Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ναι, για πάρε... Για πάρε....
Μπαμπη προσεχε τι λες. Σε βλεπω να ψαχνεδαι.πως γυριζει η οθονη πλαγια.

Και επισης μιας.και θα βρεθουμε.το σαββατο μην αρχισεις ακομα τη κατασκευη. Στην ιδια φαση ειμαι και περιμενω και εγω τον στελιο χαχαχχα

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν αρχίζω, περιμένω...
Εγώ ένα σχέδιο υπολόγιζα, λές να προσπαθήσει να μου το εξηγήσει περιφραστικά; :hmmmm:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπαμπη προσεχε τι λες. Σε βλεπω να ψαχνεδαι.πως γυριζει η οθονη πλαγια.

Και επισης μιας.και θα βρεθουμε.το σαββατο μην αρχισεις ακομα τη κατασκευη. Στην ιδια φαση ειμαι και περιμενω και εγω τον στελιο χαχαχχα

Αμα έχει περιστρεφόμενη ... συνήθως δεξιόστροφα γυρίζει ...μέχρι 90° ...

LOL! !
Έ όχι ρε παιδιά!
Περιφραστικά ... ! ! !
Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν θα το 'κανα αυτό ! :D
Σκαρίφημα προκαταρκτικό, να πέσουν οι ιδέες, να φιλτραριστούν τα εφικτά και προχωράει το πράμα.
Πάντως είναι προκλητική η ιδέα και -γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε !- με βάλατε στη πρίζα ! (Τραβάτε με κι ας κλαίω ! :) )

Ελπίζω αύριο που επιστρέφω στη δουλειά να μην με περιμένουν με το τουφέκι και να μείνει λίγος χρόνος να τα πώ με την Αγάπη να μπει μια βάση στη κουβέντα και να τα συνδυάσουμε να γίνει κάτι που θα είναι ευέλικτο και προσαρμόσιμο.

Αλλά για την ώρα πάω να "κόψω τούφες" γιατί με βλέπω να κουτουλάω το πληκτρολόγιο από τη νύστα!
Καλό βράδυ σε όλους ! :)

Τελικα με πεισατε(λεμε τωρα..)!!!!!Δευτερα θα παρω μια επιτραπεζια σεγα.Κατεληξα σε αυτη EINHELL TH-SS 405 EL.Κυριακο ειχες πει οτι μια εχει συστημα αλλαγης λαμας πιο ευκολο απο τις αλλες της κατηγοριας,αυτο το μοντελο δεν ειναι??

Εδω η αρχικη κοπη μιας κιθαριτσας!
Το πισω μερος των χορδων θα λεπτυνει κι αλλο και το ακραιο μερος που ειναι τα κουρδιστηρια θα παρει μια κλιση 15 μοιρες προς τα πισω.

Επειδη οι καμπυλες του σχεδιου (κιθαρας) ηταν ομαλες, την εκοψα στην πριονοκορδελα για πιο γρηγορα (κατω απο 1 λεπτο) αντι στην σεγα παγκου.

24683693756_7b747918ce_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ανυπομονω για το τελικο αποτελεσμα!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εδω η αρχικη κοπη μιας κιθαριτσας!
Το πισω μερος των χορδων θα λεπτυνει κι αλλο και το ακραιο μερος που ειναι τα κουρδιστηρια θα παρει μια κλιση 15 μοιρες προς τα πισω.

Επειδη οι καμπυλες του σχεδιου (κιθαρας) ηταν ομαλες, την εκοψα στην πριονοκορδελα για πιο γρηγορα (κατω απο 1 λεπτο) αντι στην σεγα παγκου.

24683693756_7b747918ce_c.jpg

Ωραίος !!!
Μάθε τη δουλειά γιατί θα σε βάλω να μου φτιάξεις μια λατέρνα -bye-

Μπραβο Μιχαλη καλλιτεχνη αψογος

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ωραίος !!!
Μάθε τη δουλειά γιατί θα σε βάλω να μου φτιάξεις μια λατέρνα -bye-

οκ, εγω θα τη γυριζω και συ θα τραγουδας ομως. Τα κερδη 60/40 γιατι θα την φτιαξω και θα την κουβαλαω εγω :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ανυπομονω για το τελικο αποτελεσμα!

Το τελικο αποτελεσμα δεν θα το δεις σε αυτο το μοντελο. Αυτο ειναι ετσι για τη χαρα.
Μου εδωσε καποιο καλο μας μελος οδηγιες κατασκευης αληθινης κιθαρας και θα κανω (θα προσπαθησω..) μια αληθοφανη μινιατουρα :)

Μπραβο Μιχαλη καλλιτεχνη αψογος

χεχε, ναι μεγας καλλιτεχης Δημητρη, αδικουμαι που εγινα οικονομολογος :))
Aν κατσει αυτη καλα, θα κανω καμμια εικοσαρια διαφορα μικροτερα oμως μεγεθη, οπως εκανα τα αγκυρακια :))

Σήμερα ένας φίλος μαραγκός μου έφερε λίγα ρετάλια από Ιρόκο (το αποκαλούν και Αφρικάνικο Τικ αλλά δεν έχει καμία σχέση τουλάχιστον στην οικογένεια).
Έτσι λοιπόν είπα να παίξω με μικρές ξυλοκατασκευές.

Τα κομμάτια:

Στα γρήγορα μία μικρή βάση για φωτογραφία Α5. Έκοψα ένα κομματάκι από Ιρόκο και μετά έκανα μία οριζόντια τομή με κλίση 10 μοιρών με το φαλτσοπρίονο, έτριψα τις άκρες με παλμικό τριβείο με 240άρι γυαλόχαρτο και ιδού το αποτέλεσμα.

Έπειτα έφτιαξα μία ακόμα βάση για φωτογραφία λίγο διαφορετική αλλά δεν έβγαλα φωτογραφία.

Ως 3η και πιο σύνθετη κατασκευή έφτιαξα κάτι που βρήκα στο ebay, κατασκευασμένο από Μπαμπού όμως.
Άλλαξα λίγο το design και για την σύνδεση των κομματιών χρησιμοποίησα λίγη ξυλόκολλα καθώς δεν θα τραβήξουν ιδιαίτερα ζόρια.

Σας αφήνω να μαντέψετε τι έιναι μέχρι αύριο που θα ολοκληρωθεί.

Τέλος να πω ότι το Ιρόκο, σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο Internet, δεν χρειάζεται κάποιο λάδι ή βερνίκι ακόμα και αν αφεθεί σε εξωτερικό χώρο (ιδιαίτερα ανθεκτικό είδος).
Σκέφτομαι παρόλα αυτά να περάσω τις κατασκευές με ένα χέρι λινέλαιο.
Φυσικά περίσσεψαν μερικά κομματάκια ακόμα... :)

Με ιροκο φτιαχνονται ξυλινα ψαροντουφεκα αρα δεν θελει τιποτα για συντηρηση.

Βαση για tablet;

Μπα... Είναι βάση για κάτι βέβαια, ηλεκτρονικού είδους!

Με ιροκο φτιαχνονται ξυλινα ψαροντουφεκα αρα δεν θελει τιποτα για συντηρηση.

Και να ήθελε Βασίλη, σε εσωτερικό χώρο θα είναι οπότε δεν χρειάζεται κάτι!

Μπα... Είναι βάση για κάτι βέβαια, ηλεκτρονικού είδους!
Επειδη ειπες οτι πηρες την ιδεα απο το ebay και το αντιστοιχο ειναι απο μπαμπου, ειδα και το κοψιμο κατω, τρια πραγματα εχω δει ως βασεις απο μπαμπου. Για tablet, laptop, πληκτρολογιο.

Ψηφιακη κορνιζα! Το βρηκα?

Μπραβο Νικολι!
Αλλα τη το η για φωτογραφια πως την εκανες με το φαλτσοπριονο? βασικα πως το στηριξες αναρωτιεμαι...

Επειδη ειπες οτι πηρες την ιδεα απο το ebay και το αντιστοιχο ειναι απο μπαμπου, ειδα και το κοψιμο κατω, τρια πραγματα εχω δει ως βασεις απο μπαμπου. Για tablet, laptop, πληκτρολογιο.

Θα δεις αύριο ότι υπάρχει και μία που δεν έχεις δει έως τώρα!!! :p

Ψηφιακη κορνιζα! Το βρηκα?

Μπραβο Νικολι!
Αλλα τη το η για φωτογραφια πως την εκανες με το φαλτσοπριονο? βασικα πως το στηριξες αναρωτιεμαι...

Κούκλε το κομμάτι αν δεις είναι το μεγαλύτερο από αυτά που μου έφερε ο φίλος. Πρώτα έκανα την τομή που βλέπεις(για να έχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από τον δίσκο (το χέρι μου δηλαδή).
Μετά έκοψα τα περιθώρια και βγήκε αυτό.
Πάντα φροντίζω να πιάνω το ξύλο με κάτι έτσι ώστε να μην βάζω πολύ κοντά τα χέρια, να και με ρέγουλο δεν υπάρχει κανένα θέμα..

Καλα παρε το παγκοπριονο στα χερια σου και θα το δεις με αλλο ματι το φαλτσοπριονο.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλα παρε το παγκοπριονο στα χερια σου και θα το δεις με αλλο ματι το φαλτσοπριονο.

Πάλι το ένα συμπληρώνει το άλλο, το παγκοπρίονο το θέλω κυρίως για να αποφεύγω να κόβω με το φαλτσοπρίονο τα μικρά και για μεγάλες επιφάνειες.
Απ ότι βλέπω τους δίσκους DADO θα πρέπει να τους ξεχάσω!!! :p

Εν αναμονη παραλαβης του moto saw και δεν ειχα τι να κανω και εφτιαξα το παρακατω με 4μμ κοντρα πλακε και ενα dremel trio.Φυσικα δεν πλησιαζει καν τις καλλιτεχνιες που βλεπω εδω μεσα, αλλα αρχαριος ειμαι που θα παει θα μαθω και εγω!!

attachment.php
[/IMG]