Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σημερινη "φρεσκια" δημιουργια σε κοντρα πλακε 12μμ!! Δεν εχει τελειωσει ακομα βεβαια θελει κολλημα και βερνικωμα . Αχ βρε Χιωτη ζημια που μου εκανες με το moto saw , εχω κολλησει ασχημα !!!!!!!!!!

attachment.php
[/IMG]

πολύ όμορφο φίλε , μπράβο σου

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημερινές δημιουργίες

1) Μίνι σουπλά για καφέδες και λοιπά ροφήματα, από Ιρόκο.
Τρίψιμο με τον γνωστό μπούσουλα και πέρασμα με ένα χέρι βραστό λινέλαιο.
Δωράκι σε φίλο.

P60316_231857.jpg

P60316_231916.jpg

2) Σελιδοδείκτες από Οξυά και Ιρόκο.
Ίδια διαδικασία με άκρες διαμορφωμένες με σέγα (εύκαμπτη λάμα).
Με αρχαίο γνωμικό (Αρχαία - Μετάφραση) και κορδονάκι!
Οι μισοί περίπου θα πάνε για δώρο!

P60316_232219.jpg

P60316_232230.jpg

P60316_232249.jpg

πολύ ωραία, και τι πρωτότυποι σελιδοδείκτες !!!

menadros σε ευχαριστω πολυ !

Ευχαριστώ και εγώ Μένανδρε.
Με λίγη φαντασία όλα γίνονται! :)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

picture share

Μια πρωτη προσπαθεια να φτιαξω ενα ξυλινο οχημα. Δικια μου σχεδιαση (ανευ σχεδιου). Εψτιαξα κατι που δεν θα μπορουσα να κανω πχ πριν ενα χρονο ελλειψει διαφορων εργαλειων. Υστερει σε λεπτομερειες κατασκευης, δεν εχω υπομονη, αλλα ευελπιστω αν ασχοληθω και με καποιο αλλο να ειναι καλυτερο.
Οι αξονες ειναι 6αρες καβιλιες και τα "καπακια" απο 8αρα καβιλια που επιτρεπει την περιστροφη του τροχου χωρις να βγαινει.

Καλό είναι για πρώτη προσπάθεια.
Γυαλοχάρτισε το και λίγο να είναι ακόμα πιο ωραίο!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γεια σου Τζεπέτο...εεε Νεκτάριε...ωραίο!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ καλό...!

Δηλαδη αν "ειχες" υπομονη τι θα εφτιαχνες;;;;;;; Υδραυλικα στην καροτσα και ατερμονα στο τιμονι;;;;;;;;;;

Δηλαδη αν "ειχες" υπομονη τι θα εφτιαχνες;;;;;;; Υδραυλικα στην καροτσα και ατερμονα στο τιμονι;;;;;;;;;;

Μην σου πω και δυναμοδότη (PTO)!!!

Δεν θα εφτιαχνα ατερμονα ή τα υδραυλικα αλλα το φινιρισμα θα ηταν καλυτερο, κατασκευαστικα αλλα και σαν εμφανιση.

Με δυσκολεψαν οι τροχοι και η τοποθετηση τους, αλλα νομιζω εχω βρει πλεον το τροπο να βγαινουν αξιολογοι.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δεν θα εφτιαχνα ατερμονα ή τα υδραυλικα αλλα το φινιρισμα θα ηταν καλυτερο, κατασκευαστικα αλλα και σαν εμφανιση.

Με δυσκολεψαν οι τροχοι και η τοποθετηση τους, αλλα νομιζω εχω βρει πλεον το τροπο να βγαινουν αξιολογοι.

Φαλτροπρίονο και ποτηροτρύπανο!

Οι τροχοι γινονται πολυ ευκολα με μια σεγα παγκου και μετα λιγο γυαλοχαρτο για τον τελειο κυκλο.

Τους συγκεκριμενους τους εκανα με ποτηροτρυπανο φ29. Τρυπησα ενα κομματι σουηδικου οχι μεχρι τελους και μετα με το δισκοπριονο εκοψα φιλετα μισου εκατοστου. Ετσι βγαιναν κομματια ροδελες. Με ετοιμη τρυπα φ6.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι τροχοι γινονται πολυ ευκολα με μια σεγα παγκου και μετα λιγο γυαλοχαρτο για τον τελειο κυκλο.

Τοσο μικροι δυσκολα νομιζω. Εκτος και αν εχεις καποια σεγα μοντελισμου πχ ζμπροχον ή ντρεμελ.
Και το γυαλοχαρτο ειναι δυσκολο σε τετοια κλιμακα. Που να πιασεις και που να τριψεις. Συνεχεια απο το πατωμα τους μαζευα.

Mα για τοσο μικρους τροχους μιλαω, τετοιους κανω και γω.

Ολες τις επιτραπεζιες σεγες, 'μοντελισμου' μπορεις να τις πεις, ειτε προξον ειναι ντρεμελ, ειτε einhell, ειτε μποστον.

Δεν εννοω αναποδη σεγα.

Παντως το ποιο ευκολο ειναι να κοψεις σκουποξυλο φετες για τετοιες καταστασεις.

Νεκταριε πολυ ωραια κατασκευη και για πρωτη φορα μια χαρα!!!!!

Μία μικρή ξυλοκατασκευή για σήμερις.

Μολυβοθήκη από μασίφ καρυδιά.
Το σχέδιο είναι αφηρημένο αλλά πλήρως λειτουργικό.

Αφού πλάνισα το κομμάτι (απέφυγα το ξεχόνδρισμα για να μην χάσω το σχέδιο), κατόπιν διαμόρφωσα το εσωτερικό της μολυβοθήκης (χρησιμοποιώντας ποτηροτρύπανο, τρυπάνι forster και φτερού, ένα μικρό σκαρπέλο και πολύ υπομονή).
Έπειτα από την διαμορφωση του εσωτερικού (δεν είναι τέλειο αλλά δεν παίζει και μεγάλο ρόλο γιατί θα μπει ύφασμα), έπεσε μπόλικο τρίψιμο (40-60-80-100-120-180-240-320-360-400-500-1000αρι γυαλόχαρτο) και ένα πέρασμα με βρασμένο λινέλαιο, κατόπιν στέγνωμα για λίγο και μετά τρίψιμο ξανά με 1000άρι γυαλόχαρτο.
Φυσικά με την απώλεια υγρασίας οι ρωγμές που φαίνονται στην φωτογραφία θα μεγαλώσουν αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο!

P60327_141750.jpg

P60327_141801.jpg

P60327_141821.jpg

P60327_141921.jpg

Αξεπεραστη η ομορφια του ξυλου μετα απο τριψιμο ! Ωραιος ο Diabolic για αλλη μια φορα!!

Σ/Κ με χαλαρωση και moto saw και gone with the wind!!

attachment.php

Ωραιοτατο! Ακρυλικα χρωματα ειπαμε βαζεις? Τα σχεδια που τα βρισκεις? Ειναι απλα αλλα πανεμορφα.

++++

Νικο μου αρεσε η φαλτσοκοπη στη μολυβοθηκη :))
Yπαρχει τιποτα να βαζουμε μεσα στο λινελαιο για να μοσχομυριζει η κατασκευη? Εχω κατι αρωματικα χωρου που τα ζεσταινεις με ρεσω, κανουν αραγε?