Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γεια στα χερια σου Νick!
Για μπαχαρικα, κομματι χοντρο δε ειναι το 14μμ παχος? Η σου περισσεψε ξυλεια?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νίκο μία βάση σκεφτόμουνα σήμερα ότι μου λείπει και την έβαλα στο σχέδιο να την φτιάξω σύντομα. Την δικιά μου την είχα σκεφτεί σαν αυτή αλλά από παλετόξυλα....
5034400751_1.jpg

αλλά επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ πως να το κάνω συρόμενο θα την φτιάξω κάπως όπως την δικιά σου.

δεν ξέρω εάν θα λειτουργήσει να σκάψω ένα αυλάκι στο πίσω μισό κάτω μέρος της βάσης και να βάλω 2-3 καβίλιες στο κάτω μέρος του πίσω κομματιού που θα βγαίνει έξω, να λειτουργήσει η καβίλια δηλαδή σαν "ρουλεμάν" ....

Η δικιά σου είναι να μπει στο τοίχο ή θα είναι πάνω στο πάγκο?

Μήπως χρειάζεται κάποιο πηχάκι από μπροστά? Θα σε γλυτώσει από ατυχήματα...
όπως αυτή
DSCI0100.JPG

DSCI0102.JPG

Last edited:

Γεια στα χερια σου Νick!
Για μπαχαρικα, κομματι χοντρο δε ειναι το 14μμ παχος? Η σου περισσεψε ξυλεια?

Αυτήν την φορά το σχεδίασα Μιχάλη και μου βγήκε καλύτερο από το προηγούμενο αλλά όχι τέλειο.
Εννοείς το πάχος του ξύλου Μιχάλη?

Είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησα και στην προηγούμενη μου κατασκευή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νίκο μία βάση σκεφτόμουνα σήμερα ότι μου λείπει και την έβαλα στο σχέδιο να την φτιάξω σύντομα. Την δικιά μου την είχα σκεφτεί σαν αυτή αλλά από παλετόξυλα....
5034400751_1.jpg

αλλά επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ πως να το κάνω συρόμενο θα την φτιάξω κάπως όπως την δικιά σου.

δεν ξέρω εάν θα λειτουργήσει να σκάψω ένα αυλάκι στο πίσω μισό κάτω μέρος της βάσης και να βάλω 2-3 καβίλιες στο κάτω μέρος του πίσω κομματιού που θα βγαίνει έξω, να λειτουργήσει η καβίλια δηλαδή σαν "ρουλεμάν" ....

Η δικιά σου είναι να μπει στο τοίχο ή θα είναι πάνω στο πάγκο?

Μήπως χρειάζεται κάποιο πηχάκι από μπροστά? Θα σε γλυτώσει από ατυχήματα...

Σώτο έχω ένα ραφάκι δίπλα στην κουζίνα, πάνω εκεί θα μπει.

Πολύ ωραίο το χερουλάκι Κυριάκο!
Χειροποίητο και με γουστόζικο design.

Και εγώ σήμερα έφτιαξα μία μικρή κατασκευούλα για την κουζίνα.
Θέλω να βάζω τα μπαχαρικά πάνω που τώρα είναι το ένα πάνω στο άλλο και δεν φαίνονται.

Διαστάσεις (45 χ 30 χ 14 περίπου).
Ξυλεία Πεύκου και ενώματα με καβίλιες και κόλλα.
Βάψιμο με άχρωμο λάδι ξύλου Praktiker.

Στην πίσω μεριά έβαλα μερικά πηχάκια για να κάθονται τα κουτάκια με τα μπαχαρικά στην θέση τους! (τα πηχάκια είναι από τα ρετάλια που μου περίσσεψαν γι αυτό έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους).

Νικόλα ολα καλα και όμορφα .
Μια παρατήρηση για ενα λάθος σου . Στα ντουλάπια και γενικα παντα σε οτι κρεμιεται η ενιαία επιφάνεια παει πάντα στα πλαινα , όχι στα πανω κάτω . 1ον Δεν φαίνονται οι ενώσεις και 2ον ακόμα και να ξεκολλήσουν οι ενώσεις συγκρατιουνται απο τις καβιλιες ή τις βιδες .

Aρχιζω και φτιαχνω κατι απο τα απομειναρια των ξυλινων συσκευασιων με τα ποτα απο τα Χριστουγεννα :)

Eπειδη το σχεδιο σε χαρτι δε με βοηθαει, προχωρησα σε κατασκευη Lego μεχρι να δω πως θα μου αρεσει περισσοτερο. Τιποτα δεν ειναι κολλημενο ουτε φινιρισμενο ακομα.

Εδω ενα tool chest (που μπορει να γινει και κουτι φαρμακειου) που το κατω μερος ανοιγει με πορτουλα προς τα κατω και θα κρατιεται με αλυσιδιτσες δεξια αριστερα.
Πανω αριστερα ενα ντουλαπακι με 2 χωρους, και στα δεξια χωρος για 2 συρταρακια που θα φτιαχτουν στο πανω μερος και 4 μικροτερα στο κατω μερος.

23672748124_c7893a0668_b.jpg

Ολα εγιναν με το μικρο παγκοπριονακι της proxxon (κοβει τα παντα μεχρι 11μμ), με το σταθερο τριβειο πισω δεξια που εφτιαξε ολες τις ατελειες και φυσικα την γωνια μαραγκου.

Μια παρατήρηση για ενα λάθος σου . Στα ντουλάπια και γενικα παντα σε οτι κρεμιεται η ενιαία επιφάνεια παει πάντα στα πλαινα , όχι στα πανω κάτω . 1ον Δεν φαίνονται οι ενώσεις και 2ον ακόμα και να ξεκολλήσουν οι ενώσεις συγκρατιουνται απο τις καβιλιες ή τις βιδες .

Ηλία δεκτές οι παρατηρήσεις σου όντας και πιο έμπειρος, ωστόσο εγώ δεν έχω σκοπό να το κρεμάσω στον τοίχο.
Θα μπει πάνω σε ένα ραφάκι. :)

Ηλία δεκτές οι παρατηρήσεις σου όντας και πιο έμπειρος, ωστόσο εγώ δεν έχω σκοπό να το κρεμάσω στον τοίχο.
Θα μπει πάνω σε ένα ραφάκι. :)

Δεν με ενδιαφέρει αν θα κρεμαστει ή όχι Νικόλα , ουτε χρειαζεται να δικαιολογηθεις , το λάθος ειναι λάθος . Έχω το χρέος και την θεληση να σου μοιραστώ τον σωστο τροπο συρναμολογησης για να μην γίνει το ίδιο λάθος σε κατασκευη που εκει θα ειναι πιο σοβαρό , αν θέλεις ακούς απλα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aρχιζω και φτιαχνω κατι απο τα απομειναρια των ξυλινων συσκευασιων με τα ποτα απο τα Χριστουγεννα :)

Eπειδη το σχεδιο σε χαρτι δε με βοηθαει, προχωρησα σε κατασκευη Lego μεχρι να δω πως θα μου αρεσει περισσοτερο. Τιποτα δεν ειναι κολλημενο ουτε φινιρισμενο ακομα.

Εδω ενα tool chest (που μπορει να γινει και κουτι φαρμακειου) που το κατω μερος ανοιγει με πορτουλα προς τα κατω και θα κρατιεται με αλυσιδιτσες δεξια αριστερα.
Πανω αριστερα ενα ντουλαπακι με 2 χωρους, και στα δεξια χωρος για 2 συρταρακια που θα φτιαχτουν στο πανω μερος και 4 μικροτερα στο κατω μερος.

23672748124_c7893a0668_b.jpg

Ολα εγιναν με το μικρο παγκοπριονακι της proxxon (κοβει τα παντα μεχρι 11μμ), με το σταθερο τριβειο πισω δεξια που εφτιαξε ολες τις ατελειες και φυσικα την γωνια μαραγκου.

Τετρις Μιχάλη ..!
Τι διαστάσεις ειναι συνολικά ;

Ηλία φυσικά και θέλω να ακούσω την παρατήρηση σου αλλά από την στιγμή που παίζει τον ρόλο επιτραπέζιας ραφιέρας (μαξ 1 κιλο το κάθε ράφι) γιατί χρειαζόταν και η πίσω επένδυση?
Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν είχα και άλλη επιφάνεια να βάλω.

Αυτό δεν το ήξερα. Σε ευχαριστώ για τη διάθεση που δείχνεις να μοιραστείςτις γνώσεις σου!
Προτείνω να μαζευτούν τέτοια ποστ σε κάποια θέμα ώστε να μη χαθούν.

Μα δεν μίλησα για "πλάτη" , να στο πω αλλιώς μήπως το καταλάβεις . Οι ραφες που φαίνονται απο το πλάι θα πρέπει να ειναι πανω-κάτω για τους λόγους που σου ανάφερα .

Μα δεν μίλησα για "πλάτη" , να στο πω αλλιώς μήπως το καταλάβεις . Οι ραφες που φαίνονται απο το πλάι θα πρέπει να ειναι πανω-κάτω για τους λόγους που σου ανάφερα .

Ναι το κατάλαβα αυτό που λες.
Απλά αυτήν την φορά το σχεδίασα έτσι, αν δεις το προηγούμενο είναι ακριβώς όπως το λες.
Δεν θα ζοριστεί πάντως, οπότε μικρό το κακό... :)

Ναι το κατάλαβα αυτό που λες.
Απλά αυτήν την φορά το σχεδίασα έτσι, αν δεις το προηγούμενο είναι ακριβώς όπως το λες.
Δεν θα ζοριστεί πάντως, οπότε μικρό το κακό... :)

Και η πλάτη-πίσω επένδυση που κολλάει τότε που είπες ; Τέλος πάντων...
Είσαι παρορμητικος βρε διαολε όνομα και πράγμα , "δεν διαβάζεις" πριν γράψεις , δεν κάνουμε αγώνα , μοιραζόμαστε και μαθαίνουμε όλοι εδω μέσα.. :-)

Και η πλάτη-πίσω επένδυση που κολλάει τότε που είπες ; Τέλος πάντων...
Είσαι παρορμητικος βρε διαολε όνομα και πράγμα , "δεν διαβάζεις" πριν γράψεις , δεν κάνουμε αγώνα , μοιραζόμαστε και μαθαίνουμε όλοι εδω μέσα.. :-)

Είναι μειονέκτημα μου αυτό τι να κάνουμε... :p
Θα στρώσω που θα πάει!!!

Αν βλεπω καλα βαση της γωνιας στο τραπεζι του Μιχαλη η κατασκευη πρεπει να ειναι 38*30 cm

Λιγο πιο μικρο ειναι στην πραγματικοτητα Κυριακο, ισως η φωτο ξεγελαει. Το βαθος ειναι 8εκ.
Αυτο που μου αρεσει παντως ειναι το κατω μερος, που ανοιγει το πορτακι προς τα κατω και δημιουργειται ενας προσθετος βοηθητικος χωρος :))

Το βρισκω εξαιρετικα ομορφο μιχαλη!

Αληθεια επιφανειες ελατης σε παχος πιο μικρο απο το τυποποιημενο 18αρι μπορουμε να βρουμε καπου?

Thanks man! Αμα μπουν και τα μικρα συρταρακια νομιζω οτι θα γινει ακομα πιο συμπαθητικο.

Δυστυχως δεν γνωριζω για τις επιφανειες ελατης αλλα θα ηθελα ΠΑΡΑ πολυ να μαθω. Παχος απο 5μμ (για εσωτερικα στοιχεια) εως 10μμ (για τον σκελετο) ειναι ιδανικα για τετοιες μικροκατασκευες η και μεγαλυτερες ακομα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εσείς που έχετε πλάνες γιατί δεν τα μειώνετε σε πάχος?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εσείς που έχετε πλάνες γιατί δεν τα μειώνετε σε πάχος?

Δεν συμφέρει να το κάνεις αυτό. Το καλύτερο είναι να έχεις επιτραπέζιιο δισκοπρίονο και να το κόψεις αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μικρά δοκαράκια...