Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δεν συμφέρει να το κάνεις αυτό. Το καλύτερο είναι να έχεις επιτραπέζιιο δισκοπρίονο και να το κόψεις αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μικρά δοκαράκια...

Τζάμπα σπατάλη υλικού Σωτήρη.
Συμφωνώ ότι είναι σπατάλη υλικού...αλλά μιλάμε για μικροκατασκευές, το να φας σε 4-5 σανίδες κάποια χιλιοστά μπροστά στην τελική ομορφιά δεν είναι δα και τόσο μεγάλη σπατάλη, γνώμη μου.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχαλη κοντρα πλακε βρισκω, ελατη σε αυτες τις διαστασεις δεν βρισκω.
Βλεπω ομως οτι σε αυτον την ξεκιναει απο 12 χιλιοστα.
http://www.interwood.gr/προϊόντα/συγκολλητή-ξυλεία/

Η ραφιέρα με τα μπαχαρικά της!

Ταίριαξε άψογα και είναι ακριβώς όπως την ήθελα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ομορφο! Αρκει να εχεις χωρο να το βαλεις. Κρεμαστο δενθα ηταν ποιο βολικο Νικο?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ομορφο! Αρκει να εχεις χωρο να το βαλεις. Κρεμαστο δενθα ηταν ποιο βολικο Νικο?

Και η μάνα μου αυτό μου είπε αλλά αφού υπάρχει ήδη το ραφάκι...
Θέλει να βγάλουμε τον πίνακα από πίσω τώρα για να φαίνεται καλύτερα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλά σου λέει η μάνα σου. Θα χρησιμοποιηθεί και το ραφάκι έτσι για κάτι άλλο. Ο πίνακας έτσι και αλλιώς κρύφτηκε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Και η μάνα μου αυτό μου είπε.....

Κι άμα γουστάρεις, υπάρχει και το εργαλειάκι για τις φωλιές για τσίφτικο κρέμασμα... :2thumb22sup:

61PhPX4JvZL._SY355_.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Κι άμα γουστάρεις, υπάρχει και το εργαλειάκι για τις φωλιές για τσίφτικο κρέμασμα... :2thumb22sup:

61PhPX4JvZL._SY355_.jpg

Καλό αλλά η επιφάνεια πίσω είναι τόσο μικρή που δεν με παίρνει για τσίφτηκα κρεμάσματα.
Έχω κάτι μικρές γωνίες καλλιτεχνικές που κάνουν γι αυτήν την περίπτωση και έτσι όπως θα μπουν αν χρειαστεί δεν θα φαίνονται και εύκολα...

Πάλι δεν έχουμε χώρο να το βάλουμε στον συγκεκριμένο τοίχο.

Έ

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίοτατο εργαλείο!!!!!!
Το πήρες???

Ναί, εδώ και μήνες... Αυτό συγκεκριμένα.
πηλρα δύο, ένα 1/4" κι ένα 1/2" αλλά χρησιμοποιώ μόνο το 1/4 γιατί δεν ελχω router με 12-άρα φωλιά.

41NMj5e3kDL._SX425_.jpg

Last edited:

To να τοποθετησεις σωστα μεντεσεδες, ιδιως τους μικρους, χωρις ρουτερ ειναι συνουσια.
Το σκαρπελο δεν δινει ομοιομορφη κοπη δηλαδη δεν μπορει να εχει ακριβεια κλασματος του χιλιοστου βαθους που απαιτειται για 'χειρουργικες' τοποθετησεις μικρων μεντεσεδων.

Ως εκ τουτου η κατασκευη του tool chest αναβαλλεται μεχρι να βρω που εχω βαλει την βαση ρουτερ της proxxon.

Οχι οτι δεν γινεται δουλεια, αλλα την απολυτη ακριβεια που χρειαζονται οι μικροκατασκευες -να κλεινει πορτακι τελεια- δεν μπορεις να την εχεις.

Ασε που τα ανακυκλωμενα ξυλα που χρησιμοποιησα ηταν λιγο σκεβρωμενα. Εγινε κολαση το σαλονακι χτες απο τα αποβλητα των τριβειων :)))

Eδω ενα γκατζετακι για να ισιωνουν οι γωνιες μετα το περασμα του ρουτερ, για την κατασκευη εσοχων στο ξυλο προς τοποθετηση μεντεσεδων.

73825-01-1000.jpg

http://www.amazon.co.uk/Silverline-...&qid=1452599459&sr=8-1&keywords=corner+chisel

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ναί, εδώ και μήνες... Αυτό συγκεκριμένα.
πηλρα δύο, ένα 1/4" κι ένα 1/2" αλλά χρησιμοποιώ μόνο το 1/4 γιατί δεν ελχω router με 12-άρα φωλιά.

41NMj5e3kDL._SX425_.jpg

Αποκλειεται να πηρες εσυ εργαλειο που δεν θα χρησιμοποιησεις....
Χαχαχαχα

Ασε που τα ανακυκλωμενα ξυλα που χρησιμοποιησα ηταν λιγο σκεβρωμενα. Εγινε κολαση το σαλονακι χτες απο τα αποβλητα των τριβειων :)))

Μην ακούω τέτοια απο σένα...
Αντί να παίρνεις διπλή και τριπλή φορά άχρηστα γκατζετάκια που σου γυάλισαν κάνε τη σωστή κίνηση και θα με θυμηθείς. -bye-

Proxxon-planer.jpg

Άντε να βάλει και έναν ξεχονδριστήρα στο διαμέρισμα ....να έλθει να δέσει το γλυκό :grinning-smiley-043 :flipout::flipout:

Ναι ξεχονδριστηρα για ξυλακια παγωτου.....

Δεν δουλεύει τόσο χοντρά ο Μιχάλης...

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Μην ακούω τέτοια απο σένα...
Αντί να παίρνεις διπλή και τριπλή φορά άχρηστα γκατζετάκια που σου γυάλισαν κάνε τη σωστή κίνηση και θα με θυμηθείς. -bye-

Proxxon-planer.jpg

Just for your info :))

planer-with-cupped-board.jpg

A planer doesn’t guarantee that a board will be flat. If it goes in curved, it will come out the same way.
So make sure one face of the board is already flat, and run that side down against the planer’s bed.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι ξεχονδριστηρα για ξυλακια παγωτου.....

Κοβει 80χ40μμ!!

Εχω παρει ομως την αντιστοιχη πλανη Proxxon , και ειμαι οκ :))

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για να καταλάβω, ποιος γέλασε τελευταίος;