Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραια Μιχαλη!αφου εχει κ κατω γλωσσα τοτε μπαινει σιγουρα!!! κ ουτε πλαινη τρυπα χρειαζεσαι τελικα, αφου με το χαλαρωμα του λεβιε θα τραβας την λαμα κ θα ξεκρεμας τον ανταπτορα κατευθειαν αφου δεν θα ναι βιδωμενος.

Το μονο θεμα που θα χεις ειναι οταν σπαει η λαμα θα πεφτει στη βαση ο ανταπτορας, οποτε θα θελει ξεβιδωμα το πλαινο καπακι να τον πιασεις.σιγα το πραμα..

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Mπραβο Γιαννη, καλη πληροφορια, μερσι!

Υποθετω οτι το ανταπτορακι θα ειναι σιδερενιο οποτε με εναν πτυσσομενο μαγνητη δεν θα υπαρχει προβλημα συλλογης, αν σπασει :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Αν η ερωτηση απευθυνοταν σε εμενα το εφτιαξα με σεγα παγκου moto saw

Σε σενα απευθυνοταν αλλα δεν την διατυπωσα σωστα, θελω να μαθω πως λεγεται αυτη η τεχνικη υπαρχει κανενα βιντεο στο youtube να δω;

Intarsia λεγεται και εγω απο το youtube και ψαχνοντας στο google μαθαινω.

Πανέμορφο το πουλάκι και ο συνδυασμός πολύ έξυπνος. Μπράβο!
Εγώ έχω γεμίσει το σπίτι, τα ράφια και δεν ξέρω πως να τα τακτοποιήσω. Φάση έχει όταν έρχονται επισκέψεις στο σπίτι και όλοι γυροφέρνουν λες και είναι σε έκθεση.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εκοψα σημερα μια ροδακινια.
Κρατησα μερικα κουτσουρα με διαμετρο 5-8 ποντους.
Πως να τα αποξηρανω με φυσικο τροπο χωρις να σαπισουν μηπως και φτιαξω κατι στο μελλον?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εγώ έχω γεμίσει το σπίτι, τα ράφια και δεν ξέρω πως να τα τακτοποιήσω. Φάση έχει όταν έρχονται επισκέψεις στο σπίτι και όλοι γυροφέρνουν λες και είναι σε έκθεση.

Γιατί, δεν είναι;;; -bye-

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εκοψα σημερα μια ροδακινια.
Κρατησα μερικα κουτσουρα με διαμετρο 5-8 ποντους.
Πως να τα αποξηρανω με φυσικο τροπο χωρις να σαπισουν μηπως και φτιαξω κατι στο μελλον?

Αποφλοιώσε τα και βάλτα κάτω από ένα υπόστεγο για 2-3 χρόνια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημερινή μικροξυλοκατασκευή για δωράκι!

P60430_213104.jpg

P60430_213054.jpg

P60430_214215.jpg

Αυτήν την φορά με την βοήθεια του πολυεργαλείου Bosch GRO 10.8 κατάφερα να τρίψω με πολύ καλό αποτέλεσμα και το εσωτερικό του κηροπήγιου και έτσι να έχω ένα σχεδόν τέλειο οπτικό αποτέλεσμα τόσο απ έξω όσο και από μέσα. Χρησιμοποίησα και ρούτερ για να δημιουργήσω ένα εσωτερικό αυλάκι έτσι ώστε η φλόγα του κεριού να μην γλύφει το ξύλο.
Φινίρισμα με βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο.

Ωραίος ο Νίκος,ποιό εξάρτημα χρησιμοποίησες γιά τρίψιμο στό εσωτερικό τού κηροπήγιου ?

Ωραίος ο Νίκος,ποιό εξάρτημα χρησιμοποίησες γιά τρίψιμο στό εσωτερικό τού κηροπήγιου ?

3 κυλινδρικά γυαλόχαρτα 60-120-240 και στο τέλος με εύκαμπτο γυαλόχαρτο χεριού 400άρι.

Νίκο ωραίο και πολύ ωραίο πληκτρολόγιο!!

Εσύ με το πληκτρολόγιο έχεις κολλήσει!!! Ευχαριστώ.

Δεν εννοώ αυτό το πολυεργαλείο αλλά η προσφορά είναι όντως πολύ καλή!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εσύ με το πληκτρολόγιο έχεις κολλήσει!!! Ευχαριστώ.

Δεν εννοώ αυτό το πολυεργαλείο αλλά η προσφορά είναι όντως πολύ καλή!

Χρόνια Πολλά Νικ.
Δεν συνέδεσα την προσφορά αυτή του e-Shop με προηγούμενη ανάρτηση σου.

Μου ήρθε mail το πρωί με την προσφορά αυτή κ είπα να την μοιραστώ μαζί σας.

Καλές κ δημιουργικές κατασκευές σε όλους.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έχω φτιάξει παρόμιο κύλινδρο για γυαλόχαρτο αλλά προτιμώ να μην τον χρησιμοποιώ στο κολωνάτο επειδή φοβάμαι για πιθανές φθορές του. Το δράπανο δέχεται το φορτίο έκκεντρα, ίσως να ήταν καλύτερα αν τοποθετούνταν ένα ρουλεμάν στο άλλο άκρο του κυλίνδρου, εκεί που "πατάει" στην πλάκα. Έτσι θα μοιράζεται το φορτίο και θα δημιουργούνται πολύ λιγότερες δονήσεις, λόγω μη πλήρους κεντραρίσματος, στο όλο σύστημα. Ίσως είμαι υπερβολικός, πως σας φαίνεται όμως σαν ιδέα ;

Γειά σας και χρόνια πολλά σε όλους. Τελικά το έφτιαξα με ρουλεμάν. Δουλεύει πολύ καλύτερα έτσι. Με διάμετρο 7,30 εκ. για να χρησιμοποιείται ολόκληρο το γυαλόχαρτο πλάτους 23εκ. και ύψος 11,6 εκ. για τα γυαλόχαρτα σε ρολό. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες με τα διάφορα στάδια.

g4OuXqJ.jpg
[/IMG]

Qrvhgdy.jpg

QJasLCF.jpg

Ee1dx2D.jpg

5z4DTLQ.jpg

iILbJGo.jpg

XNTy2yO.jpg

sY87EEi.jpg

LG0S5SA.jpg

HRagL2O.jpg

Πολυ καλη ιδεα και υλοποιηση. Το γυαλοχαρτο πως θα το πιασεις επανω στον κυλινδρο? Θα κανεις εγκοπη?
Παντως το περασμα τοσο μικρου τεμαχιου στο παγκοπριονο για να γινει οκταγωνο, ειναι εξοχως επικινδυνο.

Εγκοπή και πύρο σκέφτομαι εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο. Έχεις δίκιο για τον κίνδυνο αν και το μόνο μηχάνημα που φοβάμαι είναι ο γωνιακό τροχός.

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη καθόλου επικίνδυνο δεν είναι.
Χρησιμοποιείς την ράγα προώθησης (αν δεν υπάρχει λογικά μετακινείται και ο οδηγός κοπής), ταυτόχρονα σπρώχνεις το άλλο μέρος με την ταίστρα και για έξτρα ασφάλεια μπορείς να πιάσεις το αντικείμενο με σφιγκτήρα πάνω στον οδηγό κοπής.
Σιγά σιγά γίνεται η δουλειά.

Γειά σας και χρόνια πολλά σε όλους. Τελικά το έφτιαξα με ρουλεμάν. Δουλεύει πολύ καλύτερα έτσι. Με διάμετρο 7,30 εκ. για να χρησιμοποιείται ολόκληρο το γυαλόχαρτο πλάτους 23εκ. και ύψος 11,6 εκ. για τα γυαλόχαρτα σε ρολό. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες με τα διάφορα στάδια.

g4OuXqJ.jpg
[/IMG]

Qrvhgdy.jpg

QJasLCF.jpg

Ee1dx2D.jpg

5z4DTLQ.jpg

iILbJGo.jpg

XNTy2yO.jpg

sY87EEi.jpg

LG0S5SA.jpg

HRagL2O.jpg

Ίσως το σφίξιμο των σιαγόνων της μέγγενης απ ευθείας επάνω στον εξωτερικό κλωβό του ρουλεμάν δεν είναι κ ότι το καλύτερο.
Ψάξε στον κατάλογο της SKF κ θα βρεις μικρά έτοιμα κουζινετα με ενσωματωμένο το ρουλεμάν.
Όπως είναι η ιδιοκατασκευή σου τώρα αν σφίξεις την μέγγενη, θα σου "ανάψει" αμέσως το ρουλεμάν.

Φιλικά Κώστας.

Oχι δεν υπαρχει κατι καλυτερο, εκτος αν σου κατσει καλα η εγκοπη χωρις χρηση πυρου.

Στην δικη μου απλη κατασκευη -σε κυλινδρο διαμετρου 3εκατοστων- τον ρολο του πυρου επαιζε ο ιδιος ο αξονας.
Στον μεγαλυτερο κυλινδρο που θα ετοιμασω, ο πυρος θα ειναι κοντα στην περιφερεια.