Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Απιστευτο αποτελεσμα με την χρηση ενος τοσο απλου εργαλειου.
Απιστευτο αποτελεσμα με την χρηση ενος τοσο απλου εργαλειου.
Καλημέρα.Το πρωί διαβάζοντας το ποστ σου,είχα μια ιδέα με χρήση απλών εργαλείων και ήθελα να δω αν λειτουργεί.Τελικά λειτουργεί:
Έγινε στα γρήγορα μ`αυτή τη μικρή ράσπα στο δράπανο.Λογικά αν το κάνεις πιο προσεκτικά το αποτέλεσμα θα μοιάζει αρκετά με σφραγίδα.
Νομίζεις ότι κι εγώ (αν και νέος στις κατασκευές) δεν θα`θελα να μπω σ`ένα πολυκατάστημα εργαλείων και να πω στον υπάλληλο:Τύλιξε μου ένα απ`το καθένα για το σπίτι;;;;
Αλλά και το να βρίσκεις λύσεις με τα πενιχρά μέσα που διαθέτεις,εμένα τουλάχιστον μου δίνει μεγάλη χαρά![]()
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,αν και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του αρχικού μου ποστ.
Βέβαια τα σχόλιά σας είναι σημαντικό ψυχολογικό boost για έναν πρωτάρη,οπότε παίρνω το θάρρος να σας δείξω και το πρώτο μου "έργο" μιας και ταιριάζει και στο thread που είμαστε (μικροξυλοκατασκευές).
Απλή κατασκευή χωρίς τεχνικές δυσκολίες (για τις μαστοράτζες,για μένα ήταν Παρθενώνας!χαχαχαχαχα):
Ναί είναι τρία κομμάτια,αν και το πάνω ίσως να μην χρειάζεται και καθόλου.Δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη τεχνική.Το δράπανο δουλεύει κι εσύ απλά "περνάς" το ξύλο πάνω στη ράσπα πολλές φορές κατά μήκος του.Δεν το αφήνεις σταθερό ώστε να φαγωθεί ένα μέρος και μετά να πας στο επόμενο,το "τρέχεις" συνέχεια ώστε να φαγωθεί λίγο-λίγο σε όλο το μήκος του.Τουλάχιστον έτσι μου βγήκε εμένα (κι εγώ πρώτη φορά το κάνω).
Αρχικά αν θες σπάσε/γλύκανε λίγο τις ακμές του ξύλου μ`ένα πατόχαρτο για να σε διευκολύνει στο "τορνάρισμα".
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,αν και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του αρχικού μου ποστ.
Βέβαια τα σχόλιά σας είναι σημαντικό ψυχολογικό boost για έναν πρωτάρη,οπότε παίρνω το θάρρος να σας δείξω και το πρώτο μου "έργο" μιας και ταιριάζει και στο thread που είμαστε (μικροξυλοκατασκευές).
Απλή κατασκευή χωρίς τεχνικές δυσκολίες (για τις μαστοράτζες,για μένα ήταν Παρθενώνας!χαχαχαχαχα):
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.