Απάντηση: Re: Χομπυ Ξυλογλυπτικη & μικροξυλοκατασκευες! Ιδεες, κατασκευες και εργαλει
Μπραβο σου, πολυ καλη λεπτοδουλεια!!
Αντιμετωπισες καποιο προβλημα με το dremel Moto saw?
Προσωπικα θεωρω οτι το Μοto saw, με το ελαχιστο βαρος και μεγεθος, καθως και με τις πολυ γερες λαμες, αποτελει μια εξαιρετικη αγορα στα ~100 ευρω που κοστιζει.
Με εχει βολεψει αφανταστα και αν προσεξεις λιγο πως κοβεις, μπορεις να κοψεις ξυλο πολυ μεγαλυτερης διατομης απο αυτα που λενε τα specs.
Ευχαριστώ!

To dremel έχει δυο προβλήματα κατά την γνώμη μου:1)Οι λεπίδες θέλουν πολύ χώρο για να περιστραφεί γύρο τους το ξύλο.
2) Με τους πύρους που έχουν οι λάμες χρειάζεται αρκετά μεγάλη τρύπα για τα εσωτερικά σχέδια.
Π.χ. το παρακάτω σχήμα είναι αδύνατον να πριονιστεί χωρίς να σπάσει κάτι.
http://woodcraftplans.com/osc/images/tb2012.jpg
Γενικά είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που εγώ προσωπικά θα το αγόραζα ακόμα και να είχα ένα άλλο scroll saw.
Έχω κόψει 45mm ιρόκο για πειραματισμό.Ναι δεν είναι τυπογραφικό λάθος 45mm!Και σε ευθεία και σε καμπύλη.
Απλά άφησα τα δόντια του πριονιού να κάνουν την δουλειά τους και προωθούσα το ξύλο πολύ ελαφρά.
Βέβαια δεν το αγόρασα για τέτοιο πάχος ξύλου(είναι πολύ έξω από τις προδιαγραφές του) αλλά αν κόβεις μια φορά κάθε 4-5 μήνες με προσοχή δεν έγινε και τίποτα.
Το πιο καταπληκτικό είναι η ταχύτητα με την οποία το στήνω/ξεστήνω στον πάγκο.3 λεπτά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
ρωταω για τις λαμες να δω απλα τις διαστασεις τους και τι ακριβως χρησιμοποιησες για τα εσωτερικα και εξωτερικα τμηματα. εχεις σπασει καμια?
το dremel δεν νομιζω οτι ειναι κακο. αντιθετα σου προεσφερει ευελιξια και φορητοτητα, αλλα το proxxon ειναι αλλη κατηγορια. μεγαλυτερη επιφανεια κοπης, 2 ταχυτητες, σχεδον μηδενικους κραδασμους, αθορυβο και μεγαλυτερη δυναμη.
καλο ειναι αν μπορεις να τα εχεις και τα δυο.
ποιες αλλες scroll saw ειχες αγορασει στο παρελθον?
Καλησπέρα!
Οι λάμες μου πιο πολύ σταματούσαν να κόβουν λόγω φθοράς παρά τις έσπαγα εγώ.
Π.χ. έσπαγα μια στις είκοσι από αυτές τις πολύ λεπτές που δεν έχουν πειράκια .Παρατήρησα ότι αν κόβεις σκληρά ξύλα και τις υπερθερμαίνεις τότε σπάνε 50%-70% πιο εύκολα από ότι όταν είναι κρύες.
Μέχρι τώρα δεν έχω σπάσει λάμα από το dremel γιατί είναι αρκετά δυνατές.
Όταν εξοικειωθείς με αυτά τα μηχανήματα είναι πολύ εύκολα στον χειρισμό.
Τα scroll saw που έχω χρησιμοποιήσει είναι:
Το πιο παλιό μοντέλο από αυτό εδώ:
http://www.e-toolsmarket.com/boston-bss-400v-sega-ksulou-42661.html
Αυτό από την μπλε σειρά:
http://www.e-toolsmarket.com/sega-xyloy-epitrapezia-einhell-bt-ss-405-e-4309040.html
Και το dremel.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Καλησπέρα σε όλους ψάχνοντας πληροφορίες για την moto saw της dremel έπεσα πάνω σας και πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος !!!! Στην κατηγορία ''Gadgets, εργαλεία & EDC'' έχω κάτσει αρετές ώρες να διαβάζω , και πάλι μπράβο !!!
Τελικά βρήκα μεταχειρισμενη την σέγα και την αγόρασα σε άριστη κατάσταση 60 ευρω . Το πρώτο ''έργο'' ήταν μια βάση για ρεσο (να κατευνάσουμε το έτερον ήμισυ γιατί τα πάντα γίνονται στο σαλόνι ) πραγματικά πολύ καλό μηχανηματάκι αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν πέρνει άλλες λάμες για περισσότερη λεπτομέρεια στο υλικό
Η καρδιά θέλει ακόμα αρκετή δουλειά....
Καλησπέρα!
Καλώς ήρθες!
Πολύ ωραία η καρδιά που έφτιαξες!