Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μετά από μιάμιση ώρα ενασχόληση με την valex σε δωδεκαρι κόντρα πλακέ, είπε Νιαουυυυυυ!!!!
Έχει βέβαια δουλίτσα ακόμη.

DSC_1948.jpg

Αυτο λεγετε ψυχολογικος πολεμος!!! Εκει που προσπαθω να αποφυγω την αγορα σεγας .....τσουπ ξαναπεταγεσαι εσυ με νεα καλλιτεχνια!! Σε πειραξαμε και με βαζεις σε πειρασμο? LOL
Τωρα τριψιμο με dremel να υποθεσω??

Μετά από μιάμιση ώρα ενασχόληση με την valex σε δωδεκαρι κόντρα πλακέ, είπε Νιαουυυυυυ!!!!

DSC_1948.jpg

Τέλεια κοπή θα έλεγα. Εγώ τη σέγα μου δεν μπορώ να τη συνηθίσω με τίποτα, ακόμα και οι καμπύλες μου ξεφεύγουν πόσο
μάλλον κλειστές. Βέβαια δεν την έχω δουλέψει πολύ και υποθέτω είναι θέμα εξάσκησης. Μου φαίνεται θα ζητήσω απο τη μάνα μου
να μου κάνει εντατικά μαθήματα ραπτομηχανής εφόσον είναι της ίδιας λογικής σε οτι αφορά τη μετακίνηση του τεμαχίου-υφάσματος
Έχει κανείς χρησιμοποιήσει λάμα στρογγυλή που κόβει προς όλες τις κατευθύνσεις ; Μήπως είναι πιο εύκολη ;

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δοκιμαζα σημερα το δισκοπριονο να το φερω ετσι ωστε να κανει καθετες κοπες, μιας και στο φουλ υψος/βαθος εκοβε με μια μικρη κλιση. Ετσι ανακαλυψα οτι εχει μια μικρη βιδα που "καλιμπραρει" την ορθη κοπη.
Εν τελη εκοψα ενα κυβακι με ορθες πλευρες και ειπα να φτιαξω ενα ζαρι.
Μεχρι εδω καλα.
Στο φινιρισμα ομως δεν τα καταφερα και του αλλαξα τα μπρικια.

click image upload

Υπαρχει καποιος τροπος για λειανση μικρων τεμαχιων με ομοιομορφη φθορα?
Εγω στερεωσα το κυβο (5χ5cm) στη μεγγενη και χρησιμοποιησα το κυκλοπαλμικο.
Βαρβαροτητα?

Εγώ με το κυκλοπαλμικό το κάνω αφού το πλανίσω φυσικά!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δοκιμαζα σημερα το δισκοπριονο να το φερω ετσι ωστε να κανει καθετες κοπες, μιας και στο φουλ υψος/βαθος εκοβε με μια μικρη κλιση. Ετσι ανακαλυψα οτι εχει μια μικρη βιδα που "καλιμπραρει" την ορθη κοπη.
Εν τελη εκοψα ενα κυβακι με ορθες πλευρες και ειπα να φτιαξω ενα ζαρι.
Μεχρι εδω καλα.
Στο φινιρισμα ομως δεν τα καταφερα και του αλλαξα τα μπρικια.

click image upload

Υπαρχει καποιος τροπος για λειανση μικρων τεμαχιων με ομοιομορφη φθορα?
Εγω στερεωσα το κυβο (5χ5cm) στη μεγγενη και χρησιμοποιησα το κυκλοπαλμικο.
Βαρβαροτητα?

Εγω το βρισκω τελειο ! Δεν βλεπω καμμια βαρβαροτητα!

Τέλεια κοπή θα έλεγα. Εγώ τη σέγα μου δεν μπορώ να τη συνηθίσω με τίποτα, ακόμα και οι καμπύλες μου ξεφεύγουν πόσο
μάλλον κλειστές. Βέβαια δεν την έχω δουλέψει πολύ και υποθέτω είναι θέμα εξάσκησης. Μου φαίνεται θα ζητήσω απο τη μάνα μου
να μου κάνει εντατικά μαθήματα ραπτομηχανής εφόσον είναι της ίδιας λογικής σε οτι αφορά τη μετακίνηση του τεμαχίου-υφάσματος
Έχει κανείς χρησιμοποιήσει λάμα στρογγυλή που κόβει προς όλες τις κατευθύνσεις ; Μήπως είναι πιο εύκολη ;

Ειναι θεμα εξασκησης σιγουρα. Θα παρεις ενα κομματι ξυλο μαλακο και μεχρι μισο ποντο παχος και θα παιζεις. Θα κοβεις τα γραμματα του αλφαβητου, οποια θες.
Η στρογγυλη λαμα ειναι εντελως ακαταλληλη για γενικες εργασιες σεγας δεν κοντρολαρεται καθολου. Ειναι μονο για μικρες εσωτερικες κοπες που δεν μπορεις να κανεις με τις κανονικες λαμες.
Το εργο του Κυριακου για να καταλαβεις (Μπραβο Κυριακο!!) δεν θελει καν στρογγυλη λαμα.

Εγω το βρισκω τελειο ! Δεν βλεπω καμμια βαρβαροτητα!
γυαλοχαρτο με το χέρι, δεν το υποκαθιστά κανένα ηλεκτρικό εργαλείο, μια χαρά πάντως είναι

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

DSC_1948.jpg
Καλητέχνης . ..

γυαλοχαρτο με το χέρι, δεν το υποκαθιστά κανένα ηλεκτρικό εργαλείο, μια χαρά πάντως είναι

Το γυαλοχαρτο με το χερι ειναι καλο ΕΑΝ οι επιφανειες ειναι ισιες. Mιλαμε για τον κυβο του Νεκταριου.
Εαν δεν ειναι ισιες θες σταθερο τριβειο για να παρεις την απολυτη ορθη γωνια.

Νομιζω οτι αυτο ρωτουσε ο Νεκταριος. Νεκταριε, well done man!!

Κυριακο καλλιτεχνη, την δαμασες την σεγα :)))

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, σήμερα το ανώτερο αναπνευστικο μου είναι χειρότερα από τις προηγούμενες δύο ημέρες αλλά δεν άντεξα κλειδωμένος μέσα.
Έβαλα την 3Μ και μαστορεψα λιγάκι.
Θέλω να αναγράψω ένα Καλώς Ήλθατε από κάτω από τα μονογραμματα και σκέφτομαι πως να το κάνω, να το ζωγραφισω, με πυρογραφο, η ανάγλυφο και αυτό με την σεγα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νιαου ρε Κυριακο!
Μιχαλη αυτο εννουσα, οτι με το τριβειο τις ορθες γωνιες τις αλλαξα εντελος.
Εχω ταινιολειαντηρα jig παρομοιας. Λογικης με αυτο που παρεθεσες αλλα δεν το σκεφτηκα...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο Κυριάκο καλλιτέχνη. Πολύ καλό. Και με τα αρχικά από κάτω...

είπε Νιαουυυυυυ, γάλα της έβαλες;

Η στρογγυλή ή αλλιώς σπιραλ λάμα είναι κατάλληλη για μικρές εσωτερικές κοπές, ίσως σου φανεί πιο εύκολη σε κλειστές καμπύλες λόγω του ότι κόβει προς όλες τις κατευθύνσεις και επειδή δεν της έχεις πάρει τον αέρα. Το κακό είναι όμως ότι σε σημεία που θες ραφινάτη κοπή είναι εντελώς ακατάλληλη. Έτσι είχα ενθουσιαστεί και εγώ με αυτή στην αρχή καθώς με τις άλλες έσπαγα συνεχώς λάμες. Τώρα που έχω φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο -θέλω να πιστεύω- χρησιμοπιώ σχεδόν μόνιμα την νούμερο 3 όσων αφορά αυτές που δεν έχουν καρφάκι στην κεφαλή τους. Με αυτή τώρα κάνω σχεδόν άψογες κοπές και τις κρατάω για πολλές ώρες κοψίματος. Απλά θα πρέπει να μάθεις την σέγα σου, τους κραδασμούς της, την ταχύτητά της και γενικά τα χουγια της και τότε θα δεις μεγάλη διαφορά στα κοψίματά σου. Την δικιά μου της έχω 1 1/2 χρόνο, αλλά έχω κόψει ατελείωτες ώρες και ειδικά στην αρχή έσπασα πάρα πολλές λάμες μέχρι να της πάρω τον αέρα. Θέλει μεγάλη υπομονή....Γιαυτό υπομονή!!!!

Όταν εκοβα τα μικρά στενά κομμάτια σκέφτηκα αν υπάρχει αυτή η λαμα που λες πως θα βοηθάει πολύ.
Υπάρχει?

Όταν εκοβα τα μικρά στενά κομμάτια σκέφτηκα αν υπάρχει αυτή η λαμα που λες πως θα βοηθάει πολύ.
Υπάρχει?

Μιλάμε για Proxxon έτσι ; υπάρχουν, πήρα από Δίλμα σετάκι 12 λάμες

Όχι δυστυχώς, μιλάμε για Valex δλδ Einhell.
13,3 εκατοστά μήκος βέβαια δεν ξέρω αν είναι εναλλαξιμες.

Με πονοκέφαλο από τα δέκατα αλλά με πολλά νεύρα επειδή δε μπορώ να κάτσω ξάπλα ολοκλήρωσα 3 ψαροκαικακια που είχα στο καρναγιο εδώ και καιρό.
Ελπίζω να σας αρέσουν.
Έτοιμα να οργωσουν το Αιγαίο!

IMG_20160122_143933.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Κυριακο, σαν τις τρατες που βγαινουν για ψαρεμα το απογευμα μοιαζουν!

Τι ομορφα που φαινονται ετσι ολα μαζι!!!

Οι ανεμοσκαλες τα θαλασσοξυλα και το σημαιακι γραφουν :)))

Πολλα μπραβο κυριακο!