Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

χαχα, ευχαριστω Νεκταριε. Ειναι απολαυση να δουλευεις αυτο το σεγακι, ειτε στο χερι ειτε στον παγκο.

Μεχρις στιγμης εχω αρκετα εργαλεια παγκου Proxxon, ολα μινιατουρες αλλα εξαιρετικα αθορυβα και λειτουργικα, αλλα ποτε δεν ειχα εργαλειο χειρος απο αυτη την εταιρεια. Ειναι οντως καταπληκτικα.
Μολις πηρα αυτο το σεγακι, αμεσως παρηγγειλα και 2-3 αλλα.
Σε χαρακτηριζει η απλοτητα και η ευφραδια... Μολις πηρα αυτο το σεγακι, αμεσως παρηγγειλα και 2-3 αλλα.
Φτου φτου μη σε ματιαξουμε παντως! Να συνεχισεις να δουλευεις, να πληρωνεσαι και να επενδυεις.

Ετσι ακριβως Νεκταριε....ο Θεος να σε φυλαει απο τ´αδικο, την αδεια μπαταρια επαναφορτιζομενου και την ανεργια!

Απο κει και περα, δουλευεις, πληρωνεσαι και ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ :))

χαχα, ευχαριστω Νεκταριε. Ειναι απολαυση να δουλευεις αυτο το σεγακι, ειτε στο χερι ειτε στον παγκο.

Μεχρις στιγμης εχω αρκετα εργαλεια παγκου Proxxon, ολα μινιατουρες αλλα εξαιρετικα αθορυβα και λειτουργικα, αλλα ποτε δεν ειχα εργαλειο χειρος απο αυτη την εταιρεια. Ειναι οντως καταπληκτικα.
Μολις πηρα αυτο το σεγακι, αμεσως παρηγγειλα και 2-3 αλλα.

Καλα κανεις, τα χρηματα εχουν αξια μονο οταν τα χρησιμοποιεις. Στην τραπεζα ειναι σκετα νουμερα.
Ειδα την φωτογραφια και γελασα, εκοψες μπαλσα με σεγα; Το ξυλο μπαλσα παρολο που βοτανολογικα συγκαταλεγεται στα hardwoods ειναι στην πραγματικοτητα μια ιδιατερη περιπτωση ξυλου, μακραν το πιο μαλακο και ελαφρυ ξυλο. Κοβεται πολυ ευκολα και καθαρα με απλο κοπιδι. Μιας και εισαι gadget-ακιας κυκλοφορουν στο ebay σετακια με 100 αποστειρωμενα νυστερια (ανοιξειδωτο χαλυβα η ανθρακουχο χαλυβα) τα οποια κοβουν πολυ καλα. Με αυτα κοβω τις δικες μου μπαλσες (μοντελιστης) και ειναι πολυ καλα.

χεχε, οντως το balsa ειναι εξαιρετικα μαλακο και ελαφρυ ξυλο αλλα το συγκεκριμενο κομματι ηταν 8μμ και με κοπιδι θα μου επαιρνε πιο πολυ ωρα. Ειχα και το καινουριο παιχνιδακι το οποιο ειναι πειρασμος..

Ναι, με κοπιδι παει κανονικα και εχω ενα καλο σετακι x-acto.

Ξερεις αν κυκλοφορουν balsa (σανιδες) παχους μεγαλυτερο απο 1 εκατοστο παχος? Εδω που ειμαι βρισκω μαξιμουμ 8 χιλιοστα.

Επισης στο βαψιμο συνηθως βαζω κατευθειαν ακρυλικο χρωμα και μετα αν θελω ενα βερνικακι για προστασια. Υπαρχει καποιο καταλληλο ασταρι?
Εχεις καποια μαρκα ακρυλικου, ασταριου, βερνικιου που εισαι ευχαριστημενος?

Οντως καινουργιο εργαλειο, πειρασμος, σε καταλαβαινω.
Δεν εχω καταλαβει που ακριβως βρισκεσαι, μαλλον ομως δεν εισαι Ελλαδα. Συνηθως τα καταστηματα μοντελισμου (με τηλεκαταευθυνομενα αεροπλανα) η σε καταστηματα με ειδη για μακετας (σαν το Πλαισιο) εχουν φυλλα μπαλσας. Ελλαδα εχω βρει μεχρι 20 Χ 100 Χ 1000(ολα σε χιλιοστα), δεν το εχω χρειαστει ποτε ομως..
Στον μοντελισμο δεν βαφουμε το ξυλο με ακρυλικα χρωματα, το επενδυουμε με λεπτη ναυλον αυτοκολλητη μεμβρανη. Εχω κανει ομως κατι δοκιμαστικα με καλα αποτελεσματα με ακρυλικα χρωματα οπως λες, χωρις ασταρι, δεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι ιδιατερο, ειναι πορωδη η επιφανεια του ξυλου και μιλαμε για διακοσμητικα, δεν ειναι ενα κουμπι που θα το πιεζει συνεχεια ενα δαχτυλο για να φθαρει.
Βερνικι παλι θα κοιταξεις σε ειδη με καλλιτεχνικα, απο οπου θα βρεις βερνικια σε υγρη μορφη οπως αυτα
http://www.plaisio.gr/zwgrafiki-hob...Newton-Artists-Gloss-Varnish-75Ml-3022980.htm
http://www.plaisio.gr/zwgrafiki-hob...-Newton-Artists-Matt-Varnish-75Ml-3022981.htm
η την αντιστοιχη εκδοση τους σε σπρευ.
Υποψην εχει και ο ναος σπρευ γυαλιστερο διαφανο και λεει οτι ειναι για ξυλο.

Balsa ανω του εκατοστου υπαρχει ΕΔΩ, τωρα που θα βρεις;

H βαση μου ειναι το Βουκουρεστι οπου δεν υπαρχει τοσο μεγαλη ποικιλια γενικοτερα σε θεματα μοντελισμου και αντιστοιχων ειδων και εργαλειων.
Για να φανταστεις, balsa βρηκα μονο σε ενα καταστημα σε ολοκληρη την πρωτευουσα! Τα proxxon τα παραγγειλα απο ενα μαγαζι κοντα στα Ουγγρικα συνορα.

Βερνικια και χρωματα βρισκω ευκολα 'no name' και οι τιμες ειναι τσαμπα. 1 μεγαλο σωληναριο ακρυλικου χρωματος 125γρ. κανει λιγοτερο απο 1 ευρω.
Γιαυτο ρωτησα αν υπαρχει καμμια μαρκα αναγνωρισμενη για να δοκιμασω να δω διαφορα. Οταν ερθω Ελλαδα θα παρω τα βερνικακια απο το πλαισιο που γραφεις.

Να'σαι καλα με το μαγαζι που εβαλες στο λινκ, ειναι πολυ κοντα μου στην Αθηνα!!------>παντως η διαφορα στο 1000χ100χ8μμ ειναι τεραστια με εδω η οποια τιμη εχει περιπου 2.5 ευρω ενω στο μαγαζι στην Αθηνα κανει 5.5 ευρω!!!

Τα παρακατω (εκτος του σωληναριου ακρυλικου χρωματος) τα αγορασα μολις με 20 ευρω...

20607102868_f602542410_c.jpg

Last edited:

χεχε, οντως το balsa ειναι εξαιρετικα μαλακο και ελαφρυ ξυλο αλλα το συγκεκριμενο κομματι ηταν 8μμ και με κοπιδι θα μου επαιρνε πιο πολυ ωρα. Ειχα και το καινουριο παιχνιδακι το οποιο ειναι πειρασμος..

Ναι, με κοπιδι παει κανονικα και εχω ενα καλο σετακι x-acto.

Ξερεις αν κυκλοφορουν balsa (σανιδες) παχους μεγαλυτερο απο 1 εκατοστο παχος? Εδω που ειμαι βρισκω μαξιμουμ 8 χιλιοστα.

Επισης στο βαψιμο συνηθως βαζω κατευθειαν ακρυλικο χρωμα και μετα αν θελω ενα βερνικακι για προστασια. Υπαρχει καποιο καταλληλο ασταρι?
Εχεις καποια μαρκα ακρυλικου, ασταριου, βερνικιου που εισαι ευχαριστημενος?

Αφού πιάσατε την μπάλσα να σας πω και εγώ ότι το συγκεκριμένο είδος ξύλου χρησιμοποιείται κατά κόρον στην εσωτερική μεριά της "μούρης" των αεροσκαφών και κυρίως των πολεμικών και οι λόγοι είναι 2. Πρώτον γιατί διαθέτει μεγάλη αντοχή από παρόμοια είδη ξύλου και δεύτερον γιατί έχει πολύ χαμηλό βάρος.

Μιχάλη το περίμενα από το Proxxon να είναι όπως το περιγράφεις.
Πόσο στοίχισε?

Περιπου 90 ευρω απο την ντοπια αγορα και αλλα 7 ευρω το πλαστικο εξαρτημα που επιτρεπει στη σεγα να μπει αναποδα σε οποιαδηποτε μεγγενη.

Εδω απο amazon.de http://www.amazon.de/Proxxon-28530-..._sim_60_9?ie=UTF8&refRID=0A5M9FPYK2XKQHJEZJW5

Eδω απο τον πατριωτη μας http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασι...νικά-ηλεκτρικά-εργαλεία/proxxon-σέγα-ss-230e/

Πότε θα κατέβεις????? Δε βάζεις ένα στην βαλιτσα και για εμένα???

Oυτε και ξερω Κυριακο ποτε θα κατεβω. Πρωτη φορα δεν θα ειμαι Αυγουστο στη Χιο!!

Θα σου πω για το σεγακι. Ο τυπος ειναι σε αλλη πολη απο μενα και τα φερνει απο Ουγγαρια.

Παναγιωτη πολυ ομορφη κατασκευη!!!

Μιχαλη να μου φτιαξεις 2 αγκυρες για τα καικια μου!!!!!!!!!!!!

Πολυ ωραιος!!!!

Ετοιμη η αγκυρα σου Κυριακο, με φοντο τη δικη μου!

Ειναι απο φρεσκια οξυα! 4χ2 εκατοστα και 4 χιλιοστα παχος. Θελει λιγο τριψιμο και βαψιμο -να κανεις κατι και συ :))

20858882671_a7559ddae3_c.jpg

Α,πολύ όμορφη!Θα την κοπιάρω,με την άδειά σου!

χαχα, cu mare placere, με μεγαλη χαρα Νικο!

Σπαγγακι να βρεις οπως το παραπανω, κανει μεγαλη διαφορα στην αισθηση. Εμενα μου το αγορασανε για να τους κανω δωρο το αγκυρακι:))

Proxxon angle grinder μινι γωνιακος τροχος

Παιδες, το συγκεκριμενο (πολυ)εργαλειο/γκατζετ της Proxxon μου εδωσε μεγαλη χαρα σημερα!

Μιλαμε για το γωνιακο τροχουδακι με τον μακρυ λαιμο που εχει χιλιες δυο χρησεις.

For cutting, rough-machining, grinding, precision polishing, fine polishing and carving wood.
Για κοψιμο, επεξεργασια, λειανση γυαλισμα ολων των υλικων και λαξευση ξυλου με το κορυφαιο bit/ρασπα που εχει. Ολα τα δισκακια ειναι διαμετρου 50μμ/5 εκαστων.

Εχει ειδικoυς τροχους λειανσης ολα τα υλικα, δισκους για γυαλισμα (μαλακο/μετριο), δισκους για γυαλοχαρταρισμα με διαφορα grit (αυτοκολλητοι) και το δισκακι/ρασπα που τρωει το ξυλο για πρωινο.
Ειδικα το τριψιμο (γυαλοχαρταρισμα) σε ξυλο το κανει παιχνιδακι. Το μοτερ ειναι ισχυρο που πρεπει να προσεχεις. Δεν εχει ρυθμιζομενες στροφες.

Το προστατευτικο αν θες αφαιρειται αν δεν κοβεις η δεν λειαινεις μεταλλα. Δηλαδη αν η κυρια χρηση ειναι τριψιμο, γυαλισμα, επεξεργασια ξυλου μπορεις να το αφαιρεσεις.

Εδω το πληρες σετακι

20866120782_cf0574f540_b.jpg

Απο αριστερα προς τα δεξια:
Δισκοι λειανσης για διαφορα υλικα, δισκο κοπης ολων των υλικων, ρασπα (κοκκινη), φτερωτα δισκακια γυαλοχαρτου grit 100, δισκακια γυαλοχαρτα στρογγυλα αυτοκολλητα (grit 80, 150), δισκακια γυαλισματος (Fine-Medium grit).

Eδω μια ολοσωμη φωτο του εργαλειου μαζι με τα κυρια bits επεξεργασιας ξυλου (λειπει ο δισκος κοπης). Ειπαμε η διαμετρος ειναι 50μμ, αρκετη για να γινει γρηγορα και αποτελεσματικη η δουλεια.

20866121772_7a55fff455_b.jpg

Και εδω μια κοντινη φωτο που φαινεται πως αλλαξε οψη μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα το ξυλο παλετας!!

20866122622_4b9cfd35a3_b.jpg

Να πω με την ευκαιρια οτι η μεγγενη παγκου της Proxxon μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις. Εξαιρετικα στιβαρη, ευελικτη και δυνατη, ξεπερασε καθε προσδοκια μου!

Εξυπνο εργαλειο.

ας κάνουμε τα λεφτα εργαλεία γιατί θα φορολογούνται και τα σεντούκια τώρα