Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εδω ειναι δυο μικρα εργαλειακια για ..μικροχειρουργικη :))

Πανω ειναι ενα ειδος χουφτας που βγαινει και πιανει μικροσκοπικα εξαρτηματα οταν πιεζεις το πανω μερος.
Κατω ειναι ενα εργαλειο που καρφωνει τα μικρα καρφια σε ξυλο. Το καρφακι που βλεπεται εχει μηκος 7μμ. Υπαρχει και μικροτερο καρφακι στα 5μμ!!
Η λειτουργια του ειναι απλη. Βαζεις το καρφακι μεσα στο στομιο του εργαλειου και μετα πιεζεις το εργαλειο πανω στο ξυλο.

20357078114_d4f7415d73_b.jpg

Εδω ειναι το πιαστηρι (grabber), ετοιμο να πιασει!
20987153431_d00d5efb7d_c.jpg

Τα έχω και εγω , απο μοντελισμο σε ξύλινα καράβια του 16ου-17ου αιώνα , όπως είπε και ο φίλος red πιο πανω . :-)

ααα, ειναι ευχαριστο να υπαρχουν παιδια που εχουν σχετικη εμπειρια, για καμμια συμβουλη...:))

Eδω ενα χρησιμο εργαλειο (λυγιστηρι?:) για το λυγισμα των λεπτων λουριδων ξυλου. Kυριως για την κατασκευη των υφαλων του καραβιου, αλλα οχι μονο.

20358603563_c1ee853e5b_b.jpg

20787032800_43037dabaf_b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μια μικρη μεγγενη που πιανει σε παγκο, ειτε μπορει να σταθει απο μονη της παντου.
Ειναι για να πιανεις, εκτος των αλλων, και ακανονιστου σχεδιου τεμαχια. Εχει 4 μικρα bench dogs που διαθετουν και δακτυλιδι απο καουτσουκ για να μην τραυματιζουν τα ευαισθητα κομματια.

20969853452_1698cd7e4b_b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης μια μικρη μεγγενη χειρος, για ολα τα μικροτεμαχια αλλα και για ακανονιστου μεγεθους. Τα μικρα πειρακια βοηθουν να πιαστει καλα το κομματι.
Εχει υποδοχη 1/4" απο κατω για να βγει το ξυλινο χερουλι και να τοποθετηθει σε μικρο τριποδο, αν χρειαστει να βαψεις η να κανεις κατι αλλο πανω στο κομματι που εχεις πιασει.

Διπλα ενα μικρο σφυρακι με κεφαλι 5 εκατοστων και κατω, πλαστικες στιβαρες θηκες για τα bits του dremel/proxxon/rotary tool.

20791739878_e3aae01bdc_b.jpg

Εδω ενα πριονακια με ξυλινη λαβη 4 σε 1. Ολες παρα πολυ χρησιμες αναλογα τι θες να κανεις.

Η λαμα ομως με τα 52 δοντια ειναι το κατι αλλο. Μιλαμε για χειρουργικο κοψιμο!

20357079804_58123a967e_b.jpg

σας παραθέτω μία τελευταία κατασκευή μου

έκανα και τα περιμετρικά κοψίματα να φέρνει σε πιο παλιά και σαρακωμένη κατασκευή

Attachments

• 20150903_143319[1].jpg
    20150903_143319[1].jpg
    142.9 KB · Views: 164
  • 20150903_143358[1].jpg
    20150903_143358[1].jpg
    130.1 KB · Views: 164

Πάρα πολύ όμορφο! Χαρά στην υπομονή σου..
Τί επιτραπέζια σέγα έχεις;

Aντε επιτελους να δουμε και μια κατασκευη, ολο εργαλεια βλεπουμε :)))

Mπραβο σου, πολυ εντυπωσιακη, ολη η εκτελεση!! Τα περιμετρικα κοψιματα οντως του δωσανε αλλη χαρη. Πολυ σωστη σκεψη!
Με επιτραπεζια σεγα το εκανες? Τι ξυλο ειναι? Τις λεπτομεριες στο δεντρο με σεγακι χειρος τις εκανες? Πες τιποτα για την κατασκευη ντε :))

λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για τα καλά λόγια σας. το ξύλο είναι το ταπεινό σουηδικό που λέμε, ένα ρετάλι που μου έμεινε από ένα τραπεζάκι που είχα ανεβάσει πριν λίγες μέρες. το έφτιαξα με την επιτραπέζια σέγα της proxxon που έχω

1.JPG

όλες οι λεπτομέρειες και γενικά όλη η κατασκευή έγινε από αρχή μέχρι τέλους με την σέγα και χρησιμοποιησα την spiral λάμα που έχει η proxxon και η οποία με διευκόλυνε αφάνταστα στα εσωτερικά κοψίματα.
το πέρασα με συντηρητικό ξύλου της vivechrom απόχρωσης σκούρα καρυδιά και μετά με διάφανο βερνίκι νερού της vivechrom.

Υπέροχο Τζιμαρα !!
Στην θέση σου θα το εκαιγα τοπικά πριν τα βερνικια..αλλα και έτσι ειναι υπέροχο !

χαχαχα... ρε μάγκα αυτό το σκέφτηκα αλλά με τον ενθουσιασμό μου το ξέχασα....!!!!
το έχω κατά νου στο νέο προτζεκτ που θα ξεκινήσω σε λίγες μέρες.

Ωραιοτατος! Βαρβατη σεγα η συγκεκριμενη της proxxon.
Το βγαλε βαλε της λαμας στην συγκεκριμενη proxxon ειναι ευκολο? Διαβασα οτι ειναι λιγο ζορι.

Εχεις αποψη για την πιο μικρη επιτραπεζια σεγα της Proxxon? Την περιμενω να μου ερθει αυριο...

Ποδαρικο στην μικρομεγγενη με μια κοπιτσα πιασμενη στα 4 πειρακια, η οποια θα τροχιστει για να μπει σαν φινιστρινι σε ενα μικρο καραβακι που φτιαχνω.
Θα δειχνει κατι σαν αυτο πανω στο ξυλο, πισω στο φοντο.

21093358256_740fe3ebff_b.jpg

το βάλε βγάλε είναι λίγο μανίκι, αλλά το συνήθισα. από το εξαντλητικό ψάξιμο που έχω κάνει στο νετ πριν την αγοράσω είδα ότι το 90% των κατόχων επιτραπέζιας σέγας ανεξαρτήτως μάρκας έχουν θέμα με το βάλε βγάλε της λάμας.
οι βίδες που έχει δεν αντέχουν και το κεφάλι τους "κλωτσάει" έτσι και εγώ αγόρασα μερικές σαν αυτές γιατί συνέχεια με το άλλεν δεν...

515Hn9PEjnL.jpg

...και με διευκόλυναν πολύ

για την μικρή σέγα της proxxon δεν έχω άποψη, αλλά ελπίζω να είναι ποιοτική σαν την πιο μεγάλη που έχω. με το καλό να την παραλάβεις.

Πολυ εξυπνη ιδεα η αντικατασταση της αλλενοβιδας συσφιξης με την παραπανω. Εγω χρησιμοποιω κατσαβιδακι μικρο με αντιστοιχη μυτη αλλεν και ειμαι οκ προς το παρον. Εχω καταργησει το αβολο κλειδι.

Παντως οποτε βρω, θα παρω την βιδα που εχεις και εσυ, ειναι η πλεον βολικη εναλλακτικη.

Τελεια η κατασκευη σου Τζιμαρα!Απιστευτη !Αν μου επιτρεπεις,εγω για αναρτηση θα εβαζα θηλιες απο δερματινο κορδονι,και οχι γαντζους..

Μια χαρα ειναι οι γαντζοι. Οι μπρουτζινοι θα εδεναν και περισσοτερο με το ξυλο.

Ξυλογλύπτης με τα όλα σου Τζίμη.
Ειδικά οι μικροξυλοκατασκευές γίνονται πολύ εύκολα καθώς ρετάλια σε αυτές τις διαστάσεις υπάρχουν άφθονα...

Ετοιμο το πρωτο απο τα πεντε μινι φορτηγα καραβακια των 9 εκαστων.
Ο σκοπος του πρωτου, πολυ προχειρα φτιαγμενο, ηταν να δοκιμασω γενικοτερα τις ακρυλικες βαφες. Μαλλον θελει βερνικακι πρωτα και μετα βαφη.

Παντως να πω οτι ειναι επισης μεγαλη χαρα να φτιαχνεις μινιατουρακια ας ειναι και παπαριτσες. Ιδιως η ολη διαδικασια. Εδω ο καπεταν Μιχαλης, πριν την καθελκηση

20937761519_24fce63bc5_c.jpg

Ετοιμο το πρωτο απο τα πεντε μινι φορτηγα καραβακια των 9 εκαστων.
Ο σκοπος του πρωτου, πολυ προχειρα φτιαγμενο, ηταν να δοκιμασω γενικοτερα τις ακρυλικες βαφες. Μαλλον θελει βερνικακι πρωτα και μετα βαφη.

Παντως να πω οτι ειναι επισης μεγαλη χαρα να φτιαχνεις μινιατουρακια ας ειναι και παπαριτσες. Ιδιως η ολη διαδικασια. Εδω ο καπεταν Μιχαλης, πριν την καθελκηση

20937761519_24fce63bc5_c.jpg

Θέλει και ένα καλό τρίψιμο σύντροφε πριν αλλά και μετά την βαφή.
Ακόμα και στις Νανοκατασκευές το τριψιματάκι είναι απαραίτητο...

Wow! It is awesome!