Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Ξύλινος Μοντελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Καλως ηρθες Κωσταντινε!
Εδω οπως τα ειπανε τα παιδια μαλλον θα μας δωσεις τα φωτα σου σχετικα με τις κατασκευες. Εμεις θα βοηθησουμε μαλλον στο να βελτιωσεις το οπλοστασιο σου, απο εργαλεια!
Ειμαστε μανουλες σε αυτο...
:fahne90:

Απάντηση: Ξύλινος Μοντελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Καλώς μας ήρθες. Μόνο ερασιτεχνικές δεν τις λες τις κατασκευές σου...Σημασία στην λεπτομέρεια που λένε! :grinning-smiley-043

Re: Ξύλινος Μοντελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Kαλως σας βρήκα παιδια!!

Η αλήθεια ειναι οτι προσπαθώ χρόνια και με υπομονή και δουλειά ανεβηκα λιγο σε ενα καλο επίπεδο αλλα θέλει ταπεινά και με υπομονή! :)

Ααα εκανα σε λαθος σημείο δλδ το ποστ? Να το μεταφέρουμε εκει τοτε οπως αναφερατε ποιο πανω!! :)

Βασικα ανεξάρτητα το επιπεδο πιστεύω οτι παντα μαθαινεις και υιοθετείς νεες ιδεες και παντα κανεις κατι λιγο καλυτερο! ;)

Σας ευχαριστω πολυ για την (αγκαλια σας) καθως εχω δεχτει πολυ πόλεμο γιαυτο που κανω......

Θελω να το δικτυώσω ακομα και σε καταστήματα αλλα δυστυχώς κανεις δεν βοηθάει οπου και αν απευθύνθηκα.... αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.... Πιστευω οτι ο θεος θα μου ανοιξει καποιον δρομο απλα με αφηνει να ωριμασω πληρως και μου τα δινει βημα βημα! Οπως την ενσωματωση μου στν ομαδα ειναι ενα βημα για να σας γνωρισω και εσας παιδια και να μοιραστούμε ιδεες λύσεις και οτι διποτε αλλο πανω στην μοναδικη τεχνη που ασχολούμαστε ολοι μας!!

Καλως σας βρηκα παιδια!!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Tι ωραια σκεψη, μπραβο! Δεν χρειαζεται καν βαψιμο.

Το δευτερο φυλλαρακι επρεπε να το βαλεις απο την αλλη μερια ομως.

Ευχαριστω Χιωτης . Τελειωμενο με βερνικι ειναι εδω στην φωτο, και εμενα φυσικο χρωμα μου αρεσε. Σας εχω συνηθισει να τα βαφω αλλα σημερα σας την εφερα!!:chinese:
Αδικο δεν εχεις με το φυλλο αλλα τωρα ειναι αργα .... το επομενο!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ίσως το σφίξιμο των σιαγόνων της μέγγενης απ ευθείας επάνω στον εξωτερικό κλωβό του ρουλεμάν δεν είναι κ ότι το καλύτερο.
Ψάξε στον κατάλογο της SKF κ θα βρεις μικρά έτοιμα κουζινετα με ενσωματωμένο το ρουλεμάν.
Όπως είναι η ιδιοκατασκευή σου τώρα αν σφίξεις την μέγγενη, θα σου "ανάψει" αμέσως το ρουλεμάν.

Φιλικά Κώστας.

Κώστα αυτά πως σου φαίνονται ;

http://www.banggood.com/12mm-Bore-D...g-Pillow-Block-KP001-Zinc-Alloy-p-964616.html

http://www.banggood.com/Zinc-alloy-...ter-of-12mm-diamond-seat-KFL001-p-991433.html

Last edited:

Ευχαριστω Χιωτης . Τελειωμενο με βερνικι ειναι εδω στην φωτο, και εμενα φυσικο χρωμα μου αρεσε. Σας εχω συνηθισει να τα βαφω αλλα σημερα σας την εφερα!!:chinese:
Αδικο δεν εχεις με το φυλλο αλλα τωρα ειναι αργα .... το επομενο!!

Aργα δεν ειναι, κανεις αναποδες κοπες στον μισχο και εισαι οκ. Ομως θα κοντυνει λιγακι :))

=======

arspi, ειναι καταπληκτικο και το σχεδιο και η δουλεια σου!! Μπραβο!!!
Εισαι ευχαριστημενος με το πιστολι της bosch? To μικρο ειναι?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ, ναι το μικρό είναι, το PFS 55. Το είχα πάρει πριν δύο χρόνια και οι πρώτες προσπάθειες ήταν καταστροφή. Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ αλλά τελικά έφταιγα εγώ και όχι το πιστόλι. Με λίγη εμπειρία είναι πάρα πολύ καλό, το δουλεύω συνέχεια τώρα.

Φίλε arspi κ αυτά θα σου γλυστράνε.
Θέλει τετράγωνα κουζινετα τύπου UCF.
Δεν είναι ακριβά, θα τα βρεις παντού στην Ελλάδα στα βιομηχανικά είδη, μην τα φέρεις απ έξω.

Παραγγελιες εκτελεσα σημερα αν και βαριομουν πολυ. Κατι τριφυλλια και κατι πεταλα (γουρια δηλαδη) για τα κλειδια.

Απο ενα κομματι σκληρο ξυλο το οποιο εκοψα σε λωριδες 3μμ στην πριονοκορδελα. Τα τριφυλλια και τα πεταλα τα εκοψα και αυτα στην πριονοκορδελα. Την μικρη παγκοσεγα proxxon την εχω παροπλισει...

26827793171_18b2aeb275_z.jpg

Last edited:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.λοιπον προσπαθησα κ παλιοτερα να ασχοληθω με την ξυλοκατασκευη αλλα δεν ειχα τα εργαλεια. εδω κ 3-4 μηνες κατεληξα στο να αγορασω το συγκεκριμενο τραπεζι γιατι αδυνατω να κατασκευασω εγω ενα, http://www.amazon.de/gp/product/B005VB1CDC/ref=s9_simh_gw_g60_i1_r?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=1M5KHHFS2SKAWKTZPH7W&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=862808927&pf_rd_i=desktop το προβλημα μου ειναι πως δεν ξερω σε τι δισκοπριονο χειρος κ ρουτερ-φρεζα να καταληξω, ερασιτεχνικο παντα, γιατι δεν εχω τις γνωσεις. εχετε κατι να μου προτεινετε? Ευχαριστω

Καλησπερα Δημητρη. Τι κατασκευες εχεις στο μυαλο σου?

Ειναι σημαντικη ερωτηση καθως θα καθορισει τι ειδους δισκοπριονο πρεπει να παρεις -τι μεγεθος δισκου να παιρνει δηλαδη. Μικρος δισκος = μικρο υψος κοπης.
Επισης για χρηση ρουτερ πρεπει να παρεις το ειδικο εξαρτημα του παγκου που πωλειται ξεχωριστα, τον φρακτη δηλαδη και τα παρελκομενα του.

Χιωτης σε μπελαδες θα με βαλεις παλι με την πριονοκορδελα !Βλεπω ποσο ωραια κοβει (βλεπε τριφυλλια) και αρχιζω και ζηλευω . Ωραιος!!
Με την πριονοκορδελα μπορεις να κοψεις 8mm ξυλο να φτιαξεις μικρα συρταρακια π.χ https://www.google.gr/search?q=bandsaw+boxes&biw=1920&bih=940&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj71pyUtcvMAhUMIsAKHYGIC3UQsAQIGQ
Εχει αρκετη δυναμη??

Εσυ που εχεις την Dremel, η Proxxon θα σου ερθει μια χαρα, το τελειο συμπληρωμα.

Η κορδελα που εχω πανω ειναι η μεγαλη. Αν βαλω την πιο στενη θα κοβει πιο ευκολα κλειστες γωνιες. Οπως ειπα εχω παροπλισει την μικρη proxxon.

Στο αλλο που ρωτας, φανταζομαι να εννοεις 80μμ. Η απαντηση ειναι οτι στα χαρτια λεει οτι κοβει μεχρι 80μμ, οπως και οι υπολοιπες της κατηγοριας.
Νομιζω οτι αν πας με μαλακο ξυλο (πευκο, ελατη, οξια) θα κανεις δουλεια. Σε σκληροτερο θα ειναι παρα πολυ δυσκολο.

Κανε τα μικρα συρταρακια λιγο πιο μικρα, μια χαρα θα ειναι :)

Ναι 80mm ηθελα να πω !
Δεν εχω ξαναφτιαξει συρταρακια απο περιεργεια ρωταγα γιατι αν την επαιρνα θα ηταν ενα απο
τα πρωτα project.

Εχω φτιαξει ενα συρταρακι -της κακιας ωρας βεβαια- με την dremel!! Tην εφερα στα ορια της αλλα το καταφερε....

12502352755_09190a31a9_b.jpg

Το Σ/Κ με βλεπω για πειραματα !!! Μια χαρα ειναι αμα το τριψεις και το βαψεις, με τα ραγισματα θα φαινεται και παλιο!

Μπα ετσι θα το αφησω.
Ηταν απο τα πρωτα πραγματα που δοκιμασα με την σεγα dremel, θα το αφησω ετσι να το θυμαμαι :))

καλησπέρα σε όλους.Καταρχην Χιώτη σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.Δεν σου είπα ότι εκτός από το τραπέζι θα πάρω και το φράχτη και το καβαλετο.Οσο για τις κατασκευές που θέλω να κάνω είναι ότι μπορω να φανταστώ και μπορώ να κάνω.οχι κάτι συγκεκριμένο.Αυτο που μπορώ σίγουρα να σου πω είναι ότι μπορώ να βρω τσάμπα φύλα mdf και ίσως και ξύλο.πιθανον να χρειάζομαι δισκοπριονο με μεγάλο βάθος κοπής που κουμπώνει βέβαια στο τραπέζι.Ευχαριστω.