Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Αφού το λύσαμε και το θέμα του λαδιού (ευχαριστώ diabolic),θέλω τη γνώμη σας για κάτι που δουλεύω τώρα.
Αν και νωρίς ακόμα ξεκίνησα μια λαμπάδα για την βαφτισιμιά μου.Το θέμα που μου καρφώθηκε στο μυαλό ήταν το "χρυσό μήλο της Έριδος",για την καλύτερη/ομορφότερη.
Αφού έφτιαξα την λαβή από ελιά και το μήλο από τάκο παλέτας ήρθε η ώρα της σύνθεσης και τα προβλήματα....
Η πρώτη σκέψη ήταν αυτή:
IMG_20160219_170724.jpg
Βέβαια το παιδί δεν έχει βρώμικο μυαλό,αλλά επειδή εγώ έχω μου φάνηκε λίγο κάπως....σαν να του μπαίνει κάτι του μήλου:( συν ότι δεν βοηθάει την δεύτερη ιδέα,δηλαδή να φτιαχτεί και μια βάση και μετά το Πάσχα να γίνει ένα σταθερό διακοσμητικό κηροπήγιο.
Μετά σκέφτηκα αυτό:
IMG_20160220_095443.jpg
Αλλά ο μίσχος είναι πολύ μαλακός και το σύρμα που πέρασα μέσα τον έσκιζε,συν ότι δεν ξέρω πόσο μπορούν να αντέξουν τα βερνικωμένα φύλλα.
Τρίτη ιδέα ήταν αυτή:
IMG_20160221_113914.jpg
Αλλά αυτό μου θυμίζει μεσαιωνικό όπλο κατάλληλο για Βησιγότθους,Οστρογότθους κι άλλους Γότθους,αλλά σίγουρα όχι για κοριτσάκι...
Έχω πελαγώσει λίγο οπότε κάθε ιδέα/γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Στην επαφη μηλου κορμου δεν μπορεις λιγο να το φαλτσαρεις ωστε να αυξηθει η επιφανεια επαφης?βαζεις και μια δυο καβιλιες για ενισχυση?

Δεν θέλω να κολλήσει το μήλο με τον κορμό για να δίνει λαβή.Λέω εγώ τώρα...

Ωραιο το μηλαρακι. Νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει μονο αυτο και το κερι. Το κερι καπως να συγχωνευτει με το μηλο.

Σωστό κι αυτό.Άλλωστε το θέμα είναι το μήλο,αλλά αν απλά δεθεί το μήλο στη λαμπάδα θα θυμίζει barbie απ`το jumbo.Αν πάλι ξετρυπηθεί το μήλο και περάσει από μέσα η λαμπάδα;Ναί ίσως....(τελικά καλά έκανα και το ξεκίνησα νωρίς,μάλλον ίσα-ίσα θα προλάβω!)

Οχι να δεθει, να γινει τριγωνικη τομη στο ξυλο και να εφαρμοστει το κερι. Δηλαδη να αφαιρεσεις μια φετα μηλο. Να τρυπηθει στη μεση το μηλο δεν θα το ελεγα

Πλησιάζουμε επικίνδυνα!Ευχαριστώ φίλε για την ιδέα.

Διαβάζεις Asterix φίλε Waldorf έτσι?

Φυσικά διαβάζω asterix (για την ακρίβεια μάλλον τα ξέρω όλα απ`έξω).Οι Γότθοι σου έδωσαν σήμα ε;;;;;

Θα έλεγα! Έτσι είναι, δεν είναι έτσι? :grinning-smiley-043

Σωποδήποτε!

Δυο νεα εργαλειακια που παρελαβα προσφατα για μοντελισμο και μικροξυλοκατασκευες. Και τα δυο δουλευουν με μετασχηματιστη (φαινεται στα δεξια της φωτο).

25282880376_6a9d19c14f_b.jpg

Το αριστερο ειναι ενα μικρο παλμικο τριβειο με ρυθμιζομενες στροφες το οποιο παιρνει οποιοδηποτε γυαλοχαρτο το οποιο κοβεται στην διασταση της βασης (8χ6εκ) και προσαρμοζεται πανευκολα.
Το δεξιο ειναι ενα απιθανο μινι σεγακι (υπαρχει και σε ηλεκτρικο, πιο ισχυρο) και αυτο με ρυθμιζομενες στροφες.

Ενας καλος λογος για να παρει αυτο το σεγακι ειναι καποιος που ασχολειται με επιτραπεζια σεγα και χρειαζεται συχνα να αλλαζει λαμες να κανει εσωτερικες κοπες. Με αυτο το σεγακι κανεις τις κοπες αμεσα. Κοβει μεχρι 1 εκατοστο παχος.
Εχει επισης ενα προσαρτημα (φαινεται διπλα στη λαμα του) το οποιο ειναι στρογγυλο και αντικαθιστα την βαση οταν χρειαζεται να δουλεψεις σε σημεια οπου η κλασσικη βαση σε εμποδιζει.

Σημερινές γρήγορες ξυλοκατασκευές (δοκιμή 24άρη δίσκου).

i) 2 βάσεις για κηροπήγια από ρετάλια OSB (3 ενωμένα μαζί).
Πολύ ωραία εμφάνιση τύπου σάντουιτσ. Τρίφτηκαν με 80άρι-120άρι-240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο και μετά περάστηκαν 2 χέρια λινέλαιο.

ii) Bάση για υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων από Ιρόκο.
Δυστυχώς δεν πέτυχα τις τρύπες (είναι 20 mm αντί για 25 mm) αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα. Χρησιμοποίησα το κολωνάτο γι αυτήν την δουλειά και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά θα έλεγα (σε ότι αφορά τις τρύπες).

iii) Μίνι σπάτουλα - ανακατώστρα για σάλτσες και ομελέτες!!!
Από ξύλο καρυδιάς το οποίο τρίφτηκε αφού πλανίστηκε για να πάρει τις τελικές διαστάσεις, πήρε μορφή στο φαλτσοπρίονο και τον ταινειολειαντήρα και κατόπιν τρίφτηκε με 40άρι- 60άρι-80άρι-120άρι-180άρι-240άρι-400 γυαλόχαρτα, βράχηκε 3 φορές και ξανά τρίψιμο με 180άρι-240άρι και 400άρι γυαλόχαρτο (γιατί θα έρθει σε επαφή με υγρά).
Βάψιμο με λινέλαιο και έτοιμο για δωράκι σε έναν φίλο!

Χιώτη πολύ όμορφα τα εργαλεία που πήρες, καλοδούλευτα!
Νίκο μπράβο για τις δημιουργίες σου.

Χιώτη πολύ όμορφα τα εργαλεία που πήρες, καλοδούλευτα!
Νίκο μπράβο για τις δημιουργίες σου.

Να σαι καλα Τζίμη!

Ακόμα δύο δημιουργίες των τελευταίων ημερών

1. intarsia τριαντάφυλλο από οξυά και πεύκο

2. ξύλινο φορτηγάκι από πεύκο και κόντραπλακέ

Attachments

• 100_3188[1].jpg
    100_3188[1].jpg
    115.9 KB · Views: 154
  • 100_3187[1].jpg
    100_3187[1].jpg
    186.2 KB · Views: 158
  • 100_3191[1].jpg
    100_3191[1].jpg
    176.1 KB · Views: 155
  • 100_3190[1].jpg
    100_3190[1].jpg
    137.9 KB · Views: 158
  • 100_3189[1].jpg
    100_3189[1].jpg
    174.1 KB · Views: 157

Mιας και πλησιαζει η 25η Μαρτιου ειπα να ετοιμασω κανα ξυλινο γιαταγανι και αλλα σχετικα :))

Eδω ειμαστε στο πρωτο σταδιο προετοιμασιας, δηλαδη κοψιμο με την επιτραπεζια σεγα και αρχικη μορφοποιηση με το στρογγυλο τριβειο δισκου της proxxon.

25436222812_f862e7c876_c.jpg

Ωρε αδερφέ μαζί τα ανεβάσαμε!!!

Πολύ όμορφα τα γιαταγάνια, φτιάξε πολλά γιατί δεν τον γλυτώνουμε τον πόλεμο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφα, μπράβο σας!

...με τα γιαταγάνια θα σε περνάνε και για μουσουλμάνο και δεν θα κινδυνεύεις κιόλας :BDGBGDB55: