Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γειά σου Σωτήρη άρχοντα!Ωραία πράματα,που γίνονται ακόμα πιο ωραία επειδή τα προσφέρεις στην οικογένειά σου!

Ωραια αναδρομη στα πεπραγμενα!!

Παντως Σωτηρη εγω δεν προσπαθω ντε και καλα να βελτιωθω. Οταν φτιαχνω κατι, το φτιαχνω οσο μπορω καλυτερα.
Αν το επομενο βγει καλυτερο, εχει καλως. Αν βγει το ιδιο, παλι καλως. H χαρα της δημιουργιας ομως παραμενει η ιδια :))

Πολύ ωραία αγαπητέ φίλε Wooden K.art τα μοντέλα σου.... υπέροχα θα έλεγα ... αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα ...το κάνεις από χόμπυ η περιμένεις κάποιο εισόδημα από αυτές τις κατασκευές ??
Γιατί σαν χόμπυ δείχνει τεράστια υπομονή και επιμονή... σαν αντικείμενο μεταπώλησης ... δύσκολα τα πράγματα εκτός αν κάποιος σου παραγγείλει κάτι.

Πολύ ωραία αγαπητέ φίλε Wooden K.art τα μοντέλα σου.... υπέροχα θα έλεγα ... αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα ...το κάνεις από χόμπυ η περιμένεις κάποιο εισόδημα από αυτές τις κατασκευές ??
Γιατί σαν χόμπυ δείχνει τεράστια υπομονή και επιμονή... σαν αντικείμενο μεταπώλησης ... δύσκολα τα πράγματα εκτός αν κάποιος σου παραγγείλει κάτι.

Γεια σου φιλε osatosa! :) Να εισαι καλα σε ευχαριστω πολυ!! ειναι κατα κυριο λογο χομπυ και κατα δευτερον αν καποιος θελει γινεται κατα παραγγελια!
Σαν χομπυ ποιο πολυ θα ελεγα καθως ειναι και η χωρα που δεν (μπορει) να προχωρησει το αντικειμενο εξου και τις καταστασης οικον κτλπ.... αλλα ποιο πολυ απο ολα το ΑΓΑΠΩ παρα πολυ αυτο που κανω και δεν θα ελεγα οχι σε καποια τετοια απασχοληση η οποια θα μπορουσε να ειναι κερδοφορα

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τα ξύλινα πιστά αντίγραφα υπό κλίμακα δεν τα λες και φτηνά όταν το παρακάτω π.χ. διαστάσεων 430*200*180 mm κοστίζει να το αγοράσεις 600 ευρώ. Όσο πιο καλό/πιστό είναι το αντίγραφο τόσο ανεβαίνει και η αξία μεταπώλησης.

Στο εξωτερικό ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος ...

Mercedes Benz SSKL SPORT (1931)

171-841-cars-wooden-replica-mercedes-benz-sskl.jpg

171-835-cars-wooden-replica-mercedes-benz-sskl.jpg

171-836-cars-wooden-replica-mercedes-benz-sskl.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Όχι 600, και 1600 να μου έδιναν δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να φτιάξω αυτό το πράγμα.
Λέω τώρα στην περίπτωση που θα μπορούσα, που θα είχα την ικανότητα και την τέχνη, γιατί όπως είμαι και 600 μύρια να μου δίνανε... Σα να μου ζητάς να αναστήσω νεκρό. Όσα και να μου δώσεις αφού δεν μπορώ τι να κάνω;
Πιστεύω οτι αυτά τα έργα τέχνης γίνονται μόνο από χομπίστες.
Απο τρελαμένους που δεν τους νοιάζει ούτε η η κούραση ούτε τα ξενύχτια, δεν τους νοιάζει ο χρόνος, δεν μετράνε εργατοώρες, σημασία έχει μόνο το ψώνιο τους.

Μπάμπη,+1000.Η ενασχόληση με το συγκεκριμμένο χόμπυ μικρή διαφορά έχει απο την καλογερική..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αγαπητέ Wooden K.Art,αργότερα αν και όταν μπορώ,θα μου φτιάξεις ένα ιστιοφόρο;

Αυτό ακριβώς Μπάμπη. Αν δεν έχεις την κα*λα δεν γίνεται τπτ.
Ρεσπέκτ στον φίλο, τπτ άλλο.

Νίκο, αυτά ίσως τα λέω και λόγω άγνοιας.
Μάλλον οι επαγγελματίες, αυτοί που φτιάχνουν τέτοια αριστουργήματα, έχουν τα κατάληλα εργαλεία κι έχουν αναπτύξει τέτοιες τεχνικές που εμείς, ως άσχετοι, δεν μπορούμε να φανταστούμε.
Δεν εξηγείται αλλιώς, αυτά τα πράγματα είναι σαν να τα έχυσες σε καλούπι, δεν γίνονται από κάποιον απλά "καλό μάστορα".

Καλημερα παιδια!!! :) :) ακομα ενα έργο μου μετα απο πολλεςςς μέρες και πολυ υπομονή βγήκε και αυτο το εργο :) στους 45 πόντους!! περίπου
To τρακτέρ τις Ford 7810….απίστευτη λεπτομέρεια και μοναδική παρουσίαση! Πλήρως λειτουργικό και προσεγγίζοντας την λειτουργικά του εν λόγο μοντέλου το κατά δύναμιν..!! παρατηρήστε τις λεπτομέρειες και το μοναδικό σχεδιασμό στην κατασκευή του!!

Μπάμπη,+1000.Η ενασχόληση με το συγκεκριμμένο χόμπυ μικρή διαφορά έχει απο την καλογερική..

Αγαπητέ Wooden K.Art,αργότερα αν και όταν μπορώ,θα μου φτιάξεις ένα ιστιοφόρο;

Kαλημερα Κυριε Νικος Πετειναρακης!! οτι θελετε μπορει να γινει οποτε εισται σε θεση μου αναφερετε σχετικα και το βλεπουμε πολυ ευχαριστως :)

Φίλε απο λεπτομερεια είσαι πρώτος.
Όπως νομίζω είδες όμως στα λινκς των άλλων συμφορουμιτων έχεις περιθώρια βελτίωσης. Και τι εννοώ.
Μπορείς να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα στο φινίρισμα. Λείανση των επιφανειών καθαρές γωνιες και φυσικά πέρασμα με βερνικι/λαδι ή ότι άλλο χρειάζεται για να αναδείξει περαιτέρω τις λεπτομέρειες. Τότε πιστεύω θα είσαι 100% τέλειος. Αυτά φιλικά αναγνωρίζοντας το κόπο σου και θέλοντας να βοηθήσω.

Φίλε Wooden K.art
Συγχαρητήρια έχεις κάνει άψογη δουλειά μέχρι τήν τελευταία λεπτομέρεια.

Μαλλον ειναι η περιοδος κατασκευης βασεων για ρεσο.

upload pictures online

Σχεδιο απο το stevedgood κατασκευη απο μενα.
Πλαναρισμα του ξυλου, τριψιμο με ολα τα διαθεσιμα νουμερα, διαφανο βερνικι νερου και φινιρισμα με λινελαιο.

Πολύ ομορφο, ανυπομονώ να δοκιμάσω και εγω την τύχη μου στα ρεσό, αυτο το λινέλαιο ρε παιδια παιζει πολύ τελευταια απο οτι βλεπω, εχεις καποιος ενα link που μπορώ να προμηθευτώ? Τι ακριβώς ειναι, σκουρένει το ξύλο η όχι?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ομορφο, ανυπομονώ να δοκιμάσω και εγω την τύχη μου στα ρεσό, αυτο το λινέλαιο ρε παιδια παιζει πολύ τελευταια απο οτι βλεπω, εχεις καποιος ενα link που μπορώ να προμηθευτώ? Τι ακριβώς ειναι, σκουρένει το ξύλο η όχι?
υπάρχει σχεδόν παντού, σε όλα τα σχετικά μαγαζιά με χρώματα, βγαίνει σε ωμό και βρασμένο, και το ξύλο σκουραίνει ελαφρώς σαν να το έχεις βρέξει περίπου.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σκουρενει ελαφρος εως κιτρινιζει σε λευκα ξυλα.
Αλλα με τη καταλληλη προεργασια μπορει απλα να αναδειξει τη κατασκευη.
Ωμο λινελαιο ειναιναυτομπου πουλανε στα χρωματοπωλεια. Μπορει να βρεις και δυσκολα γιατι πλεον δε το δουλευουν οι ελαιοχρωματιστεε.

Οκ ευχαριστώ παιδια

Νεκταριε ωραια η βαση για ρεσω, μοντερνο σχεδιο και καλοφτιαγμενο.

Ωραίος!!!