Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα.Το πρωί διαβάζοντας το ποστ σου,είχα μια ιδέα με χρήση απλών εργαλείων και ήθελα να δω αν λειτουργεί.Τελικά λειτουργεί:
Έγινε στα γρήγορα μ`αυτή τη μικρή ράσπα στο δράπανο.Λογικά αν το κάνεις πιο προσεκτικά το αποτέλεσμα θα μοιάζει αρκετά με σφραγίδα.

WOW!!!!Απλα φοβερο,αποτι βλεπω ειναι 3κομματια σωστα?Μοιαζει ηδη με σφραγιδα ισως το επανω κομματι να ηταν πιο μικρο!Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω την τεχνικη που χρειαζεται για να γινει,θα το προσπαθησω παντως!

Ναί είναι τρία κομμάτια,αν και το πάνω ίσως να μην χρειάζεται και καθόλου.Δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη τεχνική.Το δράπανο δουλεύει κι εσύ απλά "περνάς" το ξύλο πάνω στη ράσπα πολλές φορές κατά μήκος του.Δεν το αφήνεις σταθερό ώστε να φαγωθεί ένα μέρος και μετά να πας στο επόμενο,το "τρέχεις" συνέχεια ώστε να φαγωθεί λίγο-λίγο σε όλο το μήκος του.Τουλάχιστον έτσι μου βγήκε εμένα (κι εγώ πρώτη φορά το κάνω).
Αρχικά αν θες σπάσε/γλύκανε λίγο τις ακμές του ξύλου μ`ένα πατόχαρτο για να σε διευκολύνει στο "τορνάρισμα".

Waldorf πολύ καλό!

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εμάς θα βρίσκαμε αφορμή να αγοράσουμε 4-5 διαφορετικά εργαλεία για αυτό το αποτέλεσμα χαχαχα!

Νομίζεις ότι κι εγώ (αν και νέος στις κατασκευές) δεν θα`θελα να μπω σ`ένα πολυκατάστημα εργαλείων και να πω στον υπάλληλο:Τύλιξε μου ένα απ`το καθένα για το σπίτι;;;;
Αλλά και το να βρίσκεις λύσεις με τα πενιχρά μέσα που διαθέτεις,εμένα τουλάχιστον μου δίνει μεγάλη χαρά:)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αυτος ειναι τορνος!
:grinning-smiley-043

Νομίζεις ότι κι εγώ (αν και νέος στις κατασκευές) δεν θα`θελα να μπω σ`ένα πολυκατάστημα εργαλείων και να πω στον υπάλληλο:Τύλιξε μου ένα απ`το καθένα για το σπίτι;;;;
Αλλά και το να βρίσκεις λύσεις με τα πενιχρά μέσα που διαθέτεις,εμένα τουλάχιστον μου δίνει μεγάλη χαρά:)

Αυτή είναι και η μαγεία του πραγματικού μάστορα.

Άλλωστε, Μηχανική δεν είναι να φτιάχνεις το καλύτερο με τα καλύτερα εργαλεία αλλά να κάνεις το πρώτο με τα μέσα που διαθέτεις ήδη ;-)

Πολύ ωραίος και πάλι μπράβο σου!

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,αν και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του αρχικού μου ποστ.
Βέβαια τα σχόλιά σας είναι σημαντικό ψυχολογικό boost για έναν πρωτάρη,οπότε παίρνω το θάρρος να σας δείξω και το πρώτο μου "έργο" μιας και ταιριάζει και στο thread που είμαστε (μικροξυλοκατασκευές).
Απλή κατασκευή χωρίς τεχνικές δυσκολίες (για τις μαστοράτζες,για μένα ήταν Παρθενώνας!χαχαχαχαχα):
IMG_20160130_150709.jpgIMG_20160130_150725.jpgIMG_20160130_150753_1.jpg

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,αν και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του αρχικού μου ποστ.
Βέβαια τα σχόλιά σας είναι σημαντικό ψυχολογικό boost για έναν πρωτάρη,οπότε παίρνω το θάρρος να σας δείξω και το πρώτο μου "έργο" μιας και ταιριάζει και στο thread που είμαστε (μικροξυλοκατασκευές).
Απλή κατασκευή χωρίς τεχνικές δυσκολίες (για τις μαστοράτζες,για μένα ήταν Παρθενώνας!χαχαχαχαχα):

Είσαι μετριόφρων φίλε, αλλά πραγματικά μάστορας και χρυσοχέρης! Οι χελιδονοουρές είναι το απωθημένο κάθε επίδοξου μάστορα, και εσύ είσαι καταπληκτικός. Μπράβο!

Ναί είναι τρία κομμάτια,αν και το πάνω ίσως να μην χρειάζεται και καθόλου.Δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη τεχνική.Το δράπανο δουλεύει κι εσύ απλά "περνάς" το ξύλο πάνω στη ράσπα πολλές φορές κατά μήκος του.Δεν το αφήνεις σταθερό ώστε να φαγωθεί ένα μέρος και μετά να πας στο επόμενο,το "τρέχεις" συνέχεια ώστε να φαγωθεί λίγο-λίγο σε όλο το μήκος του.Τουλάχιστον έτσι μου βγήκε εμένα (κι εγώ πρώτη φορά το κάνω).
Αρχικά αν θες σπάσε/γλύκανε λίγο τις ακμές του ξύλου μ`ένα πατόχαρτο για να σε διευκολύνει στο "τορνάρισμα".

Kαταλαβα,λογικα αν μετα το περνας και με γυαλοχαρτο ή dremel και το κανεις τελειο!Αυτο ηθελα,ευχαριστω!

Αν έχεις dremel ή τελος πάντων dremelοειδές,έχεις κάνει ήδη τη μισή δουλειά.Αν δεν έχεις (όπως εγώ),τρίβεις με το χέρι μέχρι να ματώσεις.(κυριολεκτικά!τόσο μικρά κομμάτια για να τα πιάσεις γερά ώστε να τριφτούν μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους,όχι για φινίρισμα,αν δεν τρίψεις και λίγο δάχτυλα δεν γίνεται!)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιος ο "παρθενωνας". Και μονο η τεχνικη συνδεσης ξυλων λεει πολλα για τη μαστορικη σου τεχνη.

Απιθανο το κουτακι με τις χελιδονοουρες!! Και για πρωτη δουλεια ,απαιχτος!!

Εξαιρετικο!!!

Οχι και απλό αυτο...μαστορική δουλειά μπραβο σου...

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Αν και πρωτάρης, όπως λες, δείχνει πως κατασκεύασες κάτι με υπομονή και μεράκι. Μπράβο! πολύ ωραίο.

Χελιδονοουρές και ερασιτέχνης δεν πάνε μαζί!!!
Άξιος!!!

Μια βαση για κρασι που εδωσα σε μια καφετερια. https://flic.kr/p/DxsdSU

Πολύ όμορφη Βαγγέλη! :)

Δεν ξέρω αν το επεδίωξες ,αλλά αυτό το brutal/παλιακό φινίρισμα μου αρέσει πολύ!