Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιος ο δρακος αλλα πιο πολυ μου αρεσει η φωτο που εχεις βγαλει !!! Λες και ειναι ζωντανος και κοιταει !!

χαχα, ναι το σκηνικο ειναι στημενο, λαχταραει το δελφινακι :)))

Kαι ενα γραμμα Η απο οξυα, 4 εκατοστα υψος, 1εκ. παχος. Φτιαγμενο με την πριονοκορδελα proxxon.
Τριψιμο (240 grit), λαδακι δυο χερια (με ενδιαμεσο συντομο τριψιμο 600grit) και βερνικι σπρευ.
Πριν το βερνικι τριφτικε με ψιλο γυαλοχαρτο 3000 grit για να πιασει ομορφα το βερνικι.
34266051972_b398961db1_z.jpg

Μιχάλη μπράβο πολύ ωραία όλα :SFGSFGSF:

Μερσι συναδελφοι!
Τωρα κοβω τα πλανισμενα σανιδακια οξυας των 18-20μμ παχος στα δυο, να εχω 2 τεμαχια των 9μμ.
Πρεπει να κανω καποιο jig για την κοπη σανιδας κατα μηκος, στην μεση (resawing) για να βγαινει ισια η κοπη.

Μεχρι τωρα τα κοβω με απλο τροπο.
Αριστερα στη βαση μια γωνια μαραγκου και δεξια ενα ρεταλι πιασμενο με σφιγκτηρες για να κρατα το κομματι στην ευθεια.

34298592591_f39cfb7d7f_c.jpg

Μεχρι τωρα ειναι ολα καλα και το αποτελεσμα παρα πολυ καλο, αλλα ο οδηγος ειναι της πλακας :))
34044747560_b77b14e579_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με ανησυχουν οι σφικτηρες σου
Στο στριμωγμα του ξυλου δεν θα γλυστρησουν?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Με ανησυχουν οι σφικτηρες σου
Στο στριμωγμα του ξυλου δεν θα γλυστρησουν?

Ο οδηγος ειναι της πλακας καθως προειπα, ισα για να γινει η δουλεια οπως οπως:))
Οι σφιγκτηρες με ελατηριο, ναι ειναι επιρρεπεις στο γλυστρημα, οι αλλοι οχι και τοσο.
Παντως αυτο που θελω να κανω ειναι ενας διαδρομος απλα για να μην ξεφευγει το ξυλο απο την ευθεια, οι πιεσεις δεν ειναι τοσο μεγαλες.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ο δρακοσ υπεροχοσ Μηχαλη και το σκηνικο επισησ αλλα και τα proxxon στη σειρα ονειρο......

Eυχαριστω Κουλη!
Ειναι αυτο που λεμε 'τα εργαλεια κανουν τον μαστορα'.

Αν δεν ειχα τις ευκολιες και την ευχαριστηση να χρησιμοποιω τα proxxon, και καποια αλλα εργαλεια, δεν υπηρχε περιπτωση να ασχοληθω με μικροκατασκευες και μικροδημιουργιες!!

Ειναι πολυ περισσοτερο η χαρα της χρησης των ειδικων εργαλειων, παρα το τελικο αποτελεσμα :))

Μιχάλη και Κούλη πολύ όμορφα. Μπράβο!
Είπαμε πως τα ρολόγια δεν είναι ποτέ αρκετά;IMG_20170503_204047.jpg

Μπραβο κύριοι!

Ο γεροντας με το καπελλο και τον πυρσο! Ωραιο θεμα!!
Κι αλλα ρολογια θελουμε :)))

Πανεμορφο και αυτο Σπυρο

Ο φρεσκοφινιρισμενος δρακος πανω στο φρεσκοφινιρισμενο τραπεζακι :)))

34315550541_812a356cdd_b.jpg

Η τεχνη της φωτογραφιας συνανταει την τεχνη της ξυλογλυπτικης !! :worshippy:

Σπύρο συγχαρητήρια κομψοτέχηνμα έγιναν τά ρολόγια :SFGSFGSF:

Μιχάλη άψογα καί τά δύο.

Όσο περνάει ο καιρός βλεπω ολο και πιο περιτεχνα και καλοφτιαγμενα πραγματα απο ολους. Το επίπεδο ανεβαίνει και μου αρέσει πολύ.
Εγω προσπαθω να σκεφτω κατασκευές που να ξεφεύγουν λιγο από τα συνηθισμένα πατρόν, γι'αυτό είμαι ανενεργός τελευταία. Κάτι ετοιμάζω όμως που θα σας παρουσιάσω σύντομα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Όσο περνάει ο καιρός βλεπω ολο και πιο περιτεχνα και καλοφτιαγμενα πραγματα απο ολους. Το επίπεδο ανεβαίνει και μου αρέσει πολύ.
Εγω προσπαθω να σκεφτω κατασκευές που να ξεφεύγουν λιγο από τα συνηθισμένα πατρόν, γι'αυτό είμαι ανενεργός τελευταία. Κάτι ετοιμάζω όμως που θα σας παρουσιάσω σύντομα.

Συμφωνώ απόλυτα για την αλλαγή πίστας στις κατασκευές.

Ανυπομονούμε. Αντίγραφο του Big Ben ?

Μπα, προς το παρον τουλαχιστον οχι. Ισως στροφη στο πιο απλο, σε πρωτη φαση.
Τα περιπλοκα για τις κρυες νυχτες του χειμωνα. Τωρα που πιανουν οι ζεστες ειμαστε για εξω. ;-)