Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κι εγώ το φοβάμαι λίγο το σφίξιμο του ρουλεμάν. Μέχρι να βρώ τα κατάλληλα κουζινέτα το αντιμετωπίζω έτσι:

PMIi2Mx.png
QhlnRie.jpg

j98vIzV.jpg

κόβοντας στη μέση το κόντρα πλακέ και σφίγγοντας τα δυο κομμάτια με δύο ξυλόβιδες εγκλωβίζεται το ρουλεμάν

q24B0Dx.jpg

Με την ευκαιρία, πως αντιμετωπίζετε, αν σας τυχαίνει, το πέσιμο του τσόκ από το κολωνάτο; Το Parkside έχει κωνική φωλιά και με τους κραδασμούς βγαίνει και πέφτει κάτω το τσόκ !

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εμένα μέχρι τώρα πάντως δεν μου έτυχε αυτό που λες αν και το έχω ακούσει και από άλλους χρήστες του μηχανήματος.
Ίσως στην δεύτερη έκδοση να το διόρθωσαν αυτό.

Εγώ όταν το συναρμολόγησα φρόντισα να δώσω κανά 2-3 βαριοπουλιές (όχι πολύ δυνατές) στο τσοκ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τυχαίνει όταν κάνω τρύπες σε ξύλο ή όταν το χρησιμοποιώ σαν spindle sander. Όταν κάνω τρύπες σε μέταλλα δεν υπάρχει πρόβλημα. Κάποιος φίλος μου μου είπε να βάλω loctite.

aErm8dc.jpg

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Τυχαίνει όταν κάνω τρύπες σε ξύλο ή όταν το χρησιμοποιώ σαν spindle sander. Όταν κάνω τρύπες σε μέταλλα δεν υπάρχει πρόβλημα. Κάποιος φίλος μου μου είπε να βάλω loctite.

aErm8dc.jpg

Εγώ και με 60άρι ποτηροτρύπανο δεν είδα κάποιο πρόβλημα (χρήση σε σκληρό ξύλο καρυδιάς).

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κι εγώ το φοβάμαι λίγο το σφίξιμο του ρουλεμάν. Μέχρι να βρώ τα κατάλληλα κουζινέτα το αντιμετωπίζω έτσι:

Με την ευκαιρία, πως αντιμετωπίζετε, αν σας τυχαίνει, το πέσιμο του τσόκ από το κολωνάτο; Το Parkside έχει κωνική φωλιά και με τους κραδασμούς βγαίνει και πέφτει κάτω το τσόκ !
Παθον και γω και του χα δωσει στην αρχη μερικες σφυριες.
Μετα ομως το ανεφερα εδω και αν θυμαμαι καλα η Αγαπη ειχε προτεινει κρυογονικη συγκοληση :grinning-smiley-043

Ζεστανε καλα το τσοκ να διασταλει και βαλε το ακρο του δραπανου σε παγακια να συσταλει. Αφου γινει η δουλεια μετα απομκαποια ωρα, βαλτα στη θεση τους και χτυπατα λιγο παλι. Ετσι με την επαναφορα θερμοκρασιων θα γινει η "συγκολληση. Απο τοτε που το εκανα δεν ξεκολλησαν ξανα. Δεν ξερω αν βαλω τα τρυπανια φτερου της bosch πως θα συμπεριφερθει...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Παγάκια ή αέριο αναπτήρα στον άξονα και το τσοκ στο φούρνο ! Έξυπνη λυση, απλή και αναστρέψιμη.

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα δοκίμασα πρώτη φορά να φτιάξω σελιδοδείκτη με την βοήθεια του ρούτερ.

Η διαδικασία για πρώτη φορά πήρε αρκετά αλλά άξιζε τον κόπο.

Αρχικά, πήρα ένα κομμάτι καρυδιά που περίσσεψε, το ξεχόνδρισα μέχρι περίπου τα 5 χιλιοστά (δεν πήγαινε άλλο).
Έπειτα για να το φάω με το ρούτερ όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα έφτιαξα ένα πρόχειρο jig από osb (στην ουσία μία μικρή κορνίζα) όπου τοποθέτησα το κομμάτι της καρυδιάς και έπειτα το έπιασα με 2 σφιγκτήρες στον πάγκο.
Ρύθμισα το ρούτερ στο επιθυμητό ύψος και με 2 περάσματα έριξα το πάχος στα 10 περίπου χιλιοστά. Από εκεί και πέρα με τα τριψίματα που έκανα σίγουρα έχω πέσει πλέον κάτω από τα 5 mm μιας και ο σελιδοδείκτης είναι λίγο πιο παχύς από μερικές σελίδες χαρτί.
Δυστυχώς λόγω της ευκαμψίας δεν μπόρεσα να κάνω πολύ καλή δουλειά στο τρίψιμο και υπάρχουν κάποια σημάδια. Θα δοκιμάσω να το τρίψω στο χέρι με 400άρι.

Εκτός ότι είναι σχετικά χρονοβόρα διαδικασία (για πρώτη φορά βέβαια), το εργαστήριο από την χρήση του ρούτερ γίνεται χάλι μαύρο.
Το αποτέλεσμα πάντως αξίζει για όποιον θέλει να δοκιμάσει.

P60502_224205.jpg

P60502_224150.jpg

Αναθεώρησε λίγο τα παχη σου Νίκο.

Γιατί Κυρ?

Δεν έχει κανένα θέμα ακαμψίας!

Γιατί Κυρ?

Δεν έχει κανένα θέμα ακαμψίας!
Στο λέει γιατί με τα πάχη που γράφεις, κάπου μας μπερδεψες.
Το κατεβάσες στα 5 mm και μετά στα 10 ?

Sent from my A500 using Tapatalk

Έκανε λάθος ο ποιητής τι να κάνουμε.
Γύρω στο 1 mm όπως φαίνεται στις φωτό (από 5 mm χιλιοστά που ήταν αρχικά).

Έκανε λάθος ο ποιητής τι να κάνουμε.
Γύρω στο 1 mm όπως φαίνεται στις φωτό (από 5 mm χιλιοστά που ήταν αρχικά).
Α γεια σου.
Πάντως μπράβο σου.

Sent from my A500 using Tapatalk

Ευχαριστώ!!! :)

Θα δοκιμάσω και έναν άλλο τρόπο πιο εύκολο και χωρίς πολλή χασούρα. Λεπτομέρειες εντός των ημερών!

Ευχαριστώ!!! :)

Θα δοκιμάσω και έναν άλλο τρόπο πιο εύκολο και χωρίς πολλή χασούρα. Λεπτομέρειες εντός των ημερών!

Τι ;
Πριονοκορδελα ;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δεν αντεξα τελικά κ ανέβηκα για λίγο στο εργαστήριο - ταράτσα.

Θέλει παρα πολύ τρίψιμο κ βερνίκι.
Μου το ζήτησε ο father για να το προσφέρει στο ΚΑΠΗ που πηγαίνει.

Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός (σε πολλά, πολλά, πολλά χρόνια όμως) να πίνω k εγώ το καφεδάκι πάνω σε αυτό.

Παρα πολυ καλό θα γίνει!!!
Στις ενώσεις των ξύλων έχεις βάλει κάτι??
Μεταξύ των ξυλων atlacol k στην επιφάνεια τους σιλικόνη καφέ (απόχρωση οξυάς) η οποία τρίβεται μετά k με έχει βοηθήσει πολύ στις ερασιτεχνικες κατασκευές μου.

Από Πέμπτη στο Lidl φαλτσοπριόνο 1500 watt με lazer 100 .

Να αξίζει άραγε?

Στάλθηκε από το X9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι με 1000!!!!!
Το είχα και είναι εργαλείο.
Αν το προλάβω την Παρασκευή πρωί θα το πάρω για έναν φίλο μου που το θέλει και είναι στην Υδρα.

Ναι με 1000!!!!!
Το είχα και είναι εργαλείο.
Αν το προλάβω την Παρασκευή πρωί θα το πάρω για έναν φίλο μου που το θέλει και είναι στην Υδρα.

Θα βασανιστούμε δηλαδή :drool1:

Βλέπω στο site k κάτι έξυπνα στηρίγματα εργαλείων.