Echart._V161145529_.jpg

Tελικα παρηγγειλα το τσιπικο κινεζικο μινι δισκοπριονακι παγκου που κοβει εως 1.2εκ. παχος ξυλα.
http://www.banggood.com/Handmade-Mi...g-Saw-DIY-Model-Cutting-Machine-p-957980.html

Νομιζω οτι ειναι ιδανικο και βολικοτατο για μικροξυλοκατασκευες και σχετικα χομπυ, με μονο 23 εκατοστα μηκος και ~25 ευρω.
Τον μετασχηματιστη (220 σε 15βολτ) τον αγοραζεις αν θες ξεχωριστα με 10 ευρω αλλα αν εχεις δεν χρειαζεται.
Καταλαβαινω απ'οτι διαβασα, οτι μπορει να παρει ταση απο 12 εως 20 βολτ αυξανοντας η μειωνοντας την ταχυτητα αναλογως.

395917.jpg

Οταν τον παραλαβω, θα τον σχολιασω :)

Το είχα δει και ξέχασα να το πόσταρω...
Με το που το είδα σκέφτηκα εσένα... Χαχαχα

Re: Απάντηση: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλει

ωραία και μπράβο για την κούπα.όμως η κόλλα που μπαίνει ανάμεσα στους κρίκους δεν πειράζει?

Πολύ καλή παρατήρηση !!
Νομίζω ότι δεν είναι ότι καλύτερο ή κόλλα , εγώ εβαλά υπερβολική ποσότητα άν είχα βάλει λιγότερη και πιο ασφαλές αλλά και εμφανίσιμο θα ήταν.

πολυ ωραια η κουπα σου, μπραβο!!!...εγω ειχα βαλει φωτο της δικιας μου, μονο που την εκανα τοτε, αφου δε ειχα ακομη την επιτραπεζια σεγα, με ποτηροτρυπανα και ηταν λιγο ατσουμπαλη. αυτη που εφταιξα τωρα ειναι το κατι αλλο και θα βαλω φωτο οταν την ολοκληρωσω. το teak oil ΔΕΝ κανει για τροφιμα. υπαρχει αλλο υλικο που δεν θυμαμαι πως το λενε. αν πας σε κανενα ψαγμενο καταστημα με χρωματα θα σου πει σχετικα.

http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=2_36_128&products_id=5922

Στο παρακάτω λινκ αναφέρονται μερικά φινιρίσματα που θεωρούνται ασφαλή για τρόφιμα.

http://www.finewoodworking.com/how-to/article/food-safe-finishes.aspx

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις .
Απο αναζήτηση που έκανα μόνο το ''TUNG OIL'' κάνει , αλλά νότια Προάστια δεν μπορ'ω να το βρώ , με βλέπω για βόλτα στην Αθηνάς όταν 'έχω χρόνο

Στο παρακάτω λινκ αναφέρονται μερικά φινιρίσματα που θεωρούνται ασφαλή για τρόφιμα.

http://www.finewoodworking.com/how-to/article/food-safe-finishes.aspx

αψογη η κουπα !και τα ενυδρια υπεροχα και αυτα !!

Καλη η κουπα αλλα το βιοτοπικο αμζονιου ειναι ολα τα λεφτα!!!

Απ'οτι καταλαβαίνω σας άρεσε και το ενυδρείο αν δεν καταστρέφω το θέμα βάζω μια πρόχειρη φώτο .

Να σημειώσω ότι το ενυδρείο έκτός απο μεγάλη αγάπη (3 έχω στο σαλόνι) είναι 100% είναι φτιαγμένο απο τα χέρια μου βάση - γυάλα - καπάκι

20141226_201601_zps48e6501d.jpg

09112012116_zpsfec86610.jpg

20140529_201007_zpsf586f972.jpg

20140529_223013_zps01ac725e.jpg

20140606_184244_zpsc9343199.jpg

20140617_181210_zpsbda89792.jpg

Δεν έχω οτο , για την καθαριότητα φροντίζουν τα σαλιγκαράκια , διοξείδιο δεν χρειάζεται επιδη έχω εύκολα φυτά , τα μόνα που χρειάζεται είναι ένα καλό υπόστρωμα , τάισμα με μέτρο και πιστή τήρηση των ρουτινων και συχνό κλάδεμα.