Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αρα η einhell δεν ειναι κακη επιλογη για αρχαριο ! Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Και η dremel ειναι εξαιρετικη για αρχαριο. Πολυ μικρη, ελαφροτατη μονο 1 κιλο, ποιοτικοτατη και πολυ ευχρηστη, με ταχυτατη αλλαγη λαμας.
Οι λαμες της dremel ειναι απο τις καλυτερες (πιο γερες) που υπαρχουν. Αλλα μονο κανουν στις dremel.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχαλη γ@ματο εγινε,πολυ του γουστου μου!Βρε το βερνικι.....

Ειδες Νικο? Η πενια (σε επιλογες) τεχνες κατεργαζεται. Και καμμια φορα καθεται καλυτερα απο οτι μπορουσε να φανταστει κανεις!!
Βερνικακι παπουτσιων του μισου ευρω!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τζόνι έχει τον μπελά του αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει φίλε!
Αυτό είναι σίγουρο. .. Με τέτοιο αποτέλεσμα μόνο η ικανοποίηση μένει. ..

Διορθωση σκεβρωμενης πορτας, εστω και εκ των υστερων..

Ψεκασμα με νερο, ενα ξυλαρακι στη μεση και πιεση με δυο σφιγκτηρες για λιγες ωρες. Ο ενας σφιγκτηρας, ο αριστερος, ειναι για να μην ταλαιπωρηθουν οι μικροι μεντεσεδες.

23863322123_a00a51f0c3_c.jpg

γίνεται ίσιωμα με τέτοιο πάχος και με απλό ψέκασμα ;

Το σήμα στο πορτάκι τα σπάει του δίνει παλαιΐκο στυλ...

γίνεται ίσιωμα με τέτοιο πάχος και με απλό ψέκασμα ;

Το παχος ειναι μολις 7μμ και ειναι μαλακο ξυλο, πευκο. Το λυγιζεις και με το χερι.

Βρεξιμο ηθελε κανονικα, ολο το τεμαχιο, πριν γινει..πορτα! Βουτηγμα λιγα δευτερολεπτα σε νερο και μετα ισιωμα.

Διορθωση σκεβρωμενης πορτας, εστω και εκ των υστερων..

Ψεκασμα με νερο, ενα ξυλαρακι στη μεση και πιεση με δυο σφιγκτηρες για λιγες ωρες. Ο ενας σφιγκτηρας, ο αριστερος, ειναι για να μην ταλαιπωρηθουν οι μικροι μεντεσεδες.

23863322123_a00a51f0c3_c.jpg

Βγάζει η dremel σφιγκτήρες;

Καλημέρα και από εμένα παιδιά. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για την "εικαστική" κατασκευή μου (μπουαχαχαχαχα!!!)
Κυριάκο, Χιώτη και Ηλία οι κατασκευές σας είναι πολύ όμορφες, συνεχίστε έτσι. Πολλά μπράβο από εμένα!!!

Xιώτης οι σφιγκτιρες της Dremel πως τις βλεπεις,στην Ελλαδα υπαρχουν ; γιατι δεν τους εχω δει πουθενα.

Δύσκολο να βρεθούν πλέον. Τους έχει καταργήσει η εταιρία. Και αυτούς και τους πολύ καλούς της καστάνιας.

Ευχαριστω Αmsen γιαυτο δεν τους βλεπω πουθενα

Η dremel βγαζει 2 τυπων σφιγκτηρες, αυτους τους μικρους στην φωτο που εβαλα και σφιγκτηρες καστανιας.

Δεν ξερω αν τους εχει καταργησει η εταιρεια. Ηταν βεβαια αρκετα πιο ακριβοι απο τον ανταγωνισμο, αλλα ειναι ποιοτικα, γερα και ομορφα εργαλεια.

Αυτοί της καστάνιας πολύ καλοί φαίνοντα. Είχα πάρει τύπου καστάνιας από Lidl και έχουν στραβώσει

Οι καστάνιας ήταν πολύ καλοί :worshippy:

Σάκη ψάχνω καιρό να πάρω αλλο ένα ζευγάρι αλλά δεν μπορώ να βρώ. Όπως δεν μπορώ να βρώ και το μικρό μέγεθος (υπήρχαν 2 μεγέθη) από αυτούς της καστάνιας. Οπότε αν πάρει τίποτε το μάτι σου μου λες.

Οι καστάνιας ήταν πολύ καλοί :worshippy:

Σάκη ψάχνω καιρό να πάρω αλλο ένα ζευγάρι αλλά δεν μπορώ να βρώ. Όπως δεν μπορώ να βρώ και το μικρό μέγεθος (υπήρχαν 2 μεγέθη) από αυτούς της καστάνιας. Οπότε αν πάρει τίποτε το μάτι σου μου λες.

Το εψαξα περισσοτερο,βρηκα κατι αλλά ειναι πανακριβοι σε σχεση με τον ανταγωνισμο

http://www.skroutz.gr/c/704/diafora-ergaleia.html?keyphrase=dremel+2505

Τους έχει καταργήσει η dremel, οπότε ούτε παραγγελία θα μπορεί να γίνει...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δοκιμαζα σημερα το δισκοπριονο να το φερω ετσι ωστε να κανει καθετες κοπες, μιας και στο φουλ υψος/βαθος εκοβε με μια μικρη κλιση. Ετσι ανακαλυψα οτι εχει μια μικρη βιδα που "καλιμπραρει" την ορθη κοπη.
Εν τελη εκοψα ενα κυβακι με ορθες πλευρες και ειπα να φτιαξω ενα ζαρι.
Μεχρι εδω καλα.
Στο φινιρισμα ομως δεν τα καταφερα και του αλλαξα τα μπρικια.

click image upload

Υπαρχει καποιος τροπος για λειανση μικρων τεμαχιων με ομοιομορφη φθορα?
Εγω στερεωσα το κυβο (5χ5cm) στη μεγγενη και χρησιμοποιησα το κυκλοπαλμικο.
Βαρβαροτητα?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

νομίζω πως μία πλάνη επιτραπέζια η φορητή αλλά στερεωμένη σταθερά έτσι ώστε να κουνάς το ξύλο και όχι το εργαλείο κάνει.

εγώ που δεν έχω καν παλμικό και τα "ισιώνω" με δράπανο στερεωμένο σε βάση με velcro και γυαλόχαρτα (ώστε να είναι κατακόρυφο ή οριζόντιο το γυαλόχαρτο)...εκεί να δεις βαρβαρότητα.....

Μετά από μιάμιση ώρα ενασχόληση με την valex σε δωδεκαρι κόντρα πλακέ, είπε Νιαουυυυυυ!!!!
Έχει βέβαια δουλίτσα ακόμη.

DSC_1948.jpg