Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μετα απο πολυ καιρο απραξίας στο συγκεκριμένο (πανω απο χρόνο) ξεκίνησα πάλι να δουλεύω δειλά δειλά την γαλερα που ξεκίνησα ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι να πω φίλε, φανταστικό !!! τα ξύλινα καράβια είναι ή αδυναμία μου,αν και δεν έχω φτιάξει ποτέ. Έχεις πάρει από κάπου τα σχέδια;

Δεν παίζεστε...

Μαγεια η γαλερα και καθε τετοιο παρομοιο καραβακι!
Δες το πατωμα με το καρφωμενο σανιδακι, τις σκαλες, τα καφασωτα, το βερνικωμα...χαρμα, μπραβο βρε Ηλια

Δες το πατωμα με το καρφωμενο σανιδακι, τις σκαλες, τα καφασωτα, το βερνικωμα...χαρμα, μπραβο βρε Ηλια

Αυτό μου άρεσε πολύ και εμένα.
Πολύ λεπτομέρεια!

Ολα τα λεφτα αυτες οι λεπτομερειες!
Εχω κρατησει ενα σχεδιο για να προσπαθησω να αντιγραψω.

21524290263_9ef2b14def.jpg
22145395205_b0c49f2830.jpg

Ωραιο το συρταρι του Χιωτη, αλλα η γαλερα θα ταραξει τα νερα!
Προσωπικα νομιζα ασχολεισαι με κατασκευες μεγαλου μεγεθους, τωρα αυτο τη εκπληξη ειναι?

Όχι Νεκταριε , με τα πάντα που αφορούν το ξύλο . Παλιότερα είχα ποσταρει παιδικά παιχνίδια (κουκλοσπιτα , τρενακια κλπ ) .
Τελευταια ειναι η αληθεια ότι ποσταρω μεγάλες κατασκευές και έπιπλα... Να ´σαι καλα Νεκ . :-)

Τι να πω φίλε, φανταστικό !!! τα ξύλινα καράβια είναι ή αδυναμία μου,αν και δεν έχω φτιάξει ποτέ. Έχεις πάρει από κάπου τα σχέδια;

Είδα κάποιες φωτογραφίες στο Ίντερνετ (σκελετων κλπ) και ξεσήκωσα ιδέες . Να ´σαι καλα . :-)

Να ´σαι καλα Μιχαλιο ! Βασικα η πρώτες μου επαφές με το ξύλο ήταν σε αυτόν τον τομέα (ολα τα εργαλεια ηταν χειρός τότε) , μετα πήγα στους υπόλοιπους τομείς (επιπλο-πάτωμα-περγολες κλπ)

Δε λεει να τελειωσει το κουτι...
Mπηκαν δυο συρταρακια και θα μπει αλλο ενα διπλα στο μικρο και θα τελειωσω για να αρχισω το τριψιμο. Tα πομολακια ειναι προχειρα για να τεσταρω τα συρταρακια.
Τελευταια φορα παρομοιο εργο με ξυλα scrap..:))

24071397579_d4f49b70f7_c.jpg

Ηλια εχω μειναι αναυδος!Γεια στα χερια σου!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλά αυτή η γαλέρα είναι all the money !!!!

Συγχαρητήρια !!!!

Μπράβο Ηλία ...πολύ καλή δουλειά :worshippy:
Καλή συνέχεια

Να ´στε καλα παίδες , η αληθεια ειναι ότι εχει πολυ δουλειά για να τελειώσει και χρειάζεται πολλη ηρεμία και ακριβεια μιας και ειναι ουσιαστικα χωρίς σχέδια , αυτη ειναι όμως και η χαρα , όχι η αντιγραφή αλλα η δημιουργία ! :-)

Ηλία τά σέβη μου,εξαιρετική και κοπιώδης δουλειά,πολύ μού άρεσε η τέχνη στις σκάλες,καθώς και η πόρτα γιά τά αμπάρια.
Εύγε
Μιχάλη πολύ ωραίο γίνεται τό μίνι σύνθετο,στά συρτάρια όμως δέν έβαλες οδηγούς.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μετα απο πολυ καιρο απραξίας στο συγκεκριμένο (πανω απο χρόνο) ξεκίνησα πάλι να δουλεύω δειλά δειλά την γαλερα που ξεκίνησα ..

Πολύ ωραίο Ηλία, μπράβο ! Λεπτοδουλειά...

Μιχάλη να δούμε το τελικό...

Ηλία τά σέβη μου,εξαιρετική και κοπιώδης δουλειά,πολύ μού άρεσε η τέχνη στις σκάλες,καθώς και η πόρτα γιά τά αμπάρια.
Εύγε
Μιχάλη πολύ ωραίο γίνεται τό μίνι σύνθετο,στά συρτάρια όμως δέν έβαλες οδηγούς.

χαχα, ε οχι και οδηγους βρε Δημητρη σε συρταρακια υψους 4 εκατοστων και βαθους 8!!
Εδω ο συρταρωτος πατος ηταν και αυτος υπερβολη, φοβηθηκα μη φαω κανα δαχτυλο στο ρουτερ:))))

Στο κατω μερος -που ειναι οσο χωραει ενα μπουκαλι κρασι- να το αφησω ετσι? η να κατασκευασω καμμια παπαριτσα για γουστο?

24147050350_9c7c5ebe76_z.jpg

Πολύ ωραίο Ηλία, μπράβο ! Λεπτοδουλειά...

Μιχάλη να δούμε το τελικό...

Το τελικο τελικο θα γινει με καλο ξυλο, οχι πευκο. Εδω γινεται εξασκηση στη καμπουρα του πευκου :))
Αυτο το τελικο το βλεπω σε κανα μηνα ετοιμο. Σιγα σιγα, γιατι δεν με εμπνεει το τσιπικο scrap που χρησιμοποιησα.

Μιχάλη ωραία δουλειά. Τα τετράγωνα πόμολα έχουν γούστο!

προσωρινα ειναι τα πομολα, για να τεσταρω τα συρταρακια. Θα φτιαξω αλλα στην σεγα :))

Tελειωσαν οι κατασκευαστικες δουλειες. Στερεωθηκαν τα παντα μονιμα εκτος απο τα πομολακια. Τωρα σειρα εχει το τριψιμο αλλα με τον ψοφο που εχει, ουτε στη βεραντα δεν μπορω να παω.
Στα πορτακια σβηστικαν οι περιττες ζωγραφιες και τα γραμματα με τον μινι γωνιακο τροχο της proxxon. Δυστυχως δεν εχει μειωτηρα στροφων και γινεται της αλεπους ο θανατος απο πριονιδι.
Αυτο που χαρηκα ειναι οτι ξανα ασχοληθηκα τις βασικες αρχες της ξυλουργικης, πορτακια, ραφακια, συρταρια, μετρηματα κλπ, εστω και σε μινιατουρα :))

Τα δυο ντουλαπακια θα κλεινουν με μαγνητη κρυφο στο ξυλο. Αν δεν βρω εδω μαγνητακια θα φερω απο Ελλαδα που εχω απειρα.

23817542533_87a8139a3b_c.jpg

Last edited:

Mιχάλη sorry δέν είχα καταλάβει τίς διαστάσεις ότι ήταν τόσο μικρό !!!!
Η τελευταία φωτογραφία ήταν πιο ρεαλιστική,καλή αποπεράτωση εύχομαι

Και μεγαλο ειναι για εδω που ειμαι... 25εκ. υψος χ 33 εκ περιπου πλατος συνολικα ολο το κουτι!!
Αφου το εχω πανω στον παγκο της πριονοκορδελας λογω ελλειψης χωρου και μου εχει πεσει κατω μια φορα :)))

Για την αποπερατωση δεν το βιαζομαι, οπως εχω πει και το πιστευω απολυτα, το μαστορικο ταξιδι ειναι αυτο που μετραει. Οταν τελειωσει, τελειωσε και η χαρα της απασχολησης -και παμε για αλλα!