Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παραγωγικο Σ/Κ !! Κομματια ραμποτε που ειχα ,κοπηκαν,τριφτηκαν, ξανακοπηκαν με το moto saw ,ξανατριφτηκαν ,βερνικι και ετοιμο για δωρο σε φιλο!!

attachment.php

Πολυ όμορφο. Μότο σόου παίρνει ακεφαλες λαμες ?

Ωραία η φοράδα!!! :)
Οι καλλιτέχνες πρέπει πάντα να βάζουν την σφραγίδα τους στο έργο τους όσο καλό ή άσχημο είναι, αυτό είναι κανόνας!

Και οι δικές μου σημερινές δημιουργίες

1) Βάση για δύο ρεσώ από δική μου καρυδιά.
Με την γνωστή και επίπονη διαδικασία κατασκευής (πλάνισμα, ξεχόνδρισμα, τρίψιμο, βρέξιμο, ξανά τρίψιμο) και φινίρισμα με βρασμένο λινέλαιο.
Δωράκι σε φίλο.

2) Σελιδοδείκτες από Ευρωπαϊκή Οξυά.
Πρόκληση του φίλου μου του καλλιτέχνη, καθώς μου είπε ότι τέτοιο αποτέλεσμα δεν μπορείς να πετύχεις σε ξεχονδριστήρα. Η δικιά του μέθοδος κατασκευής σελιδοδείκτη είναι με ρούτερ (για να κατέβει σε πάχος), ενώ εγώ χρησιμοποίησα παγκοπρίονο (κοβω μέχρι και φύλλο καπλαμά αν θέλω).

Έχουμε και λέμε λοιπόν, κόψιμο 2 φετών από μασίφ φιλέτο οξυάς, τρίψιμο με τον γνωστό τρόπο (από 60 μέχρι 1000 και ενδιάμεσο βρέξιμο) και φινίρισμα με βρασμένο λινέλαιο.
Έξτρα πινελιές: Κορδελίτσα για κρέμασμα και αρχαίο γνωμικό (Στα Αρχαία και μεταφρασμένο στις εκατέρωθεν όψεις του σελιδοδείκτου)!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Νικολα!

Προσεχε ομως με τις φλουδες, ειναι επικυνδυνη η κοπη τους αν δεν υπαρχει zero clearence που λενε στο χωριο μου.
Και το γνωμικο τελειο, χειρογραφο?

Μπράβο!! Πολύ όμορφα και τα τρία! Τις τρύπες για τα κεράκια με τρυπάνι φτερού τις ανοίγεις? Έχω κάνει και εγώ κάποια αλλά όλα τα ρεσώ δεν έχουν την ίδια διάμετρο και με δυσκολεύουν στην τοποθέτηση. Ευτυχώς βρήκα κάποια παλιά που ταιροιάζουν γάντι σε φ38 μμ

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπραβο Νικολα!

Προσεχε ομως με τις φλουδες, ειναι επικυνδυνη η κοπη τους αν δεν υπαρχει zero clearence που λενε στο χωριο μου.
Και το γνωμικο τελειο, χειρογραφο?

Γι αυτό και έκανα το εξής κόλπο.
Έβαλα ξανά την προστασία για να μην κλωτσάει τα λεπτά κομμάτια και όταν έφτανα στο τέλος της κοπής, σταματούσα το δισκοπρίονο και μέχρι να σταματήσει ο δίσκος ολοκλήρωνα την κοπή για να μην το μασίσει.
Η καλύτερη μέθοδος βέβαια είναι να φτιάξεις αυτό που λες αλλά θα έχεις σοβαρό μειονέκτημα στην απορρόφηση της σκόνης.

Ναι χειρόγραφο γι αυτό δεν βγήκε και πολύ καλό.
Πλέον όλα στον υπολογιστή γράφονται και έχω χάσει την καλλιγραφία (όχι ότι την είχα ποτέ βέβαια).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο!! Πολύ όμορφα και τα τρία! Τις τρύπες για τα κεράκια με τρυπάνι φτερού τις ανοίγεις? Έχω κάνει και εγώ κάποια αλλά όλα τα ρεσώ δεν έχουν την ίδια διάμετρο και με δυσκολεύουν στην τοποθέτηση. Ευτυχώς βρήκα κάποια παλιά που ταιροιάζουν γάντι σε φ38 μμ

Ευχαριστώ.
Ναι με τρυπάνι φτερού 40 mm είναι.
Έχει ψιλοστομώσει βέβαια λόγω των πολλών τρυπών αλλά θα το ακονίσω ελαφρώς με μία λίμα.
Εγω όλα τα ρεσώ που βρίσκω στο super market είναι ίδιας διαμέτρου.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πρεπει να βρουμε τροπο για mass&easy pyrografy way in wood!

Εχω κ γω την ιδια απορια με τον Αχιλλεα. Το moto saw παιρνει κ ακεφαλες;

Ωραίες δημιουργίες Νικόλα! Νομίζω καιρός είναι να πάρεις ξυλοτορνο!

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια !

@diabolic συνεχιζεις ακαθεκτος και smooth ! Πολυ ομορφες δημιουργιες αλλη μια φορα !

@metalikas & yiannis79
Το moto saw δεν παιρνει ακεφαλες δυστυχως αλλα κανει καλα την δουλεια του και χωρις αυτες ,αλλα οπου υπαρχει θεληση υπαρχει και τροπος!!

Εχω κ γω την ιδια απορια με τον Αχιλλεα. Το moto saw παιρνει κ ακεφαλες;

οχι δεν παιρνει ακεφαλες.

Νικο πολυ ομορφα, ιδιως η πινελια του χειρογραφου. Το εχεις περασει βερνικι απο πανω, μαλλον οχι ετσι? Αλλιως θα σβησει σιγα σιγα.

Νεκταριε, δεν υπαρχει mass and easy way to pyrography δυστυχως. Για να κανεις αυτο που εκανε ο Νικος με μαρκαδορο, θελει να εισαι εξπερ στην πυροκαλλιγραφια..

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πρεπει να βρουμε τροπο για mass&easy pyrografy way in wood!

Υπάρχει, ψάξε στο banggood για lazer πυρογραφίας. Με ένα 80άρι είναι δικό σου!

Ωραίες δημιουργίες Νικόλα! Νομίζω καιρός είναι να πάρεις ξυλοτορνο!

Χαχα, κάτσε να πάρω επιστροφή φόρου και βλέπουμε. Και μία πριονοκορδέλα χρειάζεται...

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια !

@diabolic συνεχιζεις ακαθεκτος και smooth ! Πολυ ομορφες δημιουργιες αλλη μια φορα !

@metalikas & yiannis79
Το moto saw δεν παιρνει ακεφαλες δυστυχως αλλα κανει καλα την δουλεια του και χωρις αυτες ,αλλα οπου υπαρχει θεληση υπαρχει και τροπος!!

Προσπαθώ, σήμερα βρήκα και άλλη μία ιδέα, αν είμεθα καλά αύριο θα την έχω φτιάξει!

οχι δεν παιρνει ακεφαλες.

Νικο πολυ ομορφα, ιδιως η πινελια του χειρογραφου. Το εχεις περασει βερνικι απο πανω, μαλλον οχι ετσι? Αλλιως θα σβησει σιγα σιγα.

Νεκταριε, δεν υπαρχει mass and easy way to pyrography δυστυχως. Για να κανεις αυτο που εκανε ο Νικος με μαρκαδορο, θελει να εισαι εξπερ στην πυροκαλλιγραφια..

Όχι δεν το πέρασα, είναι περασμένο μόνο με ένα χέρι βρασμένο λινέλαιο και αυτό από πριν. Χρησιμοποίησα ανεξίτηλο μαρκαδόρο, δεν βγαίνει που να χοροπηδάς!!!

Μπράβο Νικόλα !

Πολύ ωραίες δημιουργίες greekn1c καί Νίκο,μπράβο σας

Μάζεψα προχθές μια παλιά ντουλάπα που μου χάρισαν ή οποία αν και παλιά είναι σε αρίστη κατάσταση. Μέχρι όμως να αναπαλαιωθεί να φρεσκαριστεί και να καταλήξω στο μέρος που θα τοποθετηθεί θέλω να την περάσω με ένα υλικό προληπτικά για των φόβο των Ιουδαίων :rofl::flipout: και του ....... σκόρου:fight:. Πέραν του κλασικού πετρελαιώματος έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο; Μάρκα συσκευασία και τιμή θα βοηθούσε πολύ...

Τι όμορφα πράγματα μας δείχνετε και ζηλεύουμε!

Απογευματινές ξυλοκατασκεύες, για να χωνεφτούν τα Σαρακοστιανά!
Το πρωί πήγα στον φίλο τον κουζινά και σχίσαμε ένα ακόμη κομμάτι από την καρυδιά μου οπότε σκέφτηκα να φτιάξω μερικές ακόμα καρυδοκατασκευές.

1) Διπλό ρεσώ

P60314_231436.jpg

2) Καρυδοσουπλά

P60314_231314.jpg

Φυσικά δεν αρκέστηκα μόνο σε καρυδιά αλλά έφτιαξα και κάτι ψιλολόγια από Ιρόκο:

1) Σελιδοδείκτες με Αρχαίο γνωμικό (κόψιμο στην γωνιάστρα)!

P60314_231201.jpg

2) Βάση για οδοντόβουρτσες και ξυραφάκια.
Μιας και το Ιρόκο είναι ανθεκτικό στο νερό από την φύση του, τι καλύτερο από το να το βάλω στο στοιχείο του.
Οι μισοχαρακτές δεν μου βγήκαν όπως τις περίμενα γιατί τις έκανα στον βρόντο αλλά ήρθε η κόλλα Bison PU max να συμπληρώσει τα κενά.

P60314_224844.jpg

Ομολογώ ότι ταιριάζει πολύ ωραία στο μπάνιο και σκέφτομαι να κάνω και κάτι ακόμα...