Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Για την αποπερατωση δεν το βιαζομαι, οπως εχω πει και το πιστευω απολυτα, το μαστορικο ταξιδι ειναι αυτο που μετραει. Οταν τελειωσει, τελειωσε και η χαρα της απασχολησης -και παμε για αλλα!

+1
Καλή συνέχεια τότε :ernaehrung004:

+1 και απο εμένα και σε άλλα με υγεία Μιχάλη!
Η γαλέρα απλά υπέροχη Ηλεία γεια στα χέρια σου!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γνωρίζει μήπως κάποιος πόσο κοστίζει μια τάβλα ξύλου διαστάσεων 4m μήκος X 2,5 cm φάρδος X 20 cm πλάτος;

Αν είναι πεύκο λογικά δεν θα κοστίζει πάνω από 10-15 ευρώ.

4 μέτρα? Λίγα λες 15 ευρω

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

:a0210:Ο.Κ. παιδιά ευχαριστώ με καλύψατε!!!

Πολύ ωραίο φαίνεται να βγαίνει το σκηνικό Κυριάκο, αναμένω να δω το αποτέλεσμα από τον "νέο" :smile: scrollsawer mate.
H γαλέρα είναι τούμπανο πάντως.
Μπράβο ρε παιδιά.

Εγώ έκατσα ένα πρωί και επειδή με έπιασε μία πιο "εικαστική" διάθεση -τρομάρα μου- και έβγαλα από ένα αρχαίου τύπου αμφορέα, με ένα χερούλι, την παρακάτω κατασκευή.
Είναι τρία στρώματα ξύλου, τα οποία εξωτερικά είναι πεύκο και το μεσαίο κόντρα πλακέ.
Βάφτηκε με άχρωμο λαδάκι και περάστηκε αρκετά χέρια σπρέυ βερνίκι άχρωμο.
Πρώτα βέβαια το πέρασα από το ρουτερ για στρογγύλεμα των ακμών και αρκετό τρίψιμο.

Attachments

• 20160119_105545.jpg
    20160119_105545.jpg
    44.4 KB · Views: 149
  • 20160119_105553.jpg
    20160119_105553.jpg
    49.9 KB · Views: 149
  • 20160119_105601.jpg
    20160119_105601.jpg
    48.4 KB · Views: 151

Μπράβο Τζιμάρα !! Πανέμορφο !

Εξαιρετικη ιδεα το παντρεμα των ξυλων!!! Δειχνει σουπερ, μπραβο!!

Πολύ ωραίο φαίνεται να βγαίνει το σκηνικό Κυριάκο, αναμένω να δω το αποτέλεσμα από τον "νέο" :smile: scrollsawer mate.
H γαλέρα είναι τούμπανο πάντως.
Μπράβο ρε παιδιά.

Εγώ έκατσα ένα πρωί και επειδή με έπιασε μία πιο "εικαστική" διάθεση -τρομάρα μου- και έβγαλα από ένα αρχαίου τύπου αμφορέα, με ένα χερούλι, την παρακάτω κατασκευή.
Είναι τρία στρώματα ξύλου, τα οποία εξωτερικά είναι πεύκο και το μεσαίο κόντρα πλακέ.
Βάφτηκε με άχρωμο λαδάκι και περάστηκε αρκετά χέρια σπρέυ βερνίκι άχρωμο.
Πρώτα βέβαια το πέρασα από το ρουτερ για στρογγύλεμα των ακμών και αρκετό τρίψιμο.

Πολύ ωραίο, μπράβο. Λες και ήσουνα στο μυαλό μου. Έχω σκεφτεί περίπου κάτι τέτοιο αλλά προς περισσότερο αφηρημένο γλυπτό
όχι αμφορέα, και με λωρίδες από κόντρα πλακέ. Πάντως, τα διαφορετικά στρώματα ξυλου δίνουν άλλη χάρη, και μάλιστα, το κόντρα πλακέ
με ένα καλό βερνίκι δείχνει πολύ ωραίο

Μπράβο Δημήτρη , πολυ ωραίο γλυπτό !

Δημητρη ειναι πανεμορφο!!!!
Τι θα εκανα εγω εξτρα? Μια τρυπα απο πανω ωστε να μπορει να τοποθετηθει μεσα ενα λουλουδι με λεπτο στελεχος!
Ισως και μεταλλικο σαν καποια πανεμορφα που φτιαχνει ο Ορεστης!

Σημερα δουλεψα και εγω λιγο το κυνηγετικο μου θεμα μια και ειμαι σπιτι.
Τελειωσα τα κοψιματα, και περασα βερνικι τα ξυλα και την κορνιζα η οποια τωρα στεγνωνει απο ψεκασμο με διαφανο γυαλιστερο βερνικι.
Εκοψα και τον καθρεπτη απο εναν καθρεπτη του ΙΚΕΑ και ελπιζω το βραδακι να τα δεσω ολα μαζι.

Last edited:

Ξύλο κοπής κουζίνας απο δοκαρακι 5x5 .
Η διαδικασία , αφου το πλανισα-γωνιασα , εγινε 4,5x4,5 . Κόπηκαν τακακια 4,5x4,5x4,5 τα οποία κολληθηκαν κατα μήκος ανά 10 ώστε να φαίνονται οι πλευρές κοπής . Τα 9 καινούργια δοκαρακια (4,5x4,5x45) που δημιουργήθηκαν τα πλανησα-γωνιασα πάλι και κατόπιν κολληθηκαν μεταξύ τους ώστε όλες οι πλευρές κοψιματος να φαίνονται επάνω και κάτω . Κόψιμο περιμετρικα της ενιαίας πλέον επιφάνειας (40x40x4,5) στρογγυλεμα γωνιων , πέρασμα απο ρουτερ για το πλαινο αυλάκι και τριψιμο αρχικά με ταινιολυαντηρα και μετα με παλμικο εώς 400 γκριπ . Χρονοβορα διαδικασια 10 ημερων . Φινιρισμα με Teak oil μονο , για να "δείξουν" οι εγκαρσιες κοπές σαν επιφάνεια . Εδω στο πρώτο χέρι .

Ωραιοτατο Ηλια!Πως εσφιξες ολα τα τεμαχια μεταξυ τους;
Με σφιγκτηρες σταδιακά Νικόλα , δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός απο το κείμενο .

Καταλαβα Ηλια.Και δε θα λυπηθεις να...κοψεις πανω του;Κανε το τραπεζακι βρε!
Μπαααα , ολα αναλλωσιμα ειναι Νικολα . Πιο πολυ εγινε για την διαδικασία που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια . Εξάλλου με ενα τριψιμο και ενα λαδάκι επανέρχεται .

Ναι τραπεζάκι ψηφίζω και εγώ!!!!
Αυτά που βλέπαμε στο ιντερνετ τώρα τα βλέπουμε φτιαγμένα και από φίλους!
Άψογα!!!!
Μπράβο Ηλία!!!!

Δε μου λες όμως το ΤΕΑΚ OIL είναι ασφαλές για τρόφιμα?