Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ομορφα, μπραβο, ωραιο θεμα!

Εχεις δοκιμασει πως φαινεται το ελατο περασμενο μονο με λινελαιο και βερνικι, αντι χρωμα? Στη οξυα φαινεται παρα πολυ καλο. Στο ελατο δεν εχω δοκιμασει. Στο πευκο δεν λεει και πολλα.
στο έλατο ακόμη χειρότερο από το πεύκο....

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Saradis...
Ειναι άριστο το αεροπλανάκι...
Μπραβο...

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Πολύ όμορφα όλα,μπράβο συνάδελφοι

Μπράβο παιδιά!!! καταπληκτικές δουλιές!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

.... Κώστα, έχεις το χάρισμα να είσαι και καλλιτέχνης,και αποδοτικός,δεν είναι ούτε εύκολο ούτε σύνηθες!

Σε ευχαριστώ πολύ.

Μπράβο παιδιά!!! καταπληκτικές δουλιές!!!

:ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πολύ όμορφο και τελικά όσο τα βλέπω τα τσουρουφλισμένα έργα που κάνεις τόσο τα συμπαθώ και μου αρέσουν περισσότερο!.

Πολύ όμορφα τα έργα σας κύριοι!

Πολύ όμορφα όλα,μπράβο συνάδελφοι

Μετά από κανά μήνα και... και αφού έφυγαν οι ζέστες (στο εργαστήριο είχε φτάσει το καλοκαίρι 48 βαθμούς!!!!!!) και άρχισαν τα σχολεία επέστρεψα και εγώ στο φόρουμ και ελπίζω πιο ενεργός. Μπράβο σε όλους σας για τις δημιουργίες σας, είναι πολύ όμορφες όλες.
Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσω και εγώ μερικά πραγματάκια που έχω στα σκαριά.

Μετά από κανά μήνα και... και αφού έφυγαν οι ζέστες (στο εργαστήριο είχε φτάσει το καλοκαίρι 48 βαθμούς!!!!!!) και άρχισαν τα σχολεία επέστρεψα και εγώ στο φόρουμ και ελπίζω πιο ενεργός. Μπράβο σε όλους σας για τις δημιουργίες σας, είναι πολύ όμορφες όλες.
Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσω και εγώ μερικά πραγματάκια που έχω στα σκαριά.

Καλώς ήλθες συνονόματε,καί αναμένουμε τά ωραία έργα σου.
Δημήτρη τό εργαστήριο έχει λαμαρίνα γιά στέγη καί έχει μέσα 48 c τό καλοκαίρι ?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χαίρομαι που σας άρεσαν !!!!

Πολυ ομορφα, μπραβο, ωραιο θεμα!

Εχεις δοκιμασει πως φαινεται το ελατο περασμενο μονο με λινελαιο και βερνικι, αντι χρωμα? Στη οξυα φαινεται παρα πολυ καλο. Στο ελατο δεν εχω δοκιμασει. Στο πευκο δεν λεει και πολλα.

Εχω δοκιμάσει και δεν μου άρεσε καθόλου , το έλατο θέλει χρώμα έστω και αραιωμένο ακριλικό , αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι ''περίεργα'' χρώματα (stan αν θυμάμαι πρεπει να το λενε) που έιχες αναφέρει στο παρελθών , εκει δεν ξέρω πώς θα δείχνει .

G.Red,πολύ ιδιέταιρο για την παραλήπτρια,θα εκτιμηθεί δεόντως!

Παντρεμένος 3 χρόνια είμαι , πρεπει να κάνω τετοια δωράκια μεταξύ άλλων και για να κατευνάζω τα πνεύματα για πριονίδια - φασαρία - έξοδα !!!

Έκανα κάτι γρήγορο περισσότερο απο περιέργεια για να δώ αν και πως θα βγει .

Αγόρασα έτοιμη βάση για δαχτυλίδι , μέσα έβαλα ενα κομμάτι ελιά , σχεδίασα ένα σταυρό (δεν τον κεντραρισα καλά ) και το ''έσκαψα'' μερικά χιλιοστα με το ντρεμελοειδές , μετά έβαλα καλάι μέσα και το έλιωσα με το κολλητήρι , έγινε ενα βουναλάκι και μετά το ετριψα (μαζί με το ξύλο) και στο τέλος το πέρασα με τικ οιλ.
Βγηκε καλύτερο απο ότι φανταζόμουν , σε αλλή κατασκευή αυτή η ''τεχνική'' θα δείξει καλύτερα πιστεύω.

20160923_145726_zpsnruhep3v.jpg

20160923_145746_zps3mtgc2xd.jpg

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παντρεμένος 3 χρόνια είμαι , πρεπει να κάνω τετοια δωράκια μεταξύ άλλων και για να κατευνάζω τα πνεύματα για πριονίδια - φασαρία - έξοδα !!!

:worshippy:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα

Ξεκίνησα σήμερα ένα ΜΕΓΑΛΟ σε διαστάσεις Ρούντολφ το Ελαφάκι.

Αν τελικά προχωρήσει το bazaar τα Χριστούγεννα, θα δοθεί για αξιοποίηση στο Forum.

Ωραίο σχέδιο Κώστα. Θα βάλεις και μυτούλα φωτεινή;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χαίρομαι που σας άρεσαν !!!!

Αγόρασα έτοιμη βάση για δαχτυλίδι , μέσα έβαλα ενα κομμάτι ελιά , σχεδίασα ένα σταυρό (δεν τον κεντραρισα καλά ) και το ''έσκαψα'' μερικά χιλιοστα με το ντρεμελοειδές , μετά έβαλα καλάι μέσα και το έλιωσα με το κολλητήρι , έγινε ενα βουναλάκι και μετά το ετριψα (μαζί με το ξύλο) και στο τέλος το πέρασα με τικ οιλ.
Βγηκε καλύτερο απο ότι φανταζόμουν , σε αλλή κατασκευή αυτή η ''τεχνική'' θα δείξει καλύτερα πιστεύω.

20160923_145746_zps3mtgc2xd.jpg

Συγχαρητηρια για την εκτελεση αλλα κυριως για την πρωτοτυπη ιδεα, μου αρεσει πολυ !!

Ο Σταυρος θα μπορουσε να γινει πιο ορθογωνιος μονο με χρηση μικρου μεταλλικου χαρακα -σαν οδηγος. Το κεντραρισμα δεν ειναι προβλημα, ειναι στυλ μπορεις να πεις.

Ωραίο σχέδιο Κώστα. Θα βάλεις και μυτούλα φωτεινή;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Θα & ...δείξει.
Το σχέδιο είναι από promotion της Βlack & Dec.

Οι κοπές έγιναν. Έχουμε δουλειά ακόμα....

μία φετούλα από δίχρονη ελιά διαμορφώθηκε σε τασάκι για να μπει στο σαλόνι.
το ξύλο καθαρίστηκε, τρίφτηκε εξωτερικά με Φ60, βγήκαν κάτι άχρηστα χαλασμένα κομμάτια και ετοιμάστηκε να γίνει επίπεδο διότι είχε κοπεί λοξά (δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, ενώ γενικότερα έχω αίσθηση της ευθείας, όταν κόβω ξύλα με το βενζινοπρίονο, πάντα έχουν κλίση... μάλλον φταίει που τα κόβω πατώντας τα και όχι σε κάποια ειδική βάση να τα κρατάει επίπεδα) με την χρήση ρούτερ στο χέρι χωρίς βοήθημα στήριξης.

ίσιωσε και μετά τρίφτηκε ξανά να γίνει ομαλό με φ80.

ανοίχτηκε τρύπα με Φ40 στο κέντρο (αρκετά δύσκολα) με το κολονάτο

και με το ρούτερ ελεύθερο έγινε το σκάψιμο για τον χώρο των τσιγάρων, διαδικασία δύσκολη και ολίγον επικίνδυνη (δεν ένιωθα άνετα, πρέπει να σκεφτώ να φτιάξω μία βάση για να μπορεί να πατάει το ρούτερ και να κόβει στο εσωτερικό).

οι θέσεις για τα τσιγάρα ανοίχτηκαν στο κολονάτο με φρεζοτρύπανο.

κατόπιν τρίφτηκε αλά διαβολίκ με Φ80-120-240 με διάφορα τριβεία (τανκ ανάποδα, παλμικό, πολυεργαλείο με βάση δέλτα)
και τέλος με πατόχαρτο Φ800 σε βάση δραπάνου σε οριζόντια θέση

μετά βάφτηκε 2 χέρια teak oil και 1 χέρι (προς το παρόν) με βερνίκι διαλύτου θαλάσσης.

τώρα στεγνώνει και αύριο θα δούμε τι θα προκύψει.

003.jpg

005.jpg

πήγα να φτιάξω και μία δεύτερη φετούλα από την ίδια ελιά, αλλά κάπου στην πορεία της επιπεδοποίησης σχίστηκε σε 3 κομμάτια, οπότε κράτησα το μεγαλύτερο και το φινίρισα να το βάλω πάνω από το τζάκι σαν διακοσμητικό

004.jpg

Mου αρεσει παρα πολυ το αποτελεσμα Σωτο!!!
Θαυμασιο κομματι, και ο ογκος του, και οι 'ασυμμετριες' του και το φινιρισμα του!! Αριστα!!